-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
válasz
távcsőves #7586 üzenetére
Értem a kódod, de ezzel összehaonlítás szempontjából ugyan az a bajom,ami az enyémmel is, hogy a serial terminálba bevitt értéket mikor A-ba írod azt 2karakterre írja be, így a "313197824" így néz ki a-ba írva:
"51
49
51
49
57
55
56
50
52"Itt a kódom, lehet én csinálom rosszul, de nem értem....
//#define debug
char Str2[] = "12AB0500"; //313197824
long a;
void setup() {
Serial.begin(9600);
pinMode(13, OUTPUT);
digitalWrite(13, LOW);
Serial.println(strtol(Str2, NULL, 16 ));
}
void loop() {
if (Serial.available() > 0) {
delay(50);
getserial();
}
else {
delay(50);
loop();
}
}
void getserial () {
a = Serial.read();
Serial.println(a);
if (a == strtol(Str2, NULL, 16 )) {
digitalWrite(13, HIGH);
}
else {
digitalWrite(13, LOW);
loop();
}
delay(1000);
} -
Gergosz2
veterán
válasz
távcsőves #7589 üzenetére
jaja, már emlékszem. Kb három éve vettem az enyémet, akkor is Adafruitost ajánlották hozzá, de senkinek sem ment.
(#7587) Imy
Még annyi, hogy nem árt ha legalább Mega-val állsz neki. Egy egyszerű projekthez, ahol pl csak kiírod mi van egy UNO is elég lehet, de egy több menüs, érintő funkciót használó projektben igen hamar elfogyhat a flash.
-
gyapo11
őstag
válasz
távcsőves #7572 üzenetére
Azt viszont nem tudom, hogy működik a váz fénymérése, mennyi időt hagy a között, hogy elküldi a vakunak az értékeket és expot végrehajtja.
Nem láttam igényként a vázzal történő kommunikációt, az azért eléggé megbonyolítaná a dolgot. Mondjuk egy TTF exponálás.
Szerintem itt a vakucsatlakozó központi érintkezője játszana, ami az első redőny felérkezésekor, vagy a második redőny indulásakor ad jelet. -
Janos250
őstag
válasz
távcsőves #7550 üzenetére
Szubjektív vélemény:
"1 hete használok STM32DUINO"
Jó is az! Előnye, hogy ARM. Annak ellenére, hogy az ESP32 dokumentációja is egyre bővül, az STM32-vel még nem veheti fel a versenyt részletesség és pricizitás terén. Az F103-at én is használtam, szerettem. Viszont mire az F4 boardjaim megérkeztek, addigra már az ESP32 támogatása is olyan szintre jutott, hogy az STM-ek a fiókba kerültek.
Az ESP32 előnye:
szintén sok memória, rengeteg periféria, 240 Mhz órajel kettő maggal, és mindkét mag jól használható. Ez némi párhuzamos programozási technikákat is lehetővé tesz. Az arduino környezetbe illesztése mostmár szinte tökéletes. A freeRTOS op. rendszer fut rajta, arra van ráillesztve az arduino héj, de elérhető az op. rendszer - majdnem minden - saját függvénye is. Nagy előnye a beépített WiFi és BT. Van benne olyan spéci lehetőség is, mint pl. az RMT. Az UNO-ra megírt programok gyakorlatilag változtatás nélkül futnak rajta. A GPIO lábak low/high állítására külön regiszterek is vannak, nem kell a lábak állapotát beolvasni, majd úgy módosítani közvetlen regiszter használat esetén se. Előny még az ára: 1600 Ft körül már kapható.
Hátránya:
Nem ARM. Ha az ember a C++ -nál lentebb akar menni, azaz a regisztereket közvetlenül akarja elérni, még akad dokumentációs hiányosság. Bármelyik periféria bármelyik lábhoz kapcsolható, ez gyakran előny, de néha bonyolítja a dolgunkat. A regiszterek kezelése jó, de mivel 32-nél több GPIO van, ezért a GPIO-hoz kapcsolódó regiszterek 2 x 32 controll regiszterhez tartoznak. Nem minden GPIO használható szabadon, de ezek nem a 32-n túliak. Egyik-másik funkció leírása még vagy nincs meg, vagy gyér.Összefoglalva:
Én az ESP32 mellett vagyok. Ha valaki csak C++ -szinten (tehát csak "arduino" módon) használja, akkor a felsorolt hátrányait nem érzi, előnyeit viszont igen.
A regiszterek közvetlen kezelése nem szükséges normál esetben, de nekem jó játék. -
távcsőves
senior tag
válasz
távcsőves #7550 üzenetére
Szerk, láttom már, klón UNO írtad. Figyelj csak, ide látogass el, és kezd el olvasgatni a fórumot. Ugyan angol nyelvű, de rengeteg dolgot tanulhatsz meg itt a: Arduino Forum > Using Arduino > Programming Questions szekcióban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged