- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi-d
tag
válasz
csubuka #9687 üzenetére
Az én projektem úgy fog kinézni, hogy a riasztó része lesz egy Nano (ki akarom hagyni a kezelő egységet), és a GSM modul egy gyári kivitel. A DSC riasztókat a tudásukhoz képest drágának találom, ezért hanyagoltam a megismerésüket. Nálam a SATEL vált be. Relatíve olcsó, laptopról könnyen programozható, és még nem volt vele problémám. A DSC is, mint minden riasztó 12V jelszinttel dolgozik, és rend szerint a test az aktív jelszintje. Ha Arduino-ra kell jelet küldeni, mindenképpen jelszint illesztés szükséges ( opto, relé, feszosztó, stb).
-
Janos250
őstag
válasz
csubuka #9687 üzenetére
A DSC mozgásérzékelőkben gyakorlatilag egy relé, és egy kapcsoló (szabotás) van, de többféleképpen is be lehet kötni rá az ellenállásokat.
Ha csak simán bekötik, akkor van jel/nincs jel, ha EOL, DEOL, akkor fesz szintet kell mérni. Én független DSC mozgásérzékelővel próbáltam az SMS küldést, simán ment. Persze nem EOL, DEOL módra kötöttem be, hanem csak reléként. -
fpeter84
senior tag
válasz
csubuka #9687 üzenetére
Pontosan nem ismerem ezeket a rendszereket, de úgy tudom hogy az ilyen szirénáknak saját akkumulátora van szabotázs esetére - ezért feltételezem hogy a felhúzott láb az alap állapota, valószínűleg 12V és ez megy le földre amikor sípolnia kell - így ha elvágják a vezetékét akkor is megszólal... Mindenesetre ha egy multiméterrel rámérsz és beizzítasz egy riasztást akkor látni fogod hogy mi történik rajta és hány V mellett. 12-t nem köthetsz közvetlenül az arduino-ba, de egy optocsatolón/feszosztón keresztül megoldható.
Esetleg ha a készülékházon / kezelőfelületén van egy visszajelző led ami riasztáskor felgyullad akkor arra is rá lehetne csatlakozni a sziréna helyett! Ha van ilyen, akkor valószínűleg a LED egyik lába a belső 3.3/5V tápon van és a vezérlő a másik lábát földre húzva kapcsolgatja. Ezt akár közvetlenül is be lehet drótozni egy arduino-ba!
Az sms küldés gyerekjáték kategória csak célszerű olyan modemet választani amihez akadnak kezelő library-k - ott alap az sms példaprogram amiből kiindulhatsz...
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged