- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Aktív témák
-
elemes
csendes tag
No, kiprobaltam,
mukodik!
Elsore ugyan kicsit gany lett, kidolgozok valami professzionalisabb valtozatot is, vagy keresek szerelheto S-video csatlakozot. 500 pF kondenzatorral kaptam a legjobb kepet; a 300 pF-nal a zold/feher kontrasztok menten megjelent egy kis piros, 1 nF-nal pedig a zold belemaszott a feherbe. Ez mind keramia kondi volt (jelentektelen belso induktivitassal). -
elemes
csendes tag
johnni
rokon gond lehet, kicsivel fentebb irtam a harom lehetseges megoldast. szoval vannak TV-k, amelyek mar felkeszultek az S-video bemenetre. ott, ahol a kompozit video jonne, keszsegesen elfogadjak a vilagossagjelet, egy masik tusken pedig a szinjelet. De ha a videomagno nem ilyen bolcs, akkor csak a vilagossagjelet kezeli.
- videomagno gepkonyvben megnezheted, at lehet-e allitani s-video bementre
- vasarolsz vagy barkacsolsz s-video kompozit atalakitot -
elemes
csendes tag
No, folytatas.
Az s-video kimeneten levo vilagossag jelbol es szinjelbol nehezseg nelkul osszeallithato a kompozit videojel. Az epanorama.net oldalon van egy kivalo linkgyujtemeny videoval kapcsolatos temakban:
Bővebben: linkhttp://www.epanorama.net/links/videocircuits.html
itt bukkantam a kompozit videojelet eloallito aramkorre:
Bővebben: linkhttp://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
A lenyeg: egy 470 pF kondenzatorral (par forint) kossuk ossze a szinjelet es a vilagossagjelet. Ez egy par forintos alkatresz. Az oldal szerzoje szabadkozik egy kicsit, hogy az impedanciaillesztest meg hasonlokat nem igazan tartja be, de az eredmeny szerinte elfogadhato. Akinek ez tulsagosan bonyolut, az ATI forgalmaz (velhetoen hasonloan primitiv) s-video / kompozit konvertert is,
Bővebben: link
kemeny 5 dollarokert. Nem tudom, a kereskedok itthon arusitanak-e ilyesmit, nekem a kondenzator egyszerubb (valoszinuleg van otthon), bar meg nem tudom, hogyan fogom szetbontani a froccsontessel egybegyartott s-video / euroscart kabelt.
Holnap beszamolok az eredmenyrol (ha ki nem dobtok az offolas miatt). -
elemes
csendes tag
No, folytatas.
Az s-video kimeneten levo vilagossag jelbol es szinjelbol nehezseg nelkul osszeallithato a kompozit videojel. Az epanorama.net oldalon van egy kivalo linkgyujtemeny videoval kapcsolatos temakban:
itt bukkantam a kompozit videojelet eloallito aramkorre:
A lenyeg: egy 470 pF kondenzatorral (par forint) kossuk ossze a szinjelet es a vilagossagjelet. Ez egy par forintos alkatresz. Az oldal szerzoje szabadkozik egy kicsit, hogy az impedanciaillesztest meg hasonlokat nem igazan tartja be, de az eredmeny szerinte elfogadhato. Akinek ez tulsagosan bonyolut, az ATI forgalmaz (velhetoen hasonloan primitiv) s-video / kompozit konvertert is,
kemeny 5 dollarokert. Nem tudom, a kereskedok itthon arusitanak-e ilyesmit, nekem a kondenzator egyszerubb (valoszinuleg van otthon), bar meg nem tudom, hogyan fogom szetbontani a froccsontessel egybegyartott s-video / euroscart kabelt.
Holnap beszamolok az eredmenyrol (ha ki nem dobtok az offolas miatt). -
elemes
csendes tag
No, csekely elorelepes: az S-video kimeneten kulon vezeteken megy a vilagossag es a szinjel (luminance, chrominance). Az Euroscarton meg csak kompozit video bemenet van (gyik franciak). Harom lehetseges megoldas:
- olyan speci kabel, amely osszekomponalja a vilagossag- es a szinjelet
- a teven kell keresni S-video input beallitast
- a videokartyan kell keresni composite video output beallitast
most itt tartok. -
elemes
csendes tag
Ah, koszi.
Kozben kiprobaltam egy regi IBM notebookkal is, amiben S3 Savage 8MB kartya van, es ebbol is csak feketefeher kepet tudtam kicsalni. Olyan kabelet vettem a boltban, amelynek direktisz ez a neve: computer / TV cable, az egyik vegen S-video es 3.5 jack csatlakozo van, ez megy bele a computerbe, a masik vegen euroscart, ez megy bele a TV-be. Probaltam zsiruj teven is meg egy 15 evesen is (konkretan egy ELIN tipusu finn keszuleken).
Elhiszem, hogy ott van az a szininformacio, de hol...?
Lehet, hogy a kabel a sz@r...?
hamarost (napokon belul) a P4 2.6G (800MHz) desktop gepemben is egy ASUS Radeon 9600SE disszipalja majd a vattokat. Akkor majd jarok ide surun. Remelem. -
elemes
csendes tag
Hali,
ATI Radeon 9600 mobile-lal szerelt notebook az S-video kimeneten feketefeher kepet ad (azaz a TV-n feketefeher kep jelenik meg). A win2k-ban a display properties-ben nincs ilyen beallitasi lehetoseg (egesz konkretan SEMMILYEN beallitasi lehetoseg nincs).
Tudtok segiteni...?
10x a lot
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest