Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag

"Demographic research services normally list agnostics in the same category as atheists and non-religious people, using 'agnostic' in the sense of 'noncommittal'. However, this can be misleading given the existence of agnostic theists, who identify themselves as both agnostics in the original sense and followers of a particular religion." -Wiki

Tehát van olyan hogy agnosztikus teizmus.

Mellesleg abban igazad van hogy a gyenge agnoszticizmus (wiki szerint) az amikor megfelelő megbizonyosodásig úgy vélik nem hozható ítélet.
    A többi variáns az mind az amit én mondtam, tehát hogy a megismerhetőséget elvetik.

Viszont nem veszed észre hogy az az 1.pont amire rámondod hogy agnoszticizmus, bőven belefér az ateizmus kategóriába. És az agnosztikus szót pont azokra használjuk inkább amit én mondtam, tehát hogy metafizikai kérdések megismerésének lehetősége nincs. Ezt már nem így gondolják az ateisták.

Tehát mint mondtam, szerintem rosszul használtad a fogalmat. Aki nem hisz istenben, de megtapasztalás után már hisz, az sokkal inkább mondható ateistának mint agnosztikusnak. Általános racionális megközelítése a világnak az hogyha valamit tapasztalatilag belátunk akkor azt elfogadjuk.
    Remélem érthető a levezetésem, és látod hogy mire gondolok.

Új hozzászólás Aktív témák