- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Biztos van sokféle módja, de én erre egy Live Linuxot szoktam használni, mert egy lendülettel ez egy használható OS is, és ha valami gubanc van a géppel, az jó eséllyel kiderül már ilyenkor. Pl. ez egész pofás: NimbleX
ISO-t írd fel egy lemezre, bootolj be róla, a menüből válaszd a RAM-ba töltődést, aztán légy türelemmel.
A menüben a system alatt (?) van az Info Center (Kinfo Center), ott minden szirszart meg tudsz nézni, a pci eszközök között nézelődj. -
BluEyes
őstag
No azt én se tudom
Mindenesetre XP telepítőre gyanítok, lehet hogy nem lett szakszerű a driver integrálása. Annyit még nézz már meg, hogy a txtsetup.sif fájlban (szintén i386 könyvtár) említve vannak-e ezek a fájlok? Nyisd meg egy szövegszerkesztőben, a Jegyzettömb pl. tökéletes, és keress rá a fájlok nevére. A .sy_ kiterjesztés nem kell, csak a névre. Ilyesmi sorokat kellene találnod, persze ennél jóval többet:
[SourceDisksFiles]
si3112r.sys = 1,,,,,,4_,4,1,,,1,4[HardwareIdsDatabase]
PCI\VEN_1095&DEV_3112&SUBSYS_61121095 = "si3112r"[SourceDisksFiles]
iastor.sys = 1,,,,,,4_,4,1,,,1,4[HardwareIdsDatabase]
PCI\VEN_8086&DEV_24DF&CC_0104 = "iastor"[SourceDisksFiles]
viasraid.sys = 1,,,,,,4_,4,1,,,1,4[HardwareIdsDatabase]
PCI\VEN_1106&DEV_3149 = "viasraid" -
BluEyes
őstag
Egyelőre ne nézegessed, hanem kukkants bele a telepítőlemezen az i386 könyvtárba. Nem hinném, hogy valami egzotikus vezérlő lenne a lapodon, így ha a következő driverek mind benne vannak a telepítőben, akkor látnia kellene a vincsit:
fasttx2k .sy_
iastor .sy_
si3112r .sy_
si3114r .sy_
si3124r .sy_
viasraid .sy_Ha ezek közül hiányzik valamelyik, akkor sanszos, hogy ha bekerül a telepítőbe, akkor látszódni fog a hdd. Ha mind benne van az i386 könyvtárban, akkor ... nos, akkor először ki kell deríteni, hogy csak az XP nem látja, vagy semmi más OS sem. De előbb nézd meg a drivereket.
-
bnss
veterán
BIOS-ban állíts a Native SATA opciót enable-re, ezek után menni fog a telepítő. Majd amikor felhúztad a rendszert, telepítsd a sata vezérlőt, reboot, irány a BIOS-ba, és a Native SATA módot disable-re rakod. Kb ennyi.
deblacika: XP-s drivereket találsz a Driver & Utility lemezen, mait általában mellékelnek a notesz mellé. Miért lenne baj, hogy XP-s telepítővel particionálod? Felőlem csinálhatod Linux telepítővel is...
-
szerintem a sata csatolású vinyó okozza a problémát, mivel azt nem látja a rendszer megfelelő illesztő nélkül! vagy külső (usb) floppy segítségével kell a driver cd-ről kimásolt sata illesztőket külön beadnod telepítéskor (kéri; F6), vagy integrálni kell az xp telepítőbe a sata illesztőt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest