- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Johnny_vT #11996 üzenetére
Az megvan, hogy a BT is 2.4GHz-en kommunikál?
Minek kell külön arduino meg wifi modul, ha egy darab ESP-vel meg tudnád oldani az egészet? Nem kell router sem, az ESP access pointot tud létre hozni és telefonon rá is tudsz arra kapcsolódni.
Bár tény, hogy a wifi (tcp) kapcsolat overhead-je miatt bizonyos dolgoknál nagy lehet a késleltetés, de udp módban egy telefonos app-al ezt nagyjából ki lehet küszöbölni (ha máshogy nem megy). Lásd Victoryus kolléga korábbi hozzászólásait a témában.
Nyílt terepen elvileg 100m távolságot át tudsz hidalni vele, ha mégsem, akkor úgy tudom lehet belőle külső antennás változatot is venni. -
zsolti_20
senior tag
válasz
Johnny_vT #11996 üzenetére
Na erre nem gondoltam, hogy bezavarhat a többi rádiónak. Lehet kicsit overkell, de a routeres megoldás szóba jöhet csak kikell iktatni belőle a wifi szórást ha biztosra akarsz menni. Ha jól emlékszem 12v-ról mennek kb 1-2A-el. Talán pár 18650 aksival megoldható a tápolás is, aztán ot már UTP-vel tudod továbbítani.
Vagy van még ötletem, hogy ahol a bluetooth eszköz van elhelyezve, mellé teszel egy telefont és a lekért adatokat kiküldöd a netre, aztán az a létrehozott IP-vel elérhető lenne egy weboldalon keresztül. Vagy egy kisebb laptop is megfelelő lehet erre a célra és talán könnyebb kivitelezni vele.
Vagy van egy másik ötletem ha jól emlékszem létezik 433mhz RF modul is, de azzal még soha nem kísérleteztem így nem tudom mire lehet képes.
Vagy utolsó ötletem, stopperezel manuálban. -
zsolti_20
senior tag
válasz
Johnny_vT #11994 üzenetére
Hali! Ha jól látom bluetooth modul helyett használhatsz WiFi modult is aminek jóval nagyobb a hatótávja.Szóval én megépíteném az eszközt, elhelyezném tőlem 10-20 méterre és megnézném mennyire jó a jel. Persze ehhez szükséges lenne a teljes tiszta rálátás az eszközre hogy biztos ne legyen árnyékolás a jel számára. Ha a jel így sem elég hosszú akkor megépíteném magamnak a kapcsolást NRF24L01 PA LNA modullal, jelismétlővel és akkor akár otthonról is dokumentálhatsz.
Jók ezek a Wi-Fi modulok egyébként amit ajánlanak a kapcsolásodnál. Még router is szóba jöhet csak ugye annak is kellene a táp és bridge módban azt már küldhetnéd tovább egy másik routerre ami ott van melletted amire felkapcsolódsz wifivel.
aryes: Igen szerencsére az OLED 3.3v-os. Találtam is ezt:
[link]
Bár maximum 100mah-t ír, nem tudom elég lenne vagy sem, mert erről a pici Boost & Buck Step-ről menne az Arduino mini pro, nrf24 modul és az oled. Esetleg még egy pici rezgő motor vagy buzzer. -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Johnny_vT #9942 üzenetére
Nekem az Instructables az egyik kedvencem. Gondolom egyértelmű de azért leírom: a keresőjébe beírod az arduino -t, aztán már csak győzd idővel :-) Egyébként gratula a drónhoz, és külön le a kalappal a leírás miatt!
-
fpeter84
senior tag
válasz
arduino projects, top 10 arduino project és hasonló kifejezésekre keresgélve rengeteg ötlettel találkozhatsz, valamint unalmas óráimban van hogy olyan oldalak arduino kiegészítő listáit nézegetem mint a banggood, dx, gearbest - utána persze nem feltétlenül ott veszem meg ha valami felkelti az érdeklődésemet, de ötlet gyűjtésre jó...
-
válasz
Nekem smart car, mega board, néhány mikrokapcsoló, IR reflektív- és résopto encoder tárcsával a motorokra, UH szenzor, Bluetooth a vezérléshez.
Második projekt egy rfid kártyaolvasó Monopoly és Gazdálkodj okosan társasjátékokhoz.
Utoljára egy eredeti C64 billentyűzethez csináltam custom usb illesztőt pro micro-ból egy Raspberry Pi-hez (Retropie emulátort építettem egy eredeti C64 breadbox házból). -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Nekem CO2 szenzor (MH-Z14A), ami a mai napig megy és napi szinten használjuk. Nem mellékesen az egyetlen amit rendesen bedobozoltam (mini OLED kijelzőre írogatja az aktuális értéket meg a trendet).
Viszont mivel elsődleges, hogy ne veszítsd el a motiváltságot, lehet maradnod kellene a drón témában, amihez talán kevesebbeknek van itt ötlete (viszont a súly miatt kezdésnek húzós lehet mert paneleket építeni 0603-as meg 100 lábú CPLD alkatrészekből mint pl. a XC2C128 teljesen más mint evaluation bord-okból valamit összehuzalozni). Szóval nem árt a realitások talaján maradni, hogy ne legyen kudarc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motoros topic
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged