Hirdetés
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
Új hozzászólás Aktív témák
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék mivel kezeljem le a furnérozott tölgy bútorlapot, hogy a képen látható matt sárga színt kapjam?
Ez a natúr színem:
Jobb oldali matt sárga színt szeretném kapni:
-
ViktorSz
tag
válasz
pacman_123
üzenetére
Amikor elmentem a cég bemutatótermébe és megtudták mire is kellene az elszívó,azt javasolták,hogy jobban járnék ha az AF12-t választanám,mert az S01 eléggé határeset lesz,szóval nem mondhatom,hogy ne figyelmeztettek volna.
De akkor már nagyon nem akartam +100k-t elkölteni,meg ahol a legjobb helyre tudtam elhelyezni,ott a műhelyem magassága csak 180cm,szóval emiatt is maradtam a legkisebb verziónál.
Na mindegy,mióta kivágtam a rácsot és az eggyel nagyobb zsákot használom hozzá, egészen élhető a használata. -
MDMA
tag
válasz
pacman_123
üzenetére
A DC500-am van. Újonnan vettem, mert sajnos nem találtam olyat, ami megfelelt volna a költségvetésnek és a minőségi elvárásoknak. Nincs középkategória. Vagy veszek ilyet, vagy egy 3x drágábbat.
-
kavalkád
senior tag
válasz
pacman_123
üzenetére
gyalulásnál nem kellene, hogy olyan nagy, hosszúkás darabok keletkezzenek mint MDMA-nál is a képen, azt gyanítom, hogy ez akkor tömődik el, ha nem gyaluval van használva, hanem pl felsőmaróval.
persze ez nem menti fel a gyártót.> Németül nem tudok (csak a kocsmában)
ezzel én is így vagyok
-
pacman_123
tag
Nemtom a legolcsóbb Scheppach az melyik, itt a mókus a DC 500-nál is kivágta:
https://youtu.be/c5I6JTALsw4?t=205
Németül nem tudok (csak a kocsmában), de YT automata fordítóval kb azt mondta hogy mindig eltömődött a nagy forgácstól. Kivágta. és heppiend.
Meg van az a DC 100-as Scheppach (kb az lehet a "legolcsóbb"), amit kemény 215 m3/h légszállítással forgácselszívónak csúfolnak. Na AZ nemtom hogy szívna el egy masszív gyalulást. Ráraknak 100-as csövet és attól lesz forgácselszívó. Hát hogyne ...
Kb. mint a 4XL-es koton. Attól mert azt vesz az ember, még nem lesz akkora a belevaló ...
Csak elmélkedek: én nem értem ... mikor ilyet megterveznek és legyártják a v1.0-ás darabot, vajon szívnak vele normális forgácsot 3 percnél tovább?
Kérnek Jürgentől egy marék forgácsot, felszívta? felszívta! akkor mehet gyártásba!És akkor ott a Hammer S01 is Viktornál, ami nem a sarki fűszeres elszívó, Felder oldalán 380EUR-ért vesztegetik. Anniyért nem fér bele hogy leteszteljék .... hogy micsi ha ott a célkereszt, micsi ha nincs ott? Elszomorító.
Ehhez képest 0 előtapasztalattal, 0 terv a fiókban ... YT videók alapján rétegelt lemezes 30 centis impellerrel és fa elszívóházztal, 100L-es "fahordóval" építettem elszívót, kb 15e Ft-ból (jó ... a 40 éves 1.1 kW-os mocit ajándékba kaptam). Úgy szívta a cuccot mint Michelle Wild fénykorában. Ezeknek meg ez lenne a szakmájuk ....
-
ViktorSz
tag
Nemrég én is vettem egy hasonlóan gyenge elszívót(hammerS1) és a keményfaforgácsot ugyan elszívta rendesen,de ha fenyőt gyalultam,akkor munkadarabonként eltömődött a lapátok előtt.
Ezen teljesen kiborultam,szóval letojva a garanciát,kivágtam a célkeresztet a picsába
.
Azóta tökéletes...kopp-kopp.
[kép]
-
NeoPampalini
senior tag
Amikor elszívókat néztem, én is belefutottam ebbe a Scheppach és kategóriatársainál. A netes/youtube-os okosságok ugyanazt tették, amit te írsz, kivágták ezeket a merevítőket, oszt' jónapot. Elég vastagnak tűnik a perem ahhoz, hogy ne okozzon gondot.
Amiért ez rajta lehet, az az, hogy a motoron a lapátok műanyagból vannak, nem fémből, így ez a megoldás potenciális sérülésektől védi.
Végül Metabo-t vettem, abban is van ilyen, de csavaros rögzítésű ha jól emlékszem, én kivettem belőle.
-
MDMA
tag
Sziasztok!
Segítsetek plz. Nagyon nem vagyok gépész.
Van egy legolcsóbb fajta scheppach elszívóm, ami (meglepetéééés) nem szív el. Merthogy a 100-as cső merevítése miatt nem megy át a forgács a lyukon.
Sajnos nem küldtem vissza, ahogy kellett volna, uh most jön a gányolás.
Szerintetek, ha kívágom egy multi toolal a merevítéseket a cső mindkét oldalán, akkor
A) végre működni fog és elszív rendesen. Egy gyalugép etetné.
B) nem fog összetörni és végleg használhatatlanná válni a cső a merevítések hiányában? Főleg a gép oldal aggaszt, mert ott egybe van fröccsöntve a gép egész teteje.
-
Gaborkik
tag
Tatai Épfa Black Friday ajánlatok
-
Dia123456
újonc
válasz
Moretimer
üzenetére
Sziasztok. Az ILOVEWOOD kiszolgál magánszemélyeket is, akár 1 táblától is német raktárról is, bár egy 2 hét általában kell, mire beérkezik a termék. Most 5mm hajlítható van a csepeli raktáron (5 399 Ft) / tábla+ÁFA https://ilovewood.hu/webshop/retegelt-lemez/hajlithato-retegelt-lemez/3-6-mm-hajlithato-retegelt-lemez-ceiba-natur-b-bb-en636-1-g-belteri
-
B_I_G
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
lenyíló gázrugóként keresd, többféle erősség van belőle mint a felnyílónál
-
macilaci78
nagyúr
Felnyíló ajtónál létezik gázteleszkóp, ami emeli, tartja az ajtót. Lefelé nyílónál van ilyen megoldás? Ugye, ugyanaz a gázteleszkóp levelé lökné a frontot, ami nekem nem jó. Olyan kell, ami húzás ellen fejt ki erőt és összenyomás ellen. A front kb 40-45 cm magas és 80 cm széles, békebeli furnéros forgácslap zongorazsanérral az alsó élén.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
A spray csak a hordozóformája, de hagyományos lakk van benne. Megfolyhat ha túl sokat hordasz föl, ugyanúgy csiszolni kell az első réteg után, stb. Szóval nem arról van szó, hogy "csak óvatosan ráfújom és kész".
Ecsettel is lehet szépen lakkozni, és fújva is lehet csúnyán. Szerintem elsőre egy hígabb fajta lakk (vagy még inkább vékonylazúr) és ecset a legegyszerűbb és legkevesebb hibázási lehetőség. -
tibbike01
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi! Az aeroszol nem rossz ötlet. Ez a lakk spray mennyire erős védelmet adhat?
Ezt csak óvatosan ráfújom és kész?
-
ncc1701
veterán
Köszi srácok! Igazából valami 13-14nm a háló, úgyhogy nem drága a drága anyag sem.
-
York
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
En alapvetoen szeretek mindent is olajozni, de te hasznalni szeretnel valamit es nem gondoskodni rola. A legjobb eredmenyt ugy ered el ha elviszed egy olyan helyre ahol profin lelakkozzak. Megcsinaljak a koztes csiszolasokat ha kered fel is polirozzak, es lesz egy jo kis asztalod
. -
T J
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Asztal lábakat, székeket is lakkoznád? Csak mert ha nincsenek, akkor gondolom azok is koszolódnak. És a lakktól sötétedik kicsit a nyers fa, szóval ha nem felületkezelsz ugyanúgy mindent, akkor eltérés lesz színben.
Amúgy egy kevés fehér pigmenttel ellensúlyozható a lakk miatti sötétedés. -
ncc1701
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Plö ez?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Aerosol-os lakk nem jó? Flakonban van, mint a dezodor. Ha nincs benne rutinod, kezd az asztallap alján, de a lényeg, hogy egyszerre keveset, hogy ne csorogjon meg.
Szobahőmérsékleten legyen, rázd fel alaposan, hagyd megszáradni, mielőtt hozzányúlsz.
Én egy kezeletlen 4 mm vastag rétegelt lemez papírzsebkendő tartót tüsszentettem le, nem volt vele gond. Persze csiszolhattam volna, de annyira nem volt prioritás a csúszásmentes felület. -
ncc1701
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Elvileg évente át kell kenni.
-
tibbike01
addikt
Nem tudok a gyártóval beszélni. Gyáró: KÍNA. A bútor1-ről rendeltem ők meg aztán letojják, hogy mizu.
Szerintem semmivel sincs kezelve.
Van itt olyan vagy tudtok ajánlani olyan szakit, aki tudna nekem segíteni a lakkozással? Persze nem ingyen. Akit felhívtam céget, majd csak január végén tudná vállalni.
-
T J
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Szóval mennyire igaz az, hogy étkező asztal lakk kiválasztásakor figyelni kell, hogy "ne legyen mérgező"?
Ez különösen igaz abban az esetben, ha még a lakk megszáradása előtt szeretnéd nyalogatni az asztallapot, vagy ha kenyérre is kennéd.
... A gyártót megkérdezted már hogy van-e valamivel kezelve?
-
tibbike01
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
Köszi-köszi mindenkinek!
Ez a "vizes lakkal lekenhetem" sztori mennyire egyszerű? Ecsettel neki esek, átkenem és kész?
Most egy teljesen új asztal lapot fogunk kapni (garanciában cserélik) szóval szűsz érintetlen lapot akarok majd kezelni, de amúgy első körben arra gondoltam, hogy elviszem bérlakkoztatni pl ide erre a helyre.De ha nem nagy meló és szép eredményt lehet elérni, ha én magam csinálom, akkor lehet megpróbálnám.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
"a festék boltban azt mondták, hogy csak olyat kenhetek rá, ami élelmiszerrel érintkezhet"
Ez jó nagy hülyeség egy étkezőasztal esetében, megerősítem ebben a többieket. Gyerekjátékokat szoktunk bizonyítottan károsanyagmentes anyaggal felületkezelni, amit a szájába vesz, nyalogat, szopogat a gyerek. Időnként persze nyalogatja a parkettát is, de emiatt nem igazán szoktuk kizárólag élelmiszeripari olajjal kenni a padlót.
Az az ikea-s olaj nem rossz, de havonta kenegetheted vele az asztalodat, és még akkor sem biztos, hogy nem marad meg a nyoma az edényeknek, kiömlő folyadékoknak, stb.
Ne agyald túl a dolgot, valami egyszerű vizes lakkal is lekenheted az asztalodat. Csak azért vizessel, mert az oldószeres általában büdös.
-
pali923
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ez szerintem is marhaság, a mi asztalunk is lakkozva van 23 éve, és még élünk. Pedig a ma már felnőtt gyerekeink is ettek itt, igaz, ők is tányérból.
Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, vannak festékek, amik gyerekjátékokra is kenhetők, akkor is jó, ha a gyerek a szájába veszi,kereshetsz ilyet.
A másik verzió az olajozás, ez az Ikea is növényi alapú olaj, nem lesz tőle bajod. Az Auronak van munkalapolaja, az biztosan kockázatmentes, és van még a Biopin is, ahol direkt hangsúlyozzák is, hogy élelmiszerrel is érintkezhet.
Én is egyszerűen valamilyen Milesi lakkal kenném le, de te tudod, mit szeretnél. -
tibbike01
addikt
Annó kérdeztem, hogy erre az étkező asztalra milyen védelmet ajánlottok, mert gyárilag nincs rajta semmi, nyers kezeletlen fa.
Akkor mindenféle pácot, lakkot, acryl lakkot, Milesi termékeket ajánlottatok, de tegnap a festék boltban azt mondták, hogy csak olyat kenhetek rá, ami élelmiszerrel érintkezhet, mivel étkező asztal. Az Ikeás fakezelő olajat ajánlották, de ahogy látom ezzel nem sokra mennék.
Szóval mennyire igaz az, hogy étkező asztal lakk kiválasztásakor figyelni kell, hogy "ne legyen mérgező"?
-
-
Moretimer
aktív tag
válasz
pacman_123
üzenetére
A kép alatti szöveget most vettem észre.
Ö, hogy milyen szerszámaim vannak? A 2 kezem és egy marék önbizalom!
-
Moretimer
aktív tag
válasz
pacman_123
üzenetére
Mentett keleti süniknek szánom és több db kell.

4db-nál ha csak a 7k-s csapágyházat rendelem meg hozzá, egész jól kijöhetek belőle.
Benézek az esztergályos csoportba is lehet.
Kábeldob sem rossz, próbáltam már néhány dolgot. Zsalu pvc, papírhordó stb. egyik sem sikerült. Igazából minden megoldás érdekel.
u.i.: f@sza a műhelyed
-
pacman_123
tag
válasz
Moretimer
üzenetére
"Ehhez képest igen.
"Vávává ... úgy érted ehhez képest TJ linkje az horror ár? Hátttt .... a tiéd 10.842 Ft+ÁFA / tábla (Br. 13.769 Ft / tábla.). Amit TJ linkelt az br. 14.681 Ft/tábla. Annyi előnye van a TJ féle linknek, hogy ott VAN (a weblap szerint) raktáron, az ILOVEWOOD-on meg csak német raktárban van 5mm-es lemez. Meg gondolom .. ott nem állnak veled szóba magánszemélyként? A fatelepen nem tudom.
De továbbgörgetem: kár hogy csak a képet linkelted be, először kábeldobra tippeltem
Csak. a 2. tippem folt a "futókerék". Szóval ezt szeretnéd lekoppintani:https://glirex.hu/felszerelesek/futokerek-dob
De ebből is csak a kereket, a mert az tönkrement és a többi része (csapágyas forgórész, állvány, stb) megvan? És mekkora kereket szeretnél?
Mert ha a komplett cucc lenne koppintva, én bele nem kezdenék ha a pl. a 40 centis kereket hozzámvágják 14e ft-ért. Látva mennyibe kerül a hajlított rétegelt lemez, meg a sima rétegelt, meg a munka, meg a csaágy, meg az kerékagy amiben a csapágy is van ... Persze ha csak a kihívás a lényeg, hajrá
Tudom milyen ez ha a bogár belénkmászik, csakazértis megcsináljuk.Mondanám, hogy ahhoz hogy dobot készíts nem kéne hajlítani. Anno csináltam ciklonos leválasztóhoz "favödröt".
https://www.youtube.com/watch?v=j4RPl-mlBq0

Nem tudom mi futkározna benne, de tuti nem zavarná hogy X db szegmensől összerakott dobnak a palástján futkározik, vagy hajlított lemezes paláston. Én simán nekiállnék így. Sima 6mm-es rétegelt a palást, a dob alja meg 8, max 10mm-es rétegelt, és ... ennyi. Jó ... megfelelő szögben kell X db szegmenst felcsíkozni, de ennyi.Nem tudom .... milyen szerszámaid vannak ehhez a projekthez?
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Adott két ajtólap, aminél a falcból kellene leszednem, vékonyítanom kb 20 cm hosszan, mert nem csukódnak rendesen. Ha oldalról belenézek, akkor azt látom, hogy a csukott ajtó felső és alsó sarka rásimul a tokra, de a lap azon része, ahol a zárszerkezet van, 4 mm-re eláll a toktól.
Nem vagyok asztalos, nincsenek célszerszámaim. Tudtok olyan megoldást ajánlani, ami költséghatékony? Két ajtólapon, 3x20 cm-ért nem vennék gépeket és drága szerszámokat.
Köszönöm.
Ja és egy kép, hátha az segítség, pontosan mit is akarok. Itt már elkezdtem géppel csiszolni, de nyilván, rohadtul időigényes és problémás ilyen hosszan 4 mm-t leszedni a falcból.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Gondolom, nem csak kis gépeket szervizelnek, hanem fixen telepített nagy gépeket is, kávéfőzőből is akad olyan. Az árképzés mondja meg, mennyire büdös a helyszíni munka.
De akkor cserélje ki a vezetéket a műhelyben, a dugvillát meg tegye rá egy villanyszerelő otthon.
-
Moretimer
aktív tag
válasz
pacman_123
üzenetére
Egyébként Budapesten vagyok és ezt szeretném lekopizni.

Meglátjuk mire jutok. -
tibbike01
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezt hallottam már, hogy csinál ilyet a márkaszerviz, de tényleg megcsinálják? Van valakinek ezzel tapasztalata? Fura ez mert azt gondolnám, hogy a saját munkájukat, garis problémákat alig győzik kezelni, nem hogy ilyen-olyan extra igényeket is kielégítsenek.
-
tibbike01
addikt
Nem rosssz elképzelés, de 0-24-ben be lenne dúgva, folyamatosan fel lenne hajtva, csak 1 konnektorra van szükségem. Melllette a falon van 3. Víz és egyéb folyékony cuccok könnyen belelöttyennek. Ez akkor jó, ha felnyitod-használod-lezárod. A kábel nem cserélhető fehérre, mert gari vesztéssel jár.
Igen a hűtő mehetett volna feljebb kb 4cm-el, úgy szépen kiadta volna, de ott nem góla profil megy tovább, hanem élbe mart fogantyú.
Had mondjak egy harmadik dolgot, amibe bele lehet kötni. A mikrót úgy kellett volna beszabni, hogy az allja leérjen síkba és úgy az ajtót megfogva is ki lehetne nyitni nem csak gombbal. A felső szekrények aljában is góla profil van.
macilaci78: a kábel befőzés nem annyira egyszerű miután leszedtem a hátulját a gépnek, vissza is csavaroztam gyorsan.
-
macilaci78
nagyúr
-
T J
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Egy ilyen süllyesztett, lenyíló cucc szerintem nem lett volna undorító, még ha nem is láthatatlan. Ha a kábelt meg úgyis piszkálod, cserélheted fehérre. Elég jól beleolvadt volna a háttérbe. Persze értem, hogy a te feltételeiddel, a te megoldásod a legjobb. És különben is, te így szállsz le a bicikliről.
A bútor elég szép, letisztult. Egy dologba tudok belekötni (most már kettőbe
): Ha a hűtőt megemelted volna 4 centivel szekrényen belül, akkor a munkalap alatti fekete csík végig futhatott volna. Mivel ilyen közel van a mellette levőhöz, én megpróbáltam volna egy magasságba hozni (ha eszembe jut). -
T J
tag
válasz
Moretimer
üzenetére
https://www.fatelep.hu/adatlap/nyir-kocka-retegelt-lemez-10x1525x1525-mm--bb-cp-/
Br 16 256 Ft/táblahttps://www.fatelep.hu/adatlap/hajlithato-retegelt-lemez-5x2500x1220-mm/
Br 14 465 Ft/tábla. Van fordított száliránnyal is.Annyira nem tűnnek horrornak.
-
pacman_123
tag
válasz
Moretimer
üzenetére
Jaf-Holz -nál én többször vettem magánszemélyként dolgokat. Hajlíthatót nem, de sima rétegeltet és tömör fát is.
Telefont megérhet. Mondjuk ilyenkor érdemes leírni, hol laksz, mihez legyen közel a lelőhely. Meg mi a horror ár

Mindegy, hívd fel őket holnap és érdeklődj, kisebb mennyiséggel is szolgálnak-e. Sima rétegeltből még el tudom képzelni, de hajlíthatóból nem biztos hogy adnak "résztáblát". Van több telephelyük is.Egy biztos: hogy olcsó is legyen, meg közel is hozzád, meg egyáltalán ... LEGYEN ... ez így soknak tűnik egyszerre
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
5mm-es hajlítható rétegelt lemezre, és kb. 1m2, 10mm vastag nyír rétegelt lemezre lenne szükségem. Ahol néztem vagy horror volt az ár, vagy nem állnak szóba magánszeméllyel.
Amennyiben van ötlet szívesen meghallgatom.
Köszönöm. -
tibbike01
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Háát, nem tudom. Valószínűleg a "láthatatlan mód" mindenkinek elkerülte a figyelmét. Egy olyan megoldás sem volt javasolva, ahol ne látszott volna a fekete tápkábel vagy ne vett volna el helyet a pultból...stb. De igázból mindegy is, nekem ez így tökéletes. Az én szememnek ez a number one (mivel nem is látszik).

Én ezt nem sorolom a gányolás témakörbe. Illetve szívesen fogadok képet a te konyhádról, megoldásaidról...stb.
-
tibbike01
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Jaa persze. Ha esett volna reggel a hó, akkor most hó lenne kint.
-
pali923
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Eső után köpönyeg, de ugyanezt az eredményt érted volna el kisebb kockázattal, ha az oldalsó szekrényben vezeted a zsinórt (bármi van is ott, a sarokban elfér egy drót), és a szekrény oldalát fúrod meg a munkalap felett akár csak 1 centivel. Kb. mindenki ilyesmit mondott, mellesleg.
-
tibbike01
addikt
Köszi mindenkinek az ötleteket. Ilyen lett, a képeken be van dúgva-kapcsolva a kávéfőző.
Elszúrtam az első lyukat mert rosszul mértem. A korpusszal nem számoltam. Kinyomtam színazonos szilóval, holnap még a tetéjere megy egy réteg és kb semennyire nem fog látszódni. A kábel a lyukba nagyob passzentos, úgy kellett fogoval húzni-tolni.Még azt lehet, hogy megcsinálom, hogy megblankolom a kábelt a lyuktól, hogy behajtogatható legyen a gép alá és úgy még jobban hátra tudom dúgni, de így is boldog vagyok. Ha elkerülne a gép, a szódakészítő megy a helyére, vagy egy kis cserepes virág vagy lehet fúrok egy 60as lyukat...stb.
A konnektor fent, oldalt, 60-as lyuk, átvezető...stb lógó fekete tápkábel...nem tudom mennyivel lett volna szebb, mint így teljesen rejtve, de valószínüleg nem ugyanaz az ízlésünk.

*ha egyszer sok időm lesz lehet, hogy a gépből kihúzom a tápkábelt (sarukkal van csatolva) és azt fűzöm majd át, a szekrénybe lesz a lengő. Na úgy lenne a tuti.

-
válasz
kavalkád
üzenetére
A munkapúlt alsó részén van párazáró, feleslegesen azt sem tenném tönkre. Neki már be van építve meg ha nincs a közelében a vízes blokk, és nem akar külső elvezetéssel babrálni az a legegyszerűbb megoldás. Nekem is a falon van a konnektor, feleslegesen nincs fúrva pult.
-
pacman_123
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
"Egy kábel lenne alulról feldúgva (lengő dugaljal) .... Hogyan csináljam, hogy szép legyen?"
Nehari, de ez minden lesz csak szép nem. De ha mindenáron fúrni akarsz pultot, úgyis fogsz
Max a fúrás lesz szép .. igen, lehet fokozatosan nagyobb átmérővel is, de ha egyből 8-assal fúrod se lesz semmi baj. Igen, támaszd meg alulról egy ellendarabbal és nem for kiszakadni. Főleg akkor ha nem nyomod neki mint a meszes, hanem ahogy majdnem eléred a mélységet onnantól csak óvatosan és nagy fordulattal (és JÓ és ÉLES fafúróval). De olyat is láttam már hogy fúrod, a végén csak nagyon óvatosan hogy a fafúró hegye jöjjön csak ki, és onnantól meg alulról visszafúrsz, tuti nem fog kiszakadni. Amúgy meg .. alul ha lenne is kis kiszakadás ... ki látja? Senki
Nem a kiszakadás itt a legnagyobb probléma. Hanem hogy szimplán randa lesz.A többséggel értek egyet, nem értem miért nem gondolkozol hosszútávban és egy szebb megoldásban. Ide sehogy sem lehetne az áramot elvinni egy süllyesztett konnektornak?
Vagy ha már .. akkor konnektor-párosnak? És akkor adott esetben mást is bedughatsz majd. Vagy a felső szekrény aljára?Sírok a gondolatra hogy a pulton húzol át egy kábelt, majd ott fog kóvályogni egy lengő konnektor.
-
pali923
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én meg nem látatlanban, hanem tapasztalatból merek fogadni.
-
tfe
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Egyrészt olyan nincs, hogy a kábel annyira kitöltse azt a lyukat, hogy vízszigetelt legyen, ezt felejtsd el. Szilóval lehet gányolni, de mivel a kábel nem egy rögzített cucc, előbb-utóbb ki fog mozogni onnan, illetve a sziló sem örökélet, simán zsugorodik az évek alatt.
Másrészt kb 20 éve ilyen automata kávéfőzőket használok, simán maguk alá tudják engedni a vizet, amit adott esetben észre sem veszel (van benne pár túlfolyási lehetőség).
Harmadrészt az 55-60-as lyukba egy olyan szerelvényt raksz bele, ami erre van kitalálva és meg van oldva a vízszigetelés.
Negyedrészt ha nem akarod a kábelt elvágni, akkor lesz ott egy bumszli lengő dugalj, azt is eldugod a kávéfőző alá ?
Azt nem ártana tudni, hogy a pultot vajon ragasztották-e a korpuszhoz, mert ha nem, akkor legalább relatív egyszerűen ki lehet majd cserélni, ha tönkremegy. Ha viszont ragasztva van, akkor jó eséllyel a teljes alsó sor korpuszt is dobhatod ki, ha már nem lesz kellően esztétikus a lyuk a pult közepén.
A te bútorod, azt csinálsz vele, amit akarsz, de ne várj megerősítést ehhez. (legalábbis itt ne. Valaki linkelte a gányolós topicot, ott biztos jó ötletnek fogják gondolni)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
Előző konyhánkban a sarokban ment le a sárga flexibilis gázcső a pult alá és tovább a tűzhelyig. Lyuk, amentén kivágva a széléig és így betolva a falig. A vízvető rátakart a kivágásra, a lyukat annyira passzosan igyekeztünk fúrni, amennyire lehetett és D4-es faragasztóval kézzel kikentük még 2-3 rétegben. Persze erősen ügyeltünk arra, hogy a saroktól elfelé lejtsen, ha már a kétmedencés mosogató széle kb 30 centire volt. Ebben a sarokban volt a vízforraló és a kávéfőző amúgy.
1,5 év alatt nem lett baja pultnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna. A korpusz nem ért a falig, volt 10 cm hézag, amin a pult túllógott és amiben a gázcső szabadon futhatott.
Majd a lakásfelújítás során kiköttettük a gázt, lett indukciós főzőlap és új pult.Nem is az a baj, hogy a pult megdagad, mert szem előtt van, látod, általában egy cserélhető eleme a bútornak. A baj akkor kezdődik, amikor a korpuszod ázik és már penészedik, de meg a penészes polcról veszed elő a lábast, tálat, habverőt...
tibbike01: húzd bele a kábelt úgy, hogy teljesen kitöltse a rést, megvárjuk...
Te jöttél egy szakmai tokikba szakmai véleményért, megkaptad, nem tetszik. Itt lehet, hamarabb kapsz neked tetsző választ.
-
York
tag
válasz
varsam
üzenetére
En se ertem miert a pultot furja....
Amit az also szekrenybe behuzott kabelt atvihetne a felsobe, oda tehetne egy dugaljat, vagy kilogathatna 8-as lyukon egy kabelt...jah latszik fentrol lefele egy fekete/feher/tetszoleges szinu textil kabel... nem kell semmi kabel csatorna az nagyon ronda
-
varsam
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
mert majd 3 év múlva ha meghal a gép és kell egy másik ami már nem fog oda illeni vagy elférni, esetleg orvosilag eltiltanak a kávézástól vagy bármi miatt változik kávézási szokásotok, akkor lesz egy csodaszép lyukad a szép pultod közepén.
Amúgy a te konyhád, azt csinálsz vele amit szeretnél, elég sok ajánlást írtak itt a többiek hogy dönteni tudj.
Amúgy igen, lehet minket asztalosokat ez jobban zavar mint a felhasználókat ahogy liszi is írja. Tőlem ha ilyet kérne egy ügyfél biztos hogy nem csinálnám meg neki, rábíznám és megkérném hogy akkor csinálja amikor nem is látom.Egy ismerősünk konyhájában pont így volt egy lyuk a víztisztítónak ami 10 éve meghalt, de azóta nem lett kidobva a rossz gép hogy eltakarja a nyílást. Most ütöttem bele egy 8as tiplit, mivel el lett adva a ház és az új tulaj megkért rá hogy csináljunk vele valamit.
-
Caldera1
tag
Sziasztok!
Nyíló bejárati ajtót kellene tolóajtóra cserélni. A tokborítás természetesen megmaradna, ezért azzal ugyanolyan vastagságú léc lenne felül a sín alatt, hogy “eltartsa” a fal síkjától a tolóajtót. Szerintetek milyen szerelési árral lehet számolni?
-
kavalkád
senior tag
válasz
vlesi69
üzenetére
nyilván viccnek szántam a kérdést, gondoltam szmájli nélkül is átmegy, nem jött be.
válaszolva a kérdésedre elég időrabló dolog lenne ha minden laminált anyagba így lépcsözve, fúrószárakat cserélgetve kellene átmenő lyukakat fúrni és nem is nagyon látom magam előtt, hogy ez miként gátolná meg a laminált rész lepattogzását, de nem tartom kizárnak sem, letesztelem majd, igérem.
nem szoktam így lépcsözgetni, fafúróval nem is lehet.
maszkolószalag vagy sablon (egy mezei fadarab előfúrva) felülre, fafúró lassan megindítva, alulra meg egy bármilyen fadarabot odatartani ahol ki fog jönni a fúró. bár ez utóbbi opcionális, nincs jelentősége, hogy lepattan-e a laminálás a túloldalon vagy sem, egyéni preferencia kérdése, de ettől még nem lesz tönkretéve a munkalap, egy sosem látszó oldalról beszélünk.
én is azon a párton vagyok, hogy nem praktikus a vizzárás bolygatása ha elkerülhető, egy esztétikus konnektort tennék a fenti szekrény aljába. -
pali923
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nekünk van hasonló helyzet, a munkalapot én sem fúrnám meg. A hűtő mögött a sarokban el lehet vezetni kábelt, az oldallapba pedig süllyesztett konnektort is bele lehet rakni megfelelő méretű lyukba, nem lóg ki annyit a másik oldalon, hogy útban lenne. Nálunk egy kenyérsütő van így bedugva egy konnektorba hasonló sarokban.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
A pult ázását kockáztatod. Nem tudom, mi fér el a hűtős korpuszban a bútorlap mellett, vagy a hűtő mögött, de inkább a függőleges lapot fúrdmeg. Tehetsz rá akár kábelátvezetőt is, a pult alatt meg visszajössz a dugvillával és bedugod az aljzatba. Így a géped is megmarad gyári állapotában, a pult sem fog emiatt felázni, a gépet is oda tolod, ahova akarod.
Vagy szétszeded a gépet és a kábelt lekötöd róla, úgy fűzöd át. Gondolom, nincs plombálva. -
tibbike01
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Igen bal oldalt hűtő van. A beépíthető dugalj sok helyet foglal és a kávé főző non-stop be lesz dugva. Ha nem lenne garancia levágnám a dugvillát a kávé főzőről és azt vezetném be a lyukon, majd rá a szerelhető villa és kész. Alul egyébként meg lett csapolva a hűtős konnektor és alulról be lett vezetve egy kábel, pont erre az esetre, de nem nagyon tudtam még eldönteni, hogy mi hol lesz, most viszont már fix, hogy a kávé főző itt marad ezen a helyen.Én nem látom annyira triviálisnak a dolgot, mivel semmi nem fog látszani belőle. A kávéfőző el fogja takarni teljesen. Ha mégis elkerülne a kávéfőző, akkor telenyomom színazonos szilóval a lyukat a tetekét elhúzom és kész. Persze látszani fog, de nem egy lyuk lesz ott.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
A beépíthető dugaljjal az a baj, hogy addig nyitva van, amíg a kávéfőző be van dugva. Akkor is, amikor fellököd a vizes kancsót... Akkor már inkább a dugvillát vágnám le és a pult alatt tennék fel csatlakozót, vagy OBO dobozban wago. Vagy szétnéznék szaküzletben valami felületre szerelhető vízmentes csatlakozó ügyében, ami bír 10A-t. Lesz ilyen vakfedéllel is.
Amit magamnak csináltam meg: felső szekrény aljára tettem fel külső szerelésű dugaljat, a vezetlket pedig a fal és a szekrény háta között vezettem le. 2 db 3-as és 1-1 db 2-es és 1-es dugaljat raktam így fel. A szekrény előtt állva semmi sem látszott, az asztalnál ülve sem volt rosszabb látvány, mint a szokványos fali aljzatok.
Ahogy látom, nálad már minden a gondos előrelátás okán ki van szilózva, a vezetéket viheted a szekrényen belül is, vagy ha bal oldalt hűtő van, oldalról is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kb. mint a 4XL-es koton. Attól mert azt vesz az ember, még nem lesz akkora a belevaló ...