Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
sekli
addikt
sziasztok!
mi baja lehet a MySQL-emnek...?root@tomato:/tmp/home/root# mysql -u root -p mysql
warning: World-writable config file /opt/etc/my.cnf is ignored
Enter password:
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) -
jozsef05
csendes tag
Sziasztok.
Tomato-t lecserélném oleg-re mert ahhoz működő képfájlos megoldás van.
A problémám a következő :
Aus restorian tool -val feltolom a clear nvram fájlt,majd a restorian fájlt végül az oleget.
De admin,admin párossal nem engedd be.
Így végül visszaraktam a tomatot .
A tomatoba be tudtam lépni a root admin párossal. -
Tutu7030
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Itt írva volt erről(nem tudom mire jutott vele).
AtHoS írása -
vargalex
félisten
válasz
Kovi71TM
üzenetére
Hi!
Gondolom nem a prioritásra, hanem inkább az encryption-ra gondolsz. El kell, hogy keserítselek, de sajnos nincs olyan működő (korlátozást kikerülő) megoldás rTorrent alatt, mint uTorrent-el.
A legjobb talán ez a beállítás:encryption = allow_incoming,try_outgoing,enable_retry
Azaz engedi a bejövő titkosított kapcsolatokat, titkosított kapcsolattal próbálkozik kifelé, ha nem sikerül, próbálkozik titkosítatlannal.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Kovi71TM
üzenetére
rtorrent-ben a prioritást? Ezt, hogy gondolod? A webes felületen lévő prioritásra érted, ami minden torrent (illetve minden file) mellett ott van? Ha igen, akkor teljesen mindegy, mert az csak a torrentek egymás közti prioritását szabályozza, és nincs kihatással a teljes internet sávszélességed kihasználására más programokkal szemben. Se UPC, sem pedig más szolgáltatónál. Ha azt szeretnéd elérni, hogy az rtorrent mellett több sávszélességed maradjon egyéb célokra, akkor vagy egyszerűen korlátozod a le, és feltöltési sebességet, vagy pedig priorizálhatod is, de ahhoz QoS kell.
-
Kovi71TM
tag
Hi!
Az rtorrenben a pioritást mire érdemes állítani upc alatt?
A pereket miért nem látom csak 1-2-őt?
Kösz!
-
kiszl
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki esetleg tudja, hogy hol tudnék új tápot venni egy ilyen típusú routerhez, az legyen szíves írja meg (amit adtak hozzá az 5V, 2.5A-es volt).
Köszönöm.
-
vargalex
félisten
Hi!
Azért az előbb adott linken az is ott van, hogy hogyan kell visszaállni a gyári firmware-ra.
tftp-vel nem tudod rátölteni már a firmware-t? -
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
Hi!
Milyen routered van?
OpenWrt Failsafe mode WL-500gP
OpenWrt troubleshooting -
Beri
addikt
Valaki tudja, hogyan lehet openwrt-t visszahozni halálközeli állapotból? Feltoltam a routeremre (igaz nem wl-500, de nem találtam másik fórumot, ahol ez lenne a téma), x-wrt indult, megadtam a pass-t, meg a pppoe user/pass-t, nyomtam egy apply-t és azóta se kép, se hang. Még pingelni sem tudom a 192.168.1.1-et...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha valaki esetleg érdekelt a dologban...
Megjelent a Kamikaze 8.09.2 -
gyugyo
csendes tag
válasz
Tutu7030
üzenetére
Nálad pörög a winyo, ha a HUB nincs feldugva a router-re ?
Csináltam méréseket a következő képpen.
HUB [márkája]. LED nélküli.
Router-t HUB-al összekötő USB kábel piros erét elvágtam és ráakasztottam egy ampermérőt HUB-táp nélkül. A HUB üresen (winyo és minden nélkül) 84mA-t evett. Winyo-val közel 600mA-t. Ezt követően megtápláltam a HUB-ot külön adapterrel. Ekkor a router és a HUB közötti piros éren (ami egyébként a +5V) nem folyt többet áram. Sehova. Az-az a HUB nem táplálja visszafelé a routert.
Nálad,
- ha pörög a winyo HUB-router összedugás nélkül és úgy nem melegszik a táp, ezt követően, ha feldugod (túl)melegszik, akkor a HUB-od eteti a routert is. Az véleményem szerint HUB hiba.
- ha nem pörög a winyo HUB-router összedugás nélkül, akkor azért nem melegszik a táp
Áramot kellene mérned valahogy, nem feszültséget.
-
gyugyo
csendes tag
válasz
Tutu7030
üzenetére
Lehet, hogy a HUB táp picivel magasabb feszültségű, mint az ASUS táp és elkezdi etetni a routert is. Áramot kellene mérni a külső táp 5V-os körén. Mindkét esetben.
Bár logikai alapon a HUB-nak, ha külső tápot kap, le kellene választania a visszatáplálást a bemenetére, de még nem mértem ilyet.
-
-
gyugyo
csendes tag
válasz
Tutu7030
üzenetére
Például:
Samsung HM320II
Power Requirenents Voltage +5V±5%
Spin-up Current(Max.) 1000 mA
Seek(typical) 2.5 W az-az kb. 0,5A
Read/Write(typical) 2.5 W az-az kb. 0,5A
Low Power Idle(typical) 0.85 W
Standby(typical) 0.25 W
Sleep(typical) 0.2 WEzek az adatok hozzávetőleg a többi 2,5" winyora is igazak.
Plusz amit a HDD-tok SATA-USB átalakítója megeszik,
plusz amit a HUB megeszik. Két winyoval több mint 1A.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Aktív-passzív problémám van a routeren .

µTorrentet használok, és állandóan változik az állapotom, gyakrabban passzív néha aktív vagyok bármiféle beavatkozás nélkül .
Természetesen a portforward OK. minden be van állítva, ez a routerben látszik is, tűzfal ESS ott is be van állítva, a probléma mégis fennáll .

Én az aktív-passzív állapotomat háromféle módon nézem :
1. kliens jelzése zöld, vagy sárga
2. µTorrent Port Checker
3. torrent honlapok jelzéseEzek közül egyáltalán mellik lehet hiteles ?
Néha ezek egymástól teljesen eltérő állapotokat mutatnak .

Mi lehet a megoldás erre változó hülle problémára ?

Üdv.
Astra
-
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
5V/1A
Rack-HUB-hub és adapter közötti vékony madzag nem melegedett,csak maga az adapter. -
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagy-nagy THX!
Tudtam,hogy egyszerű a megoldás,mert egyszer már segítettél ebben,csak egyszerűen már nem fog az agyam az elmúlt pár napos szenvedés után(ráadásul a fejem is majd szét esik).
Már csak az rtorrentet és az nfs-t kell gatyába rázni. -
-=joel=-
csendes tag
Mostanában elég sokszor a router wan portján kimenő forgalom 1-2 kb az is kifelé próbálkozásnak tűnik, befelé meg semmi. A kapcsolat elvileg megvan a status menü szerint, ha bontom és újra konnektálok akkor a bandwidth fülön nézve egy tüske jelenik meg valami rettenetes nagy sávszéllel amit 10 ilyen router se tudna egyszerre kihasználni.
Aztán pár percig jó a net utánna megint nem. Teljesen random módon jön elő a probléma.
Pl ha a hdd-t rádugom akkor 90%, hogy ez fogad.A logban furcsát csak ezeket a bejegyzéseket találtam:
daemon.err miniupnpd[1715]: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): No such device
daemon.err miniupnpd[1715]: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): Cannot assign requested address
Valakinek valami ötlete?
-
Tutu7030
veterán
Délután sikerült mégis szereznem egy más típusú usb hubot.
Úgy néz ki,ezzel sikerült beüzemelnem a 60GB-os hdd-t.
Viszont ismét elkövettem azt a hülyeséget,hogy ipkg upgrade-t csináltam.
httpd elhasalt(de szvsz ezt helyre tudom majd billenteni(ha nem,akkor csinálok a 160GB-ra egy új telepítést))
-
GandC
tag
Szerintem nyugodtan használhatod csak a V2-t is, nem fogja vissza a torrentezés a routeren még a wan-lan forgalmat sem. Én is úgy használom, bár nekem V1 van.
A lan-lan forgalmat meg pláne, hiszen az át se megy a router prociján, csak a switch részen. (FIXME)
De természetesen, ha ragaszkodsz hozzá, van értelme hiszen keveset fogyaszt, jól működik és fel tud csatlakozni a másik router lan portjára. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
A cégem FTP szerverén sok anyag van, ami időnként változik. Meg lehet oldani, hogy tükrözzem a tartalmat a router wincsire?
-
Jetx
csendes tag
Sziasztok!
Van annak értelme, hogy egy másik router alatt csak torrentezésre használom a V2-es routeremet? A wan porton keresztül fel tud csatlakozni a másik router lan portjára?
Nem igazán láttam olcsóbb torrentezős gépet, viszont ha jól vettem ki a korábbi írásokból a torrent leterheli annyira a router prociját, hogy visszafogja a hálózaton belül történtő adatforgalmat.
Üdv
-
CS_D
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy jó topicban kérdezem, de úgy láttam többen is vagytok, akik ASUS RT N16 routerre váltottátok a jó öreg WL500gP-t.
Legfontosabb kérdésem lenne, hogy Sambás másolás során mennyivel gyorsabb az N16, mint a WL500gP v1?
Igazából egy sebesség érték is bőven elegendő lenne. És személyes tapasztalat érdekelne, nem a "neten fellelhető érték".
Mert sajnos nagyon keveslem a 3.5 MB/s-os Samba sebességet a WL500gP-n. Szeretnék 130 gigát leszedni a routeren lévő HDD-ről, de belátható időn belül nem tudná átmásolni.

Most mérgembe leszedtem a routerről, és rákötöttem volna gépre, viszont Win7-re nem találtam számomra megfelelő működésű és sebességű EXT2 partíciókat kezelő drivert, ezért, most XP-s laptopon keresztül, LAN-on keresztül húzom át a cuccost a Win7-es gépre, és botladozom a kábelekben. Szóval ezért lenne jó, ha a router normális sebességű USB vezérlővel rendelkezne.
Esetleg a RAM upgrade gyorsítana egy picit a Samba másolási sebességén?
Mert most 2 dolgon gondolkozom:
- várok még, amíg kijön a custom firmware az új ASUS-ra, és lecserélem arra
- vagy pedig egy kis upgrade-et kap a jó öreg WL500gPSzerintetek melyik célszerűbb?
Én nagyjából torrentezésre, és Samba másolásra használom a routert. Ha több RAM lenne, akkor esetleg FTP-t és webszervert üzemeltetnék.Szóval kérlek osszátok meg velem véleményeteket, hogy mit tegyek.

Üdv,
D -
sanzi89
addikt
válasz
ecaddict
üzenetére
Nem állítom, hogy mindent értettem abból amit írtál, de legyen.

Valószínűleg az volt, hogy 1mb/sec-el töltöttem le, és 600kb/sec-cel töltöttem fel gépről WiFi-n. Ha leállítom visszamegy <=3%-ra.
u.i.: Az időszinkronizálást a default 2 óráról átállítottam 144 (max érték)-re. Nem kell nekem, hogy olyan pontos legyen, hátha ezzel is egy nagyon minimális számíási teljesítményt szabadítottam fel. Vagy se...
Köszönök mindent!
-
ecaddict
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Az, hogy a 30% sok-e vagy normális attól függ mit csinál a router. Itt viszont olyanokra is kell gondoolni ami nem annyira látványos mint pl. a korábban emlegetett idő szinkronizálás vagy adatok pakolgatása a WAN/LAN interfész között.
Egyébként a ksoftirqd-nak mint a neve is mutatja a megszakításokhoz (angolul interrupt) van köze. Mivel a megszakítás sem jobban érthető (cserébe jóval hosszabb), mint az interrupt, most ezt fogom használni.
Az interrupt-al a HW jelez (üzen) a procinak, hogy valami történt. Ez lehet egy időzítő (timer) lejárata vagy az, hogy egy ethernet üzenet érkezett/el lett küldve.
Ennek van egy része amit gyorsan le kell kezelni. A többit pedig egy kernel thread végzi. Ezt lehet időziteni, priorítást rendelni hozzá stb. Na ez a softireq.
Többet itt lehet megtudni róla. A teljes kernel analízis meg itt található.
Röviden: a ksoftirq ahol a kernel teszi a dolgát (legalábbis egy részét).
Szerk: Tutu7030 rossz esetben a gagyi hub a routert vágta haza. A hub vissza is tudja táplálni a routert. Roppant zavaró, pl nekem ha rá van téve a diszk, hiába húzom ki a router adapterét még halványan világítanak a LED-ek mint amikor már halódik a router tápja. Lehet, hogy a hub zavarja a routert (én is használtam hub-ot, nekem nem volt ilyen gondom, de ki tudja).
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Egy olyan dologra lettem figyelmes, hogy a ksoftirqd_CPU0 folyamat átlagosan 30%-ot eszik a CPU-ból. A kérdésem az lenne, hogy ez a process mit csinál illetve miért eszik ennyit?
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Kevésnek érzem, mert a 3 MBit / sec az 375 kbyte / sec. Namármost egy régi 2 Mpixeles fényképezőgép 300 - 500 kbyte méretű képeket csinál JPG-ben, és ez ezért nem valami csúcs minőség, de végülis elfogadható. Így elméletileg, ideális esetben egy kép letöltése a routerről 1 - 2 másodperc, ami nem tűnik soknak, de a gyakorlatban, amikor más is fut mellette, akkor hosszabb ideig is eltarthat. Ezért próbálkozom a QoS-el.
-
DibiLipi
csendes tag
Big Thanks! A klonozas segitett, koszi az ujabb fw-t is!!!
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia Intruder!
Köszönöm a részletes és alapos beállítási segédletet. Igen, a lighttpd és a böngészés sebességét együtt szeretném a torrent fölé priorizálni. A böngészés jó volt eddig is, és most is jó. A lighttpd sebességét, azaz a gyerkőc képgyűjteményét még tesztelem külső helyszínen, pl. a melóhelyen. Ma napközben nem volt valami gyors. Tegnap délután édesanyámnál gyorsabb volt. A sebességeim egyébként 30 / 3 MBit / sec, és ezt pl. a www.speedtest.net oldalon ki is tudtam mérni, ill. el tudtam érni, amikor nem futott torrent. Igazából a 3 MBit / sec feltöltési sebességet érzem kevésnek, a letöltési meg sok, szerintem kedvezőbb lenne pl. egy 15 / 6 MBit / sec, de ilyen csomag nincs.
-
ecaddict
senior tag
válasz
DibiLipi
üzenetére
Az 1.9.2.7-10 régi, próbáld ki az újabb verziót (r1000).
Majd a routeren (SSH-n)
1) ifconfig
2) ping bix.huA gépről ami a routerre van kötve
1) Linux: ifconfig Windows: ipconfig /all
2) ping 192.168.1.1 -
DibiLipi
csendes tag
Sziasztok,
kezdo vagyok es segitseget szeretnek kerni, alap diginetem van, DHCP-vel, ha nincs router, tokeletes a net, ha a modem es a gep koze van kapcsolva, semmi... Pedig a kapcsolat felepul a router es a modem kozott. Valaki talalkozott mar hasonloval? A vas V1-es Oleg 1.9.2.7-10 firmware-el.
Grat a cikkhez illetve ez a forum is nagyon hasznos (lenne). -
Tutu7030
veterán
válasz
Tutu7030
üzenetére
Alakul..

Nézem a logot,már egy órája ilyeneket ír..
Jan 11 15:35:01 kernel: Device 08:01 not ready.
Jan 11 15:35:01 kernel: I/O error: dev 08:01, sector 242600
HDD csere:
an 1 01:00:06 kernel: scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Jan 1 01:00:06 kernel: Vendor: ST96812A Model: S Rev:
Jan 1 01:00:06 kernel: Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Jan 1 01:00:06 dhcp client: bound IP : 193.227.196.47 from 193.227.196.33
Jan 1 01:00:06 kernel: Attached scsi disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
Jan 1 01:00:06 kernel: SCSI device sda: 117210240 512-byte hdwr sectors (60012 MB)
Jan 1 01:00:06 kernel: Partition check:
Jan 1 01:00:06 kernel: /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0:SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 70000
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 0
Jan 1 01:00:06 kernel: SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 70000
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 2
Jan 1 01:00:06 kernel: SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 70000
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 4
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 6
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 0
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 2
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 4
Jan 1 01:00:06 kernel: I/O error: dev 08:00, sector 6
Jan 1 01:00:06 kernel: unable to read partition table
Jan 1 01:00:07 kernel: usb.c: USB disconnect on device 01:03.2-1.3 address 3
Jan 1 01:00:07 kernel: USB device disconnected from the SCSI subsystem

Mi a bánatos baja van mind a két hdd-vel a routernek??
-
Santino
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam elkezdem igazságosabban kiosztani a rendelkezésre álló sávszélességet az itthoni gépek között. Nem csomagprioritással, hanem sávszélesség szabályozással (minden gép kapna egy meghatározott sávszélességet).
Nosza generáltattam egy scriptet (többet is) a Robson-féle Script Generator-ral (tudom ez WRT-54-re van kitalálva, de hátha..., hiszen a Tomato-t is ismeri). Próbaképpen egy gépre állítottam be egy 1024 kbps-os download szabályt.TCA="tc class add dev br0"
TFA="tc filter add dev br0"
TQA="tc qdisc add dev br0"
SFQ="sfq perturb 10"
tc qdisc del dev br0 root
tc qdisc add dev br0 root handle 1: htb
tc class add dev br0 parent 1: classid 1:1 htb rate 13500kbit
$TCA parent 1:1 classid 1:10 htb rate 1024kbit ceil 1024kbit prio 2
$TQA parent 1:10 handle 10: $SFQ
$TFA parent 1:0 prio 2 protocol ip handle 10 fw flowid 1:10
iptables -t mangle -A POSTROUTING -d 192.168.0.5 -j MARK --set-mark 10Save és reboot után a letöltési teszt eredménye nem tükrözte a korlátozást, jöttek a bitek a teljes sávszélességen.
Tudna valaki valami ötletet adni, hogy miként alkalmazhatnám a sávszélesség szabályozást eredményesen?
Előre is köszi! -
Tutu7030
veterán
Megint lejárt a szerkesztési időm..

Szóval:
Az rtorrent most ezt tolja a webes felületen:
[11.01.2010 12:17:03] WebUI started.
[11.01.2010 12:17:04] Bad link to rTorrent. Check if it is really running. Check $scgi_port and $scgi_host settings in config.php and scgi_port in rTorrent configuration file.
[11.01.2010 12:17:04] Bad response: (500) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>Lehet,hogy kellene egy teljes router+hdd törlést csinálnom?
A fw restore programos frissítés teljes törlést csinál a routeren,vagy maradhatnak rajta dolgok(beállítások)?
-
Tutu7030
veterán
válasz
ecaddict
üzenetére
Egszerre csak egy hdd-t használok a hubbal.
Hub cserélve,router reboot:
Részlet a router logból:
Jan 11 11:59:44 syslog: refused mount request from 192.168.1.75 for /opt/etc/samba/Share (/): no export entry
Jan 11 11:59:44 syslog: refused mount request from 192.168.1.75 for /opt/etc/samba/Share (/): no export entry
Jan 11 12:01:16 syslog: refused mount request from 192.168.1.75 for /opt/etc/samba/Share (/): no export entryRouter+hub táp egyszerre kihúz a 220-ból,majd vissza(egy közös elosztóba vannak dugva)
Részlet a logból
Jan 1 01:00:06 kernel: scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Jan 1 01:00:06 kernel: Vendor: WDC WD16 Model: 00BEVS-00VAT0 Rev:
Jan 1 01:00:06 kernel: Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Jan 1 01:00:06 kernel: Attached scsi disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
Jan 1 01:00:06 kernel: SCSI device sda: 312581808 512-byte hdwr sectors (160042 MB)
Jan 1 01:00:06 kernel: Partition check:
Jan 1 01:00:06 kernel: /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 p3
Jan 11 12:06:20 kernel: Adding Swap: 506036k swap-space (priority -1)Operában https://my.router/ és bejön az INT-ROUTER felület.
Szóval működik,de szvsz ennek nem így kéne mennie.

Válasz (#12019) Intruder2k5
Volt fent a legújabb is(r1000) (de ott meg valami gebasz volt a wlan résszel,mert a teló még akkor sem tudott kapcsolódni hozzá,ha nyitottá tettem) , meg a tomato is(ez utóbbi nekem nagyon idegen volt). -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Tutu7030
üzenetére
"Nem a legújabb oleg fw volt"
Azóta feltetted már?Esetleg egy próbára javasolnám a Tomato-t is, ha az új OLEG sem segít. Ha másra nem, legalább arra jó lenne, hogy kizárjuk a firmware-el való inkompatibilitási hibát. (amire azért elég kicsi az esély)
Ha megpróbálnád, én ezt javaslom.
-
Tutu7030
veterán
válasz
ecaddict
üzenetére
A tv(samu 32b650) is elbírja 1 csatlakozóról is a hdd-t.
2 különböző rack és hdd van itthon,router mind a kettővel ugyanúgy nem csinál semmit.
Hubhoz adatlap szerint 5V-2A adapter van."ha van időd, lehet ki lehet sakkozni mi a gyenge láncszem."
..első körben megpróbálok másik hubot szerezni. -
ecaddict
senior tag
válasz
Tutu7030
üzenetére
Lehet kifogtál egy olyan diszket aminek nagyobb a fogyasztása. Ezek felpörgéskor simán felvesznek 1A-t is.
Amik lehetnek:
1) Nem birja a hub tápja (nekem pl. 1A-es csak), vagy már az is gyengélkedik
2) Nem birja a hub (azaz hiába is tennél rá nagyobb tápot, lehet az sem segítene)Azt nem mondom, hogy rögtön vegyél egy új adaptert a hub-hoz (2. pont miatt), de valahonnan ideiglenesen egy próba erejéig meg lehetne próbálni.
Tippek a megoldáshoz:
- Rack csere. A routerhez csak olyan rack-et érdemes venni aminek van táp csatlakozója (ezek többnyire eSATA-sak, azaz drágábbak) és lehetőleg kompatibilis valamilyen jobb adapterrel
- Mivel a HDD csak a felpörgéskor vesz fel nagyobb áramot valahogy el kellene érni, hogy amig felpörög nem hasznája a router (az sajnos elég gázos megoldás mert nekem pl. non-stop rajta van a routeren és áramszünet után magától indul)Röviden: Talán a rack+jobb adapter csere a biztosabb megoldás, de ha van időd, lehet ki lehet sakkozni mi a gyenge láncszem.
A PC nem biztos jó teszt. Lehet a PC az USB-n is meg tudja hajtani az egészet.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem működik! A led világít rajta.De még azt sem hallani,hogy a felpörgetést próbálná.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is kb 3 hónapig használtam hub nélkül a routeren. De pont azért vettem a hubot,mert router reboot esetén sokszor nem tudta felpörgetni a hdd-t.
Olyankor routerből táp kihúz/visszadug és többnyire elsőre el is kapta(vagy másodikra). -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Tutu7030
üzenetére
És HUB nélkül sem kezeli?
Tudom, hogy nincs külső tápja a rack-nek (legalábbis mintha ezt olvastam volna), de ha van dupla USB kábele, és be tudod dugni az egy winyót mindkét USB-be, akkor nyugodtan próbáld meg, elvileg elég tápot kell, hogy kapjon, és egy-két nap alatt semmi baja nem lesz a routernek. (Én használtam így pár hónapot) Tehát hagyd ki a HUB-ot...
Vagy ez már megvolt, és így sem ment? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ambipur
üzenetére
Egy picit félreértettelek tegnap, én úgy olvastam, (mint kiderült rosszul) hogy a lighttpd-t is a routeren átmenő böngészőforgalom főlé akarod emelni, és most figyeltem jobban, hogy ezt a kettőt szeretnéd a torrent fölé. Mondjuk, amit leírtam, az akkor is igaz, csak annyit tennék hozzá, hogy ha nem nyúltál még a QoS-hez, akkor abban "gyárilag" van néhány szabály definiálva. Ilyen többek közt az, ami a 80, és 443-as portokon zajló 512 KB-nál kisebb TCP forgalmat (pl. böngészés) "High", és az ugyanilyen, de 512 KB feletti forgalmat (pl. http letöltések) "Lowest" prioritásba teszi. Az 1024-65535 portokon zajló forgalom, a "Bulk Traffic", default-ban "Lowest" prioritású. Tehát a böngészés prioritása már gyárilag meg van emelve. Persze egyel lehet még feljebb tenni, ha úgy látod jónak, de én első körben mindenképpen a sebességmérést, majd a helyes sebességértékek beírását, és az osztályokhoz (class) tartozó határok beállítását javasolnám. Ha ezek nem megfelelőek, akkor hiába csinálsz bármilyen szabályokat, úgysem lesz jó...
A QoS használatával némi sebességet természetesen "feláldozol", mert mivel nem a maximumot kell beírni, így azt sosem fogod tudni kihasználni, dehát ez így működik, valamit valamiért. :-)
-
Tutu7030
veterán
válasz
ecaddict
üzenetére
Újabb adalék a témához..
Aktív hub pc-re rádug.
Hubra a hdd:működik.
Hubra a másik hdd is:nem működik.(ráadásul még az elsőt is lecsatolja)
Első hdd lehúz:elindul a második hdd.
-> úgy néz ki,egyszerre a két hdd-t nem bírja el a hub.De attól még az egyszem HDD-t kezelhetné a router a hubon keresztül,nem??

-
ecaddict
senior tag
Az RT-N16-os első Tomato verzió elég gyatrára sikeredett.
Totál instabil (lépten, nyomon fagy), amikor elkezdtem tölteni az rtorrent-el olyan módon felment a load amit semmi sem indokolt, úgy hogy semmi QoS nem volt bekapcsolva (mivel nem ADSL-em van, ennek egyébként sem lett volna semmi értelme).Részletek RT-N16 fórumban.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ambipur
üzenetére
Nálam, a QoS beállítás úgy nézett ki, hogy lemértem sebességteszt oldalon a "netspeed"-et.
A mért érték 90%-át beírtam a QoS megfelelő rovatába. Le, és feltöltést is. A "Default Class"-t "Lowest"-re állítottam, a "Prioritize small packets with these control flags" részben mind a 4-et bepipáltam.A feltöltési sebességeket így állítottam be:

A letöltést is hasonlóképpen:

Tehát az a forgalom, amelyik külön nincs kiemelve priorizálással, az maximum a sebesség 80%-át veheti igénybe. Nálam ide tartozik a torrent is. Ezek után már csak meg kell emelned egy nagyobb osztályba a lighttpd forgalmát, mondjuk portszám szerint. Ha a böngészés főlé szeretnéd emelni, akkor tedd be a "Highest"-be, és kész.
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia Intruder!
Kicsit több mint egy évvel ezelőtt az rtorrent telepítésével próbálkoztam meg először, de valami miatt nem sikerült. Szerintem a transmissiont sokkal egyszerűbb volt telepíteni. Most már nem szeretnék átállni.
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia Intruder!
Nem ehhez a hozzászóláshoz kapcsolódik a kérdésem, de hátha mégis van valami jó QoS beállításod? Valami olyasmi kellene, hogy hogyan lehetne a lighttpd forgalmát, illetve a routeren átmenő internetezést a torrentezés fölé priorizálni?
-
ambipur
tag
Halihóóó emberek!
Úgy néz ki, megvan, miért vagy milyen esetben "fagy le" a routerem. Van egy torrentem, amit elég nagy sebességgel (100 - 200 kbyte / sec, vagy még ennél is több) seedeltem. Ilyenkor a load 3 fölé is ment. A transmissionben korlátoztam a feltöltési sebességet 150 kbyte / sec értéknél. Ez úgy néz ki segített, azóta kisebb a load. Most az 1.76-os transmission-t használom. Egy leírás a konfigurálási lehetőségekről: [http://trac.transmissionbt.com/wiki/EditConfigFiles] Aki régebbi transmission-ről tért át erre az újabbra, annak tájékoztatásul megírom, hogy a download-limit, download-limit-enable, upload-limit és upload-limit enable helyett az alábbi új szintaxis érvényes: speed-limit-down, speed-limit-down-enabled, speed-limit-up és speed-limit-up-enabled.
-
GML
őstag
ez micsoda? valahogy nem tudtam rájönni? talán az "üresjárat"?
PID PPID USER STAT VSZ %MEM %CPU COMMAND
1 0 root R 1036 3% 98% /sbin/init noinitrd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagy-nagy THX!
Tudtam,hogy egyszerű a megoldás,mert egyszer már segítettél ebben,csak egyszerűen már nem fog az agyam az elmúlt pár napos szenvedés után(ráadásul a fejem is majd szét esik).