- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
Az Arduino az RX5808 vevőt mozgatja, a jeltovabbitast lehetővé tevő BT/Wifi modul csak hab a tortán, ha az ember nem akar ott ülni egy USB-kábellel. A linkelt oldalon van egy nagyon egyszerű (még nekem is érthető) kapcsolási rajz, azt összedobom 'oszt jóvan. Elég változatos helyeken repülünk (mező, erdő, mélygarázs, pláza, bánya, stb...), ezért mindenképp robusztus megoldásra hajlok. But first, tesztelni, tesztelni és tesztelni.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
zsolti_20 #11997 üzenetére
Nem vagyok polip, hogy egyszerre nyolc gépet stopperezzek és közben még repüljek is (plusz ne adj Isten, esetleg részrehajló lennék...)
Nem sürgős a dolog, szerintem megépítem a sima BT változatot előbb, közben megrendelem a szintén aprópénzért kínált wifi modult és a végén megnézem melyiknek mekkora a hatótávja. Banggood-on a wifi modulra 20 méter+ véleményt írt egy vevő, annyi a legtöbb esetben már elég lehet talán. Az interferenciát meg majd meglátjuk. A rádiók elvileg LBT (listen before talk) szabványt követnek, így ha a wifi nem ugrál folyamatosan a sávok között, akkor működhet a dolog. Köszi a válaszokat!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
zsolti_20 #11995 üzenetére
Azért preferálnám a BT-t, mert abból már van itthon :) Plusz elképzelhető, hogy a wifi interferenciát okoz a többnyire szintén 2.4G-n működő rádiókkal, amit mindenképp szeretnék elkerülni. Minden esetre a hatótáv miatt megfontolandó amit írsz, plusz így sokkal kényelmesebben hordozható az egész, mert nem kell egy egész tekercs vezetéket cipelnem.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen [link] időmérőt szeretnék építeni. Ezzel egy drónverseny pályán lehet a köridőket mérni, ebből fakadóan valamelyik kapuhoz kell lehelyezni. Én onnan 10-20-50 méterre vagy még távolabb lennék és az én telefonomról futna az időmérés USB-n vagy BT-n keresztül. A táp (18650 vagy valami maradék LiPo) lehet az időmérőnél és nálam is.
Ideális esetben (álmomban) ezt a 10-20-50 métert egy vezetékpárral hidalnám át, majd a pilóták körül ott lenne a bluetooth modul, amivel a telefonomon mérem az időket. viszont aggódom, hogy túl sok áram veszne el egy ilyen hosszú kábel ellenállásában és esetleg nem is működne az egész.
Maximum hány méter (és hány AWG) vezetéket tudnék felhasználni, ha sima 1 cellás akksi a betáp? -
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Hobbiból építettem magamnak egy FPV drónt és közben többször felmerült bennem a gondolat, hogy a vadiúj barkács és programozás ismereteimet más projektekben is felhasználnám. Főleg mivel az Arduino-k aprópénzért megvásárolhatók.
Ötletem viszont nincs. Van olyan weboldal vagy YouTube csatorna, ahonnan ihletet meríthetnék? Nektek mi volt az első projektetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Bittorrent topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest