Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soká

senior tag

válasz antistati #39266 üzenetére

Azért gondold át ezt a projektet még egyszer! Egyfelől, hogy hangzásban mit nyersz vele, másfelől, hogy mennyibe fog ez fájni Neked. Azt persze nem tudom, hogy mekkora felületet akarsz beborítani vele, de 1-2nm legfeljebb a hifis lelked megnyugtatására alkalmas, hogy na, ezt is megtetted a jobb hangzás érdekében...
    Ha megnézel stúdiókat, akkor ott valószínűleg nem 90fokban rendezett falakkal találkozol, hanem különféle szögekkel, ami különféle irányokba veri vissza a hangokat. Én a helyedben mindenképpen beszélnék egy akusztikus (és nem valami önjelölt hifis) szakemberrel, hogy optimális felületet hozz létre. Mert amit a videón látni, az elég pepecs hobbista türelemjáték, de nem vagyok biztos benne, hogy a legideálisabb megoldás.
    arra is számíts, hogy egy ilyen fal kész horror takarítás szempontjából. Jó kis porfogó, ahová előbb utóbb beül a por (sarkokba) és fog a feleséged szidni téged. Arról nem beszélve, hogy szép-szép a kockák összeragasztása, de utána ezt illene valamivel lekezelni. No, egy ilyen felületet szépen lakkozni vagy viaszolni jó kis macera. És ugye beleölsz egy rakás faanyagot. Amit nem érdemes szálban megvenni, hogy utána felapríthasd, ilyesmihez keresni kellene egy asztalos üzemet, ahol sok ilyen hulladékfa keletkezik és azt megvenni jutányosan.
    Én annak idején tudod mivel igyekeztem hasonló hatást elérni? A néhány ezer könyvemet a nyitott polcokon kezdtem ki-be tologatni , hogy jól megtörjem a felületet. Már nem emlékszem rá, de valószínűleg kipipáltam, mint egy hifituningot a sok közül, aztán rájöttem, hogy inkább a zenét kell hallgatni és nem a kütyüket. persze aki csak az utóbbira van hitelesítve, annak hiába tanácsolnék mást...
    Jut eszembe, ha nekem valaki ilyen tervezői feladatot adna, akkor én kisebb lamellás zsalugáteres jellegű megoldásban gondolkodnék, vagyis felosztanám a felületet 40x40es mezőkre amiket térben különféle képpen lehetne fordítani dönteni, azon belül a lamellákkal is játszani. Nem biztos, hogy kevesebb meló lenne, mint az általad vázolt dolog, de jobban lehetne variálni.
    Illetve, ha már mégis a te megoldásodat szeretnéd, akkor tervezz bele spontán olyan kisebb polcfelületeket, amire a feleséged tehet egy-egy dísztárgyat, ami máris oldja ezt a fura kockázott falfelületet.

Új hozzászólás Aktív témák