- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adammer
csendes tag
válasz
NTonee #21248 üzenetére
Köszi.
Odáig eljutottam, hogy 840m video kari kell.
Játéktesztekben pontok alapján azt néztem, hogy így is ez a szűk keresztmetszet.
Lehet nem is kell i5 hanem az i3 az i5 se tud többet belőle kihozni nem?Amúgy a javaslatod alapján most itt tartok.
i54210u gt 840m
plusz 17es ami nekem fontos, a 15ös csak 8ezerrel olcsóbb. ennyit nekem megér.Szerinted?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
NTonee #21227 üzenetére
na hát ez egész szuperül hangzik.
na de várj, az SSD a HDD helyre megy, tehát két külön helyen van a caddy meg az SSD. akkor miért kérdés, hogy melyik süti meg az alaplapot?
egyébként a caddy, amit vettem, ilyen, ahogy nézem teljesen átlagos, SSDnek meg ezt néztem ki. hátha segít az esetlegesen betévedő Dell XPS fórumtársnak. -
Adammer
csendes tag
válasz
NTonee #21246 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Most találtam egyet az oldalon amit ajánlottál.
[link]i5, 840m, 17es.
Szerinted?
Ezzel már el lehet pötyögni?
nem kell max grafika a játékokba meg ilyenek.
Csak hogy ami kimaradt pár éves játékok, azokkal szabadidőmbe eljátszogatnék.180e a keret de akkor 17-es, 160ig 15.
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz
NTonee #21227 üzenetére
Ebből kiindulva szerinted lehetséges, hogy az én G56JK-mat például nem is a boot sorrend átállítása halasztotta le, hanem az, hogy közben benne volt a caddy?
szerk: Ma utánajártam, a K52-t napra pontosan 2 évvel a G56JK szervizbe adása előtt küldtem be, remélem ez is kész lesz Karácsony előtt... -
Adammer
csendes tag
válasz
NTonee #21211 üzenetére
Tudtok esetleg olyan oldalt ahol a processzor konkrét típusára is lehet keresni.
Tehát nem csak az hogy i5-ös legyen benne hanem azon belül is.
Ahogy nézem az U végű az energiaspórolós változatok.
Nekem viszont mind1 a fogyasztás mert keveset használnám konnektortól távol. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
NTonee #21213 üzenetére
Telefonon már lebeszéltem velük elvileg, háztartás másik laptopja kapcsán hívtam őket, aztán ha már úgyis beszélünk, erre is rákérdeznék alapon megérdeklődtem (csak a fentit elfelejtettem megkérdezni
). Én mondtam, hogy vinném az SSD-t meg a caddyt, az SSDt a HDD, a HDDt meg az ODD helyére kérném, csak annyit mondott rá, hogy xy lesz a munkadíj, azt egy szóval sem, hogy ördögtől való gondolat lenne.
no mindegy, akkor marad a telefon feléjük, még kijelzőügyben is úgyis jó lenne megpróbálni kihisztizni partnerkapcsolaton keresztül egy előre berendelt cserepanelt
-
KisBundi
őstag
válasz
NTonee #21195 üzenetére
Ha pedig tényleg belepiszkálnak és a jobb cuccokat kiveszik belőlük, akkor ideje lenne picsán rúgni őket!
Én a digiprime-nál próbálkoztam anno a X550JK-val. 3 hétig azt hajtogatták, hogy a héten már biztos, hogy jön a kiszemelt típus, de semmi nem történt. Aztán teljesen véletlenül fedeztem fel az extreme digital-nál. Már elsőre jobb árban volt mint a digiprime-nál és 500GB helyett 1TB-os HDD-vel adták 5 ezerrel olcsóbban ingyenes szállítással. Felhívtam őket és mondták, hogy annyira friss, hogy most pakolták ki...Szóval vettem is tőlük egyet, amit másnapra ki is hoztak! Csak kíváncsiságból írtam a diginek, hogy olcsóbban találtam jobb felszereltséggel ugyan azt a gépet. Erre azt írták, hogy ők is tudnak 1TB-os HDD-t beleszerelni ugyan azért az árért csak még nem jött meg nekik. Na mondom ez ám a marketing...
Visszaírtam nekik, hogy köszönöm nem, mert máshol gyárilag így adják olcsóbban és nem szeretném a garanciát bukni. Na erre már nem is válaszoltak...
Simi37: egyetértek...
-
Backrau
aktív tag
válasz
NTonee #21147 üzenetére
Minden rendben van pedig telepítve, mindig ezzel szoktam kezdeni. Rendszer fel, utána chipset, intel vga és nvidia vga telepítés. Mindegyik után reboot. Lehajtva (teljesen összecsukva) csak energiatakarékos üzemmódban szokott menni este, akkor csak a torrent megy. Ez is baj?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
NTonee #21163 üzenetére
na jó, de továbbra is: kézben csak akkor nyílik, ha úgy lógatod fejjel lefelé, hogy nem az egészre fogsz rá, hanem csak a palmrestre, a kijelzőt meg hagyod lógni. azért gondolom nem sűrűn vagy ebben az élethelyzetben
táskára meg itt a csodamegoldás, csak esetemben pirosban"Egyszer se lássak ilyet egy gépnél, amit pénzért veszek.
"
igazából meg tudom érteni, én is így szoktam ezzel lenni, hogy ha már kiadtam ennyit egy nem alja cuccért, az legyen is jó (ezért is fogom csakazértis a ~2 pixeles rétegkoszomat garisan cseréltetni, ha lesz 2 hétre értelmes cseregépem, ugyanis a fixdirect csak úgy hajlandó berendelni a kijelzőt, ha közben a farpofájukat a notimon pihentetik), viszont ez a hiba, így hogy 2 gomb megnyomással helyrejön, nem feltétlen jelenti azt, hogy itt valami hardveres szériahiba van... igazából nem is értem, hogy ez mi lehet, ha kontaktos lenne, akkor szoftveresen nem lehetne megoldani, de ha szoftveres a gond, akkor miért a túl nagy dőlésszögtől jön elő?
na mindegy, majd amikor kijelző ügyben arrafele vagyok, akkor erre is rákérdezek.
-
frigoo
aktív tag
válasz
NTonee #21155 üzenetére
Én a gyenge anyagminőséget és a wifi jelet megcáfolnám, a tn panel viszont tényleg csak tn marad. I5el nem melegszik, a hdd ill. ram upgrade pofon egyszerű, az oddt is csak egy csavar fogja, ergo a hdd caddy beleműtése perces mutatvány. A zsanérok feszesek. Mondom mindezt egy N50vn utàn.
Teljesítmény: far cry 4 ultra natív felbontáson átlag 45 fps, fhd tvre kitéve highon ugyanez. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
NTonee #21157 üzenetére
zsanérral még semmi problémám nem volt, meg elvileg állítható is a keménysége (majd Leleményes megmondja, ha erre jár, úgy rémlik, hogy ő agyig behúzta), leszámítva, ha arra gondolsz, hogy becsukva, fejjel lefele 45 fokos szögben lógatva kinyílik 1 centit. ezt aláírom, csinálja az enyém is, de az esetek nagyon kis (nevezzük nullának) százalékában áll így.
asztalon nincs így -> nem zavar, táskában meg kap külön tokot.
fekete képernyős 2-3 hetente ha egyszer előjön, és akkor is 1-2 secet vesz el az életemből, nekem nem dealbreaker.
sajnos a helyzet az, hogy a konkurenciánál még ilyen sincs, pláne ilyen áron. mit tudsz venni még, ami játékra is alkalmas (ergo üzleti kizárva)? fos kijelzős, csillogó kávás, szar hűtésű törős zsanérú Y50-et* kb (és ehhez még megkapod a telemaxot is extrának). következő lépcső meg a ROG tankok (volt szerencsém a media marktban a g751jy-hoz, eszméletlen brutál az a gép
) 400+ pénzért.
*ezek csak innen-onnan olvasott rémhírek, vélemények stb, nem saját tapasztalat, csak az első kettőhöz volt szerencsém, szintén a nemhülyés boltban
-
Dicker
őstag
válasz
NTonee #21155 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy nem lesz ajánlott az a kettő gép.
N550 csak talán? Ott mi a buktató? Mit tartasz a gyengéjének?
Akkor mi van ilyen árkategóriában még? Mert már kezdek elkeseredni ezen a mostani piacon. Multimédiás gépet keresek, de nem igazán a játék a fő cél. Úgy kezdem látni két lehetősége van az embernek. Megvenni a legolcsóbb legjobbnak tartott gépek közül egyet 140 alatt, vagy 400 felett nézelődni. Közte meg esetleg üzleti gépek, ha akadnak integrált kártyával. -
Backrau
aktív tag
válasz
NTonee #21144 üzenetére
Nem melegszik túlzottam. Egyik hétvégén a Heroes 6-ot nyúztam rajta és 55 fok felé nem igen ment a proci. A belassulás nem is ilyenkor van. Inkább mikor megy a gép összecsukva (torrent) vagy játékból kilépek és mondjuk megnyitom a böngészőt, vagy valami más progit. Olyankor úgy belassul mintha 5 deci páleszt ivott volna húzóra. Egyébként a gép sebességével nem lenne baj. De ez valami iszonyat idegesítő. Ilyenkor inkább újraindítom, de az is kb 5 perc.
-
-
ergoGnomik
tag
válasz
NTonee #21114 üzenetére
Pfff... Csupa rossz hír.
Ilyen az én szerencsém, sosem akarok mainstream dolgokat. Kicsit nézegettem már a rövid mSATA meghajtó kínálatot, de ezek az ipari cuccok, hát vicc az egész. Olyat, hogy háromjegyű lenne mindkét irányú átviteli sebesség csak elvétve látni (nem beszélve arról, hogy honnan lehet venni, na és persze mennyibe kerül). Az, hogy nem lehet nagy kapacitású meghajtót beletenni nem nagyon zavarna, csak gyorsítótár funkcióban gondolnám használni, ahogyan eredetileg is reklámozták a masinát (1TB HDD + 16GB SSD – de természetesen a valóságban SSD sehol).
Az ajánlott oldalt megnéztem, köszi a címet. Mondjuk az a 200 Euró a 8GB-os RAM modulra kicsit brutál. Az US kiosztású billentyűzet mondjuk érdekelne, de 120 Euró az is egy kicsit súlyos. A csavar meg önmagában biztosan kevesebbe kerül, mint elpostázni Magyarországra. Aztán persze lehet hogy nagyon nekikeseredek és kerül amibe kerül megveszem.
Még egyszer, köszönöm a tippeket.
-
ergoGnomik
tag
válasz
NTonee #21101 üzenetére
OK. Köszi a segítő hozzá állást, de az ajánlott eszközök nem jók.
Mégegyszer szétkaptam a gépezetet, és jól emlékeztem, a rögzítő furat nagyon közel esik a csatlakozóhoz, nem lehet ~50mm hosszú mSATA SSD-t belerakni, csak ~30mm-es mSATA Minit. Olyat meg nem találtam a listán. Esetleg lenne ötleted, hogy mégis honnan lehet ilyet keríteni? (Ha jól olvastam, a hosszabb fajtának MO-300A, a rövidebbnek meg MO-300B a méretbeli szabványa.) Abban biztos voltam, hogy nem M.2 hanem mSATA a foglalat, és fényképen is felismerem őket, mert az mSATA csatlakozón csak egy tájoló bevágás van, a másikon meg kettő.
Eredetileg kérdeztem, hogy nem tudna-e bárki csavart a hátlap rögzítéséhez? Arra valami ötlet? Méricskéltem egy kicsit: teljes hossz 4,3mm, csavarfej átmérő 3,1mm, csavarszár átmérő 1,95mm, menetek száma a száron 7, szín fekete, szerelhető Torx T5 csavarhúzóval. Miben lehet még ilyen?
Egyébként jobban kiolvasva az asusalkatresz.hu oldalt kiderült, hogy alkatrészt nem árulnak csak beépítéssel.
Szóval onnan nem fogok tudni vásárolni, ha arra adom a fejem.
-
Bertók
tag
válasz
NTonee #21085 üzenetére
Egyáltalán nem vág a témába, még az offba sem csak filózok rajta, hogy van a gamer pc-s tábor meg a konzolos, és nem értem hogy minek fejleszteni a gépeket 2-3-4 évente (nem tudom a pontos szám adatot sose figyeltem rá oda) ha megveszed a konzolt és megy rajta a játék, mint a gépen 60 fps-el élsimítás nélkül.......de ennyit jelent az élsimítás valakinek? hogy fejlessze a gépét ilyen gyakran?
-
HoaryFox
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
NTonee #21034 üzenetére
értem, köszi!
mondjuk hamarosan úgyis megy szervizbe SSD beszerelés kapcsán (állítólag ezt mi nem szedhetjük szét, ugye
nekem meg már kipottyant egy csavar, pedig csak a budai szalonban lett ram bővítés kapcsán egyszer leszedve a dekli) akkor majd kitakaríttatom, hátha tényleg azért van ez. régen nem surrogott így emlékeim szerint...
ja, ha az SSDt a szerviz rakja be, akkor bármilyen gariztatásnál nem kell előtte gyári állapotba visszaszerelgetni, ugye?
-
aero_big
csendes tag
-
PappG
csendes tag
válasz
NTonee #21018 üzenetére
Köszi mindkettőtök válaszát. Éreztem, hogy nem kellett volna felhoznom ezt az ágyra rakom a notebook témát, inkább csak azért említettem, mert szokatlan az oldalsó szellőző nyílás hiánya. :-)
Egyébként ha lerakom az ágyra a notebookot - mivel nincs az ágy környékén más alkalmatosság -, akkor mindig a képernyőjére fektetem. Ez alól csak akkor van kivétel, ha ezután jön valaki, és zavarja, hogy hülyén néz ki a képernyő hátsó oldalára fektetve a notebook, ezért visszabillenti normál állapotba. Mondjuk ez már ritkán fordul elő, mert minden ilyen lehetséges érintettek szóltam, hogy nem véletlenül tettem le úgy a gépet, hagyja is úgy :-DNa, de a lényeg. A két ujjas görgetést talán még meg tudom szokni, de a kemény és mozgásra érzékeny gombokat nagyon nehéz lesz. Amikor "alternatív toucpad driverről" írtam, akkor én is valami Synaptics féle programra gondoltam.
Egyébként nagyon tetszik, hogy ilyen halk. Tesztelés gyanánt ráteszek valami BOINC-os projectet vagy elindítok egy full buildet, és meghallgatom, hogy terhelés alatt mennyire válik hangossá a magasabb fordulatszámon működő venti.
Amúgy tetszik az is, hogy jók a zsanérjai, nem olyan lötyögős, mint a céges Inspiron-é, vagy a régi Toshiba A200 Satellite-é volt. Persze idővel lehet, hogy ez is gyengülni fog.
-
Bertók
tag
válasz
NTonee #20915 üzenetére
Értem én, hogy változhat a vram mennyisége, de a notebookcheck-nél csak 2 gigáig írja, és hivatalos oldalon még fel sincs tüntetve, hogy mennyi benne a vram, csak hogy lehet DDR3-as meg GDDR5-ös benne (vagy csak én nem látom)
(#20916) ZavaBalazs: akkor az iponnál hogy-hogy 2 gigás van, ami DDR3-as mert rákérdeztem náluk e-mailban?
-
-
KisBundi
őstag
válasz
NTonee #20880 üzenetére
Tényleg nem ártana megnézni aidával, hogy mik az értékek. Bár én pont az ellenkezőjèt tapasztalom. Csak tesztel bírom throttlingra a procit, de most érdekes módon csak 3-4 perc utan.
Normál használattal 40 fok eleje, max 50 fok. Játékkal max 85 fok a CPU és 74 a GPU! Szerintem ezek nem is rossz eredmények!
-
sankesz10
újonc
válasz
NTonee #20853 üzenetére
Szia! Visszaállítást csináltam, az energia beállítást is átnéztem, nem találtam semmit. Persze külső monitor is rendben, ha a hálózatra bedugom saját monitorja is jó, működik minden, viszont amint a tápot kihúzom a képernyő elsötétül, de nemáll le, visszadugom a halót megint van rajta kép.Nem tudom, húzzam újra? VGA frissítése rendben van. Akku jó, tele van. Köszi a választ amúgy.
-
knight1987
csendes tag
válasz
NTonee #20860 üzenetére
Na tehát érdekes a jelenség, eddig még ilyesmire nem figyeltem fel!
Megvolt tehát 2 napja a takarítás, pasztázás, telepítés (ami jó pár óra használatot jelent), akkor én sokalltam a hőmérsékleteket! Most kapcsolom be (legalább 1 egész napi állás után), és minden tökéletes! IDLE állapotban a proci 46 fokos, a magok 42 fokosak, teljes terhelésen is max 66 fokig megy fel, a venti 2200-tól 3000-ig pörög, de tényleg annyira halkan, hogy észre se venni!
Kellett volna 1 nap ahhoz, hogy a trutymó normálisan oda helyezkedjen, ahová kell?? Nekem ez elég fura, de tény, hogy most hibátlan! Bocs, hogy feltartottalak ezzel és köszi a gyors reagálásokat! -
KisBundi
őstag
válasz
NTonee #20856 üzenetére
Fogalmam sincs.
A HP-nál arra ébredtem éjszaka, hogy vmi fénylik a szobámban és amikor odanéztem, akkor láttam, hogy bekapcsolt a gép és épp állítja le magát. Itt sajnos nem tudom, mert napközben dolgozom és nem látom mi történik otthon. Amikor hazamentem akkor látom, hogy kikapcsolt.
-
nbali88
csendes tag
válasz
NTonee #20826 üzenetére
azt mondod van ilyen intel féle automatikus fényerőszabályzás? lehet van benne valami mert mikor egy sötétebb hátterű weblapot nézek akkor veszi lejjebb a fényerőt, ezt csak akksiról csinálja ha jól figyeltem meg ha tápról megy akkor nem. (na utána járok ennek a fényerőszabályzásnak)
-
KisBundi
őstag
válasz
NTonee #20796 üzenetére
Ezzel azért nem értek egyet, mert pl ahol én is dolgozom cég kb 900-1000 db gépet működtet. Egy komplett belső hálózat átállítása win8-ra és licenszdíjak megvétele mind nagyon bonyolult lenne. Nem is beszélve az egyedi fejlesztésű programokról. Mondom még1x, hogy ezért még szükség van rá mai is és ez nem kifogás, hanem tény! Nem azt mondtam, hogy jövőben nem fogunk átállni 8-ra!
-
KisBundi
őstag
válasz
NTonee #20794 üzenetére
Win 7-re kompatibilitási problémák miatt van még szükség ma is! Nagyon sok kifizetet program nem fut sehogy win8 alatt!
Egyébként 5 éves mivel 2009 októberében jelent meg és bejelentési és fejlesztési időt nem számolják. Tény, hogy jobb a win8, de ha vmi nem megy akkor nem megy.
-
sagit
veterán
válasz
NTonee #20748 üzenetére
Most már jó
Notebookcheck szerint már a GT540M is 15%-al gyorsabb mint a 7610m szóval ez az 555M még jó is lehetne, csak indulna el. Felkeresem majd az említett fórumtársakat, ~80€ még adnék is érte, többet nagyon nem.
Szerk, most látom hogy ez rossz/nem tesztelt
akövetkező 158 €. Az már kicsit húzós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest