- Fotók, videók mobillal
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- LTE frekvenciák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
férfiállat #12422 üzenetére
Ha 0 a hardware és software ismeret, akkor szerintem érdemes előbb azokkal kezdeni, mert semmi nem fog működni az arduinon. Kész projectet letölteni a netről és betölteni az arduinoba menni fog, de bármi változtatás már nem.
A software résznél nézegetni kell sok kis példaprogramot és megérteni a működést. Pl. én nem tanultam c-t se meg c++-t se, basic, pascal, fortran, clipper, assembly pár processzorra, de ezekből már el lehet indulni. Ja és sokszor semmit nem értek abból amit itt a kollegák mutatnak, nagyon alap tudással is lehet boldogulni.
Ott van a 13-as porton a led, egy másikra lehet tenni egy csipogót, harmadikra nyomógombot, analóg bemenetre potmétert, pwm kimenetre ledet, ezekkel már lehet ügyeskedni.
Hardware téren meg a külvilággal való kapcsolatot lehet kezelni, akár ki vagy befelé. Érzékelők kellenek, vannak készen kapható kis modulok, ezekkel kevesebb a gond. Kimenetként relés modul. Ha megy a tranzisztor, fet vezérlése, akkor már sok mindenhez lehet illeszteni. -
mprrpm
tag
válasz
Például kezdésnek.
-
cidalain
veterán
válasz
Nekem ez volt az első, a betanulós projektem: [link]
Mondjuk következő még nem volt, szóval eddig ez az egyetlen.
Mondjuk sokat dolgoztam hogy normálisan menjen, hogy ha egy funkció épp működik, akkor is figyelje a gombok megnyomását, ne legyen késleltetés, stb. State machine designt alkalmaztam, azzal ezt szuperül meg tudtam valósítani, meg a timer vezérlés volt még a fő alap. -
válasz
Tanács tőlem: szerezz egy UNO-t, mert nem létezik olyan feladat, amihez UNO-ra ne írt volna valaki példakódot+library-t. Nagyon gyorsan megtanulható rajta mindenféle periféria, szenzor kezelése. Könnyű tápot biztosítani neki, 2db ceruzaelemtől és egy 18650 li-ion cellától a powerbank-on át a 9-12V fali adapterig kb. mindenről működni fog. Prototipizálj, gyakorolj rajta, és ha már úgy működik, ahogy szeretnéd, felejtsd el az UNO-t gyorsan, és vegyél valódi projektekhez Arduino Nano-t, Arduino Pro Micro-t vagy ESP32-t.
-
válasz
Keress/találj ki valami projektet, amiben hasznosítani tudsz egy mikrovezérlőt /időjárás állomás, valami egyszerű játék, etc./, és kezdj el foglalkozni vele. Ha céltalanul belevágsz, akkor csak nyűgnek fogod érezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest