Hirdetés
- Most már tényleg bemutatkozhatna ez a mutatós Moto
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egon
nagyúr
#12374-re senki?
Rendkívül idegesítő jelenség. Az a vicces, hogy előfordul olyankor is ha éppen be vagyok lépve a gépre, és hosszabb-rövidebb ideig nem netezek. Ilyenkor az éppen aktív ablakban megnyitott weblap műkszik (utoljára egy torrent trackerrel jártam így: fórumra is tudtam írni stb.; mondjuk a képek nem töltődtek le). Emellett a gépen levő torrent kliens megy ezerrel, csak böngészőből nem elérhető a net. Mi okozhatja ezt? -
Fooler89
őstag
Helloztok
Végigcsináltam Intruder2k5 oldalán található tutorialt, particionálástól a végéig.
Ezt írja a tomato.Time Wed, 03 Feb 2010 19:46:24 +0100
Uptime 0 days, 00:05:17
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.00 / 0.04 / 0.01
Total / Free Memory -44019712 / -61857792Hol keressem a hibát? Így mountolt a router.
root@ASUS:/tmp/home/root# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3072 3072 0 100% /
tmpfs 15324 196 15128 1% /tmp
/dev/mtdblock/3 4416 68 4348 2% /jffs
/dev/discs/disc0/part1
8103932 148540 7543728 2% /opt
/dev/discs/disc0/part3
141674220 131228 134346276 0% /mmc -
sekli
addikt
válasz
Intruder2k5 #12396 üzenetére
végső soron ez jó ötlet, felrakom az AGEA-t, köszi...
-
-
Nem igazán a winchester, inkább a keret amivel gond lesz... Ha a lemezt átrakod másik rack-be, valószínűleg menni fog. És azért ez nagyságrendekkel kevesebb kiadással járna. Ha másikat veszel, tartsd szem előtt, hogy a "Cooler Master" házakkal szintén nem teljesen van kibékülve a router. Én pl. a napokban vettem egy ilyet, bele pedig egy WD Scorpio Blue 320 GB-os winyót, ezekkel tökéletesen megy.
-
vargalex
félisten
válasz
paramparya #12390 üzenetére
Hi!
Oleg alatt szerintem nincsenek hotplug scriptek (de lehet, hogy van más, ahova be tudod építeni), de OpenWRT alatt megoldható.
-
paramparya
őstag
válasz
Intruder2k5 #12389 üzenetére
a chmod-ot még kipróbálom rajta, de mit sem érek vele, míg nem lesz ugyanaz a neve mindig a két nyomtatónak, bármilyen sorrendben is legyen bekapcsolva :
-
válasz
paramparya #12387 üzenetére
Létrehozod a mappákat, majd megszerkeszted a file-t, elmented, ezután
chmod +x /usr/local/sbin/post-boot
és végül
flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot
Ha így csinálod, le kell neki futnia...
-
LacBp
tag
Sziasztok!
Végig olvastam az adott linket a programozásról dyndns ügyben. De elég gépközeli a dolog. s szerintem egy egyszerű dyndns beállítást menüből is meg lehet csinálni.
Bár nekem nem megy
Azaz a pingelés ig jó, csak távolról nem látom, mert nem tudom melyik menüben kell engedélyezni azt az 1 portot, amin keresztül bemászhatnék a routerembe,
pl a 8955 ös portot szeretném engedni neki a belépéshez, és akkor a host.dyndns.org:8955 -tel tudnék belépni a routerbe távolról, ha jól tévedek!Szóval melyik menübe és mit írjak be..
tudom nagyon buta a kérdés.. de mit csináljak... -
paramparya
őstag
válasz
ecaddict #12381 üzenetére
létrehoztam én, meg szerkesztettem, és azzal el is mentettem, de valószínűleg nem ott lesz ebben a verzióban, mert nem fut le így. majd megnézem eggyel kijjebb
azóta már csak egy gondom van: adott usb eszköz adott porton legyen mindig, tehát ha bedugok az egyiket, az mindig a /dev/usb/lp1 port legyen, akkor is ha magában van.
mer' most az első elkapja az lp0-t, az a 9100-as RAW port, a második meg az lp1-et, az ezzel a paranccsal a 9101-en szépen fut.
de csak ha a másodikat, aminek windowban szépen megadtam a 9101-es RAW portot, magában kapcsolom be, akkor lp0 lesz, 9100-as portot figyeli, szóval lehet átállítani a portja tulajdonságainál, ami nem frankó.
ilyet hogy tudok csinálni? -
sekli
addikt
sziasztok,
mostanában álandóan a portokkal vagyok meglőve, időnként (mindig, amikor kéne) elérhetetlenné válik kívülről a router a webes felületen, meg SSH-n, http és ftp mindig megy. Szerintem az újraindítás szokta helyrerakni, de ezt most nem tudom kipróbálni, mert távolról sehogy sem tudom így ujraindítani, és nem akarok ilyenkor már telefonálni.
mitől lehet ez? nagyon bosszantó, hogy nem megbízható...
-
Adesi
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam még a legelején a router okosításánál.
Már elindítottam a putty programot...
login as: root
root@192.168.1.1's password:
[root@WL-90E6BA01B13B root]$ df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3072 3072 0 100% /
tmpfs 15080 288 14792 2% /tmp
[root@WL-90E6BA01B13B root]$ umount /tmp
umount: can't umount /tmp: Device or resource busy
[root@WL-90E6BA01B13B root]$ fdisk /dev/discs/disc0/disc
fdisk: can't read from /dev/discs/disc0/disc
[root@WL-90E6BA01B13B root]$Az eszközeim egy: ASUS WL-500W és egy WD Passport 250gb
Van valakinek ötlete, hogy miért nem tudok tovább lépni. Egy 4gb-os pendriveval próbálkoztam és ott már létre tudtam hozni a particiókat, de a winchesterrel nem tudok továbbjutni.
A segítséget előre is köszönöm!Üdv! Attila
-
pedro7
tag
Szerbusztok !
Próbáltam visszaolvasni a topicban,meg a google-n is, de nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre.Az Asus wl500-n melyik usb-s stickes modem müködik ?
Idáig azt találtam, hogy csak a Huawei E220-as, de ezek az infok nem teljesen maiak.
Müködik másik tipus is, pl a T-Mobilos új Huawei 1750-es, vagy csak midenféleképpen az E220-as ?
Előre is köszi, ha valaki megszán pontos infoval. -
ecaddict
senior tag
válasz
paramparya #12377 üzenetére
Létrehozni
mkdir -p ...
szerkeszteni
flashfs save && flashfs commit && flashfs enable
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #12377 üzenetére
update2: (sorry, megint kifutottam az időből)
mégis akarja, csak lassan jutott el addig, jóval lassabban, mint eddig -
errrtu
aktív tag
Rendben. Most, hogy gond nélkül működik nem is akarok mást és nem is tudom, hogy hogyan is lehettem meg nélküle eddig
Egy kedves ismerősöm tanácsára választottam ezt az routert de már nem emlékszem azokra a szempontokra ami alapján döntöttem sőt szerintem nem is én döntöttem hanem ő. Valamiben biztos, hogy jó de most, hogy mondod ezt az N-es dolgot kérdés miben ha a sebességben alulmarad? Annak idején sokat játszottam a neten de ez nem hiszem, hogy számított valamit hiszen azt az asztali gépről tettem. Felhasználóbarátnak sem mondanám legalább is az én képességeimhez képest bár összehasonlítani nem tudom mivel ez az első routerem.
Egyébként a korszerűbb szabványt használó eszközök sebbeségbeli plusz teljesítményét egy mezei internethasználat során ki lehet e aknázni? Megérné e váltani esetleg? -
paramparya
őstag
válasz
paramparya #12371 üzenetére
közeledik a megoldás, de valamivel gondban vagyok
sikerült megoldani ezzel a paranccsal:
p910nd -f /dev/usb/lp1 1
hogy a második nyomtatót, amit nem mutat a státuszban, azt 9101-es RAW porton érem el, és akkor frankón nyomtat is rá.
az első, kisebb gond, hogy nem tudom hogy lehetne azt beállítani, hogy minden újraindításnál ez lefusson. ezt a parancsot írták, de nem működik:
echo "p910nd -f /dev/usb/lp1 1" >> /usr/local/sbin/post-bootnem volt sbin könyvtár sem, valószínű máshová kéne beírni.
a másik, nagyobb gondom, hogy ha egyszerre vanna bedugva, és egyszerre kapcsolom be őket, akkor az olivetti lesz az első, és az oki a második. ha csak az okit dugom rá, akkor pedig az.
nem lehetne azt megoldani valahogy, hogy mindig az /dev/usb/lp0 legyen az egyik, és lp1 a másik, pl mindig lp1 az olivetti, még akkor is, ha csak ő van?
az persze működhet, hogy majd mindig az okit kapcsolom be először, de nem a legszebbupdate: ez az utolsó mondat nem is működik, onnantól az olivetti nem akarja az igazságot
-
norb7
tag
válasz
errrtu #12375 üzenetére
A te routered még "G"-s szabványú vezeték nélküli protokollt használ. Annál ne is várj gyorsabb kapcsolódási sebességet, mint 54 Mbit. (természetesen ez is csak elméleti sebesség, ennél csak kevesebbeket tudsz elérni vezeték nélkül).
Az pedig teljesen természetes, hogy bontja a kapcsolatot a szolgáltatóval, ha állítasz rajta, mert újra kell indítanod. Így ennek is, mint egy számítógépnek van boot ideje, amit ki kell várni.
-
errrtu
aktív tag
Nekem már az is furcsa, hogy ha ennél az eszköznél bármit változtatok valamilyen beállításon (pl.wifi titkosítás,ugye!?) akkor bontja a kapcsolatot a szolgáltatóval és két perc "buborékban" töltött idő után nagy kegyesen ismét helyreáll a kapcsolat. Én barom meg elkezdtem visszaállítgatni mindent defaultra csak, hogy működjön. Emlékszem, hogy ezen okok miatt nem is használtam csak ott állt az asztalon.A feleségem meg mobilnetről nyomta a lakásban.
Most viszont, hogy megoldottad nekünk ezt a problémát mindenki boldog de legfőképpen én (legalább nem foldolom a jó lapokat egy-egy szerencsétlen szakadás miatt)
Sajnos mivel nem értek ezekhez a dolgokhoz kellőképpen nem aknázom ki a routeremben rejlő lehetőségeket. Sebesség, nyomtatás stb stb... de ha majd jövök (csöngetek) kérdezek(egyébként nálam is 54-el csatlakozik maximum! Ez ennyit tud?)
-
Egon
nagyúr
Olyan érdekes hibajelenségre lettem figyelmes, amit nem tudok hova tenni.
Hetente egyszer előjön, hogy nem jön be a net a két gépen, ami a router-re van kötve. Böngészőből egyetlen oldal sem elérhető, pingelni sem lehet. Viszont ha nem a site nevét, hanem az IP-címét pingelem, akkor van válasz. Idáig szimpla DNS-problémának tűnik, viszont ha újraindítom a router-t (kihúzom a konnektorból és visszadugom), megjavul a hiba. A szolgáltató (tvnetwork) DNS-szerverét is tudom IP alapján pingelni.
Kb. másfél éves a router, de egy évet dobozban állt (nem tudom hogy az ismert tápprobléma okozhat-e ilyen hibát). Mi lehet a gond? -
norb7
tag
válasz
errrtu #12372 üzenetére
Örülök, hogy tudtam segíteni.
Amúgy érdekes dolog ez, mert pl nekem még az "n"-es sebességet is befolyásolja a titkosítás. Már majdnem kidobtam az USB-s wifit, mert az egyik gépen sem akart 270Mbit-tel felcsatlakozni, csak 54-el. Aztán cseréltem titkosítást és egyből működött is.
Plusz volt egy sima "g"-s wifim is, az meg ismét nem akart az akkori titkosítással csatlakozni, még csak hálozatot sem talált.
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #12370 üzenetére
update 3 (sorry, már nem volt időm szerkeszteni):
ökör vagyok, be volt kapcsolva a "Kétirányú támogatás engedélyezése", amiatt nem mentmost megpróbálom usb hub-bal mindkét nyomtatót, nem tudom hogy működik ez a raw dolog, de mindkettőnél 9100-as a default port, máshol ajánlottként említik, remélem elférnek egymás mellett
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #12369 üzenetére
update:
az előző logüzenet az olivettinél is megtörténik, nem ott lesz a gond.
az olivettinél ott a boldogságot jelentő második sor:
Feb 1 19:02:47 p9100d[78]: Connection from 192.168.1.129 port 2821 accepted
Feb 1 19:03:40 p9100d[78]: Finished job: 437569 bytes receivedaz okinál nincs:
Feb 1 19:10:20 p9100d[78]: Connection from 192.168.1.129 port 2948 acceptedlehet, hogy egyszerűen nem kompatibilis vele? a márkáját legalábbis nem ismeri fel, csak a típust...
-
paramparya
őstag
feltettem az oleget, a legújabbat: WL500gp-1.9.2.7-d-r1087.trx
megy is elsőre, de a nyomtatással ugyanaz a baj.
port beállítva: http://screencast.com/t/NGJkMmY3
a router látja a nyomtatót: http://screencast.com/t/YzVjNmM1 (bár az Unknown zavar egy kicsit)a logba is bekerül, hogy valami akar történni:
Feb 1 18:56:46 kernel: printer.c: usblp0 Device ID string [101/max 1552]='MANUFACTURERKI DATA CORP;COMMAND SET
JL,PCL,SDL;MODEL
2200;CLASS
RINTER;DESCRIPTION
KI B2200;'
Feb 1 18:56:46 kernel: printer.c: Parsing USBLPID...de itt megáll a dolog
az olivettit is rádugtam, az simán ment, de róla tudta azt, hogy olivetti, nem csak egy unknown.
-
hippisrác
csendes tag
válasz
ecaddict #7496 üzenetére
Hogy lehet oleg kernelt fordítani, linux kernel opciót bekapcsolni? Esetleg erről egy tutorial tudnál ajánlani?
iotop-ot telepítettem és mikor indítanám, s ezt írja ki:
[root@WL-0022150E7BD4 root]$ iotop
Could not run iotop as some of the requirements are not met:
- Linux >= 2.6.20 with I/O accounting support (CONFIG_TASKSTATS, CONFIG_TASK_DELAY_ACCT, CONFIG_TASK_IO_ACCOUNTING): Not foundEsetleg lenne valami ötleted?
-
paramparya
őstag
válasz
Intruder2k5 #12365 üzenetére
a raw sajnos nem jött be
megpróbálom az oleg-et, remélem nem vágom vele haza a routert -
sekli
addikt
válasz
paramparya #12360 üzenetére
nekem a gyári fw nem volt anyira megbízható a nyomtatásban sem, pedig akkoriban még én is csak arra használtam, oleg-gel, és később tomatoval is hibátlanul ment, most már csak azért nem így van, mert kevés az usb, de veszek majd hubot...
-
válasz
paramparya #12363 üzenetére
Típust ne várj, azt természetesen nem fogok ajánlani, mert ha aztán mégsem menne, akkor... Bár ha Te csak nyomtatót, illetve scannert szeretnél üzemeltetni rajta, akkor nem sok jelentősége van, de azt azért szoktuk tanácsolni, hogy olyat vegyél, aminek van saját tápja, tehát aktív hub, mert ha később meggondolnád magad, és esetleg mégis ráakasztasz egy winyót is, akkor ott már lehet jelentősége, hogy a winyó áramfelvétele ne a router amúgy is meglehetősen gyenge tápját terhelje.
-
paramparya
őstag
válasz
Intruder2k5 #12361 üzenetére
fasza, közben én is megtaláltam a raw-t, hazaérve ki is próbálom
ha ezzel a módszerrel magában menni fog a multifunkciós cucc, akkor veszek egy hubot, és ráküldöm.
sosem volt még usb hubom, így semmi tapasztalatom nincs velük. van valami, amire vásárlásnál oda kell figyelni? milyet érdemes?
köszi! -
norb7
tag
válasz
errrtu #12359 üzenetére
Szia!
Próbálkozz meg, hogy módosítod a wifi titkosítását. Nem tudom, hogy jelenleg milyet használsz, de WPA2 PSK és TKIP között is válts, vagy nem tudom, hogy milyen helyen laksz, de sima WPA-val is próbálkozhatsz.
Volt nekem is hasonló gondom, mikor USB wifit vettem, és azt vettem észre, hogy rövid idő alatt dobálja a kapcsolatot. Mivel akkor még másik géppel nem tudtam kipróbálni, így op. rendszerre vagyis driverre gyanakodtam. Aztán véletlenül egyszer átállítottam a titkosítást, és mindez megoldotta a gondom.
Remélem neked is segíteni fog.
Üdv.:
Norbi -
válasz
paramparya #12360 üzenetére
Szia!
Én nem használok nyomtatót, se scannert a routeren megosztva, így gyakorlati tapasztalatom nem sok van, de azt tudom, az itteni hsz-ekből, és ha visszakeresel a "raw" szóra, akkor Te is láthatod, hogy többnyire az a nyerő, és nem az lpr. Tehát inkább azzal próbálkozz. Scanner kérdést passzolom, mondjuk az biztos, hogy az USB hub gond nélkül működik a routeren, én is használok egyet.
-
paramparya
őstag
sziasztok!
már kb. három éve van ilyen routerem, de eddig nem használtam semmi extrára, csak rá volt dugva hogy egy, hol két gép, újabban wifi adapterrel használom, tehát semmi extra firmwware-t nem raktam rá, mert nem kellett
de
tegnap vettem egy oki b2200-as nyomtatót, és a routerre akartam dugni, hogy ott legyen a másik sarokban, együtt a modem+routerrel, később a scannerrel.
telepítettem a leírtak szerint, de nem akarja a gép megtalálni.
a status-ban ott van a printernél, hogy Unknown B2200, új portra ráraktam windowsban, lpr mód, lprserver, de nem adja
ha felrakom rá az oleg firmware-t, akkor várható valami javulás, érdemes emiatt próbálkozni?
ha a scannerként használt multifunkciós olivetti anyway photo masinát is akarom használni, akkor usb hub-bal megoldható?ja, a masina még a jó öreg v1-es.
kösz a segítséget!
-
errrtu
aktív tag
Sziasztok!
Igaz, hogy nekem egy WL520GU típusú routerem van de remélem tudtok segíteni.
Tehát a problémám. Wifin kapcsolódva a hálózathoz egy Asus EEE Pc 1000H-val azt az eszköz állandóan dobja hol két perc hol negyed óra múlva. Ha a hatókörön belül lévő hálozatokra megyek a pc-n látom, hogy épp hálózati címet kér le éppen és jobb esetben sikerül is újrakapcsolódnia de gyakrabban csak korlátozott kapcsolatig jut el. Számtalanszor még a hálózatot sem találja újra de ezt betudom az EEE hibájának. Kipróbáltan másik laptopokkal is de a probléma mindegyiknél ugyanez. Egy működő kapcsolat egyik pillanatról a másikra megszűnik. A routeren nem állítgattam semmit sem mivel nem értek hozzá. WAN-on csatlakozom egy asztali géppel probléma nélkül és létrehoztam ezt a zárt Wifi hálózatot amivel a problémám van.
Az egyetlen közös pont a WL520gu tehát ezért is gondoltam, hogy ez lehet a baj forrása most már csak azt kellene kisakkozni, hogy mi is lehet az?
Pontosan nem emlékszem, hogy firmwaret mikor frissítettem, talán egy fél éve tehát az nem a legfrissebb, már ha számít valamit. -
khorvat
senior tag
Neki leselkedek ujra majd, DLNA mikor neztem yes volt es ugye nekem az Xbox volt no.
A TV szinten kabelen kapcsolodik a routerhez, es a TV is latja a router-HDD-n levo tartalmakat csak eppen nem jatsza le nem tamogatott fajl formatum hiba miatt ugyanezeket a fajlokat a PC-rol megosztva gond nelkul viszi, szal vmi Usharrel lehet azt olvastam rola hogy talan DLNA tamogatasa meg nem a legfrankobb , vszinu Xbox az sokkal jobb es innen az elteres hogy neked jo nalam meg nem!
De probalkozgatok ha jutok pozitiv eredmenyre megosztom a nagykozonseggel! -
LacBp
tag
válasz
ecaddict #12345 üzenetére
szia!
köszike. már nem emlékszem hogy milyen szoft van rajta, de lényeg h megy vele az E220 vodafone.
átolvasom, és próbálkozom, ha elakadok úgyis jelzem
Amúgy az mitől van ,hogy a prohardver oldal nem működik nekem e220 vodafone net, és a fent emlitett router, csak melobol tudom olvasni!? -
Z0mbi
senior tag
válasz
khorvat #12351 üzenetére
Szia,
Igen csak x360 al nezem a cuccot. De a windows network-on is latom mint upnp device-ot.
Az install az valoban egy sima ipkg install es utana a config ami sokaknak problemat jelent pedig feketen feheren ott figyel a how-to a wl500 infon
Nem tudom hogy neked a ENABLE_DLNA=yes re volt e teve(egyebkent most nezem hogy nekem csak az ENABLE_XBOX van yes re teve...(a dlna no ra )
Szerintem csak kiserletezz oszt majd menni fog
Ja es az USHARE_IFACE=br0 an figyel. (a box utp vel figyel a routeren) -
vargalex
félisten
válasz
vargalex #12353 üzenetére
Illetve javítok. Nem egy általam jelenleg is használtat tudok adni, mert én buildeltem egyet Atheros chipsetes WiFi-hez is. Nálam a WiFi csere óta az fut. De természetesen van Broadcom WiFi-hez build-elt és patchelt firmware-om, amivel tökéletesen ment a 128MB-os WL-500gP.
-
vargalex
félisten
válasz
ecaddict #12340 üzenetére
Hi!
Pl. a snapshot OpenWrt csomagok. Itt 2.6.28-as kerneltől találsz csomagokat.
Ami kell az nfs-hez:
kmod-fs-exportfs
kmod-fs-nfs-common
kmod-fs-nfs
kmod-fs-nfsd
portmap
nfs-kernel-serverA portmap és az nfs-kernel-server kivételével nem csak egymástól, hanem a kernel verziótól is függenek. Természetesen nem feltétlenül kell csomagkezelővel feltenni (szerintem az optware-os ipkg-val nem is megy fel), én simán kicsomagolással, modul betöltéssel próbálkoznék.
Találsz még 2.6.25-ös kernelhez.Az OpenWRT támogatásról nem sok infóm van. De a boot folyamat nagyon úgy néz ki, hogy azért akad el, mert a 2.6-os kernelű firmware-ba még nem tették bele a 128MB RAM patch-et. Legalábbis az emlékeim szerint a WL-500gP is ugyan itt akadt el 128MB RAM-al. Tehát, vagy patch-elsz és build-elsz egy saját firmware-t, vagy esetleg, ha van kedved kipróbálni, tudok adni neked egy általam patchelt és buildelt (és a WL-500gP-n jelenleg is használt) firmware-t.
-
vargalex
félisten
Hi!
Én is arra tippelek, mint mgrincs.
Szerintem a post-firewall-ba vedd fel azokat a portokat, amit az rTorrent használ. Természetesen így akkor is nyitva lesz, ha nem fut az rTorrent, de akkor nem fog válaszolni semmilyen alkalmazás a porton.
Szóval, ha pl. az 51000-es porton megy az rTorrent, akkor:iptables -A INPUT -i $1 -p tcp --syn --dport 51000 -j ACCEPT
És persze ezt még az
iptables -A INPUT -j DROP
sor elé kell betenned.
-
khorvat
senior tag
-
Honkydoo
őstag
válasz
Honkydoo #12347 üzenetére
Nah megtaláltam. A user/sbin alatt van. De fölülírni sehogy sem tudom, még konzolból se, mivel ugye read only a fájlrendszer.
Arra gondoltam, hogy a /tmp-be létrehozok egy opt mappát abba egy sbin mappát, és abba belerakom a vsftpd-t és a /tmp/opt-ot be mountolom a /opt alá. Ez sem hozott eredményt. Mivel így is mikor újraindítottam nem működött az ftp a beállításokkal. Gondolom ő csak a /user/sbin-ből hajlandó elindítani.Valami ötlet hogy hogyan cseréljem ki a két vsftpd-t, vagy váltsam ki a régit? (úgy, hogy webes felületből konfigolható legyen)
-
Honkydoo
őstag
Megint beleütköztem egy kisebb problémába. Tomatot-t hssználok és a vsftpd nem kezeli rendesen az ékezeteket. A logban az ékezetes könyvtárnevek jók, a samba jól kezeli, csak a hülye vsftp nem...
Megtaláltam ezt a leírást, és le is töltöttem a fájlt, annak rendje és módja szerint, de az sbin-ben nem találom a vsftpd-t. :S Nemtom, lehet hogy nem samba alól kellene néznem? (ez tűnt a legkényelmesebbnek)
Ha meg csak simán a leírásban szereplő beállításokat állítom be, akkor nem tudok csatlakozni a routerhez.
Fura mert nézegettem a vsftp alap config fájlját, de ott be van állítva az hogy utf8=yes. Most akkor mégse megy?Szerk: a router alapértelmezett ftp szerverét használom.
-
ecaddict
senior tag
NAT Setting - Virtual Server a te barátod, de első körben tisztázni kellene a protokolt.
https szinte biztosan megy. Fel kellene tenni a lighttpd-t. Meg lehet mást is. Link1.
Link2A firmware-t neked nem kell lecserélni. Gondolom koppel féle van fenn.
A webcam nagyon necces, van kb. 10 amihez van driver. Egyes régi (kb. 5 éves) Logitechek pl ilyenek.
Keress rá googlival. -
LacBp
tag
közben utána nézegettem.. a port engedélyezés lesz a gondom... első lépésben.. Na de melyik menüben kellene engedélyezni , és mit. egy tplink -et megnéztem, ott a olyan van hoyg web managemant port: 8955. de ilyen az ASUS ban nins. vagy csak nem taálltam meg még
-
-
LacBp
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne...
Leszögezem hogy linux guru nem vagyok, nem mondom h nem láttammég, de inkább winfos alatt működöm..
Van nekem is egy 500gPremium -om. Azt hiszem oleg fw -rel. a vodás net van megosztva rajta. tavaly márcuis óta. Az akkori 7.10 es fw van rajta. teljesen jól működik, ezzel nincs gondom. Viszont 2 dolgot szeretnék rajta, De igazából fogalmam sincs hogy kell
Az egyik egy dyndns elérés. Addig eljutottam, hogy dyndns. com on csináltam egy host.dyndns.org -os hozzáférést , és a routeren beállítottam ezt. Otthonról, ha fellépek a host.dyndns.org oldalra, akkor a megfelelő jelszó után be tudok lépni a routerembe. Mindez nemotthonról már nem megy (bár lehet hogy a munkahelyi proxy miatt van, bár a sima dyndns.com oldalt megnyitja.
A másik az hogy egy 2,5 es HDD -t szeretnék rádugni, s esetleg elérni távolról. Esetleg egy USB s webcamot, de az már nagyon perverz lenne.néztem itt: [link]http://code.google.com/p/wl500g/wiki/NEWS hogy van valami pár napos fw is hozzá, hátha abban benne lenne a webcamom drivere is, vagy valami amivel életre kel. Mert abban, ami rajta van , csak 2 választási lehetőség van.
Bár arra nem jöttem rá, hogy ez a fw hol lelehető fel..
Tuti, hogy írtatok róla, de a 12000 hozzászólást még átlapozni sem könnyű, hát még keresni benne, de azért nekiesek, de ha valakinek van 1-2 keresetlen szava hozzám, ne tétovázzon! S ha lehet kezdő- félkezdő nyelven -
GuMiSZu
tag
hahó
kis hlp kellene
az NFS megosztással szüttyögök már egy ideje és nem megyhibajelenség :
/opt/etc/samba/Share/torrent/work/Finished/MOVIE 192.168.1.0/24(rw,insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0)
[admin@AsusRouter root]$ exportfs -r
exportfs: /etc/exports [1]: No 'sync' or 'async' option specified for export "192.168.1.0/24:/opt/etc/samba/Share/torrent/work/Finished/MOVIE".
Assuming default behaviour ('sync').
NOTE: this default has changed from previous versions
exportfs: can't open /var/lib/nfs/rmtab for reading
exportfs: could not open /var/lib/nfs/xtab for locking
exportfs: could not open /var/lib/nfs/etab for locking
exportfs: can't lock /var/lib/nfs/etab for writing
exportfs: could not open /var/lib/nfs/xtab for locking
exportfs: can't lock /var/lib/nfs/xtab for writingez mitől lehet és mi a gond?
köszi a gyors segítséget -
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex #12336 üzenetére
A nem kerneleseket kihagynám, nincs annyira erős proci a routerben, hogy ezzel lassítsam. Ígyis max. kb 9-10 MByte/s-et várok.
Honnan kell egyébként a csomagokat szedni? Ezt találtam, viszont függőségek mint portmap hiányoznak.
Tudsz valamit arról, hogy mikor lesz OpenWRT az RT-N16-ra? Mert ami nincs azt nem tudom kipróbálni...
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Van itt olyan aki x360 on nezeget filmeket arrol a vinyorol ami a routeren log? Ha igen akkor kerdes:
ushare dlna server van installalva Oleg re. Megy frankon. DE mp4 file-t keptelen vagyok a boxon lejatszani. Latja a filet de mintha a server nem stream-elne...
Ha ugyan azt a fiilet egy pendrive ra rakom lejatsza a box. Tehat nem a file al van a hiba.
Letezik hogy az ushare-nek az a build-je nem tudja az mp4 file lejatszast?
(eh most googliztam egy kicsit es allitolag ha .mov ra nevezem az mp4 et akkor menni fog. -
GandC
tag
válasz
Intruder2k5 #12332 üzenetére
Igen, mikor beírom egyszerűen már nincs ott.
mgrincs:
Köszi, megpróbálnám, de nem igazán tudom mit kell csinálni
A post-firewall scriptbe kéne beírnom valamit...
Mit kell változtatnom azon a soron ami a scriptben van? (ezek csak az iptable-s sorok)
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -i "$1" -p tcp --syn --dport $P -j ACCEPT
iptables -I INPUT -i "$1" -p tcp --dport $DHT_PORT -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROP
Amúgy ha megcsinálom, akkor az esetben akkor is nyitva lesz a port, ha nem fut az rtorrent? Az kevésbé biztonságos, vagy nem oszt nem szoroz?Köszi:
GandC -
ecaddict
senior tag
Megmértem az RT-N16 Samba megosztás sebességét DD-WRT-vel. Eredmények az RT-N16 fórumban.
-
mgrincs
tag
-
-
norb7
tag
válasz
vargalex #12329 üzenetére
Igen, Ext3-ast használok. De az volt a furcsa, hogy a rendszer partíciót nem mount-olta fel, nem is láttam, hogy létezne és az adat particítót is a /tmp-be csatolta.
Igaz, hogy windowsos gépen néztem, de ott meg csak az adat partíciót tudtam olvasni.
Most már mindegy, remélem nem lesz gondom vele.
-
GandC
tag
Sziasztok!
Használok rtorrentet az itt megadott S09rtorrent file-al. A problémám az, hogy időről időre "eltűnik" a portok bejegyzése az iptables-ből, és újra passzív módban leszek. Tehát megy, aktív, majd valamiért az iptables dobja a szabályt és passzív. Mitől lehet? Esetleg megoldás van rá? Valaki tudna nekem segíteni ebben?Előre is köszönöm:
GandC -
vargalex
félisten
Hi!
Az error.log file-ban nincs valami ilyen bejegyzés?
2010-01-21 11:26:50: (log.c.166) server started
2010-01-21 11:26:50: (server.c.1105) fdevent_init failedHa igen, akkor a lighttpd.conf-ban a server.event-handler módosítása szükséges.
-
norb7
tag
válasz
Intruder2k5 #12324 üzenetére
Köszön szépen, hogy próbáltál segíteni, de tegnap megoldottam, hogy újra raktam a partíciót.
A baj az volt, hogy még csak a partíciót sem látta a router és ha gépre tettem, akkor meg nem tudtam olvasni.
Most már megy, csak tegnap este még annyi bajom volt, hogy az ipkg update és upgrade után nem tudom elindítani a lighttpd-t.
Indításra nem ad semmi hibaüzenetet.
Egyenlőre még próbálkozok majd vele, de lehet kérek majd hozzá segítséget, hátha valaki előbb rájön, hogy mi lehet a baj.Amúgy ezt adja ps-re:
PID TTY STAT TIME COMMAND
1 ? S 0:01 /sbin/init
2 ? S 0:00 [keventd]
3 ? RN 0:06 [ksoftirqd_CPU0]
4 ? S 0:01 [kswapd]
5 ? S 0:00 [bdflush]
6 ? S 0:00 [kupdated]
7 ? S 0:00 [mtdblockd]
38 ? Ss 0:00 telnetd
48 ? Ss 0:00 syslogd -m 0 -O /tmp/syslog.log -S -l 7 -b 2
49 ? S 0:00 httpd eth1
50 ? S 0:00 dropbear
51 ? Ss 0:00 nas /tmp/nas.lan.conf /tmp/nas.lan.pid lan
53 ? Ss 0:00 klogd
56 ? S 0:00 dnsmasq
55 ? S 0:00 [khubd]
65 ? Ss 0:00 lpd
67 ? Ss 0:00 p9100d -f /dev/usb/lp0 0
70 ? Ss 0:00 waveservermain
72 ? Ss 0:00 rcamdmain
76 ? S 0:18 [usb-storage-0]
77 ? S 0:00 [scsi_eh_0]
93 ? Ss 0:00 udhcpc -i eth1 -p /var/run/udhcpc0.pid -s /tmp/udhcpc
95 ? Ss 0:03 pppd file /tmp/ppp/options.wan0
99 ? Ss 0:00 infosvr br0
100 ? Ss 0:00 watchdog
107 ? S 0:00 [kjournald]
109 ? S 0:00 [kjournald]
114 ? Ss 0:00 /opt/sbin/cron
118 ? Ss 0:00 /opt/sbin/xinetd
124 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
126 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
127 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
128 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
129 ? Ss 0:00 /usr/sbin/smbd -D -l /opt/var/log/smbd.log -s /opt/et
131 ? Ss 0:00 /usr/sbin/nmbd -D -n ASUS -o -l /tmp -s /opt/etc/samb
152 ? Ss 0:02 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
154 pts/0 Ss+ 0:00 /bin/sh
171 ? S 0:00 /opt/bin/php-fcgi
172 ? S 0:00 /opt/bin/php-fcgi
174 ? S 0:00 /opt/bin/php-fcgi
177 ? S 0:00 /opt/bin/php-fcgi
178 pts/1 SNs+ 9:03 /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
3430 ? Ss 0:01 dropbear
3431 pts/2 Ss 0:00 -sh
3433 pts/2 R+ 0:00 ps -ax -
Szia!
Én sajnos nem vagyok nagy linux tudós, de látom, hogy nem igazán kapsz senkitől választ, így egy tippel megpróbálkozok. Próbálj meg lefuttatni egy lemezellenőrzést. Egy kis magyar nyelvű segítség itt. Én megpróbálnám asztali gépen futtatott linuxon is a helyedben. Ha nincs telepített linuxod, megteszi egy livecd is.
-
norb7
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Ma hazaértem, és azt vettem észre, hogy nem megy a routeren az rtorrent.
Gondoltam belépek ssh-n és megnézem, hogy mi lehet a gond. láttam, hogy valóban nem megy. Megpróbáltam manuálisan elindítani, de nem ment. Gondoltam újraindítom a routert.Ezután sem indult, így kicsit jobban körülnéztem, és ekkor vettem észre, hogy a "rendszerpartíció" nincs is felcsatolva és nem is lehet.
Particionmagic-el megnéztem, és megvannak rajta az adatok, de valamiért mégsem csatolja fel.Valakinek van valami ötlete?
-
GuMiSZu
tag
Hahó,
az a gondom, hogy a post- scripteket nem futattja le a router bootolás során
a megfelelő helyen vannak/usr/local/sbin
a nevük is ok
van futtatási jog is rá (+x)valaki látott már ilyet? ha a webes elérésnél run commanddal elinítom akkor megy minden...
hlp me....
-
sekli
addikt
válasz
mgrincs #12317 üzenetére
értem, végülis logikus, amit mondasz, erre nem gondoltam...
Akkor a windows telepítés is csak valami BartPE-vel oldható meg a routerről? Azt még nem raktam fel, mert keresni szerettem volna egy olyan verziót amit csak letöltök, és fel tudom rakni. Ilyet még nem találtam, végsősoron megcsinálom én, csak még egy cd meghajtót szerzek előtte.
mod: logot hol találom? -
micro
addikt
Sziasztok!
Meg lehet azt oldani valahogy, hogy az internetről érkező WOL csomagokat broadcastolja a router?
A legfrissebb Oleg FW van rajta.ether-wake-kel megy, de az elég macerás.
Köszi, m -
mgrincs
tag
Szia,
nem tudom mi lehet a baj, de ha az első sornál már kiakad, akkor nem sok jót mondhatok. Egyébként ha az egyik gépeddel megy, a másikkal meg nem, akkor csak a gép lehet a hibás.
Első körben meg kellene nézni, hogy a tftp logolt-e valami hibát. Mindezt a routeren.
Nem tudom milyen gép, de esetleg megnézhetnéd a specifikációjában, miket támogat. Lehet elérhető hozzá frissítés is(BIOS, BOOT ROM)?A második kérdésre a válasz nem túl valószínű. Tetszőleges ISO-->tetszőleges boot loader.
Amelyik OPrendszer támogatja, ahoz megvan a leírás, lásd WinPE/BartPE, linuxok, stb., de itt is külön berheled a pxe által elindított egyedi bootloader-eket. Nincs univerzális "indíts el ezt az ISO"-t módszer, vagy legalábbis én még nem találkoztam vele.
A probléma, hogy pl ha elkezdesz bootolni egy a hálózaton levő ISO-t egy idő után, amikor a bootolt OS átvenné az irányítást, nem fogja tudni, hol keresse a fájljait. Ergo vagy az egészet lerántod egy ramdrive-ba, és reménykedsz, hogy az oprendszer támogatja, vagy mint pl. linuxoknál, a fájlrendszer egy része NFS/SAMBA megosztáson csücsül, és a boot folyamatban egyszer csak azt kezdi el használni. -
sekli
addikt
válasz
Intruder2k5 #12159 üzenetére
megcsináltam a felülírást is, de ugyan az a helyzet, hogy a router újraindítása után fut három screen, abból ki kell lőnöm minimum kettőt, hogy kézzel indíthassam az rtorrent-et.
-
sekli
addikt
válasz
mgrincs #12180 üzenetére
szia mgrincs!
sikerült felraknom a PXE boot-servert, igazából két gondom van még. Az egyik, hogy pont azon a gépen, emin szükség lenne rá, nem működik, egy másikon igen. Ez persze a gép hibája is lehet.
ugye, valahogy így kéne kinéznie, de az első Trying to load sor után megáll, és nem megy tovább.a másik, hogy azt szeretném megoldani, hogy egy tetszőleges iso-t tudjon bootolni, ehez mit kéne tennem?
addig kapizsgálom, hogy az isofs.o le kéne valahonnan töltenem, bemásolni az /opt/lib/modules-be, és valahogy betölteni...előre is köszi a segítséget!
-
gyugyo
csendes tag
válasz
zkoos71 #12311 üzenetére
smb.conf-ban
hosts allow= itt vannak az engedélyezett alhálózatok, vagy gépek
hosts deny= itt meg a tiltottakpl.: ha a géped ip címe 192.168.1.13, mask-ja 255.255.255.0
, akkor a hosts allow=192.168.1. ez a teljes alhálót beengedi,
hosts allow=192.168.1.13 pedig csak a te gépedet.Bővebben [link]
samba-4.pdf 111 oldal környéke -
-
r3pl4y
aktív tag
-
r3pl4y
aktív tag
Hello mindenki!
Egy olyan kérdést tennék fel ami nem kifejezetten a routerrel kapcsolatos de hátha tud valaki segíteni!
használok mail servert a routeren, (Xmail) és webamilnak a T-Dah féle webmail rendszert... de nem is ez a lényeg... hanem, hogy ha olyan bejövő üzit kapok amiben a csatolmányok elérik az 1 megás méretet, akkor nem nyitja meg azaz... üres kimenetet ad... semmi nem látszik a képernyőn... ha ilyen 2-300 kb adatot kapok.. akkor viszont megnyitja normálisan...
nekem ez valami webszerver vagy php "hibának" tűnik... nem tudja véletlen valaki, hogy mit kellene beállítani, hogy ne legyen ilyen?
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv!P
-
mgrincs
tag
válasz
Kelvin #12303 üzenetére
Szia,
igazából semmi baja, azt a scpecifikus fájlt nem tudja megnyitni, mivel olyan nincs is.
Az exportfs -a parancs vagy 3-4 helyről szedné össze a kiajánlott dolgokat. Innen speciel nem tudja. De ha lefuttatod a showmount -e <router ip cime> parancsot a gépről, ahonnan használni akarod, akkor látni fogod a "megosztásokat".
Processzek egyébként futnak? -
CS_D
senior tag
válasz
vargalex #12304 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Ez már tényleg megoldotta a problémát. Mind a 4 sort betettem, és két portot engedélyeztem a passzív kapcsolatra.
Ezek a passzív portok kellettek, és így már listázni és letölteni is tud.
Nem tervezem, hogy sokat fogom használni az FTP-t, de azért néha szükségem lenne rá, és akkor már működjön rendesen, és a legfontosabb, hogy biztonságos legyen.
Úgyhogy megoldódott az FTP ügy. Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsait és segítségét!
-
vargalex
félisten
Hi!
Az ftp egy kicsit bonyolultabb dolog. Erről itt olvashatsz. A lényeg az, hogy az adatkapcsolathoz újabb portokon fog menni a kommunkiáció.
Természetesen erre is van megoldás, ugyanis vsftp-ben beállítható, hogy passzív mód esetén mely portokon mehet ez. Ha ezt a tartományt elég kicsire veszed, akkor nyilván ezekre is tudsz kézzel tunneleket létrehozni.
Tehát a vsftpd.conf-ba a következő bejegyzéseket kell tenned:pasv_min_port=2022
pasv_max_port=2026Ez azt mondja meg, hogy passzív adatkapcsolathoz a 2022-2026-os portok valamelyikét használja (természetesen ez módosítható). Ha ezeket is "tunnelezed" a putty-ban, akkor már menni fog az FTP az SSH felett.
Elképzelhető, hogy kell még a vsftpd.conf-ba a következő:
pasv_address=127.0.0.1
Ezt sajna nem tudtam kipróbálni, mert az UPC-nél valami gáz van, és otthon nincs se telefon, se net, így munkahelyről nem tudom elérni. Lokális esetben biztosan nem kell.
-
mgrincs
tag
válasz
ambipur #12297 üzenetére
Mint említettem, Oleg-et kellett flash-eljek.
Ott elindítottam az NFS szolgáltatást, megnéztem milyen programokat indított el, azokat kimásoltam az Oleg fájlrendszeréből, visszaraktam a Tomato-t, és nekiálltam játszani.
Ennyi.
Ahogy mondtam, csak a modulok nem elég, kellenek a binárisok , hogy a démonok fussanak. Újraindítás után, hogy megmaradjon, rakd valahova az opt-ba, és hozzál létre egy Sxxx szkriptet az /opt/etc/init.d/-be ami minden indításkor meghívja az install_nfs.sh szkriptet. -
mgrincs
tag
válasz
Kelvin #12296 üzenetére
Szia,
az exports fájlt neked kell létrehozni, az tartalmazza a megosztani kívánt mappákat, és azt, hogyan kezelje a távoli mount kísérleteket az NFS démon.
Azért írtam, hogy előre létre kell hozni, mert a szkript ezt nem teszi meg, és ahogy lefuttatod, egyből legut egy exportfs -a a végén, így egyből ki is ajánlaná a megosztásaidat.
A két variáció tlejesen külön dolog. Az első az úgynevezett user space NFS, ezt nem nagyon fejlesztgetik, és lassabb is, de hivatalosan elérhető a repo-ból, egyszóval biztonságosabb mint más kernelek moduljait betöltögetni.Az exports fájl tartalmára utalások itt akár a fórumban is fellelhetőek, Ecaddict topiktárs jóvoltából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Windows Insider Program
- Most már tényleg bemutatkozhatna ez a mutatós Moto
- Google Pixel topik
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Xbox tulajok OFF topicja
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- Microsoft Xbox Series X 1TB + Diablo IV (BONTATLAN)
- Bravo 15 C7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Alkatrészek eladók!
- Modolt Keychron V3 MAX (magyar) + Keychron Q0 MAX egyben
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest