- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
adamsky92 #21335 üzenetére
nézd, a 21322 és 21324 hozzászólásokban be lett linkelve az n550jk és az n551jm tesztje is, azaz közvetve az n551jk tesztje is (hardverre, kijelzőre vonatkozó részt olvasd az n550jk tesztből, házra, bővíthetőségre, wifire vonatkozót meg az n551jm tesztből), abból döntsd el, hogy neked melyik kialakítás előnyei a fontosabbak, én már tovább nem tépném a számat.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
adamsky92 #21327 üzenetére
hát ha van rá keret, és hajlandó is vagy elkölteni rá az extra pénzt, akkor mindenképp megéri szerintem. főleg az IPS kijelző dob sokat a user experiencen szerintem.
mondjuk lehet nem a legjobb embert kérdezted, én alapból szeretek jelentősen emelni a büdzsémen, prémumabb cucc reményében (notit is 160-ért akartam venni, lett belőle 240, mobilnál hasonlóképp), elfogult vagyok az n550-nel (ugye nekem is ez van, és bár van pár apróbb gyermekbetegsége, nem bántam meg, max a koncepciót, hogy egy mindenes laptop, ahelyett, hogy egy bivaly akkus subnoti, mellé minimum perifériák asztalra, vagy egy komplett asztali, de ez a projekt picit nagyobb költségvetésű lenne, szóval az már más tészta), az X-szel meg előítéletes, ha ennyivel olcsóbb, akkor tényleg nagyon ki lehet spórolva belőle az anyag. ezt is féltem kicsit táskában hordani, annál el nem bírom képzelni mennyire tartanék tőle.gondolom kapásból a billentyűzet rákoptatja magát a kijelzőre effektus arra érvényes lehet, mert tud hátulról horpadni a kijelzője rendesen, az N kijelzőjén még nem láttam nyomát a billentyűknek (az előző asusom, egy k52f, szintén megkapta a kijelzőre a bill mintázatot, pedig az egész stramm kis házban volt az x-ekhez képest)
szóval röviden: ha van rá rászánható pénzed, akkor vedd az N-t, az X-ben szerintem sokkal több a kérdőjeles/rossz terület (anyagminőség, kijelző, billentyűzet pölö), mint az N esetén, ami egy teljesebb gép (de közel sem tökéletes ez sem, hozzáteszem)
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
adamsky92 #21320 üzenetére
igen. ugyanaz a belső, csak pártízezerrel drágábban, az extra keretből kijött egy alu unibody ház, fhd ips kijelző (és a külső mélynyomó!!!
amúgy tényleg sokat javít az amúgy doboz hangon), meg egyéb apróságok, pl egy kellemesebb, és háttérvilágításos billentyűzet (ami mondjuk jobb lenne fekete billentyűkkel, de így is hasznos esténként).
a K széria is pofás, az is alu palmrestes (bár azt hiszem annak az alu unibody az elején elvékonyodik, nincs centis lefele perem, mint az n550-en körbe, épp ezért fordulhatott elő az arénás media marktban kiállított darabbal, hogy kapott egy ütést a touchpad környékén, és szépen felhorpadt tőle, hullámot vetve a billentyűzetbe) bár azt hiszem abba gyengébb vidkártya, és U-s proci megy, tehát ha kell a kraft...
-
NTonee
veterán
válasz
adamsky92 #21310 üzenetére
a gépet azért, mert valóban nem a minőség csúcsa. Olcsó gép, amiben i5 van és már használható dedikált vga. Valahol márpedig spórolni kell, szóval várhatóan gyenge burkolat, zsanér. Valószínűleg nem is eléggé masszív. Ellenben az a lenovo sem jobb szerintem, amit írogatnak és ráadásul még garanciája sincs lényegében.
-
NTonee
veterán
válasz
adamsky92 #21308 üzenetére
egyrészt ez így leírva nem igaz, mivel nem 1db i3-as és 1db i5-ös U-s processzor létezik, másrészt korábban linkeltem neked két videót, egy 4030U+840m (az általad elsőre kinézett gépben 4010U van, tehát még gyengébb) és egy 4210U+840m-el készült BF4 gameplayről. Én látok annyi különbséget, amennyi engem már meggyőzne, de én nem tudhatom, hogy neked mi az, ami elegendő. Mint láthattad, ha olvasod a másik topikot, szerintük a world of tanks játékhoz még az intel vga is jó.
-
NTonee
veterán
válasz
adamsky92 #21298 üzenetére
Ha M-es i3 lenne (pl 4100M, 4100M, 4110M), akkor oké, de egy 4010U 1,7GHz-en? Szerintem nem. És itt most nem arról van szó, hogy milyen proci kell egy 840M vga alá, hanem arról, hogy a 4010U nem elég a játékokhoz. Igazából amilyen kislányos hisztit csaptak ott többen, szerintem még azt sem nézték meg, hogy pontosan milyen prociról is van szó. Te csak annyit írtál, hogy az egyik gép i3, a másik i5 és ők itt el is akadtak.
Itt egy i3 4030U, 840M BF4 gameplay. A 4030U 200MHz-el magasabb órajelen fut, mint a 4010U. Aztán nézd meg ezt, i5 4210U, 840M BF4 gameplay. Döntsd el, hogy neked mi az, ami elég. Szerintem látszik a különbség. -
Adammer
csendes tag
válasz
adamsky92 #21233 üzenetére
Hát igen, de csak 15-ös.
Jó lenne ami benne van, csak lenne 17es, és mondjuk 180e-ig...
Már a 180-at is sokallom, de ha már veszek tudjak kicsit játszani is.Amúgy a korábban linkelt i3 / geforce gt820m laptop ilyenekre, hogy COD Modern Warfare 2, GTA 4., COD Black ops, Battlefield 3, Farcry 1-2, NFS most wanted.
Ezek mennének rajta kulturáltan?
Gépigényeket meg tudom nézni, de nem tudom pariba állítani a mostani processzorokkkal, hogy mi minek felel meg.Bocsi a szenvedésért.
-
NTonee
veterán
válasz
adamsky92 #21232 üzenetére
A laptopszalonos címet most telefonról pont nem tudom megnézni, mert nem nyitja meg rendesen. Furcsa az oldal. Az a gép, amit most írtál már lényegesen jobban néz ki, de azért U-s (energiatakarékos) proci ez is (a 450ben is), szóval nem bika, de már használható. A kijelzője is matt, ami részemről pozitívum, de persze ízlés kérdése.
Az ssd egy flash memória alapú háttértároló, ami ugyan többnyire jóval kisebb kapacitású, mint a hdd, de baromi gyors (értsd: pl 5-6mp-es windows boot idő). Cserébe viszont ugye a hdd-t ki kell venni. -
NTonee
veterán
válasz
adamsky92 #21202 üzenetére
a kettő közül én mindenképp az X450LN-t venném. Hordozhatóságban is jobban jársz, a processzor miatt egyértelműen jobb, belecsapsz még 1db 8GB-os DDR3L 1600 MHz-es ramot (elég 4gb is) és teljesen jó a gép. (Még egy 256-os ssd is bele és így még én is megvenném azonnal.
)
Az 555-nél az a proci igazából max netezés, irodai munka, semmi egyéb, vagy nagyon régi játékok. Igaz, nagyobb lenne a kijelző ennél, de a másikkal egyértelműen jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest