- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
Néhány észrevétel az 5.0-ra átállásról:
1) könnyen felmegy és minden elindul. Látszólag...
2) sok gyári alkalmazást frissít majd magától. De nem mindent.
3) Nextcloud használóknak oda kell figyelniük, ha nem konténerben fut az adatbázis, hogy azt is frissíti majd (MariaDB), de manuálisan kell engedélyezni, mert kéri előtte a root jelszót! Addig viszont áll az adatbázis => áll a Nextcloud is.
4) webszerverek és php verziók: mindenképp kell a 8.4 és utána a felugró ablakban az aktiválási click here-re kattintani még látszólag apache esetén is: valójában ekkortól lesz aktív
5) tűzfal: a feketelista és a fehérlista elemeit migrálja az új Defender Firewall profilba. Nálam legalábbis az utolsó sorba beírta, hogy deny all. Ennek következtében, hiába volt a helyi hálózat felsorolva a megbízható helyek között, yxyí@{}>xcy, nem tudtam pl. tautulliból a plex szerverre rákérdezni. Mindenképpen be kell tenni külön engedélyként a firewall profilba.
6) tűzfal2: hogy őszinte legyek, a sok szarakodás után inaktiváltam a deny all sort, mert az *arr-ok nem láttak semmit, stb. Szóval ha ez benn marad, akkor nagyo precízen meg kell határozni az engedélyeket mind a belső hálózatról, mind a DDNS szerverről. -
Végre van, de nem teljes. A Synologyn már megszoktam, hogy bele tudok nézni az nfo és srt fájlokba. Most a Defender megújult és külön alkalmazás lett. A beállításokat átvette az előző verzióból. Ha jól látom a Fehérlista eltűnt, a tűzfal profilban lehet állítgatni.
A 192.168.1.100-192.168.249-at a Megbízható elemek listájába tegyem vagy a tűzfalba?
Azelőtt a Fehérlistában volt. -
-
A nas tűzfalán " minden kapcsolat engedélyezése " Próbáltam EZ Router upnp port továbbítást is, de nem csatlakozik. Kitöröltem és az én routeremben állítottam be a port továbbítást, akkor sem csatlakozik. Mihelyst a fehér listában engedélyezem Európa/Magyarország, abban a pillanatban mobil netről mindent elérek, megy az összes mobil alkalmazás. Engem az zavar, hogy egész Magyarország benne van és nem lehet csak a no-ip.org-os címet valahogy beírni.
-
Végül meguntam és kikapcsoltam a nast. Bekapcsolás után azonnal kapcsolódott és most a beállításokat böngészem. Elfogadta a memóriát mert 12 GB-ot mutat. Nekem van no-ip.org szolgáltatásom, de itt a DDNS szolgáltatóknál csak noip.com van, hogy tudom beállítani? Vagy kell egy újat regisztrálni, pl az asusét?
-
Még nincs meg az ssd. Ha csak a két hdd-t teszem be egyelőre és az első hdd-n lesz a volume1, mikor meglesz az ssd akkor arra már nem lehet a volume1-et beállítan? Kiveszem a hdd-ket, csak az ssd-k lesznek bent, majd visszateszem a hdd-ket? Vagy ebből óriási törlés lenne?
-
4+8-ra gondoltam. A hűtőbordát meg az Asustor ajánlja: [kép]
Ha az ssd-t Volume1-nek akarom beállítani akkor ajánlatos a 2 db és raid1? Mik lesznek rajta első telepítéskor? 2x500 GB elég? A Synologyn a Home, Music, Video került fel.
Ventilátort nem akarok cserélni csak egy lehetőség ha nagyon melegszik a nas. A Synologyn 92x92-es venti van, azzal nincs gond, igaz, abban csak 2 hdd van. -
-
Victorio
aktív tag
Feltettem a Portainer CE-t, beállítottam az admin jelszót.
Az Environments menüben megadtam public IP-nek a 192.168.1.108 címet (a NAS címe a lokál hálón)
Az Images menüben lehúztam a networkstatic/iperf3 imaget. Meg is jelenik a listában a networkstatic/iperf3:latest.A Container menüben hozzáadok egy új konténert:
Name: iperf3-server
Image: networkstatic/iperf3
Always pull the image: ON
Publish all exposed ports to random host ports: ON
Network mapping: 5201:5201 TCP
Deployolom.A Container listben látszik, hogy fut a iperf3-server konténer.
Ha egy a lokál hálón bármelyik gépen megpróbálok iperf klienssel mérést csinálni (iperf3 -c 192.168.1.108) akkor Connection refused hibát kapok.
Ha megnézem a Portainerben akkor a iperf3-server konténer már megállt Stopped for a few seconds with exit code 1 hibával.
Mit csinálok rosszul?
A networkstatic/iperf3 a megfelelő image? Ha az Image-nél rákeresek az iperf-re akkor többszáz másik találatot is kiad.
Ha a networkstatic/iperf3 a jó image akkor a konténer beállítások jók? A Network mappinghoz a 5201:5201/TCP-t jól adom meg? -
-
Hyena
senior tag
Ennek nem lenne tul sok ertelme mivel van eleg nas a haztartasban egyszerubb lenne egy masikat ide mozgatni. De amugy talaltam olyan orultet a neten aki telepitett dsm-et asustorra. Az Xpenologyt ismerem jol, konnyen fel lehetne telepiteni.
A trunas/omw vagy unraid rendszereket nem ismerem, de talan itt az ideje , hogy kiprobaljam.
-
zedok
őstag
Köszönöm a választ!
#4539 AiRLAC szintén köszi!Igazából olyan megoldást keresnék (bár lehet egy időre parkolópályára kerül a téma) - ahol a családi fotókat tudom felszinkronizálni. Hasonlóan a Google Fotókhoz - tehát tudja okosan mi nincs még fent stb. és ezt androidról és ios-ről is elérhető legyen.
Ezenfelül torrent és adattárolás - de ezt nagyjából bármelyik belépő szintű tudja szerintem.
A Dockeres téma csak külön érdeklődés.Ui. PhotoGallery 3-nak ahogy néztem elvileg ezt kéne tudnia (?)
-
Bikkrom
senior tag
Köszönöm szépen mindhármótoknak!
Na így már megy a H264 1080p. Jellyfin lett. A Plex túlságosan ki van hegyezve a streaming szolgáltatásra. Nem tudom sehogy eltüntetni a kliensekből ezeket a részeket. Nekem csak egy puritán "böngészem a NAS-on lévő videókat" felület kell. A Jellyfin bevált. A Kodi-t is ki fogom próbálni, mert az androidos boxaim eddig azzal etették a projektorokat és a Kodi-ban sosem csalódtam.
Már csak az a kérdés, hogy H265 1080p-t megeszi-e wifin döcögésmentesen. Ha jól olvasom 4k H265-öt is tud. De ez az átkódolás nem tudom mennyire fogja majd meg a vasat. Ma leszedek valami H265-öt, 10 biteset aztán meglátjuk. Majd írok mi a helyzet. 4k úgysem kell. 1080p-sek a projektorok, de a TV-re sem szoktam 4k-t szedni a fájlméret miatt. Ha a H265 is megy akkor ennyiért ez egy kiváló NAS otthoni felhasználóknak, képekre, videókra, backupra, torrentre.
-
Bikkrom
senior tag
-
Bikkrom
senior tag
Nagyon szépen köszönöm!
A 2. 3. pont szuper könnyen ment. A qbittorrent -be viszont sehogy sem tudok belépni. Feltettem a nas app central-ban a qbittorrent-et. Az meg valami docker engine-t is felrakott. Egyiken sem állítottam semmit. Gondolom ezek automatikusan futnak mindig a nas-on, ugye?
Próbáltam webes felületen is https://192.168.33.6:18181-gyel. Meg a qbittorrent remote-ban is admin adminadmin-nal, de nem csatlakozik. Network connection failed
-
Driverstore-t akartam írni, csak már keverem a szezont a fazonnal.
Köszi a kiigazítást!andrew-msi
Mivel a HW már megvan, tegyél egy próbát az OMV-vel.Nézz meg 1-2 videót hozzá. Gyakorlatilag hasonló WEB-es felületen tudod kezelni a lemezeket, és megosztásokat, mint az otthoni NAS-oknál megszokott. Plusz még a lemezeket sem kell formáznod, hiszen ismeri az NTFS (Windows-os) fájlrendszert is.De ha megteheted, akkor egy igazi NAS sokkal jobb, stabilabb élményt fog nyújtani.
-
Pimpellér
tag
Nagyon köszönöm, én is így teszek. Persze a baj nem jár egyedül: a kétlemezes Nas vásárlásával egyidőben (5 éve) vett 3TB WD Red, amin a rendszer is van, hibás. Diszk Doktor szerint a lemez állapota jó, de a S.M.A.R.T.: hibás. Ez is most jött elő. Nálam nincs RAID, de az adatmentés rendben. Elkezdtem nézelődni a 6-8TB-os Nas-ba való lemezek között...
-
paler
aktív tag
Megváltoztattam az alapértlemezett portot 8808-ra, de úgy sem működött.
Utána felraktam a PHP 8.3-at is, de az sem segített...
Újra indítottam a phpmyadmin alkalmazást...de semmi
Végül az Apache Servert is újra indítottam (ez leálította a Web centert is)...úgy néz ki ez segített
A kérdés csak az, hogy holnap fog-e még működni a phpmyadmin -
paler
aktív tag
Köszi a tippet, de olyan sok beállítási lehetőséget nem látok itt:
Routert AP módba van, szerintem ott nem lehet gond. A OPT és a router között pedig egy Opensense tűzfal/dhcp szerver van.
Csak úgy tudtam újra elérni a phpMyAdmint ha újra inditom a NAS-t, akkor megint müködik egy ideig, utána megint ERR_CONNECTION_REFUSED hibát kapok. NAS-t újra inditom megint müködik egy ideigA mariadb adatbázist viszont elèrem a belső hálózatról bármikor, az működik.
-
Gawamatsu
Topikgazda
DL center valóban bekrepált.
Nyitottam ticketet. De annyira szar, hogy sem a NAS alkalmazásából sem a gépre telepített sem indítja el a letöltés.
a Seed/Peer, trackerek, file lista frissül, de nem indítja el.
De érdekes módon több kliens is szar.
Deluge sem indítja el, qTorrent mindig megszakad, a többit nem próbáltam. -
Köszi!
Már olvastam, de sem elsőre, sem tizedjére nem értem. Mintha pár lépést kihagyna...
Ha jól értem, az lenne a lényeg, hogy újratelepíti az alkalmazásokat, az alkalmazásmappák (megosztások) tartalmát pedig kimenti, majd visszamásolja?
A fő kérdés számomra a Portainerrel telepített konténeres programok sorsa. Tehát mondjuk egy NodeRED tartalma hogyan állítható vissza.
Köszönettel: MaCS
-
ropi23
csendes tag
Köszi.
Hirtelen felindulásból hajnalban telefonról fel tettem és port-ot is tudtam nyitni. Viszont a letöltés helyének meg változtatásánál hibát kaptam mikor el kezdte le tölteni a fileokat.
Ha vissza állítottam az eredeti helyére akkor megy gond nélkül.
Mivel ideiglenes lesz csak lehet így hagyom. -
Úgy általában azt, hogy hogyan sikerült működésre bírnod. Én többször próbálkoztam (igaz, legutóbb is több mint két éve), de valahol mindig úgy akadtam el, hogy minden rendben, de mégis hogyan tovább.
Úgyhogy hamarosan kérdezni fogok -- amint tettem egy újabb próbát.
-
Ez a myHD nálam erre fut:
Server error!
[an error occurred while processing this directive] The server encountered an internal error and was unable to complete your request.
Error message:
(none)Lejátszani nem akarok a NAS-sal, csak szerverként futtatnia Kodit.
-
Stealth
senior tag
Persze ez világos, köszi.
Most az a terv, hogy kikapcsolom a natív qbitet, majd megpróbálom belőni a dockerest.
Portok és elérési utak maradának, egyedül a konfig dirt fogom a home/user mappába irányítani.
Talán még azt kérdezném, hogy a portforwardinggal kell-e kezdeni valamit, vagy csak simán megy a megadott portra? -
Stealth
senior tag
A fenébe.
Nálam most úgy van, hogy adott egy Torrent könyvtár (hálozaton megosztott NFS-sel), azon belül egy 01 könyvtár. A 01 könyvtárba megy a torrentfájl és ide kezdi el letölteni a cuccot, majd ha kész, eggyel feljebb teszi a kész torrentet, a Torrent könyvtárba. A torrentfájl marad a /Torrent/01 alatt. Ezt a verziót meghagynám.
Ebből a stackből semmit sem értek sajnos...
Arra gondolok, hogy nem app centrálból telepítem a qbitet, hanem portainerben csinálok egy új konténert és állítom be, amit kell. -
Gyakorlatilag kizárt, hogy egy általános rendszer (akár kvázi szabványos protokollon dolgozva) hozza azt a szolgáltatási szintet, mint a gyári rendszerek.
Ettől függetlenül lehet jó akár a SC is, csak az a nagy kérdés, hogy mire, milyen helyzetben.
Mindenképpen kompromisszumot kell kötni. Az "olcsón tökéletest" verzió nemigen valósítható meg.
Az egész ott kell, hogy kezdődjön, hogy tisztázzuk: pontosan mire kell nekünk a Surveillance Center. (Sokan csak azért használnák, mert nem ismerik a kameráik funkcióit és a központi szoftveres megoldás szolgáltatásait.)
MaCS
-
donat_sz
senior tag
Értékelném, ha sikerülne!
Jelenleg egy noname kínai kamera megy onvif-en, de csak folyamatosban tudok menteni és az esemény figyelés nem működik így.#4126Stehe az új frissítés előtti verziónál, ha nem gond, hogy folyamatosan mentsen, akkor a tűrhető kategória a gyári SC szerintem. Részemről egy normál zárt (nem kínán keresztül megnézhető) kamera rendszer saját nvr-rel hosszabb távon a megoldás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest