Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm kért meg, hogy a képeken látható "notebook szekrény" kapcsán adjak árajánlatot, de van pár kérdésem.
Bútorlap lenne az anyaga, de konkrét típus/szín/egyéb még nincsen. A lenyíló előlap felhajtott állapotban az egész szekrényt takarja.
A hátlapra fel lenne szerelve egy monitor. Itt arra gondoltam, hogy hátulról rá kellene csavarozni valami ellen lemezt (milyet?), amibe szemből rögzíthető lenne a VESA konzol.
A lenyíló rész egyben asztallap is lenne. Az elgondolás alapján kissé szkeptikus vagyok, hogy mennyire lenne ez tartós. Illetve ehhez eredetileg teleszkópot gondolt ki, ezeket sajnos nem ismerem.
Mit javítanátok rajta, illetve a lenyílásra és 90 fokban tartásra mit ajánlotok?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
robag93 #67881 üzenetére
Át kell tenni az ajtólapot a másik oldalra, ott befúrni a pántokat, a tokon kivésni a helyét a zárnyelvnek és a zárlemeznek, a régi lyukakat pedig befoltozod. Nem lesz szép, de ennél könnyebben nemigen oldod meg, max. ha a komplett tokot kiveszed és átfordítod, akkor nem kell foltozni sem.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kavalkád #67825 üzenetére
Amíg apósomék tartottak tyúkokat, nekik adtam a fenyő forgácsot, a tyúkólba tökéletes.
Külön zsákba termelem a fenyőt, meg a keményfa forgácsot, nem keverem.
Mostanában fel szoktam dobni a helyi FB csoportba, hogy vigyék el, mindig akad rá ember.
Pénzt nem kérek érte, örülök, ha elviszik, nekem csak útban van.
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Műhelyvilágításra mi most a best buy megoldás? Pár éve vettem ilyen kínai csoda led strip-eket, de idén kb. a fél állomány tönkrement (nem világít, de nem az áram betáppal van a baj, mert az utána kötött működik).
Per pillanat 9 db van felrakva a plafonra 3x3-as elrendezésben. A paramétereiket így hirtelen nem tudom, talán a garázsban megvan még a doboza valamelyiknek.
Előny, ha a toldást nem ilyen közdarabbal, hanem kábellel lehet megoldani, mert emiatt is szívtam sokszor (picit mozdul a plafon - régi épület átka... -, aztán máris nem világít).
Talán valami olyasmi kellene, hogy lámpatest + bele cserélhető led fénycső?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
pacman_123 #67614 üzenetére
No akkor alaposabban megnézem. Bár még alig volt használva a gép, kicsit ciki lenne, ha máris megadná magát valami menet.
(Mondjuk az is igaz, hogy eddig ilyen alacsonyra nem is kellett állítanom, a fene gondolt ilyesmire, úgy látszik, a netes véleményeknél nem figyeltem eléggé.)
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kavalkád #67609 üzenetére
Az enyém nem ennyire gáz, legalábbis az asztallapja csak minimálisan homorú, együtt lehet élni vele. A gérvágója lötyög, de ez a gyári kellék több vélemény/videó alapján kb. mindegyiknél ilyen. Majd meghekkelem, vagy veszek egy olyat, ami hozzáállítható a horonyhoz, vagy gyártok magamnak, még nem tudom.
Ami legutóbb kicsit probléma volt, az az, hogy ha a fűrészlapot olyan 5 mm magasra állítom, akkor nem marad abban a magasságban, vágás közben leesik 3 mm-re, de azt fixen tartja.
Pont ebben a 4-6 mm-es tartományban van egy kottyanás az emelő mechanikában, még nem jöttem rá, hogy hogyan tudnám megoldani. 7 mm-től megint jó, ki érti ezt... -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Tanuló 1.0 #67601 üzenetére
Ööö... Én nem vasból, hanem diófából csináltam a merevítést, nem bolti.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
NeoPampalini #67590 üzenetére
No, én így oldottam meg. Ennél eggyel nagyob csavar lesz majd benne, hirtelen csak ezt találtam demonstráció gyanánt.
A képen nem látszik, ez egy T-profil, a T szára van bemarva az asztallapba.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Tanuló 1.0 #67589 üzenetére
Simán lehet mindenféle tipli nélkül is összeragasztani ezeket. Most én is egy hasonló (ugyanúgy "keresztbe" elrendezésű), csak kisebb asztalt készítek. Ragasztásnál lamellóztam a darabokat, de nem szükséges. Viszont tény, hogy így sokkal kisebb macera az egyes elemek szintbeli összeillesztése.
Grótoláson én is gondolkoztam, végül simán bemart merevítő + tessauer + csavar lett belőle, a csavaroknál mindkét irányba helyet hagyva a szélességbeli változásoknak. Majd meglátjuk, hogy szuperál.
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Tudom, elvileg triviális dolog, de körfűrészhez mi a legjobb elszívó cucc?
Momentán egy Kärcher WD3 Premium-ot használok hozzá, de kicsit zavaró, hogy baromi gyakran megtelik a zsák, és nem két fillér állandóan betárazni belőle.
Van rendes forgácselszívóm (Metabo SPA 1200), esetleg ahhoz kerítsek egy adaptert? Persze nem lenne a leghatékonyabb, mivel a gépen kisebb a kivezetés átmérője, mint a Metabo 100 mm-es csöve...???
(Ehhez legalább a helyi gazdaboltban tudok venni "ürítős" zsákokat, 20 db-ot fillérekért.)Vagy van esetleg valami alternatív kütyü, ami eddig elkerülte a figyelmemet, netán még a körfűrész asztalba is be tudom építeni?
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
Tegnap felhasználtam a maradék rétegelt lemezemet, most már kényelmesen el tudom pakolni a szorítókat. Eddig a falnak támasztva foglalták a helyet, és tevékenyen hozzájárultak ahhoz, hogy párszor megbotoljak bennük.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
ViktorSz #67459 üzenetére
Jaja, idén februárban 335-ért vettem, most pár boltban (legalábbis az árukereső szerint) 319-ért is van. A Dewalt DWE7492-es körfűrész pedig a szintén idén februári 265-ös ár helyett már 247 körül is találni, az sem rossz biznisz. A különbségből simán hozzá lehet dobni egy (két) jobb fűrészlapot.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
boogiemano #66744 üzenetére
Pont azt, az élei le vannak törve 45 fokban. Vagy gömbölyítve, attól függ.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
generatoros #66727 üzenetére
Nekem egyikkel sincs ilyen bajom. Kisebb "beavatkozásokhoz" nem feltétlenül, de egyébként minden munka előtt megfenem őket, aztán jó darabig jó.
Annyival nem tartja jobban az élét a drágább, amennyivel többe kerül, ez valami urban legend. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
szinimini #66708 üzenetére
A tokok most natúr állapotban vannak, vagy festettek?
Nálam fehérre festett volt, lekapartam róla egy hőlégfúvó meg spakli segedelmével, utána egy sima excenterrel (ill. ahova nem fért be, ott kézzel) megcsiszoltam.
A régi diópántokat kiszedtem, a helyüket befoltoztam. Ehhez némi obis maradék anyagot használtam. A szín épp ezért nem egyezik, a régi fa sokkal sötétebb árnyalatú, ezek az obis cuccok meg majdnem fehérek.
Kellett hozzá egy-két véső, kalapács, a régi zárak helyének foltozásához meg egy illesztőfűrész is.
Ha nem nagy területen van szú által rágva, akkor én azokat a lyukakat egyszerűen fogpiszkálóval foltoznám, csak beragasztod a lyukba, száradás után szintbe vésed/csiszolod, kész.
A tömítést sem biztos, hogy megúszod, erre én a fa saját anyagát használom: az excenteres gépből kiszedem a port, aztán PU lakkal összekeverem, spaklival felhordom, száradás után csiszolás, ez is letudva.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Skillet #66620 üzenetére
Szerintem jó, bár nem tudom, a hátfalat hogyan akarod rögzíteni. Én normál hátlapot tennék, körbe bemarva, csavarozva (a válaszfalakhoz szintén). Ez így atom stabil, nem robbantja le semmi, a szekrényt is merevíti rendesen.
Bútorlapból is működhet, igaz, úgy még nem csináltam. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Donki Hóte #66551 üzenetére
Én valami ilyesmivel mennék neki, izzadósabb, de nem locsolsz el egy vagyont csiszolószerszámokra. A végén bőven elég ott megcsiszolni, ahova ezzel nem férsz hozzá.
Sajnos olyat nem találtam így hirtelen, amit vagy 25 évvel ezelőtt használtam, abban egy masszív, már-már kézi gyalukés szerű vas volt, ugyanúgy húzni kellett, mint ezt, ha kicsorbult, csak megköszörültem, aztán mehetett tovább. Mindent vitt, a lakkra rászáradt betont is.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
generatoros #66483 üzenetére
Amazon.com-os rendelés. A 106 dollár az majdnem annyi (370-es árfolyammal és + 27%-os áfával számolva), mint amit én is fizettem.
De szerintem bedőltem valami riogatásnak, mert normál küldéssel május 10 után valamikorra jósolták az érkezést, szóval szívtam a fogamat, és kifizettem valami 18e pénzt arra, hogy május másodikára megérkezzen... (Normál küldés 8e lett volna.)
Ezzel a hóka-mókával együtt 54,7e forintot vontak le tőlem. De még így is olcsóbb, mint aminek darabja annyi, mint ez a négyes szett.Arra az árra, amit az amazon.com kiír (ennél a cuccnál valami 22e Ft), még rá kell számolni az adót (áfa), meg a szállítási díjat, meg még valamit (vám? nem emlékszem, hogy írták bárhol, de lehet), szóval a tényleges fizetendőt csak a megrendelés közben fogod látni.
Most már csak össze kell rakni... Meg átgondolni, hogy mi a fenét kezdjek a műhely katasztrofális betonpadlójával, de ez egy másik történet.
-
NeoPampalini
senior tag
Na, végül Amazon-ról rendeltem kereket, ezt ni: [link]
(Nyilván nem annyit fizettem, amennyit ott ír, erre rájön még az áfa, meg szállítás, mittomén...)Kedden rendeltem meg, ma már csengetett is vele a futár.
Egész masszív daraboknak tűnnek, persze majd használat közben kiderül.
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
SeatZola #66358 üzenetére
Hát, nálam eddig egy ilyen probléma volt, a rezgőcsiszolóhoz kelllett valami "adapter".
Találtam itthon egy darab "szürke csövet" (már a fene tudja, miből maradt), a gép felőli végét kicsit tágítani kellett egy öngyújtó segítségével, a másik a porszívóba pont jó volt. -
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Ilyen kereket occsó pénzért árul itthon bármelyik (web)shop, vagy marad az ebay/aliexpress?
Ez 4 darab, a pakkot ebay-en 15-20k körül árulják, idehaza hasonlót talán egyetlen gyártótól láttam, darabját 21 ezer pénzért.
-
NeoPampalini
senior tag
Ma kerítettem végül egy Metabo SPA 1200-as forgácselszívót, majd valamikor összelegózom.
Jól is jön, mert eddig ugyan csak három deszkát gyalultam küszöbnek, de egyrészt minden tiszta forgács lett, másrészt a műhelyporszívó hamar megtelt a forgáccsal.
(Viszont kiderült, hogy a HC260C-m vastagoló asztala gyárilag pontos, ez jó hír.) -
NeoPampalini
senior tag
válasz
NeoPampalini #66010 üzenetére
Beállítottam, kipróbáltam (egyelőre csak az egyengetést). Meglepően halk a masina, és úgy tűnik, a beállításaim is jóra sikerültek, szép sík és derékszög lett a végeredmény a próbadarabon.
Innentől nincs más hátra, mint feldolgozni a tetőfelújításból maradt gerendákat (kis szerencsével az amcsiknál szokott 2"x4" méret lesz belőlük), azok pont jók lesznek a Dewalt körfűrész köré állványnak, aztán majd kerítek rá valamit a plusz asztallapokhoz.
Már csak egy elszívó kell, de ötletem sincs, mivel indokolom meg még azt is itthon.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
pacman_123 #65958 üzenetére
Na, meghozták a csereasztalt, tök gyors volt az ügyintézés, ez pozitív.
Értem én, hogy mindenen spórolunk, de az, hogy az új darab tök csupaszon, a rögzítő biszbaszok nélkül érkezett, okozott némi problémát, ugyanis a hibás darabról nem lehetett ám egyszerűen leszedni.
A kínai jómunkások nem spórolták ki alóluk a csavarrögzítőt, így a dugókulccsal az egyik csavart meglepően kevés erőfeszítéssel sikerült eltörni (a többi kijött), viszont a PZ2-es vagy milyen csavarokkal nem boldogultam, úgyhogy kifúrtam, és a 10-es dugókulcsoshoz hasonlóval pótoltam (tiszta mázli, hogy a "mindenfélés" dobozomban találtam pár megfelelő csavart). Szerintem az ég világon semmi nem indokolta, hogy eltérő csavarokat alkalmazzanak, mindegy.Innentől tkp. simán feltettem, beállítottam, most még a gyalukés beállítás van hátra, ha minden jól megy, holnap ki is tudom próbálni. Nagyon remélem, hogy a vastagoló részt jól beállították a gyárban, és nem kell amiatt a fél gépet szétkapni.
-
NeoPampalini
senior tag
Nem látszik olyannak, mint amit leejtettek, a csomagoláson sincs sehol sérülés. Nem meggörbült, ez már így készült.
Majd lefotózom, ez szerintem gyártási hiba.
Az a baj, hogy nem csak a nyelvecskével van gond (azt még megtákolnám házilag), hanem az asztalnak egy kis részével.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Amadeus214 #65950 üzenetére
Persze, így nem is szándékoztam bekapcsolni sem.
Bosszantó azért, hogy sikerült egy ilyet kifogni...
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Amadeus214 #65948 üzenetére
Jaja, az A2-26-ot néztem, no, majd esetleg később, ha oda kerülök.
Egyelőre a Metabo gyalut raktam ma össze, kipróbálásig viszont még nem jutottam el.
Viszonylag egyszerűen össze lehetett rakni, csak egyedül picit nehéz volt a géptestet mozgatni. Miután lábra állt, már jó volt.
A stellere - egyelőre - egész jónak tűnik, be lehet állítani derékszögbe, egy pici homorúság van benne függőlegesen, épphogy csak, nem vészes. Az asztalok rendben vannak, kellően sík (igaz, nem tologattam a vízmérték alá hézagolót).
A tolófa tartó csavar eszméletlen hülye helyen van (egyengetésnél a gép jobb oldalán, a TÁVOLABBI lábnál, kinek jutott ez így eszébe?), feltettem, hogy ne legyen szabadon csavar, de na.
Az elszedő asztal problémás, a gyalukésnél az egyik sarkán egy kb. 6x6 centis területen lejt kb. 1 mm-t, és hajszál híján hozzáér a beállított gyalukéshez, ez így nem lesz jó. A pirossal jelölt rész:
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
NeoPampalini #65910 üzenetére
Gyorsak voltak, ma reggel meg is jött a két gép.
Sajnos tegnap egy rakás dolgom volt, így mire odáig jutottam, a fenti Elektra Beckum elszívó már eltűnt, gondolom sikerült eladni.
Egyelőre nem látok használtan bomba üzletet, újonnan mi lehet nem bankrobbantó best buy? Metabo SPA 1200?
-
NeoPampalini
senior tag
No, megrendeltem két masinát.
Dewalt DWE7492 körfűrész
Metabo HC260C kombi gyaluFelvetődött bennem, hogy a számítógép-fejlesztésre félrerakott lóvét is betolom a projektbe, és akkor lehetett volna a Metabo helyett egy Hammer A2-26, de az a Felder szerint májusig nem lesz, szóval...
Már csak egy értelmes forgácselszívót kell találnom, és egy darabig megint nem veszek semmit...
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Csabroncka #65891 üzenetére
Ehelyett inkább vegyél egy teleszkópos nyelű ágvágó + fűrész kombót.
Vagy ha ragaszkodsz a lánchoz, akkor vannak ilyen akkus gépek, az nem vág beléd, ha kiesik a kezedből.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
generatoros #65898 üzenetére
"nem gondolod, hogy otrombán viselkedsz amikor valakinek a nevét kritizálod?"
Ha már a válasszal nem sikerült mit kezdeni, marad a felhasználónév.
Ez ugyanaz, mint amikor facebook-on a profilképemet kezdik elemezgetni érdemi diskurzus helyett.
-
NeoPampalini
senior tag
Kicsit más téma: aki nem az asztaloskodásból él, tehát nem termel egy rakás fahulladékot, mivel fűti a műhelyét?
Adott egy 4,30 x 3,44 x 2,75 méteres (HxSzxM) műhely, jelenleg egy gázpalackos Siesta csodával fűtök, amikor épp ott vagyok, de ezzel több gondom is van: hamar vége és sokba kerül (itt 8,5k egy cserepalack), illetve sokára lesz mellette meleg.
A gázt viszonylag könnyen be tudom vezetni, ha ez segít.
-
NeoPampalini
senior tag
Ha már műhelybe gépek témakör, kicsit "budget-ebb" kategóriára kérdés: van-e jobb felállás egy új Dewalt DWE7492-es körfűrész + Metabo HC260C kombi gyalunál?
(Tekintve a hazai használtpiac siralmas, kétpólusú - rozsdakupacok vs. millió feletti gépek - állapotát.)Ez most durván 620e pénz összesen (ha hinni lehet az árukeresőnek), ettől nagyon sokkal több nem is lenne a keret, esetleg egy rendes forgácselszívót még mellé tudok tenni.
Csak egy fázis van a műhelyben. Igen, emiatt egy csomó potenciális gép kiesik, de hát ez van.
Ráadásul kevés a hely, ergo csak mobilis cuccok jöhetnek szóba, békebeli, öntöttvas gépek nem.
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
generatoros #64388 üzenetére
Nem használok 3 mm-est.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Viktoár #64377 üzenetére
Kicsit túl van gondolva ez a fenőkő kérdés, főleg, ha csak évente néhányszor kell.
Én egy ehhez hasonlót vettem (vésőhöz szuper, gyalukéshez necces, de még épp elég nagyok), van benne 240-es, 1000-es és 3000-es kő: [link]
Ez valami átdolgozott kiadás, az enyémhez adtak még egy kerámia késélező rudat, meg egy síkolókövet is, illetve nem ilyen puccos hármas tartóban van.
Vezetőm nincs, én anélkül tanultam és tudok is vésőt élezni. Polírozni se szoktam, működik.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Viktoár #64373 üzenetére
Nekem valami ilyesmi van. Vállalható, bár a műanyag markolat nem annyira szereti a kalapácsot.
Bírja, de tuti nem fog életem végéig kiszolgálni (mármint a markolat).
Az élezés meg szokás kérdése, én minden használat előtt megteszem, csak egy perc az egész, viszont sokkal jobb, mint egy egyre tompuló éllel dolgozni...
-
NeoPampalini
senior tag
Ha hinni lehet ennek a weboldalnak ( [link] ), akkor forgácslap, karton nélkül.
Az Ikea honlap szerint a furnér 3 mm vastag, szóval nem tűnik rossznak a történet. A két rövidebb hosszméretűhöz elvileg jár 2 db szegélycsík, amivel a végét tudod lefedni, ha pl. a hosszából vágtál. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
elfelejtette #62844 üzenetére
"Mennyire lenne macerás az alsó részeknek a rossz állapotú "munkalapját" leszedni"
Attól függ, mennyire tartja még a tipliket a ragasztó.
De valószínűleg csak rá kell segíteni kalapáccsal, és menni fog.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
fogtunder #62604 üzenetére
Derékszög, függőleges, vízszintes, egyenes, ezek mind ismeretlen fogalmak, ha falakról beszélünk.
Itthon az egyik konyhapulttal szívtam sokat, volt, ahol két és fél centis "hasa" volt a falnak, ráadásul nem púp, hanem a negatívja, szóval a pult két széléből kellett lefaragnom, jó móka volt.
A másik, L-alakú pultnál megmértem a szöget, ehhez gyártottam egy mindkét szárán 1 méteres szögmásolót, a végén talán csak 1-1 mm hibádzott (lsd. a fenti okokat), ezt már tűréshatáron belülinek minősítettem.
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
Passz, én online rendeltem, már meg nem mondom, honnan, de előkereshetem.
Sima Biopin keményolaj munkalaphoz. Nem szárad hetekig, két vékony réteg elég, felhordás (én egy sima vászonkendőt használtam) után egy órával letörlöd a felesleget, vársz 24 órát, még egy réteg + törlés, száradás, kész.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
pruzsi #62411 üzenetére
Így első blikkre bútorlap + szegőléc? Van egy sejtésem, hogy tök mindegy, merre indulsz, a vége úgyis 10k körül lesz. Milyen vastag és mekkora az asztallap?
Ha tudsz olcsón szerezni 4 mm-es rétegelt lemezt, meg van új szegőlécnek való, akkor: szegőléc le, rétegeltet ráragasztod a lapra, új (szélesebb) szegőléc fel, valahogy így. Csiszolás, festés, lakkozás igény szerint.
Alternatíva, ha a meglévő asztallapot könnyű leszedni, és le tudod cserélni egy szebbre.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Dinter #62014 üzenetére
Lehet gányolni, én lecserélném másra, ezek a "szinte semmi" vastagságú szerkezetek ennyit érnek...
Ha már kész cucc kell, akkor ikeás asztallap (Lagkapten) + 4 láb hozzá (Adils), nekem és a páromnak is ilyen van, csak akkor mocorog, ha erősen megmozgatom. Persze nem annyira merev, mintha normálisan meg lenne építve, de legalább occsó volt.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Aprósólyom #61524 üzenetére
Teljesen jó a vékonyabb rétegelt is, nekem a basszusgitár ládám ilyen (sőt, a "nagyok" közül is sokan gyártanak ilyen megoldással), semmi gond vele, a lényeg, hogy merevítést kell tenni bele.
Egy hifi hangláda meg sokkal kisebb, oda szerintem nem életbevágó, ártani mondjuk nem árt.
-
-
NeoPampalini
senior tag
"Úgy látom, mikor a saját asztalodat csináltad, nem bírtál leállni, mert a lábait is összefurkáltad. Oda teszed be a diót, amikor megtöröd?
Vagy lakik nálad egy fakopáncs?"
Többek között ilyesmire is jó. (Hasonló elven működik még a "deadman" is, bár az felénk nem annyira elterjedt megoldás.)
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Tanuló 1.0 #60485 üzenetére
"Bocs az amatőr kérdésért: Van annak jelentősége, hogy 96 mm-re vannak egymástól és nem mondjuk 100-ra?"
A 96 mm kvázi ipari standard, egy csomó márka mindenféle kiegészítője ehhez igazodik (youtube-on volt, aki 100 mm-re csinálta, de már megbánta, mert így kb. minden kiegészítőt magának kell legyártania, amit használni szeretne).
-
NeoPampalini
senior tag
"- Ha valaki leül a szélére, akkor nem fogja a nyíróerő előbb-utóbb a felső, vízszintes pallót kicsavarni ? (most épp 5cm túllógása van a rajzon, 5cm feltámasztással)"
Nem hinném, hogy baja lenne. Szüleimnél hasonló ágy van, csak fenyőből. 10 centin max. egy gyerek fog üldögélni, amúgy nem lesz rá ingere senkinek, ezt tapasztalatból mondom.
"2m-es hosszban merjek-e egy darab pallóval dolgozni"
Simán. A fenti ágy is egy darabos pallókból lett összerakva vagy 10-15 éve, semmi gond vele. Mondjuk az is igaz, hogy ott az egész keret ragasztva van, nem bontható (csak a fejtámla rész vehető le).
"A lábrész és az oldalrészek valahogy szétszedhetőnek kellene lennie, mert ember nem fogja ezt a helyére vinni egyben. Ezt hogyan oldanátok meg ?"
Valami brutál L-vassal, a keretbe meg epoxival mehet menetes persely, bele csavar, örök élet + 1 év.
"- És ha az előző kérdésre a normál ágyvasalat a válasz, akkor a gérbe vágott felső pallókat hogyan lehetne egymáshoz rögzíteni ? (nem muszáj gérbe vágni, de akkor is legalább valami domino kellene bele, hogy ne mozduljanak el egymáshoz képest a pallók. viszont ebben az esetben marha nehéz lesz az ágyvasat beakasztani)"Hát, mivel szétszedhetőre szeretnéd, nagyjából mindegy, a domino-nál gyorsabb nem jut eszembe (lehetne csapozni is, elvégre nem látszik, csak ez kicsit több munkát igényel).
-
NeoPampalini
senior tag
Biztos bennem van a hiba, de eddig még egyik cég/webshop lapján sem néztem meg, hogy milyen dátum van a lap alján. Nem is értem, miért fontos ez, vagy hogy milyen konklúziót lehet levonni ebből, meg a kommentelő reklámjából.
Ezzel az erővel a fészbuk is ilyen, "Meta (c) 2022".
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
Rendeltem egy tűszegezőt (Makita AF506), remélem, tényleg olyan jó, mint ahogy a vélemények írják mindenhol.
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
A Yato gépeivel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? onkrétan a felsőmarójuk érdekelne ( [link] ). Keresek egy nem aranyárban mért felsőmarót, ami 12-es szárral is fogad marókést, ez meg most jó áron van.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kicsi kecske #60239 üzenetére
Occsó megoldásként obis lakkspray-vel esnék neki (van ilyen "műhelybe illő" antracit színű is), ha nem jön be, nem buksz nagyot.
Ilyennel sikeresen festettem már hangfalat, biciklit...
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
passatgt #60178 üzenetére
Arrafelé mások a dimenziók, mint nálunk.
Itt egy "egyautós garázs" az tényleg annyi, hogy beállsz, és az ajtót éppen ki tudod nyitni, ott meg egy teljes kisipari műhelyt bele lehet tenni.
Aztán jön a kétautós garázs full beépítve...
Irigy lettem, megint.
Rendes műhelye van még mr. Vereschak-nak is, az van vagy száz méter hosszú, vagy valami olyasmi.
[link]
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
macera2 #60013 üzenetére
Hát, ha tényleg fa furnéros, akkor nagyjából úgy, hogy visszacsiszolod róla a lakkot, pácolod, aztán újra lelakkozod/olajozod/akármi.
Mondjuk az ikeás képek alapján nem tűnik túl combosnak a furnér vastagsága, szerintem egy pislantás a különbség aközött, hogy már lejött róla a lakk, meg hogy már átcsiszoltad a furnért.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
orangutan4 #59412 üzenetére
Nekem ilyen van, frankó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest