- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
Tenfoot
tag
Jol van felrakom, csak nehogy ugy járjak mint a detonator driverrel a gforce4 mx se kártyámnál: Felraktam és egy két játéknál összeesett a kép. Logikus, hisz az ujabb drivereket inkább az ujabb grafikus karikhoz optimalizálják, és a régebbieknél nagyobb galibát okozhat mint hasznot. De akkor ez nem igy van az ATI nál. Felrakom majd. csak otthon tudom megnézni, 10 nap mulva megmondom, mostani omegaval, ha jol tudom ez az 5.4 catalistnek megfelelő, 4350-en körül van a 2003, 2005-öt nem néztem.
-
Tenfoot
tag
válasz
ToRR3nt3 #4517 üzenetére
Hali. Alaplap BIOS -ának frissítéséről volt szó. VGA kártya moddolás létezik, de kockázatos, nem huvatalos út. (kivétel a software es moodolás pl. 9800SE ->9800, 8700-> 9100...) Alaplapi BIOS frissítés legtöbbször kompatibilitási problémák orvoslására szolgál.
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4509 üzenetére
hol vetted? Garanciás? melyik az alaplap? felkel hívni a magyarországi asus képviseletet, ha nem jársz sikerrel, taiwanba kell írni, ne félj lesz látszatja 10 napon belül meg kell oldaniuk ha nem, letolják őket a taiwani központ, beszéltem egy szervízessel és igy működik.
-
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4506 üzenetére
Miután fenn vannak a 9600 as driverei, tilsd le, vagy vedd ki a pci-os kártyát, és probáld ki a bios beállításokat amiket írtam, ha nem jó vissza a boltba. Én szeretem az asus t, de a X főleg az X-X sorozatot érdemes kerülni. Vegyél olyat ami nem butított: (nem x, X-X, SE, S -ezekre ne végződjön, ha mod van rá)
-
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4504 üzenetére
Van olyan a biosban nem tudom hogy műxik e ha pci-os van, de igen talán:
Memory hole: 32, 64, 128, 256 MB, játszogass vele, alapba rakd 128-ra,
fast write: disable , voltage auto (vagy 66 mhz), egy memória modulod van, ha nem egy maradjon csak a gépbe, hangkaresz ki, ha tudsz köss ki minden felesleges usb , hdd-t cd/DVD romot. Nincs huzatva? memória időzítések fel. -
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4501 üzenetére
Szívás, nézz meg más agp-s kártyát ez a kártya új, vagy valakinél működött is?
Bár ilyet még nem csináltam de nézd meg hogy belerakod mindkét kareszt a gépbe, a pci-osra kötöd a a monitort és amikor bejön a windows nézd meg hogy felrakja e a szoftware -t a winfos a 9600-oshoz. ha gáz a kártya valamit kiír.
És ne feledd ekkor: Primary graphic: PCI
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4499 üzenetére
www.asus.com
ott rámész az alaplapod típusára,
dowload, és a legfrisebb biost letöltöd, de majd utánanézek hogy a te eseteben hogy kell, mert ott van egy kis gubanc, de szerintem ugy mint eddig a többi lapot.
Szoval letöltöd a legfrisebb biost, kicsomagolod, és a filet átírod:
A7N8XX.ROM
-ra, fontos hogy ROM-re végződjön. Fontos kérdés: AMI biosod van?
Ezt felmásolod egy floppyra, és amikor bootols rögtön a legelén ha jol emlékszem alt+f2 megnyomod: letörli a régi biost felrakja az ujat, de a honlapon ott van minden. Én is megnézem, egy óra mulva tudom megnézni. -
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4497 üzenetére
Az agp spread sprectrum nem ugrik be de nem is fontos, szerintem.
A frequency legyen auton, vagy 66 mhz-n.
BIOS frissítés lesz a megoldás, nem nehéz asusnál könnyű, ha elrontod visszaáll.
Kollégámnál, háromszor vitte vissza a gépét saphire 9600 -os és cserélték 3 szor kariját. iszta ideg volt. BIOS FRISSÍTÉS 2 hete nyúzza fagyás nélkül, igaz neki legalább bejőtt a vindows, attol hogy a lap új, az asus hamar ad ki lapokat, és utána 2 reviziot, 15 biost az én alaplapom egy éve van piacon és már a 1011-es bios van rajta (11. bios). könnyű a frissítés,segítek,
Ha nem jön össze másképp.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4495 üzenetére
A régi vidkariddal állísd be a biost: primary graphic: agp
ha van: agp (3.0) calibration cycle : enable
Fast write: off
Biztos ami sicher: Vedd fel a memória időzítéseket
CL: 3,0
Vedd ki az összes pci -os eszközt!
Ja és bios frissítés?
Milyen csipszetű ez az alaplap?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
válasz
Katatonic #4491 üzenetére
A vidkari le van csavarozva? A monitor csatolója a vga kártyához oda van fogatva, rendesen a műanyagcsavaróval?? Jól belefekszik a kártya az agp-be?
ha bios van, akkor mikor akad el? Esetleg win 98 telepítésekor? Nekem egy mx440-es csinálta ezt de csak a win 98 akartam telepíteni.
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
-
Tenfoot
tag
On-on is stabil volt, de valahogy mégsem, nem tudom, igy gyorsabb volt, Nem csinált semmi gubaszt amikor on on volt. na az ugy volt hogy baj volt a raid kartyammal , nem jött be a windows, win ujra rak, raid másik pci-ba, és ha már ennyit variáltam, gondoltam offra rakom a fast write ot (ja és az omega is ezt javasolta) ha már off legyen tuning, igy gyorsabb lett, szoval maradt igy.
Remélem érthető volt kicsit siettem. Szoval jo volt az on, de off-on tuningolva jobb lett. Ennyi. -
Tenfoot
tag
Omega 2625 vagy valami ilyesmi, májusban szedtem le. Nem tudom pontosan.
2,4 es celeronomhoz bevállt. De ehhez is. csak sok beállítás is van a biosban is.
A legjobb például: agp (3.0) calibration cycle BIOSban van sokat segít ha enable-re rakom. De miért kell kalibrálni? Mintha háklis lenne az amd platform.
bezzeg az Intelnél... -
Tenfoot
tag
Ja kijelentő mod volt, nem kérdő. Bocs látom már. Nem azért húztam, hanem mert Eddig FW on -on volt, de stabilabb lett mihelyt off ra raktam, igy kicsit lassabb lett, ezért nem szerettem volna hiányt szenvedni, , ezért adtam neki kraftot, és érezni is a többletet nemcsak a pontok miatt huztam
Amugy jot tesz neki a huzás mert gyorsul, ha a procit huzom nem gyorsul, ezek szerint a gépembe a kártya a leggyengébb láncszem
[Szerkesztve] -
-
Tenfoot
tag
válasz
Savage5 #4447 üzenetére
Értem.
De nem gond mert a FW-off stabilitásából adódóan jobban lehet huzni, és igy kiegyenlítődik a sebességveszteség, sőt...500 helyett 550 MHZ-en megy és 8 %-ot jelent sebességben, és nem csíkoz, nem pöttyöz. Nem sok. De nincs ami szaggasson 1024x768-ban high detailban. És nekem ennyi elég. Amugy az alaplapban is van elég sok kalibrácio, szoval nem igazán szimpi, De nyúzom és meglátom.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest