- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz
canniball #4979 üzenetére
Ehhez én is csatlakozni tudok... Nekem is kicsit túlbonyolítottnak tűnik a felülete, viszont azt is látom, hogy rengeteg beállítási lehetőség van hozzá. Pl. egy sima DNS megadása, amit alapvetően itt keresnék: Network --> DHCP and DNS, de itt nem találtam releváns helyet. Aztán valahogy elkeveredtem ide: Network --> Interfaces --> LAN edit --> Use custom DNS servers, nekem ez lenne a hely ahol beállítanék mondjuk egy PiHole-t. Azonban más fórumban és itt is Vargalex említette, hogy valójában itt kellene beállítani: Network --> Interfaces --> LAN edit --> DHCP Server --> Advanced Settings --> DHCP-Options, és még itt is így lehet felvenni egy DNS szervert: 6,192.168.0.2 (pl. otthoni PiHole). Persze lehet ezt is rosszul értettem, de nekem ez kicsit túlbonyolítottnak tűnik. Persze meg kell szokni a beállításokat, illetve ahogy látom inkább az ssh-n keresztüli használatot.
De pl. egy hasonlóan jó és sok beállítási lehetőséggel rendelkező pfSense, amit szintén nagyfokúan lehet használni parancssor alól is akár, sokkal átláthatóbb számomra, de az is lehet, hogy azt már megszoktam, mert arról is olvasom, hogy sokan pl. azért pártolnak át opnSense-re, mert annak a menüi sokkal átláthatóbbak.
-
vargalex
félisten
válasz
canniball #4979 üzenetére
Az OpenWrt egyszerű linux filozófiáal közelíti meg a hálózatot. Igazából ő egyszerűen interface-okat kezel, amik teljesen egyenértékűek. Nincs dedikált WAN port, stb. Az egy dolog, hogy a default config szerint nyilván lesz ilyen. Ezért nincs kiemelve olyan beállítás, hogy router, vagy AP módban kell működnie. Ezt a felhasználónak kell beállítani (be lehet webes felületről is). Viszont ezáltal sokkal nagyobb szabadságot is ad, mint más firmware-ok.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #4874 üzenetére
Sikerült, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Viszont úgy látom ez a fw inkább a hozzáértőknek készült sem mint a hozzám hasonló halandóknak, a dolgok jó részéről az sem tudom eszik-e vagy isszák, amit én is tudnék azt meg nem igazán találom.
Hogy legyen egy B terv: van olyan router a gyártó kínálatában ami gyárilag tudja a dual wlant és az AC65P-hez hasonlóan jó hw-rel* rendelkezik, de mégsem egy ökör ára amibe kerül**?
* Azért is vettem ezt meg, mert itt azt olvastam róla, hogy erős hw és hogy a többszörösébe kerülő eszközökkel is felveszi a versenyt.
** Nem tudom mennyire pontos az Asus oldala, de itt a dw-ra szűrve (sajnos a szűrési paramétert kiveszi a linkelésnél) vagy olyan készülékek vannak (pl. AC87U, AC68U, AX56U) amikre itt a topikban rákeresve azt találtam, hogy inkább mást vagy olyanok (pl. AC88U, AX88U) amik biztos remek eszközök, de a 80-100k-s árukkal nem nekem gyártották őket. -
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged