Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Örülök, hogy kezded elfogadni amit írtam, talán lesz ez még jobb is :)
    Komolyra váltva, tehát látszik, hogy az agnoszticizmusnak több vállfaja is van. Írásodból úgy tűnt nekem Te eddig csak egyfélét ismertél.
    Visszatérve az 1. pontra,még mindig úgy tűnik számomra, hogy Neked ez hit kérdése. Szögezzük le, az ateisták, nem hogy nem hisznek, hanem egyenesen tagadják isten létét. Amennyiben egy igazi ateista szembetalálkozna valamilyen isteni megnyilvánulással, azt valami másnak ítélné, pl. csalásnak, tévedésnek, új, ismeretlen jelenségnek, de semmiképpen nem isten valamiféle jelének. Ergo, nem fogadná el. Mindebből következik, hogy az 1. pont nem ateizmus.
    Úgy hiszem, jobban át kellene gondolnod ezeket a dolgokat, mielőtt csak úgy, rámondasz valamit. Ezek a dolgok, kategóriák, fogalmak az egyszerű, azonnali válaszadás, vagy ítéletalkotás helyett azért több időt, töprengést igényelnek.
    Tehát mint megállapítottam, Te használod rosszul a fogalmat. És még egyszer: az agnosztikusnak több vállfaja van, vagyis nem veheted mindet egy kalap alá. Van olyan agnosztikus aki nem gondolja azt, hogy nincs lehetőség megismerésre.
    Az utolsó bekezdésedben nagyjából ugyanazt ismétled, remélem nem kell arra mégegyszer nagyjából ugyanazt a reflexiót leírnom.
    A levezetésed egyébként érthető volt, és remélem én pedig érthetően mutattam rá a logikai hibádra.

Új hozzászólás Aktív témák