- Fotók, videók mobillal
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
szasanyi #843 üzenetére
Akkor félre értettem, mert azt hittem ivy cpu-d van! De nem is arra akartam rávilágítani, hogy miért nem pci-e3.0 (pedig ezt írja a gpu-z) hanem arra, hogy ha már pci-e3.0-nak érzékeli, akkor miért csak 8x a sebesség.
Viszont azt nem értem, hogy jön a képbe (miért ezt írja a gpu-z) a pci-e 3.0, Sandy procival? Oké, hogy a vga az az, de a cpu/lap nem. Vagyis utóbbin melyik bios van (mert ugye fel lehet frissíteni, hogy kezelje a 22nm-es cpu-kat, ami mellett a pci-e 2.0 sín is pci-e3.0 legyen - de szerintem csak "név szerint")?
Melyik bios van a lapon? Nem lehet, hogy az kavar be?
Esetleg bios-ban nem lehet pci-e sín-t állítani, hogy 2.0, vagy 3.0 legyen?Most már nagyon érdekel a téma, mert van egy ismerősöm akinek meg egyáltalán nem megy a pci-e 3.0 (ivy lap, proci, gtx670)
-
TomiLi
addikt
válasz
szasanyi #837 üzenetére
Szerintem - ha jól sikerült kihámozni valamelyest az igazságot ennek a cikk kapcsán - magában az alaplapban kell keresni a hibát. Valószínű, hogy a p8z67m-pro alaplap eredetileg pci-e2.0-hoz lett tervezve, de később kapott egy bios-t ami kezeli a 22nm-es cpu-kat is, amiben ugye már pci-e3.0 van. De ez nem jelenti azt, hogy az alaplap 100%-osan ki is tudja aknázni a pci-e3.0 teljes sebességét, mert a - cikket idézve - "gen 2-es kapcsolók" vannak a lapon. (csak találgatás a p8z68m-pro-t illetően)
Ebben az esetben hiába támogatja a 22nm-es cpu-kat, és így kezeli a pci-e3.0át a lap, az elsődleges pci-e 16x csatoló sebessége 22nm-es cpu-val 8x lesz.Anno az MSI indított hadjáratot a Giga ellen ebben a témában!
Szerintem pl. az Asusnak is ezért vannak "gen3" jelölésű Z68-as lapjai. (p8z68m-pro nem ilyen) A Maximus IV Gene-Z-ből van sima, és van GEN3-as is. Előbbin gondolom az említett gen2-es kapcsoló van még, míg az utóbbin már gen3-as. -
synthattik
aktív tag
válasz
szasanyi #837 üzenetére
Gondolom volt már a jó öreg kivesz és visszarak trükk,vagy esetleg biosban beállítani?
Nálam van az advanced-ben onboard divice menüpont ,ha jól láttam ott lehet állítani a pci-e sebességét.
Ez is csak 1 tipp hátha bejön,mert nálam csak a legalsó fekete van ott és csak annak a sebességét tudnám állítani,de amiben van a kártya annak nem,de mivel neked 2 slotban van kártya hátha lehet mindkettőét.
De egyébként ahogy néztem 1-2 tesztet kb x8-ban ugyan azt tudja mint x16-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest