- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
-
BloodyEddie
őstag
válasz
tzsolesz #4399 üzenetére
Nem éri be?? Még le is hagyja, pár fps a különbség legtöbb helyen.
9800 GTX ~60k
4850 ~40k
És szinte semmi különbség teljesítményben, szal Amd kicsit jobb vétel(#4400) Crytek: annak idején Yerli ki is emelte, hogy a grafikára mennek és nem a gépigényre.. ez meg is látszott az eladási mutatókon, verik is a fejüket a falba, hiába lett jó játék, ha 10ből 8 gépen nem fut normális grafikán normális sebességgel.
-
Szatesz
őstag
válasz
tzsolesz #4080 üzenetére
Ha valaki van itt aki nem ért valamit az te vagy.....Nem azt mondtam hogy erösebb..hanem kb 15% al gyengébb..de nem 90k hanem csak 60.....a CF az SLi hez kepest... Tehát max 20% al gyorsabb a CF4850 de 30% al olcsobb a 8800gt...ennyit erröl ezze nemlehet vitatkozni esetleg ki ezt ki az szereti....
Alien_ Nézz fel ph aprora és rájössz..
gbors: Ezt nem is mondtam ..Tehát mégegyszer leirom nem erösebb de ár érték arányban jobb......Föleg hogy most majd esik is az ára ... -
gergobaby
aktív tag
válasz
tzsolesz #3983 üzenetére
Nem azonnali hatállyal, még csak most sikerült összeraknom, de tájékozódom, és ha NAGYON jó ára lesz nyár végén akkor LEHET, de inkább majd karácsony környékén újítok... Szeretem ezt a kis 8600GT-t mivel 1024ben jáccom a monitor miatt, mindenhez elég...
MOD: Most úgy néz ki másik táp fog kelleni, mert most is csinált egy kékmikulást, vmi memóriakezeléses cuccot írt de 1 mp után újraindult, és kb. a boot felénél indítgatta csak el a ventiket ( ezért gondolom, hogy a táp a ludas )...
-
gergobaby
aktív tag
válasz
tzsolesz #3952 üzenetére
Vérpistike az aki nem tesz semmit, és alá raknak 350k-ért egy gépet, és nyavajog, hogy neki jobb kell... Egyik fórumtársat fogom idézni, bocsi, hogy ellopom a szövegét, de ez naon találó..
Vérpistike nyavajog az apjának, hogy :Apa, apa, nem megy a Crysis 1680x1050-ben Very High-on... Idősebbik Vér István el megy a boltba, és vesz egy Quad SLI-s gépet a gyereknek, hogy csöndbe maradjon... Majd jön, hogy Apa, apa, az élsimítással még mindig sz*r a Crysis, és az apa nemtud mit csinálni, megvárja a következő generációt4850-hez milyen táp kell majd? Fogja bírni a 400W-os Deer?
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
válasz
tzsolesz #3822 üzenetére
Az AMD-nek nem kell senkivel szemezgetnie... Eddig az nV alatt az tartotta a talajt, hogy tudott visszakompatibilitást nyújtani a régebbi, DX9-es karikkal és így több volt a vevő.
Viszont mivel most ők is új utat akarnak keresni, ezzel a 8-as széria utáni vevőket eltaszítva maguktól... nagyon valószinű, hogy sokan fognak ATi-ra átpártolni.
Már csak azért is, mert a HD38-as szériának köszönhetően egyre több ATi tulaj van. A HD48-asok árának megint az lesz a következménye, hogy irtó sokan fognak ATi-t venni és ezzel az nV hatása a piacra egyre inkább csökken.
Ha minden jól megy, akkor az év végére már csak egy marék hamu marad az nV előnyéből...
És akkor 2009-ben jöhet az az időszak, mikor egyre több játékra jön ki DX10.1-es patch, amivel beleteszik az új élsimítás lehetőséget.
Arról nem is beszélve, hogy elvileg ez év novemberében jön a Battlefield3 ami határozottan R600-ra lesz írva és valószinűleg a GeForce-okon igen lassacskán fog menni... vagy beharangozzák DX10.1-esként, hogy ne legyen szegény nV megalázva.
MOD: még annyit had jegyezzek meg, hogy míg az ATi nyújt némi kompatibilitást az XBox felé (ezzel megkönnyítve a játékfejlesztők dolgát), addig az nV épp a GT200 utáni időszakkal akarja már elhatárolni magát a PS3-tól.... aminek a játékfejlesztők nem fognak örülni.
-
Szatesz
őstag
-
leviske
veterán
válasz
tzsolesz #3493 üzenetére
A GTX280 tesztekben látszik crysis alatt, hogy driverrel még bőven lehet gyorsítani...
Feltételezem addig nem hozzák ki belőle, míg meg nem jön az X2.. nehogy túl sokat adjanak a népnek és ne tudják túlszárnyalni a következő szériával.
(#3495) SzlobiG: nem hinném, hogy készen volna a Catalyst 8.6... eddig még csak Beta-t láttam, de lehet, hogy vak vagyok.
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #3433 üzenetére
Vagy eszükbejutott hogy mégse lesz jó ha 1-2 hónap késéssel postázzák hozzájuk a GDDR5 RAM-okat, hogy otthon forasztgassák fel a vásárlók.
De csak azért mert félnek hogy sokan nem küldenék vissza a GDDR2-eseket amiket átmenetileg raknak a chipek helyére hogy addig is bootoljon a gép. Pedig azok majd kellenének nekik a 4650-esekre. -
syckaloz
aktív tag
válasz
tzsolesz #3421 üzenetére
Remélem igazad lesz. Annó amikor kijött a G80, ATi-nak kellett volna válaszolni valami dúrva kártyával, Erre jött a HD2900XT. 512bites memó, én spec. azthittem, hogy sokat fog számítani, hát persze nem így lett. Most talán ugyan ez a helyzet, csak az nvidia próbálkozik az 512bit-tel. Jólenne már végre valami igazi ütős kártya. (mint talán annó az 1950XTX)
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #3408 üzenetére
Én anno több játékkal is megjártam a radeon 9550-emmel. pl NFSU2-nél felraktam egy patchet és utána az út olyan lett mint wolf3d-ben és le is lassult. Ugyanez a patch a haverom fx5200-asán is elcsúfította az utat, de az ő kártyáján ettől gyorsult a játék...
Most Assassins Creed-del vagyok hasonló helyzetben, nem merek patchet rakni rá...
-
Bundás22
őstag
válasz
tzsolesz #2658 üzenetére
miközben a HD4650-es régebbi kérdésemre sem válaszolt senki, mert az nem olyan fontos, mint a 8800GT. CSÁ
azért nem válaszolunk mert nincs válasz, brühühü!
egyébként ne várj csodát a 4650-től, kábé 3850-es szintű ami már most 20K használtan, addigra meg 15K lesz, sztem még gyengébb is lesz az rv670-től
-
VinoRosso
veterán
válasz
tzsolesz #2654 üzenetére
jo de azert azt is vedd figyelembe, hogy egy marginalis csoportba tartozol. Nem azert, mert az NVIDAsok tobben vannak, hanem azert mert az emberek tobbseget nem erdekli, hogy milyen logo diszeleg a vgajan, azt veszi ameik jobb. Es ok ugyanugy olvasgatnak, nekik is van velemenyuk amit ide beirkalnak. Pl en is kozejuk tartozom. Nekem most nv karim van, de lehet hogy minnya leszedem rola a feliratot, es rateszek egy erospista matricat. Ha nagyon jo lesz a 4870 akkor en is olyat fogok venni, sot jo lenne ha vmit mutatna mar az ati, mert akkor vegre lesz egy kis verseny, ami lenyomja az arakat, meg a vga is jo lesz melle. Igy most se az arak, se a karik nem tul jok. Nekem rohadtul mind1, hogy mi van rairva a karimra, az a lenyeg, hogy nem azert vettem 200/300kbol gepet, hogy azt nezzem, ahogy a Crysis szaggat rajta 1650x1050 be.
-
Bundás22
őstag
válasz
tzsolesz #2654 üzenetére
nem értelek összehasonlításra jó az nv
egyébként ha 8800Gt-d lenne akkor meg azt dicsérnéd h milyen szépen visz mindent(crysis-t beleértve)a közepét nézd meg a filmnek a 2600XT-den úgyse fogy látni olyat -
Zso2
őstag
válasz
tzsolesz #2613 üzenetére
Miért nem hagyod már békén a 8800 gt-t , írritál vagy mi?
Egy nagyon is jól eltalált kis karesz, van benne erő rendesen, és igen még mindig jó helyen van ugyanis még mindig az elsők között van az "1chipesek" között főleg a baloldaliak között :-) . A melegedést meg nem tudom miért mondod ezeket is meg lehet rántani annyira mint akármelyiket... -
alien_
őstag
válasz
tzsolesz #2613 üzenetére
AK47...Crysis ezen fut legjobban....mi van?!
Elkötelezett Ati párti vagyok, ennek ellenére ha vennék ebben a kategóriában valamit, megint 8800gt mellett döntenék, mivel 32 000 forintért már kapható, 35k-ért pedig zalmanos-t kapsz.
Remélem, hogy 4870 lesz az új bestbuy, ősszel össze akarok dobni egy asztali configot, remélem hogy megérdemli majd az AMD kártyája, hogy bekerüljön. -
littlelion21
addikt
válasz
tzsolesz #2535 üzenetére
Azt nem mondanám,h befellegzett; én sem elsősorban azért mentettem a kedvenceim közé, mert annyira érdekelne az R700 további sorsa - rengeteg új információhoz jutottam e topic által, és itt lehetőség van vélemények/nézőpontok ütköztetésére.
Más topic-ban erre nincs ilyen lehetőség, max. az adott kártya topic-jában, de ha ott valaki az "elleféllel" példálózik, egyből jön a "neoffojjámá" téma.
mod: úgyhiszem lenne igény egy ilyen topicra, látható,h ez is általában az élen van. Lehet,h a megjelenés után kicsit elsüllyedne, de minden "launch" előtt pár hónappal tuti felpörögne, és ezzel meg lehetne előzni a mostani "szétlettoffolva-zárjukbe" helyzetet.
Na meg "békeidőben" is lehetne pletykálni, stb....Bocs a kisregényért!
-
DeSanto
őstag
-
leviske
veterán
válasz
tzsolesz #2488 üzenetére
Már miért kéne lenyomnia?
Bár mondjuk attól függ, hogy milyen játékokban nézzük...ahol gyenge a multigpu támogatás, ott biztos...de ott a 9800GTX és a 8800Ultra is veri a X2-t és a GX2-t.
MOD: senki nem is kényszeríti az Ultra/GX2 tulajokat, hogy váltsanak...értelmesebbje nem is teszi.
Bár mondjuk a legtöbb preztizskártya tulaj követi a divatot és mindíg a legújabb/legerősebb kártya van a gépében.
Amugy a GTX280 még mindíg barátibb áron érkezik, mint annó az Ultra... azt Ultra volt megjelenésekor 800+$, a GTX280 lesz 600+$...
-
DeSanto
őstag
válasz
tzsolesz #2486 üzenetére
HD3850 eredményem.
Ez extreme módban készült szóval miért lenne esetlegesen hihetettlen az az eredmény?Viszont a HD4870 XT és a HD4850 Pro elnevezést hülyeségnek tartom mert se XT utótag se Pro utótag nincs a kártyáknál mivel a 70 és az 50 jelenti ugyan ezt.
-
Zso2
őstag
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
tzsolesz #2312 üzenetére
én ezt nem mondtam, sőt pont azt mondom amit Te is, hogy azért fognak fúzionálni, mert az Intel túl erős, és mind a kettőt fenyegeti. Bár ez csak hipotézis, szal még történhet akármi is. Pl az AMD hirtelen magára talál 45nm-en, és rohadt CPU-kat meg GPU-kat hoz ki, az Intel meg belebukik a VGA biz-be, ahogy annak idején az AMD. Csak olyan érdekes lenne ez az NVIDIA/ATI/AMD fúzió. Kiváncsi lennék mennyire ütős termékek születnének belőle
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #2222 üzenetére
Tudom te mire gondoltál, a hardveres MPEG4 kódolgatásra, de arra szerintem vannak jobb ingyenes szoftverek is amik szintén GPU-ba dolgoznak DX9-el, akár nv, akár ati kártyán.
Viszont a geforceokon nincs vedió bemenet, aminek örülnék és úgy tudom az AVIVO-s radeonokon meg van. (régivideó példa...) -
VinoRosso
veterán
válasz
tzsolesz #2171 üzenetére
figy nekem édesmindegy hogy piros vagy zöld kártya van a gépemben, volt mindkettő nem is olyan rég, és egyikkel se voltam igazán megelégedve. Azért írtam a g80ról(GTX, Ultra), mert szerintem még mindig az a legnormálisabb kártya a piacon. Ilyen 2GPU-s megoldásokkal kísérleteztek, nem vált be. Számomra az lenne a lényeg, hogy legyen legalább két alternatíva, amik versenyezzenek a vásárlók kegyeiért, mert én egy vásárló vagyok, és nekem az jó, ha ki van nyalva a valagam, nem az ha le van szarva a fejem. Márpedig az ati bénázásai miatt van hogy az nv tojik a fejünkre. Bár a 9600GT-t elég jól összehozták, jól átgondolt, gyors kártya, kevés erőforrásból építkezik mégis nagy teljesítményre képes. Nyilván azért ilyen mert a piacnak arra a részére kellett valamit alkotni, ahol volt esélye az ATInak, hogy legyen ellenfele a 3870-nek. De meg lehet nézni a 9800GTX-et vagy a GX2-t...
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz #2157 üzenetére
Nem hiszem, hogy túl sokat enne.... Nekem a 3870 üresben alig kér enni (kb nem is jár a ventije) szval ha ezt beszorzod 1,5-el még akkor se sok...
Ami meg a terhelés alattit érinti... hát ilyen 130-150W körüli fogyasztáshoz már szokás 2 tápcsatit tenni.... (a legtöbb mai csúcskari is megeszik 100-140W-ot) szval nem olyan sok.... Aki meg a villanyszámla miatt aggódik, annak ott van a 3650, ami alig fogyaszt....
Amúgy véleményem szerint erősen programfüggő, mekkora proci kell majd alá.... (Sztem egy 3ghz-en ketyegő E4XXX proci valszeg elég lenne alá...) -
VinoRosso
veterán
válasz
tzsolesz #2166 üzenetére
furcsa üzletpolitkia...nem tom eltántorítod a vevőidet, aztán meg sokkolod őket egy jó karcsival.Hát én örülnék, ha lenne végre alternatíva, meg ezt kívánja a nép, de sajnos bosszus vagyok, mert nem ez látszik kibontakozni. r600-nál,phenomnál is drukkoltam nekik, az is csalódást keltett sajnos. Már nem számítok semmi meglepőre, a szokásos régi lejárt lemez forog körbe körbe már évek óta, mert van akit ez még mindig lázba hoz.
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #2157 üzenetére
Egy húzott Core2-esnek elégnek kell lennie, hisz nincs piacon gyorsabb kétmagos mint ameddig egy akármilyen C2d húzható, 4 magot meg szinte még 1 játék se használ ki, ha meg igen akkor se fullon terheli mind a 4-et hogy az lehessen kevés (normális beálításokkal 1680+, AA, AF...)
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #2126 üzenetére
Én is vidéki vagyok (de pesten járok egyetemre), ilyen boltokba max apróságokat (kábelket, 8cm-s ventit, vagy cimkézetlen DVD-t) megyek venni mikor otthon vagyok, de pont hogy inkább azt tapasztaltam (míg sorbanáltam és hallottam mi van) ilyen téren hogy amikor belép valaki és kevéske pénzből akar VGA-t vagy CPU-t venni nagyon is szeretik az AMD temékeket noymkodni neki, főleg CPU-ból. Bár ez is inkább pár évvel ezelőtti tapasztalat, manapság alig voltam ilyen helyen.
Ellenpélda: emlékszem annakidelyén az FX5800-amat még ilyen videki városban rendeltem meg és mikor felhívtak hogy késik akkor mondtam hogy "talán a sors keze, elviszek inkább egy 9800Pro-t", erre "Nem, nem, jövőhétre tényleg lesz!". Nem lett, még vagy 2 hetet vártam, de mondjuk nem is bántam meg, csak a FarCry-al volt gond, de azt azóta se toltam végig Gef6-al se... Viszont ebben a boltban is ha bementél és kérdezted volna hogy mit lehet kihozni 35-40k-ból elédtoltak volna egy 9600Pro-t és max. mutogattak volna a polcra, hogy fiacskám, hozz még egy 10-est és elvihetsz egy jobb FX-et, de erre gyakoribb a "nem, jó lesz ez" válasz. Ez ilyen Szolnok, Jászberény környéke, nem tudom te merre laksz. -
válasz
tzsolesz #2006 üzenetére
nem ez van a dolog hátterében. a monolit chipes megoldások már nagyon erősen feszegetik azokat a határokat, ameddig bármennyire is költséghatékonyan gyárthatóak, el kell már indulni abba az irányba, hogy több, függetlenül gyártható szilikondarabkából álljon össze egy GPU. amit most látsz, azok szinte csak az első komolyabb szárnypróbálgatások - évek kellenek ahhoz, hogy ez a dolog beérjen. de ha már a technológia adott, bármennyire is éretlen, akkor nyilván használni fogják az Ultra High End kategóriában.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #1983 üzenetére
Apropó táp. Lehet már tudni hogy a 4870-esen milyen tápcsati lesz. Mert felőlem lehet 1 vagy 2 darab 6-tűs, de ha 1 darab 8-tűset tesznek rá én is mérges leszek mert olyan nincs a tápomon. (tudom van elvileg átalakító hogy 3-tűs tápcsatit megtoldod még egy molexxel, de akkoris, minek ennyi variálni a csatlakozókkall...)
-
Tomate
veterán
válasz
tzsolesz #1981 üzenetére
Hallod én csak olvastam, mondom ez az abu biztos valami game ami ati-ra van optimizálva (optimistából jött vhogy)
Így utólag tényleg nagy oltás
Bundás: Kár hogy olyan korán elmentél a buliból hiányoltak a srácok
Úgyis ritkán Offolok ennek a topiknak meg már úgysincs hátra egy hónpja sem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tzsolesz #1957 üzenetére
Az élsímítás bekapcsolásához először olyan rutinokat kellene írni a játékokba ami meg is jeleníti azt.
Ezt eddig egyedül csak a Call Of Juarez fejlesztői fogták fel, de ahogy elnézem mostanában több fejlesztőnek leeset, hogy érdemes Shader alapú AA számítást használni, mert másképp nincs megfelelő AA támogatás.
Innen egyszerű a dolog, mert a DX10.1 kínál Multi-Samople buffer támogatást amit akár a Render targetekkel azonos fázisban lehet írni és olvsani. Ez rohadtul gyors AA-t eredményez, így a teljesítmény deficit 5-8% között marad. Én nem mondanám, hogy hátrányban lennének a Radeonok AA terén. Az a szép az új Deferred Rendering és egyes Post Process eljárásokkal, hogy marhára nem szeretik a hagyományos MSAA-t, így bekapcsolhatod a driverből, de az is biztos, hogy nem fog működni. -
válasz
tzsolesz #1961 üzenetére
nincs gond az ATI kártyák élsimításával, egyszerűen csak lassabb, mint az nVidia bedrótozott megoldása. amúgy azt nem értem, minek bárkinek a Crysis-ben AA, nem működik konzekvensen, és legalább annyi helyen ront a képen, mint ahányon javít.
CabalX: a PhysX támogatás elsősorban driver-kérdés, nem HW.
-
válasz
tzsolesz #1957 üzenetére
a legtöbb gyorstempójú (főleg FPS, RTS) játékhoz szükség van 40-60 fps-re a folyamatosság élményéhez, engine-től függően. a crysis-ban nagyon jól van megcsinálva a motion blur, ill. valamelyest igyekszik tompítani az FPS ingadozást is, ezért 25-30 fps-sel már elég jól játszható. UE3 alapú játékok ilyenek még (sőt, még ilyenebbek).
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged