- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjy08
tag
Synology NAS drive client-nél van egy olyan opció, hogy a helyileg törölt fájlok újra letöltésre kerülnek a NAS-ról. Igaz, ez elvileg arra értendő, ha a szinkronizálási feladatot újra csatlakoztatják, azonban volt már ugyanez a jelenség egyik kollégánál. Nála segített a beállítás átpöccintése a másik opcióra. Nincs ilyen beállítás az Asustor klienseknél?
-
ugyes
senior tag
Annyi változást azért tapasztaltam, hogy a memóriakezelés jobb lett. Legalábbis nálam.
Eddig 40% felett volt normál üzemben, most 25-30% közötti. Ugyanazon programok, alkalmazások mellett.
S talán a Roon-t sem engedi el annyira, bár még nem telt el 1 hét sem az újraindítás után: 1GB alatt van RAM igénye, a korábbi 2,4GB helyett (4 hét folyamatos NAS működés után ~65%-ös volt a teljes igénye. Mi lett volna, ha nem bővítem a memóriát.....) -
czaki
tag
Köszönöm! Közben utánanéztem újból, amit én Pro funkciónak gondoltam az a Plex Pass, de arra nincs szükség a mobilon, elég egy egyszeri aktiválás amit te is írtál. Tesztelem egyelőre melyik válik be és ha a Plex marad, akkor aktiválom, ezen ne múljon. De havonta nem fizettem volna érte, annyit azért nem ér.
Az Embynek utánanézek, a Looksgood és AiVideos kombót próbáltam de nem volt annyira szimpatikus, olyasmit keresek ami allrounder és az összes eszközömön ugyanazt tudom futtatni.
-
donat_sz
senior tag
ez lesz itt a lényeg! nálam 3x14TB van, nálad ha jól értem 2x12TB.
Nagyobb lemezek, amik hangosabbak és egymást is jobban fűtik.
amíg a 3TB volt az első NAS esetén ott volt a hálóban.. Most egy külön helyiségbe lett száműzve, ha megy együtt a 3 hdd, az szerintem nem okés már háttérzajnak..
( elég ütős zaj tud lenni ) -
Gawamatsu
Topikgazda
Nem tudom hol van nektek és miért ílyen magasak a hőmérsékleteitek...
Nálam Ikea könyvespolcban van (alulról a 2ik polc (térd magasság)), mellette egy doboz, hogy a macska ne telepedjen mellé.
Így felette van kb 5 centi hely a légáramlás számára ,mellette egy másik NASnyi hely, mint üres légtömeg.Ilyen kondíciók között (a polc hátlapja tömör, nem rácsos (van rajta lyuk a LAN és tápkábelnek) a lemezek 39-42°C, rendszer 40°C, CPU 70°C.
A lemezek DiskDoctor, SMART és ClamAV alatt sem mentek 50°közelébe. A rendszer és a processzor is maradt 40 és 70 for körül. És Auto beállításon van a venti. -
donat_sz
senior tag
Nálam egy rackben van a NAS. A rack meg egy olyan helyiségben, aminek szellőzése nem ideális. A rackből egy ventilátor próbálja kiszívni a meleg levegőt, de én a NAS ventilátorait max-ra raktam nem autóra. Nálam így a lemezek 39-42°C közt mozognak. A rendszer hőmérséklet többnyire 35-38°C körül.
Az alábbi spec nekem elfogadhatatlan!
A HDD-k spece 5-60°C-ot ír elő.. autómata sebességgel 50-55°C körül volt a hdd-k hőmérséklete, ennyire én nem szeretem a specifikáció határ közelében tartani az eszközt. Nem hiszem, hogy az élettartamának jót tenne, ha a felső limit közelében van a folyamatos működés és folyamatosan se szeretném figyelni, hogy mikor ugrik a 60°C felé.. -
Gawamatsu
Topikgazda
A Vodabox/Upc modem-ben nálam az EZ-Router funkció lett kikapcsolva (már nem tudom a NAS-on aktiválni) és nem tudom miért és hogyan?!
A beállításokban nincs ilyen, a felhasználó számára elérhető helyen.
Kézi port forward-ok működnek, de csak router újraindítás után. Addig hiába volt beállítva, le se szarta. -
gekkoXT
senior tag
Felejtsd el a Kürtöt. Inkább ezt ajánlják.
Nekem a Kürt egy vagyonért csak széttárta a kezeit, hogy hát nem sikerült. És nekem kellett donor hdd-t vinnem, mert amit kellett volna javítani az fizikailag sérült. Kb 150 ezerem bánta a semmit. -
rjy08
tag
Igen, emlékszem, erről már beszéltünk fentebb. (HDD alvás gond.)
Megnézem azokat az appokat, amiket javasoltál.
Nekem telepítést követően a transmission nem elérhető. Se webről, se remote gui alól.
A qbittorrent meg nem képes elindítani a torrentfájl automatikus letöltését a megadott mappából. Hiába állítgattam már a dockerben is, nem sikerült működésre bírni.
Maradtam a faék download assistant-nál. Ebben egy funkció kivételével minden működik, amire nekem szükségem van. (Nem lehet leállítani a torrent seedelést megadott idő után, csak százalékos beállítás van.)
Reméljük, a 4-es verzió pozitív változást hoz. Nem egy rakat új hibát! -
Köszönöm!
Az online részt én sem használom, minden ID3-adatot én is szigorúan kézzel írok be, nem bízok semmit a programokra.
Attól viszont irtózom, hogy fals adatokat adjak meg, mint pl. előadóhoz zeneszerzőt. Egyszerűen nem visz rá a lélek -- bár könnyen lehet, hogy hamarosan ráfanyalodom.
Az meg azért vicces, hogy a komolyzene mennyire leszart terület. Bár a jó múltkorában egy hiphopszaki megmondta a frankót: "Hallgass rendes zenét, ne ilyen régi szarokat..." (Éppen Beethovenről volt szó.)
MaCS
-
Igen, most tényleg ezt írják, de kicsit megingott a bizalmam...
Pár ezer forintot egyébként szívesen ki is fizetnék, mint ahogy szoktam is. De ezt, hogy a frissítés komoly funkcióvesztéssel jár, egy kicsit barátságtalan lépésnek tartom. Ezért is örülnék, ha vissza tudnám szerezni a teljesen legális, és az igényeimet tökéletesen kielégítő 0.8.5 verziót.
Illetve bármilyen más ingyenes / olcsó DLNA szerver érdekelne az alábbiak mentén:
A miniDLNA kiesik, mert tudtommal máig hibás a névelőkezelése;
A PLEX fut is és nem is lenne rossz (bár a Minim azért nem kicsit okosabb), de nem tudom rávenni a frissülésre. Jelenleg kb. két héttel ezelőtti ID3 információkat jelenít meg.Meg persze a Kodi egy RPI-ne. De nehogy már csak ezért kelljen a NAS mellett egy PI-t futtatnom...
Köszönettel: MaCS
-
donat_sz
senior tag
nálam még nincs :/
[asustor honlapján sincs még 4-es] -
ugyes
senior tag
Egy lépésben nem találtam megoldást. A kétlépéses megoldás lett: az Asustor Backup Plan elviszi a könyvtárat a NAS-ra, majd onnan a belső mentésként a kívánt NAS könyvtárba másolom. Két fontos beállítás:
- az 1:1 könyvtár szinkronmentés választása -> e nélkül az egész útvonallal ment, nemcsak a kiválasztott könyvtár tartalmát
- a két backup ütemezésének szinkronban tartása. -
donat_sz
senior tag
jelenleg szerintem a videószerkesztőknek (vagy hasonlóan nagy adatokat mozgatóknak) kellhet leginkább, hiszen megfelelő összeköttetéssel akár kábelen, akár wifin (wifi6-tal) elérhetik a 4-500MB/s-et is amivel pl a nyers 4K videókat egy központi helyen tárolva is gyors hozzáférést kapnak. Gondolj bele pl. egy youtuber mennyi nyers videó anyagból vágja össze a tartalmakat és néha be szeretne ollózni régi videókat is, ahhoz kell egy többlemezes nas megfelelő hozzáféréssel. ma ez a "szakma" pedig egyre népszerűbb..
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nem látm értelmét lecserélni egy korábbi Asustor modellt, új felhasználóknak lehet érdekes.
Frankó a gyors LAN, de míg a UPC/Voda modem 4 nyavajás porttal rendelkezik, ráadásul "csak" gigabites, úgy sok értrlme nincs. PErsze lehetne venni rutert, de a 2.5/10GBit-esek ára nem áll arányban az előnyükkel, szerintem. -
ugyes
senior tag
Nem ment olyan simán az átállás: kénytelen voltam "forced shutdown"-hoz folyamodni. Egy dolog beakadt és az egyszerű újraindítás sem segített, sőt dobálni a 60mp alatt sem sikerült leállítani hibaüzeneteket.
Most ok. Minden szolgáltatás megy és ismét mutatja a CPU hőmérsékletét.
Ha ma letudnám a nehézségeket az évre, azzal kiegyeznék. -
Gawamatsu
Topikgazda
December 6 óta össz 28 kísérlet volt.
Ez szinte semmi a korábbiakhoz képest, mikor volt, hogy naponta ~50...Különben a frissítés számomra nem hozott semmi újat.
Az energia gazdálkodáson csiszolhatnénak, hogy amikor nem csinál semmit a NAS, csak úgy van, akkor se menjen 60°C-on... -
Semmi nálam sem, minden ok. Ezek szerint tényleg te lettél most kipécézve
Jómagam ezeket a próbálkozásokat megelégeltem és kitiltottam mindent Magyarországon kívül, illetve beiktattam egy 2 lépcsős azonosítást a google authenticator segítségével. Hiába szerzik meg a jelszót valahogyan, a belépéshez kelleni fog a kód amely a google authenticator által kerül generálásra a telefonomon lévő app segítségével. Ha nagyon kitartó az egyén aki próbálkozik, akkor neked is ugyanezt javaslom.
-
Igen, mert saját példámmal érveltem, de ha levezeted akkor más a szitu
Ugye te ezt írtad:
" a gyártók jellemzően figyelnek arra, hogy a garancia időszakát mindenképp kibírják, a specifikáció szerint napi terheléssel számítva."
Itt van egy példa, vegyük ezt alapul. Legyen 640 MB/s az alapunk.
640 x 60 mp = 38.400
38.400 x 60 perc = 2.304.000
2.304.000 x 24 óra = 55.296.000
55.296.000 x 720 óra = 39.813.120.000Tehát 100%-os kihasználtság mellett havi szinten 37968.75 tb az írt adat.
De vegyünk csak 25%-át (9492 tb), mert az életszerűbb
Nincs az a gyártó aki ki tudja számolni pl. 3 év garira a napi terhelést, mert nem tudhatja, hogy milyen környezetben fogják használni a terméket, ergo ő 100% kihasználtságra kell tervezzen, mert nem adhatja el úgy a terméket, hogy azt mondja csak 50%-os kihasználtág mellett érvényes a 3 év. Persze ez a levezetés elég vad, de vannak olyan helyek hidd el ahol rendesen ki vannak használva és fontos az adatfolyam sebessége. Pl. egy 3 műszakban termelő üzem amelynek van szerver parkja is és kiszolgálja az állomásokat. Kegyetlen adatmennyiségek minden esetre. -
Itt MaCs-al értek egyet, mert konkrét példám van. Annak idején 2017-ben vettem egy ilyen Corsair-t és mai napig is itt van, erről fut a rendszer. Ő a C drive-om és egyszer sem volt eddig gondom vele, pedig volt hogy 70 fokon is üzemelt ha éppen egy játék vagy Adobe Premier job futott a háttérben... A gyártó 640 Tb írt adatot garantál és 3 év volt a garim rá, de ugye ez már negyedik éve és az adat eddig 100 Tb körül van összesen az írt és olvasottat egyben véve. Szerintem előbb döglik meg bármi más és ebben a tempóban kb 20 éve maradt ha ezután is így alakul az írás-olvasás
-
Gawamatsu
Topikgazda
De a gigabit lan még mindig limitálja az átvitelt, arra meg a sima HDD is elég.
PErsze ha van aggregated 2x1GBit vagy 2x2.5 esetleg méregdrága 10Gbit akkor más a helyzet, de arra meg olyan infrastruktura is kell, ami nem két fillér és oda már nem otthoni kategóriás cuccot vesz az ember. -
Semmi extra. 2 fiók, többféle fájlszerver(nfs,smb,ftp,dlna), torrent, web(wordpress gyakorlás), alacsony zaj.
Csak pont ketten is említették, hogy qnap-ról Asus-ra váltottak, ezért lettem kíváncsi, hogy véletlen, vagy ...
Igazából ha lenne 2 lemezes raspberry pi ház, az tökéletes lenne, mert 5 év alatt elég jól kiismertem már a raspbian-t. -
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
nem tudom a Roon mit igényel, de az AS5304 elméleti képessége:
"Link Aggregation (RAID 5)
Windows sequential read and write
Read = 564 MB/S
Write = 551 MB/S"
én nem bírom kihasználni a teljes sebességet, hiába a több szálon terhelve is a nas-t a link aggregation és R5 kombónak hála, ahhoz a gigbaites hálózati eszközök kevesek. -
donat_sz
senior tag
Érdekes megoldás, mind. Mindegyiknek van előnye.
Én azt választottam, hogy 3 lemez raid5 (régi nas másik városban 1 hddvel biztonsági mentésnek a fontos tartalmaknak).
Download mappaban a futo torrentek, ami megosztva a halon. A tv-n, miboxon, pi-n futó kodival pedig lejatszok. Igy torrent miatt nincs duplikacio, nincs pendrive, stb.. eddig szerintem ez a legkényelmesebb megoldás nekem amit láttam. Ráadásul kodi letolti a szukseges feliratokat is. -
Ja, hogy akkor te Hit'n run-elsz
Nekem vannak 4 - 5 éves torrentjeim is amiket még gépről dobtam át a NAS-ra... Tiszta így már nekem is, mert én nem tudtam, hogy te nem seedelsz túl sokat, ezért gondoltam arra, hogy értelmetlen két helyen tárolni, de így azért már más, mert ez teljesen más szemszög.
-
Akkor te gyakorlatilag két helyen tárolod a letöltött anyagot? Egyik mappában eredeti, érintetlen a seed miatt, másik mappában pedig lecsupaszítva .nfo, sample meg minden nélkül? Nálam minden egy helyen van a Download mappában. Nem duplázom az állományt, mert ha gebasz lenne, akkor adatmentés szempontjából sem túl előnyös sajnos.
Egyébként Lazsi írta fentebb, hogy
"Ha mégsem az jött le, amit szerettem volna (vannak filmek, amiket háromszor is újra forgatnak azonos címmel) vagy mégsem tetszik, akkor nem kell keresgélnem, hogy honnan is töröljem le."
Erre reagáltam a transmission screenshot-tal, hogy ez valójában ott egy klikk. -
SG3rg0
őstag
-
belashx
senior tag
Az általam létrehozott admin jogú felhasználóval vagyok belépve, így nem is tudok külön jogosultságot állítani az appnak.
2 torrentet néztem: az egyiknél 5 peer van, a másiknál 306. Néha felugik egy pillanatra 31 kb-ra.TM se tette át a Incomplete mappából. (Itt viszont töltöget felfelé.)
Mindjárt belépek az alap adminnal, hátha.
Azért köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest