- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Netfone
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi-d
tag
válasz
csubuka #9687 üzenetére
Az én projektem úgy fog kinézni, hogy a riasztó része lesz egy Nano (ki akarom hagyni a kezelő egységet), és a GSM modul egy gyári kivitel. A DSC riasztókat a tudásukhoz képest drágának találom, ezért hanyagoltam a megismerésüket. Nálam a SATEL vált be. Relatíve olcsó, laptopról könnyen programozható, és még nem volt vele problémám. A DSC is, mint minden riasztó 12V jelszinttel dolgozik, és rend szerint a test az aktív jelszintje. Ha Arduino-ra kell jelet küldeni, mindenképpen jelszint illesztés szükséges ( opto, relé, feszosztó, stb).
-
Janos250
őstag
válasz
csubuka #9687 üzenetére
A DSC mozgásérzékelőkben gyakorlatilag egy relé, és egy kapcsoló (szabotás) van, de többféleképpen is be lehet kötni rá az ellenállásokat.
Ha csak simán bekötik, akkor van jel/nincs jel, ha EOL, DEOL, akkor fesz szintet kell mérni. Én független DSC mozgásérzékelővel próbáltam az SMS küldést, simán ment. Persze nem EOL, DEOL módra kötöttem be, hanem csak reléként. -
fpeter84
senior tag
válasz
csubuka #9687 üzenetére
Pontosan nem ismerem ezeket a rendszereket, de úgy tudom hogy az ilyen szirénáknak saját akkumulátora van szabotázs esetére - ezért feltételezem hogy a felhúzott láb az alap állapota, valószínűleg 12V és ez megy le földre amikor sípolnia kell - így ha elvágják a vezetékét akkor is megszólal... Mindenesetre ha egy multiméterrel rámérsz és beizzítasz egy riasztást akkor látni fogod hogy mi történik rajta és hány V mellett. 12-t nem köthetsz közvetlenül az arduino-ba, de egy optocsatolón/feszosztón keresztül megoldható.
Esetleg ha a készülékházon / kezelőfelületén van egy visszajelző led ami riasztáskor felgyullad akkor arra is rá lehetne csatlakozni a sziréna helyett! Ha van ilyen, akkor valószínűleg a LED egyik lába a belső 3.3/5V tápon van és a vezérlő a másik lábát földre húzva kapcsolgatja. Ezt akár közvetlenül is be lehet drótozni egy arduino-ba!
Az sms küldés gyerekjáték kategória csak célszerű olyan modemet választani amihez akadnak kezelő library-k - ott alap az sms példaprogram amiből kiindulhatsz...
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest