Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Dogee V20pro
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Igen, kicsit túrtam most. Igazad van a LAN-LAN eléréssel kapcsolatban.
Hiába, mindig tanul az ember.
Akkor a kollégánál nem tudom mi lehet, hacsak nem az, hogy nem adja meg az új portot a belépésnél. Pl: ssh user@192.168.x.x -p DDDD,
ahol DDDD a nason beállított ssh port. Más tippem nincs. -
Stealth
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
WAN felől: nem lehet belépni, ha a tűzfal blokkolja a portot.
LAN felől: csak akkor lehet belépni, ha a tűzfal nem szűri a LAN-forgalmat, vagy kifejezetten engedélyezve a port.
Chatgpt írta.
Nálam nem lehet belépni, ha nincs engedve az adott port. Network filter a neve azt hiszem a routerben. Fehérlistát használok, tehát minden tiltott, csak az megy, amit én engedek. -
Stealth
őstag
válasz
atiskmet
üzenetére
A nativ qbittorrent esetén van az admin/adminafmin páros. Link.
Valószínűleg dockerest tettél fel, ott úgy van, ahogy írják: a log fájlba írja be az ideiglenes jelszót, amit meg kell változtatnod az első bejelentkezés után. LinkThe web UI is at
<your-ip>:8080and a temporary password for theadminuser will be printed to the container log on startup.You must then change username/password in the web UI section of settings. If you do not change the password a new one will be generated every time the container starts.
-
Stealth
őstag
válasz
Stealth
üzenetére
Na, megzavarodtam.
Ez az új: 5.1.2.RE31
-
Stealth
őstag
Helló,
Új ADM: 5.1.1.RCI1
Szerk: de ez már jött egyszer, úgy látom.
-
Stealth
őstag
Helló,
Elkezdett az AS5202T ventije zúgni. Lehet ezzel kezdeni valamit? Gondolom cserés.
2,5 éve megy 24/7. -
Stealth
őstag
Hello,
Van új ADM: 5.1.0.RN42.
-
-
Stealth
őstag
válasz
donat_sz
üzenetére
Nekem az innen letöltött DV-k is DV-k a tv-n. Link.
Illetve vannak DV-re kalibrált beállításaim Vhiktor fórumtárstól, tehát ami DV, az jó eséllyel DV is.
Ami még eszembe jut: van a Kodi beállításaiban egy opció, ami a DV-t engedélyezi -nem emlékszem pontosan, de be kellett kapcsolni. -
Stealth
őstag
Sziasztok!
Van új ADM: 5.0.1.RKD2.
Sikeresen felment. -
Stealth
őstag
Szia!
Ez szerintem nem a teljes LOG ilyesmit ellene keresni:
The WebUI administrator username is: admin
The WebUI administrator password was not set. A temporary password is provided for this session: és itt az ideiglenes jelszó.
Ez alapján menj végig, ha Portainert használsz! Ugyan Synpology a NAS, amin bemutatják, de neked is pont ezek a lépések kellenek. -
Stealth
őstag
Sziasztok!
Reseteltem a routerem, új hálózatot alakítok ki.
Eddig a nas IP címe a 192.168.x.y volt, de most áttértem a 10.10.x.y-ra. Be tudom valahogy úgy lőni a NAS-t, hogy a két vinyót ne kelljen megformázni? -
Stealth
őstag
Na, most kíváncsiságból ránéztem az iperfre. Ott van az appok között, látom, hogy installed és ennyi, eltávolítani nem lehet. Nem tudom futtatni konzolon. AS5202T, legújabb ADM.
Az apkg --list-all mutataja a csomagot: iperf3 - 3.16.
Ilyenkor mi van?szerk.:
Letöltöttem az apk-t, majd hirtelen az app central-ban be tudtam kapcsolni. Fut szépen a háttérben (iperf3 -s -D). Érthetetlen...
-
Stealth
őstag
Helló,
Használ valaki natív qBittorrent 5.0.1-et? Most indítottam el, és már a sötét témával indult -nem baj, ez jobban tetszik, mint a világos, de nem értem mi változott, én nem állítottam be semmit. -
Stealth
őstag
Helló!
Frissül a natív 4.5.5 qbittorrent 5.0.1-re, bár gondolom láttátok.
qbittorrent-nox
delivered user : admin/adminadmin
default folder for files : /share/Download/qb_store
... change it in WebUI menu (notched wheel)
v2.0
Update qbittorrent to 5.0.1
SOLVE MAJOR BUG in SSL/TLS
ONLY QT6 is now available
use lib v1 only for specific usage. -
Stealth
őstag
válasz
Gawamatsu
üzenetére
A qbittorrentet nem próbáltad? Kiváló program, nálam maxolja a sebességeket.
Nekem ez a DC nem jött be igazán.
Ha forced encryption van belőve, akkor csak azok tudnak hozzád kapcsolódni, akiknél szintén encryption van belőve. Ha az allow van beállítva, akkor azok is kapcsolódhatnak hozzád akik nem használják az encryption-t és azok is akik használjál. Azt hiszem ezt olvastam valahol. -
Stealth
őstag
Láttátok, hogy az új update-tel lett egy Risk Detection Greylist az ADM defenderben?
Elég hasznosnak tűnik. -
Stealth
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Bocs, nem jól írtam. A NAS-on be lehet állítani melyik TLS protokollal működjön (nem tanúsítvány). 1.1, 1.2, 1.3 van mint lehetőség. Ha jól tudom ez a https handshakehez kell, de pl az SC 2.8 nem támogatja csak a TLS 1.2-t.
Current Access Server versions use TLS 1.2 as the default for the OpenVPN daemons. However, older clients may not support TLS 1.1 or newer. For instance, an OpenVPN client from 2014 or earlier will not connect to a server requiring TLS 1.1 or 1.2.
-
Stealth
őstag
Igen, ezt olvastam, de közben kaptam olyan tanácsot máshol, hogy ez a tapo is tud nas-ra menteni. Tud is, csak kicsit bonyolultan.

Közben megtaláltam ezt a videót. Az lehet, hogy egy kamerának kell egy teljes HDD? Én azt hittem a meglévő HDD-n készítek egy shared mappát és oda mentek, nem kell formázni a vinyót.
-
Stealth
őstag
-
Stealth
őstag
Magam sem tudom. Nem gondoltam, hogy 3. féltől származó programra van ehhez szükség - ez az első tapasztalatom ip kamerával és azt hiszem menne ez egyszerűbben is valahogy, de azt még nem tudom, hogy hogy.
Egyébként azt tippelem, hogy ha veszek egy olyan kamerát, ami tudja az SMB/NFS párost, akkor közvetlenül tudna menteni a NAS-ra a kamera és SC se kellene. Jól gondolom?
-
Stealth
őstag
válasz
Stealth
üzenetére
Működik a Tapo C520WS az AS5202t-vel.

Elég érdekesen csinálja a TP-link ezt az egészet, nem is biztos, hogy tetszik így.

Innen le kellett szednem az Agent DVR programot linuxhoz -én LMDE6-ot használok.
Majd ebben a programban kell mindent beállítani, például: előre be kell állítani egy ftp szervert -persze a nas az, működik az sftp is. Be lehet állítani, hogy hogyan reagáljon a kamera bizonyos eseményekre: ha mozgást észlel indítsa el a felvételt ÉS (és kapcsolattal egy újabb esemény) -> töltse fel egyből az ftp szerverre. Vagy ha arcot érzékel azonnal készítsen fotót ÉS töltse fel az ftp szerverre. Azt is be kell állítani, hogy ha a mozgás befejeződik állítsa le a felvételt. Minden működik egyébként, de lehetne ezt egyszerűbben is szerintem. Nem mondhatnám, hogy így akartam.
-
Stealth
őstag
válasz
Stealth
üzenetére
Működik, úgy ahogy. Tettem bele SD kártyát, egyből hozzáadta a kamerát az SC-hez.
A live view-nál csak pörög középen az egér, de nincs kép, viszont mindent tudok csinálni a kamerával. Mozgatom, felveszek, stb. A felvételek megjelennek a nason. Még gyűröm kicsit, hátha lesz élő kép az SC-ben. -
Stealth
őstag
Helló!
Visszatértem. Végül egy Tapo C520WS kamerát vettem, elegendő az amit tud. Telón szépen megy. Szeretném, ha nasra mentene (AS5202T).
Survillance centerben eddig eljutok, de a test megbukik.
Kérnék egy kis útmutatást! 

-
Stealth
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Köszönöm a választ, szuper.

Az van, hogy én wifis, solar, PTZ kamerát szeretnék. De ez már egy másik topik témája, fel is tettem ott a kérdést egy kínai csodárol. Nem akarok kábelezni, a kamera és a nas között pedig egy fal van. Publikus IP-m van szerencsére. Majd ezzel a VPN-nes eléréssel kapcsolatban valószínűleg jelentkezem még.
-
Stealth
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult sajnos, hogy meg kell vegyem za első kamerámat. Van nekem ugye az AS5202T.
Mind1 mit veszek, vagy van esetleg ajánlott márka, tudnátok egy kis útmutatást adni mire figyeljek ezen a téren?
-
Stealth
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ha beléps ssh-n, és kiadsz egy ps -A | grep transmission parancsot, kiírja a futó folyamat számát, amit ki tudsz kill-elni. Kill folyamatszám. Így kilövöd a transmissiont. Ha nem áll le, akkor kill -9 folyamatszám.
Figyelni kell a kis-, nagybetűre, linux rendszereknél számít, tehát lehet ez a jó:
ps -A | grep Transmission.
De lehet ez a jó: ps -iA | grep transmission. Talán a -i jelenti azt, hgy ne figyelje a kis-, nagybetűket. -
Stealth
őstag
Sziasztok!
Srácok, hogyan lehetne 2 db 4T-s, Raid0-ról teljesen átköltözni 1 db 12T-re?
Én erre gondoltam:
- Kiveszem a 2db 4T-t, beteszem a 12T-t és inicializálom, felkerül az oprendszer.
- Kiveszem a 12T-t, visszateszem a 2db 4T-t, bootolok.
- Külső házba teszem a 12T-t, usb-vel csatlakozok, majd backup.
- A két db 4T ki, be a 12T, boot, és kész.Jó lehet ez így?
Sok progi nincs, qbit, Adguard, Portainer. Az lenne jó, ha ezeket nem kellene újra tennem, tehát nekem teljes backup kellene.u.i.: AS5202T.
-
Stealth
őstag
Ja, én is azért tettem fel a dockerest, hogy tudjam mi is az, és hogy kell beállítani.
Az itteni segítségek nélkül egyedül nem ment volna.
Aztán azért maradtam a natívnál, mert nem volt kedvem átpakolgatni az 50+ torrentet, bár tuti van valami egyszerűbb megoldás, de már nem volt kedvem vele szrakodni. -
Stealth
őstag
válasz
Stealth
üzenetére
Meg kellett változtatnom a portot a kliensben, majd beállítani az új portra a forwardingot és persze engedélyezni a tűzfalon. Most megy.
A qbittorrent logban volt egy ilyan, hogy:
Failed to listen on IP. IP: "NAS IP címe". Port: "TCP/régi portom". Reason: "Address in use"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- 9440 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- AKCIÓ! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet nem az van amit írtam, akkor viszont nem tudom a megoldást.
AS5202T.

Sok progi nincs, qbit, Adguard, Portainer. Az lenne jó, ha ezeket nem kellene újra tennem, tehát nekem teljes backup kellene.