- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Második bétánál jár a One UI 8
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
férfiállat #12422 üzenetére
Ha 0 a hardware és software ismeret, akkor szerintem érdemes előbb azokkal kezdeni, mert semmi nem fog működni az arduinon. Kész projectet letölteni a netről és betölteni az arduinoba menni fog, de bármi változtatás már nem.
A software résznél nézegetni kell sok kis példaprogramot és megérteni a működést. Pl. én nem tanultam c-t se meg c++-t se, basic, pascal, fortran, clipper, assembly pár processzorra, de ezekből már el lehet indulni. Ja és sokszor semmit nem értek abból amit itt a kollegák mutatnak, nagyon alap tudással is lehet boldogulni.
Ott van a 13-as porton a led, egy másikra lehet tenni egy csipogót, harmadikra nyomógombot, analóg bemenetre potmétert, pwm kimenetre ledet, ezekkel már lehet ügyeskedni.
Hardware téren meg a külvilággal való kapcsolatot lehet kezelni, akár ki vagy befelé. Érzékelők kellenek, vannak készen kapható kis modulok, ezekkel kevesebb a gond. Kimenetként relés modul. Ha megy a tranzisztor, fet vezérlése, akkor már sok mindenhez lehet illeszteni. -
mprrpm
tag
válasz
Például kezdésnek.
-
cidalain
veterán
válasz
Nekem ez volt az első, a betanulós projektem: [link]
Mondjuk következő még nem volt, szóval eddig ez az egyetlen.
Mondjuk sokat dolgoztam hogy normálisan menjen, hogy ha egy funkció épp működik, akkor is figyelje a gombok megnyomását, ne legyen késleltetés, stb. State machine designt alkalmaztam, azzal ezt szuperül meg tudtam valósítani, meg a timer vezérlés volt még a fő alap. -
válasz
Tanács tőlem: szerezz egy UNO-t, mert nem létezik olyan feladat, amihez UNO-ra ne írt volna valaki példakódot+library-t. Nagyon gyorsan megtanulható rajta mindenféle periféria, szenzor kezelése. Könnyű tápot biztosítani neki, 2db ceruzaelemtől és egy 18650 li-ion cellától a powerbank-on át a 9-12V fali adapterig kb. mindenről működni fog. Prototipizálj, gyakorolj rajta, és ha már úgy működik, ahogy szeretnéd, felejtsd el az UNO-t gyorsan, és vegyél valódi projektekhez Arduino Nano-t, Arduino Pro Micro-t vagy ESP32-t.
-
válasz
Keress/találj ki valami projektet, amiben hasznosítani tudsz egy mikrovezérlőt /időjárás állomás, valami egyszerű játék, etc./, és kezdj el foglalkozni vele. Ha céltalanul belevágsz, akkor csak nyűgnek fogod érezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged