Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pacman_123

tag

válasz pbujna #56554 üzenetére

Szia, igen, az hogy "CNC 3018" az kb az hogy "benzines autó" :D Van nekem egyfajta, az barokkos túlzás hogy "dolgozok" vele ... kicsivel több mint egy éve van meg, úgy mondanám: használom de ritkán. Pár kép, pár rövid videó, nem épp egy teljes termékismertető. a 00_Video_Kepek mappában van - nem minden - amit csináltam vele.

De mióta (majdnem) kész van a nagyobb CNC-m (illetve sosem lesz kész, mint egy családi ház), home made - szegény kis kínai csak porfogó lesz. Illetve kicsi gravírokra majd lehet és fogom használni.

"Ha vannak tapasztalatok, ne tartsátok magatokban." - Tanulni jó. Sokan beleesnek ennél a CNC-nél abba a hibába, hogy rögtön ipari mértékben, és nem erre tervezett terheléssel akarják használni. Ha ránéz az ember, tudhatja mit várhat tőle. Ez egy "játék-CNC". Finomabb, kisebb gravírozásokat szépen lehet vele abszolválni, de alu motorblokk alkatrészeket ne ezen akarjunkj marni :) Nekem járt hozzá egy kicsi (500 mW-os) lézerfej is, azzal is lehet játszadozni. Vágni nem! (jóhogy, fél Wattos a lézer)

Így nagyjából ennyi, plusz ott vannak a képek videók. Sztem ettől többet itt ne, hogy ne offoljuk nagyon szét a témával. Privátban mondhatok még pár dolgot, de alapvetően ennyi amit gondolok -> az én 3018-amról.

Szerk: Még annyi: az enyém eBay-es beszerzés volt (160 font szállítással együtt, 2019 végén) de a konkrét linket már nem tudom írni, csak "Buy similar items" van, az enyémhez ez áll a legközelebbm - csak árban nagyon nem ugyanott van a marómotor+500mW lézer konmbó:

https://www.ebay.co.uk/itm/Upgrade-CNC3018-DIY-CNC-Router-2IN1-3-Axis-Laser-Engraving-Machine-Wood-Carving-/283667277771?var=&hash=item420be327cb

Új hozzászólás Aktív témák