- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
EvilNside #13757 üzenetére
Meg se merem kérdezni, hogy a hőmér projectből hogy lett macska trackelő project ....
A GPS maga nem lesz kis fogyasztás, szerintem erre lehet venni készen kisállat trackert....
A lényeg hogy az átlag fogyasztást kell lenyomni a uA tartományba ott is a 10-20uA mértékre.Helyedben fix időközönként (pl RTC vel) rákérdeznék egy fix adónál hogy kell-e mérni, ha kell akkor adó küldi, a parancsot. Ha értesz kicsit assemblyhez akkor ez egy ESP ULP magját is használhatod erre.... Majd azzal felkelted a fő magokat amik megcsinálják a GPS mérést..... Nem lesz az sehogysem kevés energia..... GPS folyamatosan illene mennie a jó pontosság végett... Bár lehet van olyan ami gyorsan talál műholdakat.....
-
válasz
EvilNside #13758 üzenetére
Az 1 uA fogyasztást nekem is gyanús, hogy akkor produkálja, mikor be van kötve, de a rádió rész nem aktív.
Ez a macska-tracker ott fog elbukni sajnos, hogy nem tudod annyira kicsire és könnyűre megépíteni, hogy a macsek ne húzza le magáról.Maga az esp önmagában elég pici, ha nincs nyákra építve (lora, wemos stb), de egy gps modul pl fogalmam sincs mekkora. A nyakörv alkalmas lehet arra, hogy egy normális antennát varrj bele.
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz
EvilNside #13748 üzenetére
Hello, mennyire kell ad hocnak lennie?
Leírnád a use-case-t? Ahhoz hogy Minimál batteryről menjen átlagban uA tartományban kellene tartanod a fogyasztást 10-20uA. ESP-NOW nem lehetetlen. Az egyik oldalnak folyamatosan aktívnak kell maradnia, és küldhet vezérlést is, pl a mintavételezési időt növelni, csökkenteni.....Másik a Soft Latch h valami külső trigger hatására aktíválódik csak és amikor végez akkor kikapcsolja magát....
NRF chipek esetenként bluetooth, vagy Zigbeen keresztül .....
-
válasz
EvilNside #13750 üzenetére
Mi baj az infrával? Biztos kevesebbet fogyaszt, mint egy rádiós vevő. Egy lencsével irányítva 50m-t is át tud vinni, feltéve, hogy nem gond, hogy mindig oda kell menni az ablakhoz.
Az én egyik ilyen rádiós hőmérőm azt csinálta, hogy mikor lemerült a kültéri, hiába tettem bele elemet, többé nem szinkronizált, újra kellett indítani. Valószínűleg van egy időablak, amikor figyeli az adást, mondjunk percenként 1mp vagy hasonló, a többi időt kikapcsolva tölti a rádiós rész. Én így oldanám meg. Ez kézi vezérlésnél sajnos nem játszik, mert átlag fél percig kéne nyomva tartanod a triggert, hogy megkapja a vevő a jelet.
-
válasz
EvilNside #13748 üzenetére
Ez így ebben a formában több okból is elvetélt ötlet. Egyrészt a 3V gombelem szerintem nem képes akkora áramerősséget leadni, hogy a wifit táplálni tudja az adás idejére, még ha megtámogatod is vmi nagyobb pufferkondival. Másrészt a vezeték nélküli hőmérők (te vezetékest írtál, nem tudom elírás volt-e) fordítva működnek, deep sleep-ben vannak, időnként felébrednek, elküldik a jelet, aztán visszaalszanak, nem várnak vezérlő jelet. Nekem legalábbis ami volt, 2 fajta is, az így működött. A kültéri egység az adó, a beltéri a vevő.
A li akkus táplálás nem lehetetlen, hasonló projektet csinált az egyik kolléga, egy 18650 cellával több hónapot elmuzsikált egy esp8266+hőmérő modul. De az nem gombelem. Esetleg 3db AAA ceruzaelemmel tudnám elképzelni a legkisebb méretben.
Ha pedig ragaszkodsz a külső triggereléshez, nem írtad ugyan, hogy mekkora távolságot kellene áthidalni, de én vmi analóg jeladót tudnék elképzelni, a vevő oldalon egy nagy nyereségű antennával+rezgőkörrel, esetleg vmi minimális erősítő fokozattal, hiszen egy digitális bemenetre kell jelet küldeni az ébresztéshez, ami uA nagyságrendű jelet igényel. Esetleg ha néhányszor 10m a távolság, lehetne egy tsop IR receiver a vevő és egy tetszőleges tv távirányító az adó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged