- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magyarított Android alkalmazások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
// Chaka //
tag
válasz
// Chaka // #8537 üzenetére
... hopszi, a pontossága nem is olyan biztos, hogy 3V lesz a teljes tartományban. Nem tudom, hogy a terheletlen trafó mennyire lineáris ....
-
// Chaka //
tag
válasz
DrojDtroll #8533 üzenetére
Trafót?
szerk: Vele sorosan egy ellenállás, a negatív oldal vágására egy pici Shotky dióda. 230/3-as trafónál kb. 4.5V a csúcs. Ha ez sok, akkor még egy ellenállás a föld felé. Nem tudom, milyen az a/d felbontása, de ha 10 bites, akkor akkor erőlködés nélkül az 1V felbontás is elérhető. Persze ahány trafó, annyi, szóval egyedenként kell így bemérni. De legalább nem ráz. -
// Chaka //
tag
Nektek mit vettek anno, hogy most apró elektromos izékkel vesződtök?
Nekem pölö semmit, és a családfámban sincs senki, akit érdekelnének. 17 évesen ezek ellenére egész jól programoztam gépi kódban (nem assemblerben) Z80-ast. Ha kaptam volna akár csak egy DC tápegységet is ... ó, de szép is lett volna
Szóval nem tudom, hogy hogyan is mennek az ilyen dolgok. Ha a kölköt érdekli, rákockul. Ha nem, akkor nem. Ha valamelyik csemetémnek átadhatnám ... de nem adhatom.
-
// Chaka //
tag
Ha strapabírót kell csinálni, az vagy nemkiciócó, vagy sok melóval jár. A sok melós változatban át kell rágni magadat a cuccosok adatlapjain, és olyan elemekből felépíteni, amiket azok javasolnak. Én a kettőt vegyítem. A 230V-os tápegységet nem merem megcsinálni, de minden mással rendben vagyok. A linkelt DIN sínes tápegységet többtízes gyártási sorozatnál nem ajánlanám, mert már hallottam egy kollégától a korai haláláról. Bár az ennél sokkal drágább cuccosok is megdöglendhetnek 10-15 év után. Na ezzel most jól ki lettél segítve
-
// Chaka //
tag
Huszonéve tanultam isiben léptető motorokról, és olyasmi dereng, hogy léptetés közben nagy feszültségen járnak, álló helyzetben meg kis feszültségen állnak. Ha én ilyennel kísérleteznék, és nem lenne a motor nagyon igénybe véve, akkor léptetéshez adnám a 8.4V-ot, és a lépések között ugyanezt kicsiny tüske formájában. Pl. ha 100ms egy lépés, akkor 50ms impulzus a lépéshez, majd a következő 50ms közepén 10ms a tartáshoz. Ha nincs lépés, akkor csak tartás van. Ha nincs értelmesebb ötlet, egy próbát megér
-
// Chaka //
tag
Jaja, igazad van. Ez személyes beállítódottságtól függhet. Huszonéve nagyon rákattantam a gépi kódra, tizenéve az assemblerre, és csak pár éve álltam át C-re. És érzem a hiányosságaimat, ha valami bonyolultabbat kell megoldani. Pl. ha már szóba jött a PI, képváltást kellene csinálnom áttűnéssel
-
// Chaka //
tag
Ha az ember fia mikrovezérlőkkel és egyéb mütyürökkel foglalkozik, akkor érdemes eldöntenie az elején, hogy mennyire akar belemélyedni a dolgokba. Ha csak játszani szeretne, akkor ott vannak a kész könyvtárak, hardver KIT-ek tömegei. Azok annyit biztosan tudnak, amire kipróbálták őket. És van a másik út: végignyalod a hardverek gyári adatlapjait, próbálod megérteni, és a kezelő programokat magadnak megírni. Ennek az az előnye, hogy ha hiba van, könnyebben megtalálod, hisz te írtad. De piszkosul munkaigényes. Ám nagyon tanulságos
-
// Chaka //
tag
válasz
mhegedusmh #8024 üzenetére
Elsőként USB-TTL konverterrel érdemes vele bíbelődni. Ha a konzolból kiadott parancsokra sem reagál, akkor nagyon halott. 1-2 éve én is 5V/3.3V szintillesztőt használtam volna, de nem jött be a dolog. Nem biztos, hogy a szintillesztő miatt. Pár napja 3.3V-os mikrovezérlővel használom, és pompásan működik az adatcsere a PC-s alkalmazás és a mikrovezérlő 32byte-os táblázata között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Horizon Forbidden West
- Autós topik
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest