-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
imis
senior tag
Úgy gondoltam mc-vel egyszerű szerkeszteni, azt kellene telepítenem a nasra ssh-ban.
könyvtár megoldódott torrentfelvételnél,
jelszót lenne jó megváltoztatni
portot kellene nyitnom, nyitottam a routeren, de a transmission nem látja,
esetleg a nason valamit be kellene állítani?
Én úgy gondoltam jobb egy új telepítés, nem tudni mit cseszett el még a vírus. -
Gawamatsu
Topikgazda
Én nem így értelmezem, hogy legyenek a portok megváltoztatva.
Pl a web service 80 és 443-at tök másra pl 1080 és 10443, és ezt a NAS-ban és router oldalon is.
Pl 192.168.0.100:80-ról 192.168.0100:1080-ra a NAS-ban és ugyanezt routerban 192.168.0.100 1080Kivéve Plex MS, ahol az alap portot szerver oldalon nem lehet átírni, fixen 34200, de router bemenet oldal változtatható pl 192.168.0.100:32400, a PF táblában
192.168.0.100 32400 a belső, és pl 42400 a külső port, ahogy itt a példán: -
-
imis
senior tag
Elvileg azt mondják két lemezesből csak az elsőt támadta, tehát akinek 2 lemezes van akkor a második lemez adatai megmaradtak. max ha a 2. lemez nem az első tükrözése, akkor lesz egy kis hiánya. Én így jártam, de most nem férek hozzá a nashoz, mert inicializálni szeretné. (Egyébként a második lemezemen lévő torrentek éppek voltak, lekapcsolás előtt)
Szóval ha megjön az új vinyóm, akkor kiveszem és linux alatt megpróbálom lementegetni a dolgaimat.
Amit fájlt néztem eddig, nem segített az átnevezés.Már jártam így egyszer (zsaroló vírussal), ott elmentettem a fájlokat, kb. 1 évvel később került ki program a netre, amellyel visszaállítottam eredeti állapotra őket.
Még az a kérdés, hogy a nasra lesz-e megoldás, vagy kuka és kereshetek egy normális synology nast.
Nekem nem reagált az asus support még. -
donat_sz
senior tag
én most azon morfondírozom, hogy a szolgáltatások lekapcsolása után milyen lehetőségek maradtak a hálózati meghajtóra?
Eddig ugye sambát használtam. Most smb lekapcsolva. NFS -en keresztül tudok mountolni a nas-ról, de az nem egy olyan szolgáltatás, ami restart után is megmarad :/ na meg a neten olvasgatva azt is írják nem is erre találták ki.. akkor viszont milyen szervízen keresztül érjem el a windowsról a hálózati mappáimat? -
Megtaláltam, fentebb kiemelve kiraktam, hátha segít valakinek...
Szerencsére én is megúsztam. Plex-em nem volt, Datasync Center sem, viszont EZconnect és SSH meg SMB az be volt kapcsolva. Tegnap írtam, hogy leválasztottam a netről, azóta is úgy van, csak lokálban érem el.
Reméljük jön egy ADM update és megoldódik ez a kálvária -
Gawamatsu
Topikgazda
Redditen írják, hogy az Asustor ADM web demo is érintett. Na az azért LOL.
Valami chron táblában lakozik, onnan kell kiírtani és csak utána törölni és a saját mentéséből visszarakni.
Mmire rájöttem, hogy kell abból kilépni...
Restart után nem indult el az a vacak , remélem így marad.
Mindenki mentsen. Akkor is - főleg akkor - ha nem érintett. -
Gawamatsu
Topikgazda
Régebben volt, hogy automatikusan indexelte a képeket és üvöltött a nas.
Emlékeztem rá és rákerestem mit kellett csinálni.
Mivel bejutottam a webes felületre, ott volt a toppon az az ismeretlen, erősen kamu process.
Utána két linux parancs keresés és meg is volt.De nem tudom nem indul e újra. és mivel bent van a rendszerben, az adatok visszamásolása is felesleges, mert jön egy restart vagy külső parancs és elindulhat megint.
Ha bejutott valaki ssh-val, így lehet listázni amit átnevezett (és titkosított) a mocsok:
sudo find / -type f -name "*.deadbolt"
DataSync, Plex Server és Download Center megsemmisült. Leszedve, újrarakva jó. Plex még indul, de a mögöttes tartalom hiányos, de nem is ez a lényeg.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Ilyet Voda modemen nem lehet. CSak a helyi elérhetőséget lehetne beállítani, ha bejutnék.
Mobil appból beenged, de azzal nem lehet ilyen beállításokat elvégezni.For right now considering it seems to be effecting the ADM software itself, it would be best to shut down the NAS or disconnect from the internet if you have not experienced the issue yet.
Utólag tök felesleges lekapcsolni
-
-
rjy08
tag
Természetesen nem okolom a gyártót, én egyedül ezzel a termékkel nem vagyok megelégedve. Nem írtam, de UPS-re van kötve a NAS. Sajnos nincs már rá garancia, és egyelőre nem igazán van kedvem még a gyártóval is megküzdeni. Gondolom, rám zúdítana a kedves ügyintéző egy halom protokoll előírás szerinti kérdést, mint pl. "újraindította már az eszközt?"
Megpróbálok először jobban utánajárni a kiszemelt típusnak. Első körben a Synology háza táján nézek körül. Sajnos folyamatosan tapasztalom más eszközöknél is, hogy nem azt kapja az ember, amit elvár. Lehet, csak az én karmám ilyen, de nálam ez gyakori. -
rjy08
tag
Az NAS-t egyből megtalálja, szépen hozza a listában az IP címével együtt.
Nyilván próbálkoztam többször, de elsőre sem sikerült. (És nem azért, mert elrontottam a belépési adatokat.) Blokkolás nem történt. A megbízható elemek listájára már korábban felvettem az IP tartományomat. -
rjy08
tag
A keresőben ez a második link:
https://www.asustor.com/admv2?type=5&subject=21&sub=89
És itt a fájl letöltésekor download.asustor.com a domain. Nekem eléggé hivatalosnak tűnik.Találtam egy leírást, a program beállításáról. Nem mintha szükséges lenne, mert eléggé egyértelmű minden, de nem fogadja el a mentési terv megadásakor az admin adataimat, ezért kezdtem el leírásokat keresni. Mellesleg ezzel lépek be webes felületre is. Szükséges lehet még valamit állítani valahol, hogy elfogadja? Próbáltam másik admin jogosultságú profillal is, azzal sem fogadja el.
-
csatti2
csendes tag
-
rjy08
tag
Hozzáférek a telekomos router beállításaihoz. Az upnp-s teszteléskor azon is engedélyeztem az upnp-t. Port továbbítást is próbáltam. Nem látok semmi galibát, egyszerű dhcp címkiosztás, semmi extra. A belső routeremnek fix ip-t állítottam be rajta.
Ellenőriztem a csatlakozó eszközöket, mindegyik a belső hálózatomról kap ip-t.Még azt is kipróbáltam, hogy kiiktattam a belső routerem és rácsatlakoztattam a Nast és egy laptopot a telekomos hálózatra. Úgy sem értem el. (Fix IP-ket állítottam be.)
Settings.json-ban 9091-es port van megadva, de a docker beállítások közt ennek megfelelteti a 29091-es portot. Mert hogy telepítést követően ezt a portot állítja be, és ezen keresztül akarja elérni. (ipcím:29091)Természetesen próbáltam már ezt is állítgatni dockeren és json-on belül is, nem vezetett eredményre.
Le se írom, mennyi dolgot kipróbáltam még, amit a neten olvasgattam, de belefáradtam. Végül úgy döntöttem, nem áldozok rá több napot, vissza felraktam a gyári download managert. Egy funkció hiányzik belőle, még pedig a seedelés adott idő után automatikus leállítása, de ezzel együtt tudok élni, majd leállítom őket kézzel.
Nem tartom kizártnak, hogy valami hálózati gond lehet, de eléggé leszűkítettem ennek lehetőségét. Arról nem beszélve, hogy pl. egy qbittorrentet telepítést követően simán elértem a webes felületről is. Nem kellett semmit mókolnom. Ugyanúgy docker konténeres cucc ez is.
Szóval részemről lezártnak tekintem. Hálásan köszönöm mindenkinek, aki próbált segítségemre lenni! -
rjy08
tag
Köszönöm a választ!
Ez-Router menüpontom így néz ki:
A webes elérésnél pedig egyszerűen azt adja vissza a böngésző, hogy a kapcsolódás sikertelen. Telefonos és PC-s GUI sem tud kapcsolódni. A NAS fix IP-címe, és a kettős pont utáni port megadására értettem hogy egyértelmű. (29091 és 51413 szerepe is világos.) Próbáltam http és https-en keresztül is.
A hálózatban van egy telekom router, azon belül pedig egy synology router, ami további natolást végez, tehát nem AP üzemmódban megy. Mindkét routernél engedélyezve az upnp. Mondjuk a pirosan írt üzenettel nem tudok mit kezdeni, mert nem igazán értem, hogy ez miért befolyásolja azt, hogy én belső hálózaton keresztül elérjem a transmissiont. -
ugyes
senior tag
Köszönöm.
Elég sok dolgot megoldottam már a tartalommegosztásban (zenék, filmek, könyvek), egyedül a képek maradtak ki. E hó 1-től a képfeltöltést kivették a Plex funkciói közül és néha el-elrontják a fotókezelési funkciókat benne, ezért kellene valami stabilabb, de mindenképp többfelhasználós megoldás.
Jó néhányat kipróbáltam, de mindig volt valami gond. Főként a többfelhasználós elvárás miatt. A legjobban a PhotoPrism tetszett, de még nem többfelhasználós. Igaz a Photo Gallery sem az (illetve nem tudom az ADM4-ben az lesz-e, bár azt írták valamely fórumon, hogy minden NAS gyártó NAS felhaszálóhoz köti az albumok készítését, ezért ők is így csinálják).
Már megkerültem az AIFoto 3 feltöltési könyvtár fixációját (FileFlex és Syncthing), így mindenki telefonjáról egy megosztás alá, de külön könyvtárba mennek a képek. De az albumkészítést nem lehet felosztani, csak a kész "művet" megosztani. -
xrvman
őstag
Nem merem átrakni a CB-t modem módba, mert utána nem tudtam belépni. Ha elmondod miként tudok a modembe belépni akkor, ha átteszem modem módba, akkor megcsinálom. Mondjuk ezt a kérdést feltettem a Vodás topikban is. Képet betettem oda is.
Mindent ami Asustor nashoz, Asus routerhez kapcsolódik, leszedtem a mobilomról, többek közt a AiMastert, aztán tegnap újraindítottam a NAS-t. Most belenéztem webes felületről és még nem volt azóta lan unplugged / plugged, de nem akarom elkiabálni. A délutánt még megvárom, meg még pár napot. -
xrvman
őstag
-
donat_sz
senior tag
ma az eszközök beköltöztek egy rack szekrénybe, így az állítgatások közt kivettem a pihole-t a dns szerepből, beraktam a 8.8.8.8-at helyette. a köv pár napban tesztelem. ennyit megér
köszi a tippet!
Más, ma a NAS (és a teljes hálózat - router/switchek/ap -) ma kapott egy cyberpower ups-t is. szépen fel is ismerte, be is állítottam az időben eltolt lekapcsolást -
xrvman
őstag
Fix IP kezdetektől, vagyis évek óta, Wifi kilövés most, pár hete, hónapja, hogy a Wi-Free megszűnt. Tehát ez érdemi változást nem hozhat.
Novemberben talán IP Kamera volt üzembe helyezve, Surveillance Center lett telepítve és FTP szerver lett engedve. Mert a kamera úgy töltötte fel a képeket.
Surveillance Centert 2 hete kikapcsoltam, kamerát is kivettem most a hálózatból. FTP szervert most kikapcsolom. -
donat_sz
senior tag
Nem, nálunk a Telekom szolgáltat.
Ami az IP-t érint, ütközést kizárnám. A NAS-nak dedikált IP-je van és osztani másik tartományból osztok.
A DNS-t egy Pi Hole intézi. Lehet ezzel volna a gond?A siwtchen/routeren nem néztem még egy időbe a hibát. (ráadásul a routeren a sok korlátozott IoT miatt tű a szénakazalban, de a következőnél próbálom a NAS - switch - router trio logját összevetni.
-
-
ugyes
senior tag
& @pippo76: Köszönöm. Még nem tettem fel. Egy francia fórumon volt valami nyekergés félbeszakadó telepítésekről. Akkor este megcsinálom.
Én is csökkentett módban vagyok, viszont sftp-n jönnek, mint a poloskák. A fél világ kitiltva, Európa nem. Erre pont francia + orosz IP címekről. Úgy 11-től kb. kétpercenként valaki/valami. Kicsit állítottam rajta és 14 óta csend van...
Egyszer majd készítek egy statisztikát a felhasználói nevekből, amelyekkel próbálkoznak. Root és admin is van benne, de az csak néhány %... -
belashx
senior tag
Az a baj ezzel a számítással, hogy nem csak évre adják a garanciát, hanem úgy van, mint az autóknál (pl. 3év vagy 100e km). Samsung 860EVO 1TB esetén: 5 év/600TBW.
Egyébként van egy 8+ éves ssd-m laptopban, ami köszöni, jól van. Átlagos használat, fogalmam sincs, mennyi írással, mert haveromnál van.
-
ugyes
senior tag
Nem mondtál ellent annak, amit írtam
Egy torrent nehéz NAS-on valószínű nem 100TB lett volna a terhelése.
Pozitív példám nekem is van: 4,5 éves notebook, torrenttel súlyosbítva és bírja. Bár már a torrent rész átkerült a NAS-ra (szintúgy SSD-re). Mondjuk ezzel sem fogja 5 év alatt elhasználni a 845TB-t. Ha mégis meglódul, akkor a 4. év végén el fogom kezdeni az egység keresését, biztos, ami biztos. -
donat_sz
senior tag
Én qnapnal nem futottam bele semmi sw bakiba, biztos van, de en nem futottam bele. Ts-121 azóta mint backup nas funkcionál.
Amit írtál mostantol mappaba mentés az manuális feltöltés csak, automatán nekem nem ment oda..
Nekem automata kell általam kiválasztott helyre. Photo Gallery 2 tudja.. Van egy erre szánt mappa, ahova család telefonjai mentik a képeket, videókat, amit rsync naponta biztonsagi ment a qnapra (csak az újakat).
Ezt nem tudom egyelőre az új 3as verzióval. -
belashx
senior tag
Pedig a TM-nt hibáztatom. Utána letöltöttem DC-rel, azzal 45 Mb-tal jött lefelé.
A többit olvastam, úgy is fogok tenni, de az ismerkedési fázisban így kevesebb a hibalehetőség. Tiltásokat megcsináltam. Eddig semmi gyanús nincs. Évekig ment úgy a router, és nem ért ott sem attrocitás. Persze, ha már akkor tudom, amit most, már rég off-on lett volna.
-
Jozelf
csendes tag
Xaomi AX3600 a rúter, a szolgáltatói rúter után közvetlenül kábeletesen. ehhez wifivel csatlakozik egy másik, és arra kábelesen az asztali gép és a NAS, ezen látom a NAS-t, a Wifin kapcsolódó Laptopomon nem... (ez eddig is bajom volt)
A Xiaomi menüjében nincsenek port nyitási lehetőségek, -tudom milyen az mert előtte TP -link volt, ott megtaláltam.- A szolgáltatói eszközt még nem inzultáltam, azt kellene akkor? -
Jozelf
csendes tag
Igen, azt aktiváld, mert pl. a Surveillance Center konfignál majd kelleni fog,
MEGCSINÁLTAM
Nálam aktív az admin és raktam egy bitang hosszú jelszót,
MEGCSINÁLTAM
és helyes jelszó után a következő lépés a generált 6 számjegy a telefonos G appból, majd ezt követően enged be csak a felületre.
EZT NEM CSINÁLTAM MEG, MI IS EZ PONTOSAN?
További óvintézkedésként Black listre raktam az összes kontinenst, illetve országot Europából Magyarországon kívül ugye...
ETT MÁR KORÁBBAN MEGCSINÁLTAM, MEGÉRTETTEM, HOGY MIÉRT KELL!Nos javaslat, mit lehet/kell csinálni ilyenkor, ha szeretném azt a Qtorrentet munkára bírni?
itt van olyan hogy uninstall/reinstal, ill van értelme? vagy valami alkalmazás újraindítás, esetleg NAS újraindítás? (ezt sosem értettem a Windowson, ha vmi nem megy, akkor mitől javul meg új telepítéssel/újraindítással, de mindegy) -
Gawamatsu
Topikgazda
A NAS beépített Disk Doctor-a és SMART-ja havonta lefut automatikusan és az egyik check után kaptam a push üzit, hogy gond van.
mivel Raid5-ben van 3 lemez, így nem volt gond, kikaptam a hibásat, be egy másik ugyan olyat (tartaléknak/offline backupnak volt) és ment a raid újraépítés.Mikor kicserélték, az lett a tartcsi/offline backup lemez.
Csak WD van benne, 3 RED és egy Purple (a kamera rögzítéseknek és letöltésnek (hogy a raidre ne rakjon túl sok munkát).
Off-line backupnak ugye egy WD Red és egy seagate 2TB-s. -
donat_sz
senior tag
nekem egy ironwolf nas pro adta meg magát de azon észlelhető egy kicsi benyomódás (nasba rakás előtt nem emlékszem rá, miután megállt egyik pillanatról a másikra és kivettem pedig már ott volt..
közben ment kb fél évet gond nélkül) végül exos x hdd-k kerültek a helyére, pont a folyamatos párhuzamos terhelés miatt (torrentek, kamera, média lejátszás). egyelőre lekopogom, de gond nélkül.
A régi qnap nas-ban már 7 vagy 8 éve pörög egy 3tb-os wd red. amióta megvan az asustor nas azon a terhelés többnyire csak rsync miatt van, remélem így még jó sokáig bírja majd.
a wd red körüli balhé és az ár/specifikáció arány miatt lett wd helyett seagate, személyesen csak jó tapasztalatom volt eddig a wd hdd-kel -
xrvman
őstag
-
xrvman
őstag
Hikvision működik, rendben van.
Most a Dahua Imou Ranger 2 adnám hozzá.
Egy, az imou life appból törlés és kamera reset után az imou life app megmutatta neki melyik a WIfire, csatlakozzon, jelszót hagytam úgy ahogy van, pontosabban visszaállíttattam alapra.
imou life appal működik.
SC scan után megjelent a kamera LeChange néven. Beírtam admin és a visszaállított jelszót. Teszt után ott a zöld pipa. Ám amikor jobbra nyilra katt, nem történik semmi.
Egészen pontosan elhalványodik a ablak, megjenelik a betöltés teker ikonféle középen 1 másodpercig, oszt vissza áll az előzőre. -
nyikszi
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ. Ezt a memóriát azért kérdeztem, mert a honlapon az van írva, hogy mivel kompatibilis, igaz lejjebb meg, hogy nem upgradelhető. Gondoltam hátha ki lehet cserélni nagyobbra.
Még csak áprilisnál tartok az olvasásban, eddig ezek a kérdések merültek fel bennem. A black friday-t mindenképp megvárom, bár kétlem, hogy nagy akciót ki lehet majd fogni. Hacsak nem az amazonon, azt is figyelem majd. -
Köszönöm!
Kipróbálom -- amint átutaztam az országot, hogy megnyomhassam a gombot a NAS-on!
Amúgy nálam is mobilneten van, ami egy VPN utolsó mérföldje. Kíváncsi leszek, hogy menni fog-e. Örülnék, ha igen, mivel heti 10-20 percet kell ilyenkor üzemelnie, simán el lehetne küldeni aludni.
MaCS
-
donat_sz
senior tag
kerestem, csak nem a resetre, mert nem ez volt a célom, haenm pl. a block-ra, mert ezzel volt a bajom
sajnos ez nem adott megoldást...Talán majd másoknak segít, de az adm defenderben tett nem megfelelő beállítás esetén, nem ip-t blokkolt! Próbáltam én elsők közt telefonról, pont ugyanaz a hibaüzenet fogadott. Szóval csak okosan az adm defendernél, remek segítség, de könnyű is kizárni magad
-
donat_sz
senior tag
már a nimbustorban is ott a 2x 2.5GB
de hálózatból mikor fogok tudni hozzá kellően gyorsat építeni normális áron?
de most komolyan, jól hangzik ez a duál 2.5GB csati, csak hozzá managelhető vlanos switch arany árban van, így a magam részéről a duál gigabites switch reális az otthoni / belépő üzleti vonalon.
-
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
Elbeszéltünk egymás mellett
Én azt próbáltam irni, hogy az alkalmazás boltos geoip szürke, ennek ellenére megy a fehér/fekete listához adás. Mert én úgy értettem arra gondoltál korábban, hogy az lehet a gond hogy az alkalmazás boltban szürke a geoip.
Nálam megy amúgy minden :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged