- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
vaki
aktív tag
Üdv elemes!
Nem tudom kaptál-e már választ a problémára, nálam is ez volt egy ideig.
Ha van a Tv-den RCA bemenet, akkor vegyél egy S-Video->RCA kábelt, akkor színes lesz a kép, csak elméletileg kicsit rosszabb képminőséget kapsz(próbálj meg aranyozottat szerezni). Egyébként marha ritkán lehet kapni, nekem Szegeden kb. 5. boltban sikerült, inkább elektronikai boltokban próbálkozz, a multikat(Media Markt stb) felejtsd el, mert náluk nincs. -
haris
őstag
Bővebben: link
igazad van, elcsesztem.
Azt sem tudom mi az a forraszto páka. Ezért vittem szervizbe.
[Szerkesztve] -
haris
őstag
Hali
nálam ugyanez a probléma volt egy SCART-al. Semmilyen Svideo kimenetről nem adott szines képet.(tehát nem a kártyák voltak szarok)
mivel nem vagyok egy műszaki zseni, ezért inkább elvittem egy elekrtonikai boltba, ahol átforrasztották nekem a 17-es lábról a 19-esre a ''madzagot'', amiért fizettem kb500ft-ot. Ha valaki megtudja csinálni, akkor persze sok pénz ez, de én nem szrettem volna elcseszni a kártya TVout-ját, ezért inkább megfizettem érte vkit, akin behajthatom a karesz árát, ha elcseszi -
elemes
csendes tag
No, folytatas.
Az s-video kimeneten levo vilagossag jelbol es szinjelbol nehezseg nelkul osszeallithato a kompozit videojel. Az epanorama.net oldalon van egy kivalo linkgyujtemeny videoval kapcsolatos temakban:
Bővebben: linkhttp://www.epanorama.net/links/videocircuits.html
itt bukkantam a kompozit videojelet eloallito aramkorre:
Bővebben: linkhttp://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
A lenyeg: egy 470 pF kondenzatorral (par forint) kossuk ossze a szinjelet es a vilagossagjelet. Ez egy par forintos alkatresz. Az oldal szerzoje szabadkozik egy kicsit, hogy az impedanciaillesztest meg hasonlokat nem igazan tartja be, de az eredmeny szerinte elfogadhato. Akinek ez tulsagosan bonyolut, az ATI forgalmaz (velhetoen hasonloan primitiv) s-video / kompozit konvertert is,
kemeny 5 dollarokert. Nem tudom, a kereskedok itthon arusitanak-e ilyesmit, nekem a kondenzator egyszerubb (valoszinuleg van otthon), bar meg nem tudom, hogyan fogom szetbontani a froccsontessel egybegyartott s-video / euroscart kabelt.
Holnap beszamolok az eredmenyrol (ha ki nem dobtok az offolas miatt). -
elemes
csendes tag
No, folytatas.
Az s-video kimeneten levo vilagossag jelbol es szinjelbol nehezseg nelkul osszeallithato a kompozit videojel. Az epanorama.net oldalon van egy kivalo linkgyujtemeny videoval kapcsolatos temakban:
itt bukkantam a kompozit videojelet eloallito aramkorre:
A lenyeg: egy 470 pF kondenzatorral (par forint) kossuk ossze a szinjelet es a vilagossagjelet. Ez egy par forintos alkatresz. Az oldal szerzoje szabadkozik egy kicsit, hogy az impedanciaillesztest meg hasonlokat nem igazan tartja be, de az eredmeny szerinte elfogadhato. Akinek ez tulsagosan bonyolut, az ATI forgalmaz (velhetoen hasonloan primitiv) s-video / kompozit konvertert is,
kemeny 5 dollarokert. Nem tudom, a kereskedok itthon arusitanak-e ilyesmit, nekem a kondenzator egyszerubb (valoszinuleg van otthon), bar meg nem tudom, hogyan fogom szetbontani a froccsontessel egybegyartott s-video / euroscart kabelt.
Holnap beszamolok az eredmenyrol (ha ki nem dobtok az offolas miatt). -
elemes
csendes tag
No, csekely elorelepes: az S-video kimeneten kulon vezeteken megy a vilagossag es a szinjel (luminance, chrominance). Az Euroscarton meg csak kompozit video bemenet van (gyik franciak). Harom lehetseges megoldas:
- olyan speci kabel, amely osszekomponalja a vilagossag- es a szinjelet
- a teven kell keresni S-video input beallitast
- a videokartyan kell keresni composite video output beallitast
most itt tartok.
Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Call of Duty: Black Ops 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- CNC topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest