- Magisk
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
alaplapi driver újrarakása?
-
Balinov
titán
válasz
Integrale #2783 üzenetére
a legegyszerűbben tényleg a borda levételével és a memória ic-ken található számsor megnézésével derül ki,hány ns ram van a pro-don. a számsor utolsó 1-2 karaktere szokott beszédes lenni,ha majd meglesed,írd be,oszt kivesézzük,de ha gondolod,rákereshetsz guglival a pontos karaktersorra,az is kiad majd tutira találatokat.
Másik kérdésedre szvsz eltérő everest verzió -
Balinov
titán
válasz
elfelejtette #2775 üzenetére
Omega.mikor r9600np-m volt,az 5.6 vagy 5.7-re épülő omegacatalyst jött be.esetleg DNA catalyst,vagy SoftMod catalyst.már bevallom örexem,nem emléxem pontosan.
-
Balinov
titán
válasz
elfelejtette #2773 üzenetére
üdv
örülök,hogy összejött.
3013pontos 03 eredmény az elég korrekt,vhogy így ment az én C3D R9600np-m is anno. -
Balinov
titán
válasz
elfelejtette #2771 üzenetére
gondoltam,mivel már elég régi az uccsó 2.20-as bájosz.egy dolgot még prószálj ki,hogy az agp sebességét 4x-re rakd a 8x helyett.
szívesen,nincs mit. -
Balinov
titán
válasz
elfelejtette #2769 üzenetére
sztem ezzel lesz a gond ''SiS AGP driver ver:1.13''
esetleg nézzétek meg,hogy szeszközkezelőben minden okés-e.
bios ugye az uccsó?
Grat a szenyorsághoz+!
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
elfelejtette #2767 üzenetére
nanáhogy létezhet,bár én dxdiag-ot is megnézném. platformdriver ugye fennvan?
[link] -
Balinov
titán
válasz
tréfi_x #2694 üzenetére
[link]az nagy segítség lenen,ha kitöltenéd az adatlapodnál a konfigodat
egyébként nem minden biosban lehet opcionálisan kikapcsolni a fastwrites-t. Ilyenkor jól jöhet az Omega Catalyst használata,melynek telepítője felajánlja a fastwrites-off funkciót is.Egy próbát megér -
Balinov
titán
válasz
plastic-+ #2631 üzenetére
plastic-+!
mielőtt megcsinálod atiwinflash-sal a mutatványt azért alaposan teszteld le a 9600-odat Pro és/vagy XT órajelen. Mondjuk ne 3dm03/05/06 1x-i futtatása,hanem loopolva,+atitool scan for artifacts...minden esetben javallott erősb hűtést tenni a gpu-ra és a ramokra.. -
Balinov
titán
Szia Efge,
csak tippelni tok:
nézd meg,nincs-e elgörbülve egy tű a vga csatin
nézd meg,nem forróak-e a ramok,ha igen,próbáld meg hűteni
láttam már ilyen passzív sapphire r9600np-t..elég pöcs az a borda rajta,meg vmi szutykot tesznek rá hűvezető paszta gyanánt,próbáld meg esetleg újrapasztázni.
próbáld meg,hogy nekiállítasz egy ventit hűteni a vga-t...nekem olybá tűnik,hogy túlmelegedés miatt szemetelne a kép
üdv
Balinov
UI: műxik még a 2500+ barci + A7N8X,amit tavaly tőlem vittetek? -
Balinov
titán
hát akkor én mit mondjak,hogy keveslem. az az igazság,hogy a korábban említett 2500ft-os aktív hűtőszettet használva a gpu-nak 380-395Mhz volt a vége, a ramoknak meg olyan 220-230Mhz (hiába lett egy 8cm-es foxconn venti nekiállítva a vga-nak merőlegesen,hogy kifele fújja a levegőt) körül.az meg kevés. Így aztán ,mivel hiába tudott volna a gpu többet menni,alacsony memóriasávszélesség miatt úgyis elvérzett szvsz a valós alkalmazásokban. Alapon használtam így majd mindíg,de HL2-t,nfs:ug 1/2-t végig vittem rajta,nem is túl butított felbontásban.
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
Brúnóka #2575 üzenetére
T1-nek igaza van,5ns a video ram. Ez valszeg a ram speckója szerint DDR400-nál többet nem nagyon tud. Valamennyit mégis lehet húzni rajta, kb DDR440-DDR460-at,de volt,akinek r9600np-n többet is ment ugyanilyen 5ns ram. Hűteni mindenféleképp javallott,ha húzni akarod.
3dm03 eredményed az abszolúte reális. nekem Barton 2500+@3200+ mellett csinált 2600-2700-et alap vga órajelekkel,de A64 2800+@3400+ mellett is hasonló eredmény született. Húzva vhol 3300 pont körül volt a plafon.
üdv
Bali -
Balinov
titán
passzív borda volt csak rajt?nekem anno a C3D np-men volt kb egy 2/3 cigisdoboz méretű,kb félcenti magas borda (ramhűtés nuku),és nálam is soxor kivágott a desktopra a vpu recover (pl. nfs ug1ezés után) mivel újan és főleg qrva drágánvettem,vettem rá 2,5k-ért egy aktív titan vga hűtő szettet alu rambordákkal.na azzal már ilyen gondom nem volt.
-
Balinov
titán
válasz
G-Reddy #2517 üzenetére
akkor az elős tippem jön be valszeg. nekem is anno C3D volt,igaz csak 128mb-os,de azon 5ns hynix-ek voltak. applikáltam rá egy titan vga szett-et (aktív hűtés + BGA rambordák) de sokkal jobban nem tudtam én sem húzni. ha nem gurult el a kavintonom és jól emléxem,akkor 220-230volt a plafon.
-
-
Balinov
titán
válasz
-ThOMas- #2504 üzenetére
nálam anno 9600np hez nem nagyon vált be az atitool. Omega vagy Softmod driver mindenképp ajánlott a húzáshoz, régen a RadLinker jött be,egyszerű,megbízható,igaz nincs csicsásan forgó 3d artifact scanner
régebbi omegában ez volt a beépített tuningprogram.
esetleg Ati Tray Tools,neadjisten PowerSTrip -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
hmm. tényleg egy jókis példányt fogtál ki. figyu,neked melyik verzió volt c3d-ből? láttam 2 féle passzív 9600np-t, egyiken (iylenem volt) kb gyufásdoboz méretü passzív borda volt,de soknak van/volt kb cigisdoboz méretü passzív bordás is. 1 keresztkérdés még, agp default feszültsége mennyi? 1,5V?
-
Balinov
titán
szerintem a zalman szenya passzívra,tuning nélkül mindenféleképpen bőven elég (ha egy 9800pro-t elbir,nemokozhat gondot egy 9600np se) sőt,azt is eltudom képzelni,hogy passzívan tuning mellett is jó lesz,max szerzel rá egy op1-es zalman ventit és leszabályzod azt.Fontos viszont a jó ház szellőzés!!
-
Balinov
titán
amiket írtam,azok közül én a softmod-ot ill. az omega CAtalyst-ot használtam.Egetrengető teljesítményjavulást ne nagyon várjál el egyiktől sem,viszont ezekkel már tudod húzni a gpu/ram órajeleket. Tapasztalatom szerint a gyári catalst-ot használva húzhatod te bármivel,bármennyit az órajeleket,vissza fog állni a vga biosában rögzített értékekre.
Omegát használom jelenleg is. azt tudom ajánlani. az installer,amit letöltesz,az tartalmazza az ati tray tools friss változatát. Általában pár nappal a gyári catalist megjelenése után már kintvan.Letolteni innét tudod[link]
üdv
Balinov -
Balinov
titán
válasz
agtomi6 #2385 üzenetére
Szia,
itt [link] azt írják a lapodról, márha sima KT7,hogy agp 2x/4x,így, max 4x agp sebességgel,de fogod tudni használni a 9600-ot. amiatt,hogy nem 8x-os agp-vel van hajtva,ne legyenek álmatlan éjszakáid,nincs jelentős és észrevehető sebességkülönbség a 4x és a 8x agp között.
üdv
Balinov -
Balinov
titán
Így van,ezek:
Atitool
Ati tray Tools
és esetleg még a RadLinker az ajánlott programok húzásra. Arra figyelj,hogy NE a GYÁRI catalyst drivert használd. Sajnos a gyári catalyst driverek a 9600-os szériánál tuninglockot
tartalmaznak (akármennyire állítod be az órajelet,visszaáll a default-ra).
javallott az Omegacatalyst, Softmod Catalyst,DNA Catalyst használata (guru3d.com-ról tudod pl. leszedni őket). Mindegyik általában a legfrisebb,gyári catalyst-ra épül,és driver szinten meggátolja a tuninglock működését.
1ébként a 2600-2700pötty 3dm03-ban abszolúte reális, nekem barton 2500@3200+-al is,és
A64 2800+@3400-al is kb ennyit teljesített a c3d 9600np-m. pluszmínusz pártíz pont.
üdv
Balinov -
Balinov
titán
válasz
gedikart #2361 üzenetére
ha csak a kettő közül lehet választanod,a Pro-t vedd,de amint azt lentebb írja fórumtársunk,128mb-osat próbáljál,elég az bőven.viszont 9600-ból már csak tényleg az xt-ket érdemes nézegetni. itt a ph-n 18-20k körül lehet találni,néha sok hónap garra. Connect3d az összes (3 fajtát csinált) nem pro-t passzív hűtéssel csinálta.Sapphire-re nem emléxem,pedig kollégám SEX-es gépébe egy sapphire 9600np került.
-
Balinov
titán
válasz
busaattila #2359 üzenetére
köszi,ez jólesett.ha valami gondod van,irjad csak szaporán,majd megoldjuk.
-
Balinov
titán
válasz
busaattila #2357 üzenetére
Annyira nem sajna.Bocsi,hogy ilyen lehúzóan írtam az előbb róla,csak eszembejutott,mennyit buktam rajta...
5ns ramokat is lehet tuningolni,az enyémen is 5ns hynixek voltak,bordával(anélkül nem is prószáltam) 220-230mhz-ig fel tudtam húzni,a gpu-t 360-370 körülre,így már közel 3000 pontot adott 3dm03patch340-ben.
szóval kompromisszumokkal,de azért még elegendő.
Akkor,mikor én vettem,teljesítményben,dx9-ben és árban nem volt még más alternatíva. aztmeg,hogy 17k-t buktam rajta (plusz a hűtés) azt meg a saját türelmetlenségemnek köszönhetem,mert ahol kinéztem 23k-ért,ott nemvolt,de kellett az új vga és rohadt türelmetlen voltam,elmentem 2sarokkal arréb és megvettem 27kért. -
Balinov
titán
válasz
busaattila #2355 üzenetére
mivel 256mb-os,ezért kb reális az ár,pláne hogy 11 hónap gari van rajta. azt ,hogy hány nanos memók azok a hynix memók,azt meg a memóriaicken található feliratból lehet megtudni,ha 5-re végződnek,akkor 5ns gyári 200mhz-es sebesség,
ha ennél kisebb,pl. 4, 3.6.3.3 (ehez már faszmák kell!),akkor jóesélyel nekivághatsz a ramtuningnak.
Végső soron én megvoltam vele elégedve,COD,CODO,GTA 3,GTA:VC,San Andreas,NFSU 1&2, Armies of Exigo, HL2 szépen eldöcögött rajta,egyedül a MedalofHonor:pacific assault fogta meg,még 800x600-ba is.
Bali
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
busaattila #2353 üzenetére
Attis,
agp4x miatt ne aggód,a 8x-os agp-hez képest minimális a sebességbeli különbség. A 9600np-hez bőségesen elegendő az agp4x nyújtotta sebességkülönbség.
Hogy bejött-e? ekkorát még nem buktam hardware-n. maga a cucc teljesítménye elég jónak mondható,persze csak akkor ha a mai ár/érték arányt nézed. 256mb-ot csak a marketing miatt pakoltak rá,az a gém,aminek kell a 256mb annál úgyis a gpu lesz a kevés. én tavaly májusba 27k-ért vettem és most,hogy adtak érte 10-et,örültem mint a majom a farkának. 9k-ért vettem egy sapphire 9500-öt,ami most 9500pro-ként üzemel. defaulton az aláírásomban szereplő konfiggal nyom 3830-pontot,míg a 9600nyomott vagy ~2500-2600-at.
hűtőnek én ezt ajánlanám rá:Bővebben: link ilyen volt az enyémen is,sőt,a 9500-ön is ilyen van most,igaz,oda már elég gyengus.ennél többet szvsz nem érdemes áldozni rá. neked a sapphire-on milyen memóriák vannak? Hány ns-osak? -
Balinov
titán
válasz
busaattila #2351 üzenetére
Radeon 9600-os szériánál ATI bios (vagy driver) szinten gátolja a tuningot.gyártótól függetlenül. Léteznek módosított Catalyst driverek,ezek hivatottak ennek a betegségnek az orvoslására. pl. Softmod Catalyst,Omega Catalyst,DNA Catalyst,stb.
guru3d.com-on is le tudod az épp aktuálist leszedni. én jeleneg a 9500ömhöz az Omega catalyst-ot használom,ez a driverpack tartalmazza az ATI Tray Tools nevü programot,amivel sok hasznos funkció mellett tudod a gpu-t és a memóriát is ráncigálni.
Hűtésnek vehetsz rá zalman szenyát,de erre felesleges. az én connect3d passzív 9600omra anno 2500ft-ér vettem egy Titan vga szettet,amibe a colleres borda mellett még volt 8db ragasztható ramborda is.
Esetleg low-cost megoldásként megtámogathatod egy házventivel is a vga-t.
üdv
Bali -
Balinov
titán
válasz
board_lord #2331 üzenetére
Köszi,Board_Lord,időközben kiderült,hogy félreolvastam és hálistennek csak 128MB-os...viszont 0km-es,garis,mindencuccával. tán jobban elviszik,mint a már nem garis c3d-met...
-
Balinov
titán
Van itt még valakinek HIS 9600NP-je 256MB-os. Azokon milyen memók vannak?
Láttam itt 4xx/~450 körülire húzott his-eket,de azok 128mb-osak voltak. -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
Való igaz,hogy dx8.1-be a 9600np elég harmatos.de azért kár eltemetni..ha olyan rossz lenne,nem dobta volna piacra az ATI a 9600np GPU-ra épülő 9550eket.Sokan közülünk nem most,hanem régebben vette a 9600np-jét,és akkor ez jó alternatíva volt.Mostani fejemmel énse vennék 9600np-t...tavaly május 12-én 28k bttoért vettem a C3D ratyit...én barom.
7végén volt szerencsém a GTA:SA-t játszni egy P4 2.0Ghz-es cerkán,512MB Rammal és egy ST Labs GF4 MX440 128MB/128bit-en...hát,800x600@16bit alacsony képminőség 3 egységnyi draw distance,no mipmap,no FSAA...épphogy játszható volt...viszont utána belevágtuk a gépbe a szintén ST Labs GF2 MX400 64mb-ot és azzal is elindult,csontra lebutítva. -
Balinov
titán
Wid,azért egy DX8.1-re kihegyezett kártyát (4200TI) és egy dx9-re hegyezett kártyát nem 3dm01-be hasonlítsál össze,mert,bár lesúlytó az eredmény,azért nem a valóságot tükrözi.GF4 MX440 meg sajna csak dx7-es (jól kiherélte az Nvidia).
Pl. azért a FarCry-ban pl. egész szépen teljesít 1024-be,medium details-ben ez a 9600.HL2-ben sem voltak gondjaim 1024-be,nfs:ug 1-2 szintén...szerintem nem volt olyan ratyi,mint sokan gondoljuk,csupán csak a szériát árazta be az ATI rosszul.Sőt,ha belegondolsz,mikor ez a VGA bejött a piacra igenis erős alternatíva volt az FX5200/5600/5700-al szembenállítva.
Drizzt: ha a PH!-n akarod eladni,szerintem 15k-nál nagyon nem fognak többet adni érte. PH!-s nyeremény???
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
board_lord #2279 üzenetére
Így van, csatlakozom a véleményedhez! 2500@3200 Barcim volt. 10-én vettem egy Giga K8NS-t és egy 2800+-t, az egész cuzammen volt 40.300Btto.boltban,3 és 1 év garral. SocketA-ban már szvsz nem érdemes gondolkodni,kisköltségvetésü embereknek,mint én, s754 a jó választás és még kellő kraft is van benne! A64-em newcastle magos és cg steppinges,az alap 9x200 helyett vígan megy 9x260-265-ön,de bepróbáltam már 8x300-on is,igaz itt a ramok csak 150-en mentek.MSI-kre azt mondta boltos,PH!-s barát,hogy mostanában nincsenek jó áron. Jah,teszteredményt is hogy mondjak, 5.4-es omegacatalyst-tal alap 325/202 GPU/RAM frekin 2850 pontot hozott 3dm03-ban,míg a barcival ugyanezen vga,ugyanezen verzióju omegával 2600-at épphogy csak elérte. Ha sokallod a beruházást, keresd meg Esmein nagyrabecsült kolléga hsz-eit, ő egy S754-es SIS-es lappal és egy S754-en (ha jólemléxem 2600+-os) Sempronnal ért el kurva jó eredményeket tuningban.
Üdv
Bali -
Balinov
titán
Grat hozzá! hétvégén melózott asszony,így volt időm tesztelni az 5.4-es omegával...hát kiábrándító, gpu az megy 380-390-en,viszont ha default gpu freki mellé feltolom 240-re a VRAM frekit,akkor 3dm03-ba a game4 test után jövő tesztnél,asszem repülős,csontrafagy. 220-230 a max,pedig minden rohadék TSOP ramic-n van borde...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest