- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
Sikerült megoldani! Ha valakiknek hasonló problémája lenne frissítés után, azoknak legyen itt a megoldás: Soft reset (Lásd Reddit)
Itt egy leírás a lépésekről:
Szerencsére a RESET gombbal végzett soft reset nem törli az adatokat, viszont visszaállítja az admin jelszót és a hálózati beállításokat DHCP-re – ez segíthet.
Soft reset (3 másodperces RESET gomb)
Mit csinál:
admin jelszó = admin
hálózati beállítások visszaállnak (DHCP)
nem törli a RAID-et vagy adatokat!
Lépések:
1. Kapcsold be a NAS-t
2. Várj kb. 2-3 percet, hogy teljesen elinduljon (zöld LED, HDD aktivitás).
3. Nyomd meg a RESET gombot hátul 3 másodpercig (amíg sípol vagy villan).
4. Várj újra 1-2 percet.
5. Most:
Ha van DHCP (router, switch stb.), kap IP-t.
Ha nincs, az Asustor Control Center vagy find.asustor.com képes lehet megtalálni. -
krealon
veterán
"Ez a "reservation" terület fix, vagy ahogy egyre több adat lesz a HDD-n, úgy ez is tovább hízik majd?"
Az 5%-ból nem lesz 6%.
"Egyébként te melyik partició típust ajánlanád?"
Linux alapú rendszereknél az ext4 és a Btrfs ajánlható. Az utóbbi virtualis gépek adattárának ajánlható a snapshot funkció miatt.
Általános felhasználásra én ext4-et használnék, erőforrás takarékosság miatt.Az NTFS, linux alatt (a zárt forrás miatt), inkább kerülendő. Persze az olvasás menni szokott.
-
krealon
veterán
"Formázás után normális az, hogy a HDD-n 372GB-i területet kapásból használ "valami""
Ext4 fájlrendszernél ez a valami a Linux kernel által a root felhasználó részére fenntartott 5%-nyi terület. Ez szolgál például arra, hogy a naplóbejegyzéseket is tárolni lehessen arról, hogy betelt a tároló.
Persze ez a "reservation" szoftveresen állítható atune2fs
parancs segítségével.Viszont azt érdemes észben tartani, hogy az Ext2-3-4-hez hasonló naplózó fájlrendszerek (ilyen az NTFS is) esetén, ha 20%-nál kevesebb szabad hely, akkor a töredezettség miatt, erősen csökken az átviteli sebesség.
-
cigam
titán
A DLNA nem mindenevő. Ezért találták ki a transzkódolást. Ha ez be van kapcsolva, és olyan médiával találkozik, ami nem megy át a DLNA-n, akkor röptében, valós időben átkonvertálja olyan formátumba, amit a DLNA ismer, és közvetíteni tud.
Ez a transzkódolás képesség nem mindegyik DLNA szerver része, gyakran csak a fizetős verziókban érhető el, vagy nincs alapból bekapcsolva.Plusz ne keverd a DLNA szervereket(Plex, LooksGood, upnp media server,....), pláne ne futtass egyszere többet belőlük. Ez is okozhat problémákat.
-
cigam
titán
A válasz egyszerű: Nem olyan formátumban van a kép/hang, amit a DLNA támogat.
Nézd csak meg, pl. a mediainfoval egy olyant amit lejátszik, és egy olyant amit nem.
Jegyezd meg, és olyan kódolású videókat szerezz be, amit "szeret".Nem ismerem az asustor DLNA szerverét, de talán a LooksGood segíthet a problémádon.
-
ugyes
senior tag
Nézd meg, hogy tv-ről NAS-ra bejelentkező felhasználónak milyen jogai vannak. Illetve a fájlokat ki érheti el (jogosultság). Én pl. egy új Plex telepítéskor szívtam: a képeim felét üres metaadattal dolgozta fel, mert a technikai usernek nem volt azokra a fájlokra érvényes hozzáférése (akár egy könyvtáron belül).
A Plex-nél szerintem a sorozatneveket a könyvtárban módosítsd a javasolt formátumra: a jelenlegi Sorozatok\His.Dark.Materials.S03.720p.HMAX.WEB-DL.DD5.1.H.264.HUN.ENG-PTHD helyett Sorozatok\ His Dark Materials (2019)\ Season 03\..... ide már mehet a tényleges fájl. -
belashx
senior tag
A fenti oldal szerint nem kell külön beállítani a PPOE Passtrough-t, max kitörölni a felhasználó név/jelszó párost, és azt beállítani a routered megfelelő menüpontjában.
Gondolom a szerzödésedben le van írva a felhasználó/jelszó páros. Ha bizonytalan vagy, hívd fel a szplgáltatót, segítenek.
-
donat_sz
senior tag
Az első amit tisztáznék, hogy nat-tolva vagy-e! legutóbb engem is visszarktak, eltelt némi idő mire leesett- > üf ->eszköz restart és pár perc múlva meg is oldódott és ment a vpn.
Második kérdés AiRLAC-cal egyetértésben, hogy port van-e nyitva (és ha igen jó helyre mutat-e!)
Harmadik, amire részben belashx is utalt, hogy ppoe passthrough van? ha nincs én biztos, hogy inkább az ASUS-ra bíznám a feladatokat, mint a szolgáltatói eszközre!
@#3954 belashx egyetértek, van erőforrás tartalék, de anno mikor használtam a qbit-et (még nem a nativet), akkor egy egy szálon meg tudta rántani a gépet és pl a sok ADM figyelmeztetés is zavaró volt, hogy 90% feletti CPU terhelés (egy szálon többnyire). Ehhez képest a trnasmission lassabb, lényegesen kevesebb erőforrást igényelt de kényelmesebb számomra a gui-ja és hát az ott elérhető sebesség is elegendő volt 9x%-ban.
másik kérdés, Plex mellé miért kell párhuzamosan a jelly?
mondjuk én plexet se használokkodi@android tv részemről szintén főleg kényelmi okokból jobb és amióta egy német módozattal tud DoVI-t is azóta meg pláne nincs több kérdésem
-
belashx
senior tag
Azt leírhatnád, hogy a DHCP melyik eszközön megy, mert számomra nem derült ki. Nem mintha ebben tudnék segíteni(sose volt dolgom OVPN-nel). :)
qBittorrent sokkal jobb szerintem. A gyári alkalmazás Transmission alapú, lassabb letöltés érhető el vele.
Erőforrasok miatt ne aggódj, elég jó vas van a NASodban.
Nálam 5202T van, és fut rajta a Portainer pár konténerrel, megy a Plex, Jellyfin, VirtualBoxban fut egy Home Assistant OS. Mondjuk memóriával el vagyok látva(10GB).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest