Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
stoon
addikt

-
kavalkád
senior tag
miért is ne lenne igaz?!
teljesen korrektnek tűnik az az oldal én is rendelek tőlük ilyet és ilyet is, mondjuk 100-100 darabot. ráadásul van elérhetőségük is, egy egész e-mail cím, ez engem meggyőzött. bátran rájuk bízhatom a bankkártyám adatait, elvégre nagy múltú cég, "Copyright © 2021".azt javaslom vegyél 10-et, mert akkor már van mennyiségi kedvezmény is:

de ami a legjobb, hogy 500-at is rendelhetsz, az is 72 font lesz, maximalizálva van az ár, mert náluk a vásárló az első. -
hucsa
újonc
Triton tra001 beépítéséhez keresgettem dolgokat, az András megoldásával szemezgetek, mert nekem is pont BOSCH gts-em van.
https://www.youtube.com/watch?v=JiJ2aifVE4kDe ha ez igaz lenne, ezt választanám:
https://www.ganudots.com/index.php?main_page=product_info&products_id=266989 -
Skillet
addikt
Skacok. Belefutottam valamibe. Adott egy régi konyhabútor. Kellene hozzá csinálnom két új korpuszt. Ez idáig okés.
A meglévő bútor úgy van szerelve, hogy az oldallapok közrezárják az alsót.
(láttam már ilyet leszakadni).
De még ez sem lenne túl cifra, hiszen ott van egy jó ideje. Nem szakadt le. Csakhogy a lábak sincsenek kihúzva a korpusz oldaláig! Így a súly nincs levezetve a földig. Miért érdekel engem a meglévő rész? Mert a tulaj munkalapot is akar cserélni (nem én csinálom), mégpedig kőre
ez a kombó így mennyire atombiztos? Én most azt jeleztem a tulajnak, hogy k nem az. -
Skillet
addikt
válasz
pacman_123
üzenetére
Hű. Nem apróztad el. Szerintem nagyon szép munka. Ügyes. Bevallom, én eddig fogvájót, gyufát, és köldökcsapot használtam ilyesmihez.
De jól látom, véletlenül sikerült kimarni az ajtó elejét?
Nem szívlelem, amikor a pántok nem eurocsavarral vannak felrakva. Nem egy hosszútávú megoldás.
Persze, egyszerűbb betolni egy pozdorjacsavart... -
tfe
tag
válasz
pacman_123
üzenetére
> ti mennyi munkát/"szívességet" válalltatok már el nő kedvéért
Nős vagyok. Szerinted ?
Az összeset. -
pacman_123
tag
válasz
Skillet
üzenetére
Nekem életemben eddig egyszer kellett ilyet javítanom, ott eléggé szanaszét voltak a furatok, de lehet elég lett volna oda is a fogvájó/fatipli? Pár képben anno itt számoltam be róla. Itt meg már visszaépítve.
Biztos lehetet volna szebben is , meg sok kedvem nem volt hozzá, meg sikerült egyet azért bal**kodni is vele - de túl szépen rebegtette az illető a szempilláját (nagyon off: ti mennyi munkát/"szívességet" válalltatok már el nő kedvéért? mármint nem természetbeni fizetségre gondolok, hanem mert csak addig nyivákolt/könyörgött, hogy mégis elvállaltátok
) -
dni
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm a tippeket Skilletnek is, ezek alapján remélhetőleg már elboldogulok vele.
-
bim
veterán
Pár szót írnék a bit kérdésről. a legfontosabb része a bitnek nem a hegye hanem az a része amit a tokmányba fogatsz bele. Ha nincs eléggé kovácsolva akkor beleragad a gépbe és tönkreteszi a tokmányt. Szerencsére a nagy gyártók erre már odafigyeltek. Mindenféle gyártótól halomra tördeljük a biteket. Vannak éles peremes bitek amik nagyon jól fogják a csavart viszont minimum 30%-al hamarabb törnek el. Ilyen pl. a Milwaukee és a Dewalt. Vannak amik méregdrágák és szinte alig törnek el de nem peremesek hanem gömbölyű élű és kifordulnak a csavar fejéből ha nem nyomod rá. Ilyen a Hilti ami ráadásul első acélból van.
Ahol lehet mi a köztes megoldást használjuk. Hilti toldóba stanley bit amit a gép ugyan hamar eltör de legalább addig fogja rendesen a csavart. Hátránya az hogy nagyjából 8-10 hónap alatt tönkre tesz egy 15 e ft-os bittartót.
180Nm alatti ütvecsavarozóknál ezek a bit kérdések lényegtelenek mert sokáig bírják. 200Nm vagy felette viszont már nagyon törnek. -
pacman_123
tag
válasz
Skillet
üzenetére
"Miért fekete az egyik szett?"
Lehet azért, hogy legyen aki túlagyalja
Nemtom. Nekem feketében jött minden, 2 éve. Az is Shockwave Impact-tal megmarketingelve. Itt is mindegyik az, de az egyik "fémes", másik fekete. Milwaukee honlapon az adott termékkód szerinti kép nem fekete, Outlet honlapon ugyanaz fekete ... Írj a Milwaukee-nak, ha nagyon álmatlanul forgolódsz emiatt. Én egyszer írtam nekik, egy szombati nap, egy kérdést az elején linkelt "erőcsomagról". Legközelebbi munkanapon, hétfőn válaszolt is egy kapcsolattartó. -
Soká
senior tag
válasz
csudri
üzenetére
Bocsánat, a ragasztást félreértettem, azt hittem, hogy a keresztmerevítőt ragasztottad. Ezzel együtt, akár "letámadásnak" érzed, akár nem, amire felhívtam a figyelmedet, az valós probléma, neked is feltűnt a dolog, én csak tudatosítani szerettem volna...
A dolog kritikussága teljes mértékben attól fog függni, hogy ahol laksz, ott mekkora a páraingadozás. Ha jól zárnak az ablakok, akkor nem kell tartani a vészesen alacsony páratartalomtól, de ha eleve száraz a lakás, régiek a nyílászárók és megy a fűtés rendesen, akkor télen a párát úgy kirántja mindenből, hogy csak na. Érdemes venni egy hygrometert, és követni az évszakonkénti változást.
És ugye ott a problematikája annak, ha eleve nedvesebb a feldolgozott fa a kelleténél.
Lefotóztam az ikeás asztallapot alulról, látszik, hogy a sínben a "furat" egy olyan ovális forma, ami engedi mozogni a fát.
-
generatoros
tag
válasz
csudri
üzenetére
Persze, hogy értem azt, hogy ez egy hobbi fórum. Ezért írtam azt, hogy valami baj van akkor ha letámadásnak veszel egy hozzászólást. Az hogy nem olvastál még a fa mozgásáról az sajnos nem a fórumok hibája sok esetben. Jó a kérdésed. elmesélem a saját történetem. Lakásfelújítás--ajtó ablak festés-- régi festék fáig le---kromofág, égetés---kb 1hónap előkészítés ,csiszolás stb--- majd jött a festés alapozás 3 réteg, glettelés stb a 80 éves ajtók nem száradtak már tovább hanem a nyári hőmérséklet , páratartalom mellett felvettek nedvességet és télen kiadták a fűtés hatására-- a gyönyörű festésem a filungok mentén megrepedeztek kb 0.5- 1 mm-t. Szerintem fenyő esetében mindig lesznek változások. Ha rövidebbre méretezed a 3 db deszkádat talán szebb is lenne és nem vetted volna észre a fa mozgását, ami sajnos mindig mozogni fog ,hiába szárítod. Még a tél is befolyásolja, arról nem beszélve, hogy épületen belül sem mindegy, hova és mennyi időnként helyezel át egy deszka bútort. Van nekem egy elég régi( cca 100 éves vagy több ) pianínóm és bizony a fűtési szezon elmúltával mindig másként szól aztán valahogy helyrejön. Ennyit tudok neked segíteni száradás és klíma ügyben.
-
csudri
őstag
válasz
generatoros
üzenetére
Érted, ez egy hobbi fórum. Mielőtt nekilattam a dolognak megnéztem vagy 20 tablasitast a youtube-on, köztük asztalt is. Soha, senki egy hangot nem mondott arról, hogy igy meg úgy fog még mozogni a fa.
Mennyit kell szaritani a fát hogy merettarto legyen? Vagy tök mindegy, ha mas páratartalom lesz, akkor mozdul?
Azért kérdezem, mert igy hogy a fenebe fogok tudni megcsinalni valamit, ahol számít majd az a fél-1 mm?
-
-
Soká
senior tag
válasz
csudri
üzenetére
Nem akarlak ijesztgetni, minden a nálatok uralkodó páraviszonyoktól függ, de annyit mondhatok, hogy elég szakszerűtlenül oldottad meg a feladatot.
Abból indulj ki, hogy egy fadarab hosszirányban gyakorlatilag elhanyagolható méretben változik. keresztirányban viszont képes dagadni/összeszáradni mondjuk 10cm-ként fél mm-t. Ami azt jelenti, hogy ha 60cm széles az asztalod, akkor akár 3-4mm-t is képes változni. Ebben akadályozza az asztallapodat a keresztben alá ragasztott és csavarozott 3db merevítő.
Szerinted mi lesz ezzel a 3mm-rel? Ne lepődj meg ha ezek repedések formájában jelentkeznek.
érdemes megnézni, hogy miként is szokták ezeket a keresztmerevítéseket rögzíteni. Nem teliberagasztással... -
Skillet
addikt
D3 faragasztó. Mondjuk én sarlatán módon nem tökölnék köldökcsappal. Faragasztó a likba, bele meg mehet mondjuk fogvájó. Kalapáccsal bele tudsz ütögetni párat egy lyukba. 1 óra múlva mehet bele a csavar.

De nyilván a köldökcsap is tuti. Kifúr, beleragaszt, szintbefűrészel/csiszol. -
dni
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
És milyen ragaszót volna célszerű használni a tipli rögzítéshez?
-
Gaborkik
tag
válasz
Skillet
üzenetére
Szerintem nem jók a képek a linkeken. Ez alapján a TX szettben csak torx bitek vannak:
https://www.milwaukeetool.eu/en-eu/shockwave-impact-duty-sets/ -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Panel lakásban felújításban vagyok. Az ajtók, keretek, beépített szekrények, ablakok (csak belülről persze, hogy valamennyire vállalható legyen) festését kellene megoldanom valahogy. Mondjuk úgy, hogy nem a legszebbek... Zománc, szép sárgák, szerintem 10+ éve hozzá se nyúltak.
Mivel nem nagyon vagyok jártas a témában, mit javasolnátok a csiszolásra és festésre? Sima fehér zománc maradna ugyanúgy szerintem (Sajnos sürget az idő, szeretném valamennyire élhetővé tenni a lakást).
Mi a véleményetek, érdemes lehet venni 1 excentercsiszoló-t? Olcsóbbak közül van elfogadható? Mennyire gyűjtik ezek a port vagy külön porszívóval lenne az igazi? -
pbujna
aktív tag
válasz
pacman_123
üzenetére
Köszi, a 3018 a méretére utal. Nagyjából ugyanazt találom mindenhol (vagy mégsem?).
Marómotor 60W-500W-ig. Léptetőmotor 0.25nm-0.55nm. Lézer 0.5W-15W. Váz: régi, erősített, még erősített. Vezérlő kb 100 féle. Gyártó pedig... na hagyjuk. Csingcsüngtől Xingcsüngig... Egyetlen értelmeset sem találok, ahol minden megfelelne.Nem ipari felhasználásra kell, csak tanulni szeretnék vele, de ne 0.5mm legyen a pontossága, mint ahogyan az enyémet az apróbetűs kínai leírás sorai közé eldugták.
-
Bakus
tag
Használt már valaki alumínium szalagot munkalap kivágásokhoz szigetelésként. Láttam pár osztrák konyhában így oldották meg és ha nincs vele semmi gond akkor én is használnám a szilo helyett.
-
Skillet
addikt
-
dni
őstag
Sziasztok,
Adott egy MDF-ből készült konyhabútor és egy beépített mosogatógép. Egy napon lehet, hogy a kelleténél kicsit vehemensebben nyitottam ki az ajtaját és valahogy a bútorlap alja megakadt a küszöbben és a mosogatógép ajtaját borító bútorlap elvált az ajtótól. Gondolom, hogy ez még nem lenne akkor gáz, de a bútorlapot az ajtóhoz rögzítő facsavarok már nem tudnak megkapaszkodni az MDF lapban.
Miként lehetne orvosolni a problémát?
Laikusként arra gondoltam, hogy ki kellene csavaroznom a maradék csavarokat, amik még úgy-ahogy tartják a bútorlapot és a valamilyen tömítő anyagot(sziló, purhabkellene tennem a csavar által kitágított lukakba, de nem tudom mit volna célszerű, ha egyáltalán így javítható.
)
Válaszaitokat ötleteiteket előre is köszönöm. -
pacman_123
tag
válasz
csudri
üzenetére
"Vagy mi ez?"
Ezt hívák úgy, hogy "a fa holtában is él"
Az alsó összekötő-merevítést vágd rövidebbre. Igen, ennyit simán mozoghat a fa széltében. Az asztallap az a szálirányhoz képest merőlegesen (azaz széltében) zsugorodott, nem az alsó merevítő nyúlt meg, hosszában nem nagyon szokott a fa változni.Nem a hőmérséklet(különbség) az első körös ludas, hanem a páratartalom- ÉS a hőmérséklet-különbség együtt - ha jól tudom.
-
csudri
őstag
Van egy kis gondom az asztallal, amit csinaltam:
Maga az asztallap a legalapabb fenyő, a racsavarozott deszka borovi. Anno a garázsban szépen osszecsiszoltam, lakkoztam, múlt szombaton került be a hideg garázsból. Azóta egyre rondabb a lábakat tartó deszkák rész, mindkét oldalra kinyulik a deszka. Ennyire máshogy viselkedik a kétféle fa 11 illetve 23 fokon? Vagy mi ez?
-
pacman_123
tag
válasz
pbujna
üzenetére
Szia, igen, az hogy "CNC 3018" az kb az hogy "benzines autó"
Van nekem egyfajta, az barokkos túlzás hogy "dolgozok" vele ... kicsivel több mint egy éve van meg, úgy mondanám: használom de ritkán. Pár kép, pár rövid videó, nem épp egy teljes termékismertető. a 00_Video_Kepek mappában van - nem minden - amit csináltam vele.De mióta (majdnem) kész van a nagyobb CNC-m (illetve sosem lesz kész, mint egy családi ház), home made - szegény kis kínai csak porfogó lesz. Illetve kicsi gravírokra majd lehet és fogom használni.
"Ha vannak tapasztalatok, ne tartsátok magatokban." - Tanulni jó. Sokan beleesnek ennél a CNC-nél abba a hibába, hogy rögtön ipari mértékben, és nem erre tervezett terheléssel akarják használni. Ha ránéz az ember, tudhatja mit várhat tőle. Ez egy "játék-CNC". Finomabb, kisebb gravírozásokat szépen lehet vele abszolválni, de alu motorblokk alkatrészeket ne ezen akarjunkj marni
Nekem járt hozzá egy kicsi (500 mW-os) lézerfej is, azzal is lehet játszadozni. Vágni nem! (jóhogy, fél Wattos a lézer)Így nagyjából ennyi, plusz ott vannak a képek videók. Sztem ettől többet itt ne, hogy ne offoljuk nagyon szét a témával. Privátban mondhatok még pár dolgot, de alapvetően ennyi amit gondolok -> az én 3018-amról.
Szerk: Még annyi: az enyém eBay-es beszerzés volt (160 font szállítással együtt, 2019 végén) de a konkrét linket már nem tudom írni, csak "Buy similar items" van, az enyémhez ez áll a legközelebbm - csak árban nagyon nem ugyanott van a marómotor+500mW lézer konmbó:
-
pbujna
aktív tag
Sziasztok, sajnos egy éve nem jártam itt, így esélyem sincs visszaolvasgatni,hogy szerepelt-e már a kérdés. Segítséget szeretnék kérni. Valaki dolgozik 3018-as CNC maróval? Ilyen vásárlás előtt, illetve közben vagyok. Vettem egyet, de gagyibb, mint a kínai másolat. Ez valószínűleg a másolat másolata. Most küldöm vissza, ha egyáltalán visszakapom a pénzemet. Ha vannak tapasztalatok, ne tartsátok magatokban. Szívesen veszek típust, véleményt, linket, leírást. Köszönöm
-
Soká
senior tag
válasz
hundai
üzenetére
Az ilyesmit nem érdemes halogatni...
De lesz majd máskor.
Bár azt hiszem a Scheppach lehúzni készül a redőnyt, azt hiszem. Valamikor volt egy jó, informatív honlapjuk, most meg csak egy webshop-szerű valami nagyon töredék kínálattal. Valamikor lefedték az ipari szegmenst is, voltak komolyabb telepített gépeik is, most az eltűnt a honlapjukról... -
Soká
senior tag
Úgy látom, jó ötletet adtam valakinek a törött Scheppach szalagcsiszolóval kapcsolatban, mert a hirdetés már nem él. Lenne egy olyan tiszteletteljes kérésem, hogy akinél esetleg még meg van nyitva a böngészőben ez az oldal (vagy aki megvette...) elküldené nekem a törött rész fotóját!?
Nálam meg volt nyitva többször is, de véletlenül bezártam a böngészőt és elszállt.
Közben meg elmentettem egy csomó egyéb képet, mert kis nyomozást folytattam eme géptípus evolúciós fejlődéséről. És jól jönne ez a törött fotó!
Köszönöm!
Egyébként volt egy másik ilyen gép is eladó 35-ért az illetőnél, az is elkelt.
A vaterán meg tavaly elkelt egy félig kibelezett, de jó motorral árult darab 5.000Ft körül. Ha valaki csak a motorért vette meg, annak van egy felesleges háza otthon. -
hucsa
újonc
Sziasztok!
Olyan felső marót keresgélek, ami a rég áhított Triton 2400 alternatívája lehetne. Sajnos a Tritont hónapok óta nem lehet beszerezni, és egy darabig még nem is biztat vele az Unimax.
Asztalba építve szeretném alapvetően használni, ezért is lett volna szerencsés választás a Triton. (kurblis állítás) Valaki tud jó irányt mutatni, hogy mit keressek helyette?
-
pweisz
senior tag
Sziasztok,
nem tudja valaki véletlen hogy "magasfényű türkiz" bútor ajtó frontot gyártanak e valahol?
Ilyen Ikeás ajtó szín: [link] -
Soká
senior tag
válasz
hundai
üzenetére
Nekem a Scheppach van, használom, működik. De nem hiszem, hogy valaha is egy fél óránál többet járattam volna egyben. Bírja. De azért nem szabad nagyon nyomni a munkadarabot mert kiderül, hogy Te vagy az erősebb.
Én elgondolkodnék ezen. Nem kritikus helyen kell hegeszteni, bár én inkább szerelném valahogy. (Hegeszteni úgy kellene, hogy felmelegítve (300C) az egész kasznit (tehát szétkapva a gépet.)) -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy paramétereiben/ kinézetében(csak kék) megegyező szalagcsiszolót használok.
Sajnos leharcolt, hiányzik az elszívója, tárcsánál fekete szögállító, azt azt tartó konzol is eléggé mozog...
Kinéztem egy Ryobi és egy Scheppach csiszolót. legnagyobb gondom a jelenlegivel, hogy 10 pec használat után már tűz forró a motor, 15p után le is áll ( többi gonddal együtt tudok élni). Jók lehetnek a linkelt gépek vagy ezek sem lennének jobbak üzemidőben? Van esetleg alternatíva? -
torzo
őstag
válasz
Gabor111234
üzenetére
Ha ilyen remek anyagi lehetőségeid vannak, akkor válaszd a Roblandot.
Asztalos barátomnak kb 10 éve van, [ilyen késmérettel, de 3 fázisú motorral] . Rengeteget dolgozik vele, néha nekem is megengedi, hogy meggyaluljak ezt-azt rajta. Pontos, precíz gép. Mindig nyaggatom, hogy adja el, de azt mondja, hogy nem hülye. -
Soká
senior tag
válasz
Gabor111234
üzenetére
Nekem van egy hasonló gépem mint a te Scheppachod, de az olyan értelemben nem katasztrófa mint Te írod. Azon pedig csodálkozom, hogy ha nincsenek az asztalok egy síkban, akkor azt ne lehetne megoldani. A barkácsgépeknél visszatérő téma, hogy be kell fejezni a gyártást.
Sajnos ez így van és nem árt, ha ehhez ért is az ember. Különben nagyon mélyen kell a zsebbe nyúlni. Vagy, hogy gyárilag jó legyen, vagy hogy valaki megcsinálja helyetted.
Ezzel együtt ez a kis gép persze soha nem fog olyan élményt adni, mint egy fél tonnás, telepített gép.
Azon is csodálkozom, hogy a full barkács darab után nálad egyenesen egy Hammer A31 következik. (bár az igazán profik szerint ez a Hammer is valójában igényes barkács kategória) De ha van rá pénzed, akkor persze hajrá!
Sokan a Metabo HC-260-at, Bernardo PT 260-at, Holzmann HOB260ECO-t, DeWALT D27300, Bernardo PT 310-et, stb. választják, pénztárca függvényében.
Abban, hogy a Hammer értéktartó, csak részben van igazad. Amint kihoztad a boltból, máris buktad mondjuk egy Metabo HC-260 árát. Az olcsóbb gépeknél lehet, hogy százalékosan nagyobb a bukta, de nominálisan mégis kevesebb. De ha úgy érzed, hogy a Hammer kell neked, akkor hajrá!
A gyanta meg bele fog ragadni, de egy kis oldószerrel megoldható.
(egyébként mennyire másként gondolkodunk, én biztos, hogy szebbnél-szebb lombos faanyagokat vennék és nem a legdrágább gép, legolcsóbb faanyag párosítást... azzal együtt, hogy a fenyőnek természetesen van helye és szerepe.) -
kavalkád
senior tag
válasz
Gabor111234
üzenetére
> Szerintetek tényleg beleragad a gyanta a spirálkésesbe?
bármelyikbe, nem csak a spirálba, legfeljebb azt macerább tisztítani. -
kavalkád
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
ott van mindkét terméknek a beépítési útmutatója, az abban megadott instrukciókat kell betartani.
-
Gabor111234
friss újonc
Kombinált gyaluvásárlás előtt állok. Egy scheppach hms 1070-es gyalum van de az katasztrófa.Az asztalok nincsenek síkban, pl . két fenyődeszkát legyalulni és összeragasztani rés nélkül nagy türelemt igényel.
Hammer A 31-et akarok venni.Viszont ha most megrendelem akkor csak szeptemberre tudnák szállítani. Ára most a spiráltengelyesnek kb.1,36Mft
Felhívtam kíváncsiságból egy használt Feder A740-et hirdető személyt (1 millióért hirdetik) .Ő a 2 tulaj , 1 éve vette és elmondása szerint alig használt.Ő azt mondja hogy a hammer is szar olyan mint a scheppech. Meg a spirálkésesbe beleragad a fenyőgyanta, ne vegyek azt .Hát persze gondolom el akarja adni a sajátját azért mondja ezt , mert azért túlzásokba esik.
Főleg fenyőfát munkálnék meg amúgy részben hobbiból csinálnám (lebegőpolcok és fatárgyak készítése) .Szerintetek tényleg beleragad a gyanta a spirálkésesbe?Mert szeintem lehet azt tisztítani.Később a hammernél nem lehet tengelyt csrélni kérzeztem őket. Tehát hobbi lenne de már nem akarok venni ilyen scheppachot, vagy belefutni valami kínai szarba.Egszer vennék de akkor jót (hammer értéktartó is)
Még a JET gyaluk tetszenek.Van aki nem ajánlja mert Kínában gyártják.Angol videókon nem mondják rossznak, de voltak hírek mely szerint 0,1-0,4mm öntési pontatlanság is volt az asztalban.
Jet JPT 260 620 eft> rövid asztal, késeket állítan kell, de szerintem nem nagy ördöngősség
JET JPT 310 spirál >> 1,1Mft ez tetszene, de +250 eft-ért meg már hammert veszek.
Még a régi kity 636- is tetszene, 1-2 eledó van angiliában vagy németeknél, de általában nem küldik el ide vagy nem válaszolnak,
Már rohadtul flusztrált vagyok mert nem tudom mit vegyek és hónapok óta nézelődök:S.Nem akarok szívni hogy pl megérkezne egy JPT 260 és mondjuk nem tudnék táblásítani , felületeket összeilleszteni mert pontatlan de költségben sem akarok elmenni nagyon. -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
vettünk egy Gorenje IT640BSC főzőlapot és BO735E11W sütőt, amit a régi helyére építenénk be. A régi főzőlap bal hátsó sarkában volt egy kis szellőző rész, az új lapon ilyen nincs.
1. Kellene valami hasonló szellőzőrácsot tenni a munkalapba, vagy fölösleges, mert elég ha elöl hagyunk a sütő és a munkalap között 6mm-es rést a szellőzésnek?
2. Mennyire gond, ha a sütő és a főzőlap alján lévő műanyag borítás széle között csak kb. 1 centi hely van? (Már így is lejjebb kellett engednem a sütőt tartó polcot, mert alapból felnyomta a főzőlapot.) Nem fog megolvadni a melegtől?Köszi!
-
Caldera1
tag
Sziasztok!
Akinek DeWalt asztali körfűrésze van, tudna ajánlani az alsó és a felső elszívó csatlakozóra adaptert, amivel szabvány 100 mm-es elszívóra csatlakoztathatom? (7485-öshöz keresek). A felső 35 mm-es lockos, az alsót 58/65mm-nek mértem (belső/külső). Olyan univerzális adaptert talaltam, ami 63 mm-es külső, ami szerintem véletlen se lesz jó. Nem akarok úgy járni, mint a Hitachi gérvágómnál, az univerzális adaptert sehogy nem tudtam összehozni a géppel. Ha valaki már bejárta ezt az utat és tud konkrét adaptereket ajánlani, megköszönöm
-
AxBattler
félisten
válasz
csudri
üzenetére
Teljesen frankó!
Még 2db monitorállvány + 2x2db Ikeás kábeltartó kell hozzá, és perfekt lesz. -
mdk01
addikt
-
Bakus
tag
válasz
kapu2006
üzenetére
[link] Conrad vagy [link] Zalatools mindkét helyen nagy a választék de van, hogy bizonyos dolog csak az egyiknél van.
-
Cabaye89
csendes tag
válasz
generatoros
üzenetére
31. Igazabol a hattamla magassagaval nem vagyok kibekulve. 185cm magassagomhoz kenyelmetlen. Amikor megvettem akkor sajnos nem tűnt fel. Mivel kint lesz telen-nyaron nagy melot nem akarok beleolni. Ideiglenesen jo lesz. A vendégek talán nem teszik szóvá, hogy kenyelmetlen
Max kompenzalom majd a kajával. -
generatoros
tag
válasz
Cabaye89
üzenetére
Mennyi idős vagy? szerintem egy idő után úgy is fogsz valami puhaságot használni a fa felület idővel kemény lesz. Ezeket figyelembe véve az alapos tisztítás, csiszolás és új lakkréteg felvitele után nem sokat fog zavarni a színeltérés. elég szép darabnak látszik a fotó alapján, ha már megvetted minek adnád el. Ja és én ma már vízbázisú lakkot szívesebben használok mint oldószerest.
-
mdk01
addikt
válasz
Cabaye89
üzenetére
Leírásod alapján pont ilyennek képzeltem, mert egyszer jó régen foglalkoztam ilyen paddal.
Nagyjából ugyanarra gondoltam a kép láttán amit Soká is írt.
A felújítása nem egyszerű és időigényes.
Az egyik gond, hogy ott ahol le van kopva a lakk a csiszolás után világosabb lesz, mint az érett lakkozott részen.
Én annyit csinálnék vele, hogy lemosnám rendesen....fogkefe, mosogatószer és akár magasnyomású. Ha ez megvan akkor száradás után lecsiszolnám azt a lakkréteget ami le akar jönni.
Ezután a nyers fa részt hozzá lehetne pácolni egy kiegyenlítő páccal az érett lakkozott részhez, majd végül telibe lakkozni az egész padot.
Ennél többet én nem foglalkoznék vele, mert ez nem az a kategória, illetve kiülős padnak pont ennyit érdemes. -
-
Soká
senior tag
válasz
Cabaye89
üzenetére
Hát, kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak a többiek, nekem ez olyannak tűnik, amit vagy így használ az ember vagy meg sem veszi. Talán a kopott részt magasnyomásúval megtisztítanám, megszárítanám és utána jöhet egy lakkréteg. Netán olajozás. Hozzányúlni a háttámlához... nem lehetetlen de jó kis macera. Szerintem nem az a fő baj, hogy alacsony a háttámla, hanem hogy túlontúl merőlegesen áll. Én inkább varrnék rá valami párnát...
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
Skillet
üzenetére
4 éve vettem Makitát, de nem torzióst, jó nagy készletben.
Pár hete vettem Bosch-t.. akciósan készletben.
De most leginkább két cuccom tetszik. A Milwaukee darabra kapható talán 150 Ft/db áron... azokkal nagyon nagyon sok csavaron túl vagyok. Illetve egy friss DeWalt beszerzés, mert a kis praktikus tárolódoboz zsbben vagy az akkus cucc dobozában elfér.
Ezekben a készletekben utólag mindig rájövök hogy sok a felesleges példány.
Ha most ugranék bele, akkor vennék egy Bosch dobozt- mert baromi jól rendezhető... és vennék bele torziós esetén Milwaukee biteket, mindegyikből mondjuk 5db-t, amit gyakorta használok... ha nem kell a torziós akkor DeWalt elég passzos, (a márkajelzés mindegyikbe beütve szerepel nem festve mint egyes márkáknál)
A gyorsszárakból ami erős és bevált (nem minőségi sorrendben) DeWalt, Milwaukee,
A Makita szárból a mágnes kiesett (vissza lehet ragasztani). A Bosch meg olyan megoldást alkalmazott mint az ütvecsavarozók befogása- tehát lezárja a bitet, de a belső méret nem pontos és megszorul benne a saját bitjük. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
Mr Paris
üzenetére
Nekünk is WorkZone van ilyen jellegűből. Azzal pl egész jól lehetett csiszolni kisebb sarkokat bejárató ajtónál. A vágó részét laminált parketta felszedésnél remekül tudtam használni (még 15 éves ragasztós kivitel volt) Az nem rezonál zavaróan... de nem ajánlom mert eltér pl a Parkside szerszámtípusától.. és után akell járnom hogy mit lehet a sajátján kívül rátenni.
-
Cabaye89
csendes tag
Sziasztok!
Kerti kiülőmbe vásároltam egy használt sarokülőt. Tömör tölgyből van kb 35mm-es. Mivel nem mai darab, ezért ami alap lakkozás van rajta sok helyen megkopott. Mit tudnék vele csinálni, hogy helyreállítsam. Vannak benne ívelt részek is. Kinti használatra lenne, napfény, pára érné. (kiülő fedett, de oldala nyitott)
Első kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám megcsiszolni? Akitől vettem, azt javasolta, hogy mindenképp polírozással szedjem le róla egységesen lakkot, és utána kezeljem.( vagy esetleg kézi csiszolópapírral álljak neki? ) Polírozógépre vagy flexre milyen szivacsot kellene vennem, amivel egységesre tudnám hozni felületét?Utána mivel javasoljátok a kezelését? Valamilyen tölgy színű vékonylazúr? Ha már megcsiszolom szépen, akkor nem szeretném eltakarni a fa erezetét.
Köszi!
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg étkezőasztalként/bárpultként 60 cm széles 25 mm-es F121 FS02 bútorlap funkcionál. Szeretném hosszabbra cserélni, de nem vagyok teljesen elégedett a felületével, eléggé csúszkálós, és az élzárásnál is nehéz tisztítani.
Mit tudnátok ajánlani alternatívaként, ami 140 cm támaszközzel még alaktartó? Táblásított tömörfa is szóba jöhet, ami nincs horror árban, és megoldható a fehér felületkezelés.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Elden Ring
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Arc Raiders
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- További aktív témák...
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(láttam már ilyet leszakadni).
én nem török biteket. Nekem a hegye fontos 
Nemtom. Nekem
Egy keményfa köldökcsap százszor stabilabban tartja meg a csavart a későbbi hasonló mutatványok esetén, mint a bútorlap, akár fogpiszkálóval felturbózva.
Közben meg elmentettem egy csomó egyéb képet, mert kis nyomozást folytattam eme géptípus evolúciós fejlődéséről. És jól jönne ez a törött fotó!