Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
batkamanó
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kedves Intruder2k5!
A linkelt leírásod alapján sikeresen feltettem a WL500gp router-re a javasolt shibby féle Tomato firmware-t, majd megcsináltam minden beállítást, telepítettem az Optware csomagot és minden működik. Sokkal egyszerűbb volt ez, mint amivel én próbálkoztam volna.
Hálás köszönet a leírásért és a segítségért
. -
ecaddict
senior tag
válasz
batkamanó
üzenetére
Ha Oleget teszel innen érdemes leszedni:
http://code.google.com/p/wl500g/downloads/list
Kb. 35k letöltés volt 2.4-es kerneles verzióból szóval annyira rossz nem lehet (jópár évig ezt az Oleget használtam ill. használom ma is csak a 2.6-os verzióját RT-N16-al).
Simán webről felmegy.Ha ez kész fel lehet tenni a Raas féle image-et.
http://www.wl500g.info/showpost.php?p=112117&postcount=69Ez az image se rossz, ezt használtam újra az RT-N16 Oleg tutoriálomban:
http://wl500g.info/showthread.php?t=23684
A leglényegesebb különbség az fstab, ugyanis 2.6-os kernelnél /dev/sda van és nem /dev/discs....
Viszont a régi fstab is létreohozható akár vi nélkül is, csak ezt kell bemásolni a terminálba:cat > /etc/fstab << __EOF__
#device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/discs/disc0/part1 none swap sw 0 0
/dev/discs/disc0/part2 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/discs/disc0/part3 /mnt ext3 rw,noatime 1 1
__EOF__
flashfs save && flashfs commit && flashfs enableAzaz az RT-N16-os tutoriál 3. lépése helyett (1. particionálsás, 2 formázás) ezt bemásolva a terminálba vsz. simán felmegy a Raas (nem próbáltam):
DLN=`wget -q "http://wl500g.info/showpost.php?p=193668&postcount=1" -O - | /bin/sed -n '/flashf.*tar.gz/p'`
DLL=`echo "$DLN" | /bin/sed -n 's/.*\(attachmentid=[0-9]*\).*;\(d=[0-9]*\).*/\1\&\2/p'`
cd /tmp && wget -O flashf.tar.gz "http://wl500g.info/attachment.php?${DLL}" && cd / && tar -xvzf /tmp/flashf.tar.gz
chmod +x /usr/local/sbin/*
cat > /etc/fstab << __EOF__
#device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/discs/disc0/part1 none swap sw 0 0
/dev/discs/disc0/part2 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/discs/disc0/part3 /mnt ext3 rw,noatime 1 1
__EOF__
flashfs save && flashfs commit && flashfs enable
[ "`awk '/SwapTotal/{print($2)}' /proc/meminfo`" -eq 0 ] && mkswap /dev/sda1 && swapon /dev/sda1
mount -o noatime -t ext3 /dev/discs/disc0/part2 /opt && mount -o noatime -t ext3 /dev/discs/disc0/part3 /mnt
[ -n "`mount | sed -n '/\/opt/p'`" ] && [ -n "`mount | sed -n '/\/mnt/p'`" ] && cd /mnt && wget http://files.wl500g.info/asus/custom/raas/v10/opt.tar.gz && cd / && tar -xvzf /mnt/opt.tar.gz && cd /opt && wget http://files.wl500g.info/asus/custom/raas/v10/mnt.tar.gz && cd / && tar -xvzf /opt/mnt.tar.gz
ipkg update
cd /mnt && wget http://rutorrent.googlecode.com/files/rutorrent-3.0.tar.gz && tar -xvzf rutorrent-3.0.tar.gz
ipkg install readline && ln -s /opt/lib/libreadline.so.6.1 /opt/lib/libreadline.so.5
[ -x /opt/etc/init.d/rc.unslung ] && /opt/etc/init.d/rc.unslung start
#rebootUUID-s/Label-es mount:
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n16/hsz_963-963.html -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
batkamanó
üzenetére
1. Nem, mert nem fog felmenni! Később, frissíteni már tudod majd onnan, de első alkalommal az OLEG és a gyári fw is visszadobja a Tomato-t.
2. Benne van a Utility csomagban, tehát azt kell letöltened. Win7 alatt mindenképpen Rendszergazdaként indítsd, és semmilyen tűzfal ne legyen ez alatt az idő alatt bekapcsolva.
-
batkamanó
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Átolvastam a leírásodat a tomato+optware telepítésről, teljesen érthető és részletes, természetesen ezt teszem fel, hogy minél újabb, jobb legyen a szoftver a routeren.
Mielőtt elkezdeném, két kérdésem is lenne:
- Eddig a firm frissítést a routeről végeztem a system setup-ból indítva a megfelelő menüponttal, ez ennek a firm-nek a frissítésekor már nem járható út?
- Próbáltam letölteni az ASUS oldaláról az általad a leírásban ajánlott és használt ASUS Firmware Restoration Tool-t, de ilyen nincs a honlapjukon, ott csak egy szoftvert találtam ASUS WL-500gP utility version 3.5.0.0 néven, ami úgy tűnik, hogy nem az. Rákerestem az ASUS honlapján lévő keresővel is, de nem kaptam rá találatot. Honnan lehetne letölteni a legújabb Firmware Restoration Tool-t (Win 7 alól frissíteném)?
Előre is köszi a segítséget.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
batkamanó
üzenetére
Bizonyára nem megoldhatatlan, csak két lemez révén más eszközökhöz is kellene nyúlni, mint például a label, vagy az UUID alaján történő mountolás, mert az is lehet, hogy először a HDD-t ismeri fel, akkor az lesz az sda, aztán mikor képbe kerül a másik eszköz, akkor az lesz az sda, a régiből meg lesz sdb. Szóval ez így már nem biztonságos, erre a fentebbi módszerek lennének jók.
-
batkamanó
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm az újabb gyors segítséget.
Elolvasom az általad ajánlott linken lévő írásokat és megpróbálom a legújabbak szerint telepíteni a dolgokat. Egyáltalán nem ragaszkodom az Oleg-hez, nekem mindegy milyen a firm, csak jól működjön vele a router :-).
Bízva a tapasztalatodban természetesen elfogadom amit ajánlottál, már le is töltöttem az általad linkelt firmet.
Amúgy közben kísérleteztem a sleep idővel. Először beírtam 20-at, ekkor volt swap, viszont az opt partíciót rossz helyre, a tmp/nmt-be mountolta.
Levettem 10-re, ekkor volt swap, de az opt partíciót két helyre is bemountolta, tmp/nmt-be és az opt-ba is.
Levettem 9-re, ekkor az opt jó lett, viszont megint nincs swap.
Úgy látszik, ez megoldhatatlan.Már emiatt is átnézem az általad javasolt újabb dolgokat.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
batkamanó
üzenetére
Én már jó ideje Tomato-t használok, és azt is supportálom... A linken, ami egyébként az aláírásomban is szerepel, megtalálod a telepítéshez szükséges útmutatót, illetve azon kívül még néhány írást, ami hasznos lehet később. Ha a Tomato mellett döntesz, akkor én a Shibby féle 2.4-es kerneles BT-VPN verziót ajánlom a routeredre. (jobb klikkel tudod csak menteni)
Persze, ha Neked jobban bejön az OLEG, nyugodtan maradhatsz az mellett is, nincs azzal semmi baj. A https-re sajnos nincs ötletem ennyi infó alapján. Ehhez kellene tudni, hogy milyen programok futnak, illetve jó lenne látni a post-firewall file-t is.
-
batkamanó
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a gyors választ, mindjárt kipróbálom.
Mit ajánlanál a régi leírás és image file-ok helyett, ami újabb erre a routerre, mert ha az jobb, akkor azt tenném fel.
Az az igazság, hogy már évek óta használtam ezt a router még a régi 7-es Oleg firmmel és a seaky féle beállításokkal, de mivel a napokban meghalt a tápja, gondoltam kicsit felújítom, mielőtt újra rendszerbe állítom, és elsőre az előző hsz-ben linkelt megoldás jött fel a google-ban. Olyan egyszerűnek tűnt, hogy gondoltam ezzel nem lehet probléma (a Linux-hoz elég keveset értek, azt is csak a router miatt, mikor először konfiguráltam), de tévedtem.
Arra esetleg lenne tipped, hogy https-en miért nem lehet elérni?
Szerk:
Sajnos a sleep 5 sem segített, továbbra sem mountolja fel a post-boot a swap-et. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
batkamanó
üzenetére
Szia!
Az is lehet, hogy a pendrive-ot lassabban ismeri fel, ezért nem kapcsolja be a swap-et... Próbálj meg a post-boot elejére (vagyis a swap aktiválása elé) betenni egy...
sleep 5
sort. Ezzel a script meg fog állni, és várakozik 5mp-et a továbblépés előtt. Aztán majd meglátod. Amúgy meg sikerült megtalálnod a létező legöregebb leírást! És a leírás még hagyján, de az image file-ok... Na mindegy, végülis azért működnie kell, csak lesz egy három éves rendszered!

-
batkamanó
csendes tag
Sziasztok
Két napja küzdök ezekkel a problémákkal az ASUS WL-500g Premium V1 routerremmel:
A "http://logout.hu/cikk/asus_router_okositas_a-tol_z-ig/bevezetes.html" cikk alapján megcsináltam mindent, az onnan letöltött, Intruder2k5 kolléga által készített 3 partíciót feltettem úgy, hogy az opt és a swap partíciók egy kétfelé partícionált 2 GB-os pendrive-on vannak, az adat partíció pedig egy 200 GB-os USB-s winchesteren.
Megcsináltam a fenti címen leírtak szerint a post-boot állományt, lementettem, újraindítottam a routert, de bármit csinálok, a pendrive 2. partícióján lévő swap-ot nem mountolja fel, az 1. partíción lévő opt-ot viszont felmountolja a megfelelő helyre. Ha a swap partíciót a putty-ból ua. parancsorral, mint ami erre a post-boot elején van felmountolom, akkor működik. Mi lehet az oka, hogy a post-boot a swap-et nem tudja bemountolni?A putty ssh-n látja a routert, IP címen a böngésző látja, de hiába csináltam meg minden lépést a leírás szerint, a https://my.router vagy https://asus címen nem lehet kapcsolódni hozzá a böngészővel. Minden ezzel kapcsolatos leírást elolvastam, a post-firewall beállításai jók, a 443 port engedélyezve. mi lehet a hiba és a megoldás?
Előre is köszi a segítséget.
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mondom, a szolgáltatóval lehetett valami, mert a T-s netnél bedugtam a gagyi tp link routert amin már be volt állítva minden, (dinamikus ip volt ott is, mac alapján fix belső ip és forward) csak épp menni nem akart.
-
ArchElf
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amúgy mindegy, hogy v1, vagy v2?
AE
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, pontosan.. De mondom, ip címet se ugyanazt adja, valami nagy hülyeség van itt.... Megy fel a tomato és kész...
-
ArchElf
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, hogy USB-Modem miatt kelleni fog a 2.6... Bár most is egy 2.4-es Oleg van rajta (a 2.6-al valamiért nem tudtam összehozni a modemet). Trial-and-Error, sajnos

Ja köszi, amúgy

AE
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ArchElf
üzenetére
A 2.6-os kernel egy kicsit jobban terheli a routert, azzal mindig több a CPU Load, és szerintem érezhetően lassabb is... Ezen kívül felhasználói szemmel nem sok, persze vannak dolgok, amik a 2.4-es build-ekbe nem kerültek bele, de gondolom ezt láttad Te is. IPv6, Media Server, etc... Hátrányod nem származik a BT-VPN verzióból se, maximum nem kapcsolod be a torrent klienst, az meg teljesen mindegy már, hogy 3,5MB, vagy 3,1MB szabad hely marad a JFFS-ben. Persze Te tudod...

-
ArchElf
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Asszem kipróbálom (bár nekem a sima VPN is elég). 2.4 és 2.6 között mi a fő különbség, hogy a 2.4-et ajánljátok?
AE
-
-=Jam=-
addikt
válasz
ArchElf
üzenetére
K24 BT-VPN rámegy, sztem az a legjobb, ha kell JFFS és Transmission.
PonPon: Hmm, érdekes, nekem eddig ez nem így nézett ki, hanem a füleken br0, vlan, eth1 nevek voltak feltüntetve.
szerk: Jah én vagyok a hülye az a bandwidth nem az IP Traffic... akkor tényleg nem látszik semmi változás.
-
ArchElf
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezek közül melyik meg fel egy 500gP-re?
AE
-
-=Jam=-
addikt
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
v1-hez képest gondoltam. Ránézésre u.a...no majd meglesem! köszi!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
PonPon
üzenetére
Attól függ, hogy mihez képest... A v1-es IP Traffic-hez, vagy a sima Bandwidth Monitor-hoz képest? Előbbihez képest lövésem sincs, utóbbihoz képest annyiban, hogy minden egyes LAN-on lévő eszköz külön van monitorozva, ami itt a képen ugyan nem látszik, mert jelenleg nekem csak a WL-500W-re van feltéve ez a firmware, azon pedig nincs egy gép sem LAN oldalon.
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"cstats v2 for IPTraffic" ez mekkora változás, többet tud?
nézted Intruder2k5? -
Rick4
félisten
Érdekes történet: Ma bekötötték a T-s netet, a nálam problémás portforward azonnal ment a 2 ezret értő tp-link 340-esen is, (eddig csak az asus-on akart menni) a netsurf-os nettel meg persze nem ment, ráadásul mivel az asus volt a helyén, összedugtam a modemmel, mértem, a 25Mbit helyett 5Mbit lett, a tp- linkkel 25.... Vezetékkel van összekötve a gép, még nem is wifin csatlakozok.. Ráadásul az asus valami 31.-tal kezdődő ip-t kap, a tp-link 199-cal kezdődőt... Érthetetlen, igaz innentől mehet fel a tomato, mert menni fog a portforward is. Ez számomra érthetetlen.
-
XaraX
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy kedves barátom mégis ki tudta cserélni a kondit benne, ( igaz, 2000uF lett, az volt kéznél), tökéletesen működik.
Remélem, nem lesz gond, hogy nagyobb. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Új verzió a Shibby féle Tomato firmware-ből...
[RELEASE] 079V-EN
changelog:
* transmission upgrade to 2.41
- build-in queuing
- stop seeding if idle
- LPD and uTP configured via GUI
- selectable message level
* HFS/HFS+ support temporary removed
* cstats v2 for IPTraffic
* IPv6 fixes
* removed many of buildtypes! look into build.png file -
dioxin
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hmmm...
Ettől féltemKöszi a gyors választ
-
dioxin
csendes tag
Szevasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy létezik-e olyan FTP letöltő kliens ami WEB UI-val rendelkezik és az FTP szerveren lévő adatok közt tudok böngészni és töltögetni.
Tomato firmware-em van egy Asus WL-500GP2-en.Segítséget előre is köszi.
Üdv
-
ArchElf
addikt
Nálam Digi van és semmi gond (amióta átkötöttek digire) - elötte TVNetwork volt, az is gond nélkül...
A digis végponttal is lehet gond...AE
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A digis gond nem nálam, volt, a srác akinél voltam, mesélte, hogy a digivel meg a linksís eszközzel szívtak, t-home-nál meg m inden ment...
Majd látjuk, hogy ha bent lesz, mi lesz, most az van, hogy kivettem 2 órára, pihent, ekkor nem kap 30 percenként új ip-t, talán 2-3 óránként egyszer cserél, aztán eltelik 2-3 nap, és rájön megint... Tápot, kondikat is kimértünk, hibátlan minden. Szerintem itt nem a kábel színekkel lesz gond, de már úgyis mindegy, ennek a csapatnak lőttek.
-
XaraX
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Például itt... http://elektroexpressz.hu/spl/305890/5_V_adapter
A kritériumokat szintén megtalálod a fentebb linkelt fórumoldalon. -
XaraX
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Inkább vennék, ha tudnám, hol lehet kapni hozzávaló tápot.
Reménykedtem azért, hogy ezt fogjátok mondani.
Jelenleg vettem valami Tp-Link csodát, szűkös volt a választék a vasárnap is nyitva tartó boltokban.
Szóval, ha valaki tudna egy linket adni, hogy hol kaphatok hozzá, hálás lennék.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem a router halt meg, csak a táp! Ha tudsz forrasztani, akkor 100Ft-ból javítható, ha nem, akkor meg veszel hozzá egy új tápot. A javításhoz segítséget itt találsz...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=20.msg24#msg24
-
XaraX
addikt
Kedves routerem megbetegedett vagy elhalálozott...
Bedugom a tápot, ég rajta az '1-2-3-4" led és a "wan".
Semmi más.
Először még csak eldobálta a netet, aztán már nem is csatlakozott fel.
Most meg ez van.
Valaki tud valami okosat mondani?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A DIGI-s nettel véletlenül nem Nálad is a kábel probléma lesz, amit Laca 012 régebben már felvázolt?
A forward problémára kétlem, hogy a net csere megoldást jelent majd, hiszen mint Te is mondod, OLEG-el és gyári fw-vel működik, tehát a gond más lesz. Ezzel kapcsolatban még az jutott eszembe nem régen, hogy meg lehetne próbálni a broadcast címre forwardolni azt a portot, mert akkor elvileg azt minden gép megkapja... Csak emiatt már nem akartalak nyaggatni, hogy tedd vissza a Tomato-t, mert egyrészt a siker egyáltalán nem biztos, másrészt meg ha jelenleg működik más fw-vel, akkor nem kell azt bolygatni.
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ő azt mondja, digis hálózatban volt egy linksys router ami nem találta a helyét, T-nél 3 sarokkal arrébb meg tökéletesen ment. Biztosan van ilyen, logikát nem keresek benne. Már csak arra kellene majd rájönnöm, egy jóféle tomato-nál a portforward miért nem működik az esetemben. Igaz, két tp-link routernél sem tudom elérni hogy működjön, lehet a szolgáltatóval lesz a gond. Ezért is váltok, hátha valamit ők korlátoznak. De akkor az asus-nál se menne a gyári FW-rel meg az oleggel, míg nem megy DD-WRT-vel, tomato-val...
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Voltam egy hozzáértőnél, átnézte belülről a routert, minden hibátlan.
Szerdán T-kábel bekötés, majd kiderül az igazság. -
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azért ennyire nem tragikus a helyzet, de mindenképp megoldásra váró dolog...

-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Belenézek majd, közben meg rendeltem másik netet, hátha ott a gond.
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Belenézek majd, közben meg rendeltem másik netet, hátha ott a gond.
-
Rick4
félisten
Gyerekek!
Az lehet, hogy a routerben van valami kondi felpúposodva, és azért szaggat a net? Mert olyat csinál, hogy 20 percenként új ip-t kap, de a router maga megy akár hetekig is. -
-=Jam=-
addikt
Megvettem az RT-N16-ot, úgyhogy ha valakit érdekel egy WL500GP v1, akkor katt IDE.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Rég jártam erre. A routerem Asus WL-500GP V1 Tomato 1.28. Van egy kis gondom vele. Valószínű hogy egy portot kellene megnyitni. A helyzet a következő. Telefonnal wifizek rajta. Minden oké, de az Opera Mini nem megy rajta. Régen az Opera Miniben volt olyan hálózati opció hogy Socket és HTTP. Régen a HTTP-re volt állítva és oké volt a routeren keresztül. Ezt az opciót kivették az Operából és alapból socketen van. Az Opera Mini nem megy át a routeren. Fogalmam nincs melyik port kell neki. Aki tud valami infót ossza meg velem. Köszi!
-
-=Jam=-
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi! Veszek egy RT-N16-ot aztán majd kiderül, úgyis kellene már a GB-es LAN is.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Én ezt nem tudom pontosan megmondani Neked, mert ehhez nem elég gyors a netem! Jelenleg csak 7M/1,5M, és október 15-től lesz majd 16M/2M, de ugye még az sincs 2,5MB/sec.
Továbbá elég nagy a különbség a DHCP és a PPPoE net között is, mivel utóbbi eléggé leterheli a routert, így kevesebb erőforrás marad a torrentre. Például DHCP-n a WL-500G Premium is tud route-olni 80Mbps-t is, míg PPPoE-n már 55-60Mbps-nél van a vége.
Na meg a kérdésed le, vagy felfelé irányra vonatkozott? Mert seed-ben WL-500G Premium v2-n készült screenshot-on is láttunk itt már 2MB/sec-et, amire letöltés irányban persze esély sincs...
Én azt mondom, hogy seed-ben minden bizonnyal tud ennyit, de letöltésben nem esküdnék meg rá... Majd valaki válaszol, aki konkrét tapasztalattal rendelkezik a témában!

-
-=Jam=-
addikt
Intruder: Az ASUS RT-N16 mekkora sávszélességgel tudja kiszolgálni a torrentet? 2,5Mbyte/sec-et bírja? A WL500GP V1 1,1Mbyte/sec-nél megadja magát

-
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megint jött a hibaüzenet, amikor elkezdtem ftp-n letölteni az eddigi "termést".
Lefuttattam az áltlad írtat:
root@somarouter:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S99rtorrent restart
Restarting rtorrent
iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?)
.
root@somarouter:/tmp/home/root#Most újra hash-el, de "elmúlt" a baja...
Kösz a tippet. -
sekli
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, a PHP_FCGI_CHILDREN növelése megoldotta a problémát!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Bár ehhez nem nagyon értek, de nem a lighttpd.conf ezen része lesz a Te problémád okozója?
fastcgi.server = ( ".php" =>
( "localhost" =>
(
"socket" => "/tmp/php-fastcgi.socket",
"bin-path" => "/opt/bin/php-fcgi",
"min-procs" => 1,
"max-procs" => 1,
"max-load-per-proc" => 4,
"bin-environment" =>
( "PHP_FCGI_CHILDREN" => "1",
"PHP_FCGI_MAX_REQUESTS" => "5000" )
)
)
)Szerintem itt próbálj meg magasabb értékeket beállítani...
-
sekli
addikt
sziasztok!
php-hez kapcsolódóan minek kell(ene) futnia? Most vettem észre, hogy a php egyszerre csak egy kérést szolgál ki. Tehát ha éppen folyamatban van egy számításigényes PHP-kód, nem tudok megnyitni egy sima PHP-oldalt sem a routerról.
-
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Töltögetek, de most csak felfele, az meg eddig is okés volt. De mintha kicsit stabilabb és gyorsabb lenne valamelyest.
Hétvégén majd megizzasztom egy picit
-
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bocs, csak ma vidékeztem, most értem az ebédig :-) anyi a tapasztalat, hpgy a restart óta megy mint a kisangyal.
Logot, ami értékelhető, vagy nyomozati alap lehetne, azt találok valahol?
Sebesség elvileg nem okozhat gondot, 5/0,5 Mbit/secesem van, limitálva 500kB le- és 35kB feltöltésre.
WIFIt ki is kapcsoltam, eddig is csak a gyerek használta. Már ő is UTP-n van.
Köszönöm a sgítséget! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
soma232
üzenetére
Valamiért leállt az rtorrent, de azt ne kérdezd, hogy miért, mert azt nem fogom tudni megmondani neked, sok minden okozhat ilyet... Akár túlterhelés miatt is elszállhat, ha gyorsabb neted van, és nincs eléggé limitálva. Esetleg egy filerendszer hiba is okozhatja, ha ismét előjön, akkor rá is lehet engedni egy ellenőrzést a HDD-re.
-
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, most úgy néz ki jó.
Mi okozhatta? -
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
root@somarouter:/tmp/home/root# ps -afx
Warning: bad ps syntax, perhaps a bogus '-'? See http://procps.sf.net/faq.html
PID TTY STAT TIME COMMAND
2 ? S< 0:00 [kthreadd]
5 ? S< 0:00 \_ [khelper]
4 ? S< 0:00 \_ [events/0]
3 ? RN 0:22 \_ [ksoftirqd/0]
17 ? S< 0:17 \_ [kblockd/0]
42 ? S< 0:00 \_ [aio/0]
41 ? S< 1:12 \_ [kswapd0]
40 ? S 0:09 \_ [pdflush]
39 ? S 0:23 \_ [pdflush]
86 ? S< 0:46 \_ [mtdblockd]
334 ? SN 0:00 \_ [jffs2_gcd_mtd3]
336 ? S< 0:00 \_ [khubd]
408 ? S< 0:00 \_ [scsi_eh_0]
409 ? S< 13:27 \_ [usb-storage]
496 ? S< 0:00 \_ [kjournald]
582 ? S< 0:00 \_ [kjournald]
1 ? Ss 0:03 /sbin/init noinitrd
271 ? Ss 0:00 hotplug2 --persistent --no-coldplug
313 ? Ss 0:02 buttons
314 ? Ss 0:00 console
315 ttyS0 Ss+ 0:00 \_ /bin/sh
317 ? Ss 0:03 syslogd -L -s 50
319 ? Ss 0:06 klogd
365 ? Ss 0:00 p9100d -b -f /dev/usb/lp0 0
437 ? Ss 0:00 telnetd -p 23
3190 pts/0 Ss+ 0:00 \_ -sh
3202 pts/0 R+ 0:00 \_ ps -afx
441 ? S 0:00 dropbear -p 22
452 ? S 0:01 eapd
456 ? S 0:02 nas
462 ? Ss 0:06 crond -l 9
466 ? S 0:00 httpd
467 ? S 0:04 rstats
502 ? Ss 0:19 nmbd -D
503 ? S 0:00 \_ nmbd -D
506 ? Ss 0:00 vsftpd
875 ? Ss 0:00 \_ vsftpd
877 ? S 0:00 \_ vsftpd
517 ? S 0:00 dnsmasq
527 ? SNs 0:00 smbd -D
599 ? S 0:24 /opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
602 ? Ss 0:00 \_ /opt/bin/php-fcgi
730 ? S 0:00 \_ /opt/bin/php-fcgi
825 ? Ss 0:00 udhcpc -i vlan1 -s dhcpc-event -H somarouter -m -
soma232
csendes tag
a beállítások ikonra is ugyanezt válaszolja.
-
soma232
csendes tag
Nekem az alábbiakat írogatja ki a rutorrent:
Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body>Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>
A router állapota:
Memória:
root@somarouter:/tmp/home/root# free
total used free shared buffers cached
Mem: 29324 28372 952 0 796 17124
-/+ buffers/cache: 10452 18872
Swap: 658656 6428 652228Disk:
root@somarouter:/tmp/home/root# df
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 5.9M 5.9M 0 100% /
/dev/root 5.9M 5.9M 0 100% /
tmpfs 15M 380K 14M 3% /tmp
devfs 15M 0 15M 0% /dev
/dev/mtdblock3 1.1M 196K 892K 19% /jffs
/dev/sda1 1012M 142M 819M 15% /opt
/dev/sda3 146G 41G 97G 30% /mmcEz mitől lehet?
-
Rick4
félisten
válasz
ArchElf
üzenetére
Tőlem is lehetne, de valamiért képtelen vagyok egy bizonyos porton üzemelő szerveremet úgy rádugni, hogy az kívülről menjek, pontosabban látható legyen, pedig elvileg vagy portforward, vagy dmz, vagy virtual servers, minden routeren ennyi lehetőség van erre. Sok sok órát töltöttem már el ezzel, és a tomato-val se megy. De majd keresek egy DD WRT-t is, ránézek.
-
Rick4
félisten
válasz
ArchElf
üzenetére
Ezen a gyári szoft megy, auto csatlakozással. Az nem eredmény, hogy újraindítgatom, (erre egyébként meglenne a megoldás egy időzítős aljzattal, ott van a polcon, az minden nap éjszaka lekapcsolja 15 percre, na de ne egye már meg a fene hogy ez csak így működhet jól) mikor egy 2000Ft-os TP-link router is tudja azt, hogy bedugom, és 5-6 hónapig is hibátlanul működik...
-
ArchElf
addikt
Teleszemeteli a memóriát és nem tud utána már rendesen kapcsolódni. Egy reset törli a memóriát és utána egy darabig megy megint rendesen. Szerintem. Esetleg ppp kliens-szerver probléma lehet. Megjegyez valami korábbi csatlakozási beállításokat, amivel már később nem tud csatlakozni. Be kell állítani neki 1-2 naponta reset-et, és nem lesz gond.
AE
-
Rick4
félisten
Van ez a WL-500W routerem, amit semmi különleges dologra nem használok, most is a gyári fw van fent. Na de tapasztalok egy dolgot, aminek nem értem az okát. A routert bedugom, a wan-ban benne a netszolgáltató kábele, van net, minden frankó. eltelik 7-8 nap, és elkezdi eldobálni a netet, vagyis megy minden, és egyszer megszakad 5 másodpercre, visszajön, majd később megint, de csak naponta 1x, aztán van, hogy már félóránként csinálja. Kihúzom 10 percre, utána visszadugom, és megint meg 8-10 napig. Mi a franc lehet vele? Ha eszközhiba, púpos kondi lenne, nem menne 8-10 napig gond nélkül...
Természetesen nem az eredeti táp van bedugva, egy 5A-es tápot vettem hozzá kb 1 éve.És a vicc, hogy akármelyik fw van fent, előbb utóbb elkezdi ugyanezt.
-
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, belőttem ezekre az értékekre.
Kiváncsi vagyok..
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Ezeket próbáld meg...
min_peers = 1
max_peers = 50
max_uploads = 5
download_rate = 1024
upload_rate = 1024
max_open_files = 32
max_open_sockets = 32
max_open_http = 32
max_memory_usage = 256MMeg van ilyen is, bár ez nekem sincs beállítva, de ha gondolod adj neki valami értéket... Ez a globálisan használható slot-ok számát jelenti, le és feltöltési irányban...
max_downloads_global =
max_uploads_global = -
r0by
addikt
Mostanában többet torrentezem és kissé idegesít már az alábbi hibaüzi:
Storage error: [File chunk write error: Cannot allocate memory.]
Úgy vettem észre, hogy csak a Bi*****n torrenteknél van ez a hibaüzi.
Van ötelte erre valakinek?
A min_peers és max_peers értékekkel már játszadoztam, eredmény nélkül
Szerk: a free parancs kimenete:
total used free shared buffers cached
Mem: 30164 29488 676 0 696 11660
-/+ buffers/cache: 17132 13032
Swap: 506036 19460 486576 -
THag
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Feltettem azt a firmware-t amit ajánlottál, és most már lehet menteni a USB support alatt is. Hurrá!
-
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
egyelőre nem cseréltem le, mert egy teljes kikapcs, 5 perc pihi, bekapcs után az általad javasoltak után feljött a rutorrent!!!

Köszönöm!!!!!!
Hétvégén megpróbálom. -
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bocs ezt nem igazán értem.
Az admin access alól?
administration/upgrade? -
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha nincs a gépemen windows, akkor mi a teendőm?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
melyik firmware-t javasolnád felrakásra ASUS WL-500G Premium V2-hez?
-
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
root@somarouter:/tmp/home/root# cat /etc/fstab
root@somarouter:/tmp/home/root# cat /jffs/rootfs/tmp/etc/fstab
#Devicece Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda2 none swap sw 0 0
/dev/sda3 /mmc ext3 rw,noatime 1 1
root@somarouter:/tmp/home/root#webguin pedig (USB support-nál):
SAMSUNG SP1604N
Partition 'sda1' ext3 (1,027.56 MB) is mounted on /tmp/mnt/sda1
Partition 'sda2' swap (643.23 MB) is not active
Partition 'sda3' ext3 (147.42 GB) is mounted on /tmp/mnt/sda3Ubuntu alá USB-n felrakva a gparted látja a swapot.... és :
root@somarouter:/tmp/home/root# cd /mmc
root@somarouter:/mmc# ls -a
. ..
root@somarouter:/mmc# cd /opt
root@somarouter:/opt# ls -a
. ..
root@somarouter:/opt#
Végképp nem értem. -
soma232
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Melyiket lenne érdemes?
És leírás hozzá merre található?egyébként megcsináltam a leírás szerinti /jffs/ alatt levő fstabot, de :
root@somarouter:/tmp/home/root# free
total used free shared buffers
Mem: 29324 24044 5280 0 3348
Swap: 0 0 0
Total: 29324 24044 5280
root@somarouter:/tmp/home/root# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 5952 5952 0 100% /
tmpfs 14660 300 14360 2% /tmp
devfs 14660 0 14660 0% /dev
/dev/mtdblock3 1088 196 892 18% /jffs
/dev/sda1 1035660 145324 837728 15% /tmp/mnt/sda1
/dev/sda3 152150688 8935000 135486820 6% /tmp/mnt/sda3bocs a bénázásért de itt valami nem kerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Szerdán T-kábel bekötés, majd kiderül az igazság.