Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Kiszivárogtak a Dreame első telefonjának egyes specifikációi
- A Samsung bemutatta a világ első 2 nanométeres mobilchipjét
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
férfiállat
üzenetére
Ha 0 a hardware és software ismeret, akkor szerintem érdemes előbb azokkal kezdeni, mert semmi nem fog működni az arduinon. Kész projectet letölteni a netről és betölteni az arduinoba menni fog, de bármi változtatás már nem.
A software résznél nézegetni kell sok kis példaprogramot és megérteni a működést. Pl. én nem tanultam c-t se meg c++-t se, basic, pascal, fortran, clipper, assembly pár processzorra, de ezekből már el lehet indulni. Ja és sokszor semmit nem értek abból amit itt a kollegák mutatnak, nagyon alap tudással is lehet boldogulni.
Ott van a 13-as porton a led, egy másikra lehet tenni egy csipogót, harmadikra nyomógombot, analóg bemenetre potmétert, pwm kimenetre ledet, ezekkel már lehet ügyeskedni.
Hardware téren meg a külvilággal való kapcsolatot lehet kezelni, akár ki vagy befelé. Érzékelők kellenek, vannak készen kapható kis modulok, ezekkel kevesebb a gond. Kimenetként relés modul. Ha megy a tranzisztor, fet vezérlése, akkor már sok mindenhez lehet illeszteni. -
mprrpm
tag
válasz
férfiállat
üzenetére
Például kezdésnek.
-
cidalain
veterán
válasz
férfiállat
üzenetére
Nekem ez volt az első, a betanulós projektem: [link]
Mondjuk következő még nem volt, szóval eddig ez az egyetlen.
Mondjuk sokat dolgoztam hogy normálisan menjen, hogy ha egy funkció épp működik, akkor is figyelje a gombok megnyomását, ne legyen késleltetés, stb. State machine designt alkalmaztam, azzal ezt szuperül meg tudtam valósítani, meg a timer vezérlés volt még a fő alap. -
válasz
férfiállat
üzenetére
Tanács tőlem: szerezz egy UNO-t, mert nem létezik olyan feladat, amihez UNO-ra ne írt volna valaki példakódot+library-t. Nagyon gyorsan megtanulható rajta mindenféle periféria, szenzor kezelése. Könnyű tápot biztosítani neki, 2db ceruzaelemtől és egy 18650 li-ion cellától a powerbank-on át a 9-12V fali adapterig kb. mindenről működni fog. Prototipizálj, gyakorolj rajta, és ha már úgy működik, ahogy szeretnéd, felejtsd el az UNO-t gyorsan, és vegyél valódi projektekhez Arduino Nano-t, Arduino Pro Micro-t vagy ESP32-t.

-
válasz
férfiállat
üzenetére
Keress/találj ki valami projektet, amiben hasznosítani tudsz egy mikrovezérlőt /időjárás állomás, valami egyszerű játék, etc./, és kezdj el foglalkozni vele. Ha céltalanul belevágsz, akkor csak nyűgnek fogod érezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO ThinkPad T470,14",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
- X1 Carbon Gen13 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 268V 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- LENOVO ThinkPad T470,14",FHD,i7-7500U,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i5-1245U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Új Gamer PC RTX 5060 Ti 16GB i5-14400F 32GB DDR5 Garanciás
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ekkold