- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
válasz
// Chaka // #9412 üzenetére
Köszönöm, csak itt régebben olvastam, hogy az intelligens telefon töltők akár 12V-ot is képesek kiadni magukból, és a fene tudja melyik "intelligens"...
-
_q
addikt
válasz
// Chaka // #8657 üzenetére
Lehet én értettem félre akkor.
-
_q
addikt
válasz
// Chaka // #8653 üzenetére
Miért kell optocsatoló? Miért nem lehet direktbe rákötni a nyomógombot?
-
// Chaka //
tag
válasz
// Chaka // #8537 üzenetére
... hopszi, a pontossága nem is olyan biztos, hogy 3V lesz a teljes tartományban. Nem tudom, hogy a terheletlen trafó mennyire lineáris ....
-
válasz
// Chaka // #8487 üzenetére
Én 11 éves korom körül kaptam egy c64-est, de már egy évvel előtte minden könyvet elolvastam hozzá. 14 éves koromban már assemblerben írogattam rá kódokat. Ennek az ismeretnek nemrég hasznát vettem, amikor az arduino smart car-t csináltam, írtam bele egy processzor-emulációt/virtuális gépet, amit kb. a 6510-es processzor működése/felépítése ihletett, hogy egy virtuális utasításkészlettel lehessen programozni a robotot. Legnagyobb döbbenetemre elsőre sikerült.
-
Vladi
nagyúr
válasz
// Chaka // #8452 üzenetére
"Na ezzel most jól ki lettél segítve "
Hátjah.MOndjuk 10 évnyi üzemmel évi 1000 munkaórával bármelyik elektronikai cuccnál aláírnék.
-
válasz
// Chaka // #8146 üzenetére
Pláne, hogy én nem nyomtatni fogom az alkatrészeket, hanem vágni/ragasztani.
Már csináltam egy nagyobb és bonyolult smart car-t DC motorokkal, de az túl komplikált ahhoz, hogy a gyerekeim tudják programozni. Ezt úgy akarom megcsinálni, hogy valamelyik blockly klónnal lehessen programozni, grafikusan, mint a Lego mindstorms-t. -
válasz
// Chaka // #8144 üzenetére
Két léptető + egy bolygókerék. Egy ilyet akarok csinálni.
Update: most néztem meg alaposabban az oldalt, amit linkeltem, és 5db AA elemre kötötte a stepper-eket szívbaj nélkül, sőt, a leírás szerint 6db-ot is lehet használni, szóval ezek szerint feleslegesen csináltam problémát a tápból.
Vagy a projekt készítője gyakrabban fogja cserélgetni a motorokat, mint eredetileg tervezte. -
válasz
// Chaka // #8142 üzenetére
Tartásra igazából nem lesz szükség, elvileg vízszintes felületen nemigen fog elgurulni a kocsi, amit hajt. Viszont ha folyamatosan gurul, az szerintem elég nagy igénybevételnek minősül. Asszem ezt empirikus módszerrel kell kiderítenem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
// Chaka // #8129 üzenetére
Pl. ha már szóba jött a PI, képváltást kellene csinálnom áttűnéssel
Ez itt nagyon off-topic, gondolom a Linux kezdőknek topicban szivesen segitenek.
En ezt a leirast hasznaltam egyszer, ha jol emlekszem, egy 3.5"-es kijelzon, de nem biztos: [link](#8130) mprrpm válasza // Chaka // (#8127) üzenetére
En nem mondanam, hogy meguszos... regen az apukajatol (vagy a kornyezeteben megtalalhato emberektol, esetleg tanaroktol) tanult az ember, most meg sajnos ez nem nagyon megy, mert az ember apukaja nagyon sok esetben nem latja at a dolgokat, nem ert hozza, stb-stb. Beleugrik a dologba, de nincs segitseg... illetve itt, a forum. (Sajnos, nekem nagyon sokszor nincs turelmem segiteni, meg amugy is, a hardware-hez jobban ertek, de na...) Majd megerti, vagy feladja. Jo ez igy. Nem kell mindent megerteni, amit hasznalunk. -
mprrpm
tag
válasz
// Chaka // #8127 üzenetére
Teljesen igazatok van. De az átlag user hogy kezdi?
Lát valamit, megtetszik neki, vas megjön és egyből a megúszós produkciós utat választja.
Rátalál valamire letölti, feltölti és nem működik.
A miértjét megérteni, időigényes feladat, szerintem nektek nem kell mondanom.
Hiányosságok, hát igen....De ez így szép.
-
tvamos
nagyúr
válasz
// Chaka // #8127 üzenetére
Az jó, ha eldönti előre, de azért az se baj, ha nem. Az a lényeg, hogy legyen sikerélménye, és akkor szívesen csinálja. Aztán majd kitalálja, hogyan folytatja. Lehet, inkább felfelé lép, Raspberry, és társai irányába, és nem az alacsony szintű programozás fogja érdekelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest