Keresés

Aktív témák

• frankdrebin

csendes tag

Sziasztok!

Nagyon népszerű téma lett az Asus A6VM-Q064-es noti, mivel én is beszereztem egy ilyet, gondoltam megosztom tapasztalataimat vele kapcsolatban.

usenotebook-nál vettem, de körülnéztem, egyik helyen se adnak hozzá egeret, táskát..ez legyen a legkisebb baj. Tudtam azt is, ezért az árért már Core-Duos Pentiumot vagy Turiont lehetne kapni, de nekem megtetszett a gép nagyon, Asus párti vagyok, és ekkora kijelző mellé nem akartam túl erős videókártyát vagy processzort, hogy normális akksi idő legyen azért.

A gépet vásárlás után szinte azonnal bővítettem 1024MB ramra, de 512-vel sem volt semmi panaszom átlagos irodao felhasználáskor. Külsőre nagyon jól eltalált kis gép, eddig bárkinek mutattam mindenki megjegyezte csinos kis darab. Bekapcsolás után gyorsan boot-ol.Kijelző eleinte kicsit zavaró, de megfelelően beállítva a dőlésszöget nagyon szép képet kap az ember.Jó a wide-screen is,elég sok minden elfér a kijelzőn. A hozzá kapott cd-ről egy fél óra alatt minden drivert feltettem, semmivel nem volt gondja. Ha valaki akarja, Asus honlapról a frissebbeket leszedheti. Processzor sebessége tényleg egyszerűen állítható a Power Gear programmal, van Super (1600Mhz), High (800Mhz), Game (800Mhz), Presentation (?Mhz),stb... akku időt még fényerő csökkentéssel lehet elérni,gondolom én.

Akku kb. másfél óra alatt feltöltött,gép kikapcsolt állapotában.Utána kb. 3 órát használtam akksiról, nem folyamatosan, kb. 2 nap alatt, videónézésre, wifi-re,stb. Az akksira először kb. 4,5 óra üzemidőt ír,aztán drasztikusan csökken. A Biosban lévő akksi kalibrációt még nem próbáltam.

A touchpad jó,bár még nem vagyok gyakorlott és lehet ezért,de néha kattintásnak véli azt is,ha csak húzom rajta a kezem.Vettem a géphez egy Logitech V200-as notebook egeret,drótnélküli,rádiós,2.4Ghz-en megy, pár ezer forint volt és nagyon tuti.A vevő usb-s,és kb. akkora mint a legkisebb pendrive.Még a takarón is szuperál,nem igényel egyenes felületet.

Táskát is vettem a géphez, Mammut Saturnban volt CaseLogic táska, valami KCL-15ös. 15''-os táskákhoz árulják,de tökéletesen belefér az Asus noti. Mindenhol párnázott, alul merev talpak ha földre tennéd. Dízájn nekem nagyon tetszik,jól megy öltönyhöz vagy farmerhoz is. Nem a legkönnyebb, de nem is ez volt a célom, hanem az,beleférjen egér,töltő,cd-k és biztonságban szállíthassam.Egy ekkora notebook szerintem nem arra van valaki egész nap cipelje, akinek ilyen célra kell az vagy 12-13''-os gépeket.

Egyszóval tapasztalat, a géptől nem kell félni,a gyanúsan alacsonynak tűnő ár mellett engem megnyugtat a 2 év garancia és az eddig használat eredményei. Ja,és nagyon halk a gép,bár eddig még csak videóztam és kisebb játékokkal játszottam.

Ha valakinek van kérdése írjon megpróbálok rá válaszolni :)

• frankdrebin

csendes tag

válasz Skyner #959 üzenetére

tegnap jártam extreme digitalban,megnéztem az említett típust.XGA,és tényleg nem Color Shine,bár Asus honlap ír valami olyasmit hogy Color Shine csak XGA módban.

Láttam az A6VA-Q012-t is,ami elég megfogott,az tényleg Color Shine és 15.4''WXGA.Olvasva a 16:9 topicot,még nem tudtam eldönteni,melyik van neki több,előnye vagy hátránya :)

• frankdrebin

csendes tag

Hello!

Ha minden jól megy hamarosan én is Asus noti tulaj leszek.Választottam A3VC-5003, reményeim szerint 230ezer forintért újonnan hozzá tudok jutni.Asushoz méltóan elég sokfunkciós notebook, Pentium-M 1.73, 512 mega DDRII (533mhz),60 gigás HDD,DVD+-RW,15'' Color shine kijelző,X700/64megás videókari,8cellás Li akksi,Wireless lan,Webkamera,soros port,infra,firewire,kártyaolvasó,2.8kg. Szerintem elég sok mindent tud,ami pótolja hogy nem WXGA.Egyenlőre nem is vágyom rá :)

kérdéseim:

-van valakinek ez a típus?Szívesen meghallgatnám a tapasztalatokat róla.

-az x700/64 gondolom ezt jelenti,64 megás a kártya.64 mega elég gondolom hogy játékok középszinten fussanak rajta.Ez a 64 mega igény esetén kiegészülhet rendszermemóriával?Egyébként azzal biztatom magam 64 megás kártyán hátha gyorsabb elérésű memória van :)

Előre is köszi minden hozzászólást,véleményt,segítséget.

Aktív témák