- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iGO Primo
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
válasz
Wolfram #23093 üzenetére
Neeem.
Alapvetően a léptetőmotor is nagyon pontos.
A maiak jellemzően 0,9 és 1,8 fokot lépnek, az ismétlési pontosság század fokban mérhető. Az a motor amit használtál (az áttétel miatt) még pontosabb.
A vezérlésedben lehet a hiba (feltételezve, hogy nem hibás a motor)
És igen, ahogy már írták elöttem, valószínűleg túllendül...A szervó motor gyakorlatilag egy egyenáramú motor fogaskerékáttétellel, vezérléssel.
És igen, jellemzően a szervó gyorsabb, amihez nagyobb áramerősség kell. Bár lehetnek kivételek.A fő különbség a két motorfajta közt, hogy a szervó ha elakad, akkor is ugyanoda tér vissza. (Tehát elindul 180 fok felé, de elakad 95 foknál, majd az újabb utasításra elindul 0 fokra, akkor is 0 fokra áll be).
Mondjuk azért egy nagyobb léptetőmotor sem akad meg olyan könnyen.
Kicsi szervóra az sg90-et szokták használni hobbi körökbenSegítene, ha leírnád mire szeretnéd használni, hogy legalább megsaccolhassuk a szükséges nyomatékot, sebességet...
-
Undoroid
őstag
válasz
Wolfram #23093 üzenetére
" nem tudom hogy a stepper motor ezzel a pontatlansággal/csúszással mire használható " Ez egy egyszerű, olcsó kis szerkezet (még azt is el tudom képzelni, hogy a belső közlőkerekei műanyagból vannak) , amit szinte bármire használhatsz és a jellemzői miatt nem kell egy túl precíz dologra gondolni! Működik, megy és tanulni is jó vele! Ez ennyit tud ennyi pénzért!
Első autó vásárláskor is szívesen megvenné az ember a legújabb BMW-t, mert az tele van extrákkal, sokat tud, kényelmes és ráadásul nagyon menő is...viszont csak egy használt Opelt vesz, mert végül az is megy, olcsóbb és a céloknak még az is megfelel! -
JulianSinulf
őstag
válasz
Wolfram #23093 üzenetére
Szia!
Hasonló szervo motorok szoktak lenni a 2WD, 4WD kiskocsikon, amikre általába ultrahang érzékelőt raknak és azt mozgatja a szervo, hogy körülnézzen, merre mehet tovább.
Nekem is van. [link]
Nem hangos (lényegesen halkabb, mint egy A4988 léptetőmotor meghajtó) és bár az áramfelvételét nem néztem, de szerintem az sem nagy. Ellenben gyorsan jár.
Egy léptető motornál el kell döntened, hogy mennyire fontos a pontosság és mennyire a gyorsaság. Szerintem. És oda kell azért villany is adott esetben.
Én NEMA17-el és TMC2209-el játszadoztam. 24V és 1-2A. Pontosan most nem emlékszem.
Azt sikerült elérnem, hogy vagy megmondtam neki, hogy hányat lépjen és akkor lassan ment, de annyit lépett vagy megmondtam neki, hogy milyen gyorsan forogjon és meddig. Ilyenkor meg a pontosság kérdéses. Bár itt a meghajtónak nem gond megállítania a motort és a helyén tartani. Mondjuk folyamatos üzem mellett kellhet egy venti is hozzá. A 3D nyomtatók ilyeneket használnak órákon, napokon keresztül is akár.Neked szerintem inkább a kis szervo motor lenne az előnyösebb. A programozása is kevésbé macerás, mint egy TMC2209-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
- DOOM - The Dark Ages
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest