- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus #11359 üzenetére
Az M1,M2 kimeneteknél nem lehet, hogy csavarás közben valahogy túlhúztad és megszakadt az átvezetés az alaplapi vezetősáv és az aljzat közt? Én megpróbálnám tesztelés céljából a motor kivezetéseit valahogy hozzányomni a vezetősávhoz (persze lehetőleg rövidzárlat okozása nélkül). Nehezen hiszem el, hogy bármilyen módon tönkrement volna a driver elektronika, hiszen mindenféle védelem van beépítve, túlmelegedés, rövidzár, esd, és a motor önindukciója ellen is védve van.
-
-
válasz
zsolti_20 #11313 üzenetére
Hát én többször futottam már ilyenbe, de sokat segítene, ha a hibát magát is bemásolnád. Legutóbb például azzal szívtam, hogy pro micro-ra billentyűzet-emulátort írtam, ami feltöltés után önálló életre kelt és elkezdte kitörölni a saját forráskódját
, amit nem vettem észre és mentettem a sérült kódot. Következő módosítás után természetesen nem fordult le. Fejből újra kellett írnom egy tetemes részét a kódnak.
-
A szobahőmérséklet mennyivel több, mint mondjuk 2 hete? Te is írtad, hogy a meleg szerepet játszhat, bár elég fura lenne, hogy kb 2-3 fokos hőmérsékletkülönbség megzavarná a kijelzőt.
Ellenpéldának megemlíteném, hogy nemrég építettem raspberry pi zero-ból és egy tft touchscreenből egy szerkezetet, ahol is a touchscreen a rpi bemelegedése után nem hajlandó többet működni. Maga a tft működik, csak a digitizer nem. És az is spi csatolón keresztül kommunikál, ami fura egybeesés, de nem hiszem, hogy a két esetnek ennél több köze lenne egymáshoz. -
Téves -
válasz
kzsolt00 #11298 üzenetére
Szia!
Ha már az arduino topikba írtál, elmondanám, hogy az egész feladat az erre a feladatra enyhe túlzás rpi helyett egy kb. 1000Ft-os esp8266 alapú nodemcu-val tökéletesen kivitelezhető lenne, touchscreen-t és weblapot is beleértve! Feltéve, ha vezetékes net kapcsolat helyett megfelel, ha "csak" wifire van kötve az egész téma. Máris spóroltam neked 18e Ft-ot.A riasztót nem értem, hogy milyen célt szolgálna, szeretnéd, ha a sz.rt is kiijesztené belőled az éjszaka közepén, vagy elég, ha csak akkor hallod, ha éppen mellette állsz? Utóbbi feladatra egy 50Ft-os piezo csipogó tökéletesen megfelel, amit közvetlenül ráköthetsz az esp/rpi egyik tűjére. Az említett pc hangszóróhoz mindenképp vmilyen végfok kell, ami lehet akár egy egyszerű tranzisztor-ellenállás-kondi kapcsolás.
A breadboard-ot pedig mindenképp felejtsd el, bármilyen megoldás is lesz a vége, hacsak nem próbanyákra gondoltál a kifejezés alatt.
Bónusz kérdés: nem lenne megnyugtatóbb megjavíttatni/cserélni azt a kazánt?
-
válasz
Victoryus #11288 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ha fordítva, a Vcc és a pin közé kötnéd a ledeket (alacsony jelszintre kapcsol), akkor úgy több áramot képes elviselni, asszem 26mA-ig rendben vagy. Mivel az esp8266 gpio-k hivatalosan 5V toleránsak, ha 5V-ra kötöd a ledeket, akár hármat is tudnál sorba kötve egy lábról üzemeltetni, külön driver nélkül (ellenállás persze ide is kell). De persze egy uln2003 lenne az igazán megnyugtató megoldás (arra is úgy kell kötni a ledeket, hogy a tápra megy a másik lábuk), ha tudsz neki helyet szorítani (külön tartót nyomtatni nemigen kell neki, hiszen egy chipről van szó, beforrasztod rá a ledeket stb aztán teszel rá egy zsugorcsövet és benyomod az egészet egy kevésbé látható résbe.
-
válasz
Victoryus #11281 üzenetére
Az a led nyitófeszültségétől függ. Egy piros led esetén kb. 10mA áram fog folyni, ha két led lesz rá kötve párhuzamosan, az 5mA/led, így az már nem biztos, hogy elég fényt ad. Zöld/sárga led nyitófeszültsége picit magasabb, még kisebb lesz az áram. Inkább 60-80ohm körül tennék oda.
Vcc-re vagy GND-re van kötve a ledek másik lába? -
válasz
Victoryus #11276 üzenetére
Milyen sebességgel flashelsz? Az egyik d1 minit nem bírtam 9xx kbit/s-al flashelni, miután a gpio-kra voltak kötve a cuccok, le kellett mennem 1xx van valahány kbit/s-ra, addig mindig hibás lett a feltöltött program. Talán nálad is hasonló a gond. Illetve a kábelt cseréld ki.
Nemrég én spammeltem teli a topikot az infravörös adatátvitelemmel, írd csak nyugodtan a fejleményeket.Ha elkészült, tegyél majd fel videót.
Nem írtad, milyen ledet használsz. -
válasz
Victoryus #11272 üzenetére
A hibakódra a gugliban rákeresve én is azt találtam, hogy resetel a board, mégpedig áramellátási gond miatt. Úgy néz ki egyszerű rövidzárlatot csináltál a két leddel az áramkorlátozó ellenállás nélkül.
Gondolom párhuzamosan kötötted őket.
Az esp8266 gpio max 17mA árammal terhelhető, ha a ledet a gpio és a gnd közé kötötted. Ha a Vcc és a gpio közé van kötve (alacsony jelszintre kapcsol), akkor nagyobb áramot is képes elnyelni, de mindkét megoldással kockáztatod, hogy túlterheled az adott gpio-t és tönkremegy.
Milyen ledet használsz, színeset vagy fehéret? Ha színeset, akkor a két ledet sorba kellene kötni, nem párhuzamosan, és egy áramkorlátozó ellenállást számolni hozzá. A fehér ledeket a nyitófeszültségük miatt nem lehet párhuzamosan kötni, de ellenállás akkor is kelleni fog, vagy egy darlington tranzisztor. -
válasz
gazso75 #11264 üzenetére
Küldje el emailben a koordinátákat, vagy a rajta futó webszerverre wifin keresztül fellépve küldjön egy oldalt, amin a gmaps térképe van beágyazva. Pl így: https://www.google.com/maps/place/@51.5007292,-0.1246254,16z
A kukac után látható a gps koordináta. -
válasz
Breaker #11259 üzenetére
Köszi a biztatást, de ez nem fog bekövetkezni, ugyanis a lap már be van ragasztva, így hozzá sem tudok férni, ezen kívül rá van forrasztva a li akksi, így nem szívesen babrálok már vele, félek, hogy rövidzárat csinálok.
A másik meg az, hogy a töltési idő is hosszabb lenne emiatt... -
Más téma!
Szeretnék egy hiperegyszerű töltöttségvisszajelző ledet gründolni a fent említett li-ion táplálású eszközbe.
A következőt találtam ki:
A li akksi egy ilyen boost konverteren keresztül táplálja a gépet. Azt szeretném, ha az akku 3V körüli szintjénél "kigyulladna" egy LED, ami arra figyelmeztet, hogy ideje töltőre dugni az eszközt. Az out+ és az in+ közé tennék egy ~1,7V nyitófeszültségű ledet egy diódával és egy áramkorlátozó ellenállással sorba kötve, ami elképzelésem szerint akkor fog kinyitni, ha a konverter kimenete és bemenete közti feszültségkülönbség eléri a 2,3V-ot. Mivel a konverter kimenetén 5,2V körüli feszültség van, ez az eset az akku 2,9V szint alá merülésekor fog bekövetkezni - elméletben.
Valahogy persze számításba kellene vennem az előtét ellenállást is, mert nyilván befolyásolja az egész cucc nyitófeszültségét, talán még diódát sem kellene sorba kötni.
A kérdésem, hogy ez működhet-e, aszerint, ahogy én azt elképzeltem, és van-e buktatója (leszámítva persze, hogy zárlatos lesz a LED és rövidzárlatot csinálok). -
"2: R3 cseréje nagyobbra."
Ez működne, de nem szívesen babrálok SMD alkatrészekkel...
"1: Soros, pl 2A-es shottky dióda, vagy 0,47 ohmos ellenállás az 5V-os ágba.
A TP4056 ugyanúgy tölt majd, csak kevésbé forrósodik."
Ez tetszene, de sajnos nem járható, mert usb csatlakozó van rajta, nem tudom megbontani.
Viszont jó ötletet adtál, fogok keresni olyan usb-s töltőt, aminek 5V alá esik a feszültsége terhelésre (tegnap 2A-es töltőt próbáltam, lehet ez volt a hiba), vagy keresek egy ócska usb kábelt, amin nagy a feszültségesés, asszem tudok is egyet, pont kapóra fog jönni. -
Ezen a töltő modulon, amiről beszéltek, normális, hogy 70°C körül van a chip hőmérséklete? Egy db. cca 2000mAh kapacitású 18650 cellát töltök vele, 5V-ról. Az usb-s V/A mérő szerint 1,11A töltőáram megy a cellába, miközben 70°C körülre forrósodik fel (maga a cella nem melegszik). Mikor lecsökken a töltőáram, lemegy 50°C körülre, majd rendben leáll a töltés. A feszültség is rendben van, szóval látszólag jól működik, mégis aggaszt ez a magas működési hőmérséklet, a rögzítéséhez használt forróragasztó is megolvadt töltés közben.
-
válasz
Janos250 #11201 üzenetére
Én nemrég átírtam az esp8266 softwareserial lib-et paritásbitesre.
Egyébként az lesz a hiba, amit DigitXT kolléga írt, hogy akkor is menti a hibás adatot az előző értéknek fenntartott változóba, amikor hibás, ezért ha két hibás adat jön egymás után, az egyik át tud csúszni az ellenőrzésen. Ezen a distanceBetween sem segít, mert ahhoz is el kell tárolni a korábbi értéket. -
-
válasz
Victoryus #11190 üzenetére
Tudsz linket adni ezekhez a koppincs motorokhoz? Miért van rajtuk 4 vezeték, szenzor van bennük?
Most kerestem vissza, a nema8 motorokról tényleg más valaki írt, ezen a linken láttam, nagyon megtetszett, és megmaradt bennem. Kár, hogy drága is egy ilyen motor és driver is kétszer annyi kell hozzá, mint egy sima dc motorhoz. -
válasz
Victoryus #11188 üzenetére
"leforrasztani a lego koppincs motorokról a 4 erest, helyére sima 2 erest"
Ugye nem a korábban linkelt(?) Nema8 stepper motorokkal akarod ezt megtenni?"mert a motor shieldhez nem raktam fel anno"
Dehát driver (lib) nélkül le sem tudod fordítani a programot.De örülök, hogy végre sikerült valami eredményt elérni.
Ha a wemos motor shield-ről beszélsz, akkor igen, az i2c vezérlés csak két pint foglal, asszem a d1/d2-t. (Meg persze a táp és gnd pineket.) -
válasz
gyapo11 #11180 üzenetére
"böngésző a NAT mögül kapcsolatot tud teremteni egy serverrel"
De csak pollozni tud, a server csak akkor tud adatot küldeni a böngésző felé, ha a böngésző kezdeményez. Ezért nem lehet a kapcsolatteremtés után kihagyni a szervert. Torrent sem működik két passzív módú kliens között, csak akkor, ha az egyik aktív! -
-
-
válasz
gyapo11 #11170 üzenetére
Gondolom a teamviewer is vmi broker szervert használ, ami közvetít ilyenkor (vagy mindig).
Simán ki tudok találni erre valami saját protokollt, ezért tetszik ez a uC megoldás.
Egy kameránál, még ha be is lehet állítani, hogy feltöltse a képeket valahova, nincs akkora mozgásterem. Meg akkor hol marad a fun factor? -
válasz
Victoryus #11166 üzenetére
Sajnos nem igazán van fogalmam róla, hogy mi is ez a motor shield, de a kép alapján egész biztosan rosszul van összekötve, mert a D1-D4 lábak mellett még minimum a gnd-t össze kell kötni a shield és a lap közt, és ha a shield-en nincs kimondottan konverter a L293d tápfeszültségének az előállításához (3,3V-5V) akkor még a Vcc bemenetet is össze kell kötni a lap megfelelő kimenetével (esp32-nél a 3,3V-tal!). Ez a L293d logikai tápja, nem a motoré! Ezek után ott van még egy-egy enable láb mindkét motorhoz, ha azokat nem húzod magas szintre, a D1-D4 lábakra hiába adsz jelet, a motorok nem fognak megmozdulni. Szóval összesen ha jól számolom 8db jumper kábel kell a két motorhoz. És persze minimum 9V táp a shield-nek (motorok tápja), mert az alatt a L293d nem nyit ki rendesen, csak melegszik meg sípol (pwm meghajtás esetén).
-
válasz
vargalex #11163 üzenetére
Nem csak bizalom kérdése, nem vagyok biztonsági szakember, meg nem is szeretnék a kelleténél többet foglalkozni az otthoni hálózat biztonságával. Nekem kényelmes, hogy a NAS-on futó smb hálózat jelszó nélkül üzemel, hogy a raspberry a gyári ssh jelszóval nyitható stb. A torrentezés miatt az ip címem sem hadititok, így jól jön, hogy van egy plusz "tűzfal", ami véd. Ha kivennének a NAT mögül, ezeket a réseket mind be kéne tömnöm, és akkor még mindig ott van annak a lehetősége, hogy a routeren befoltozatlan biztonsági rés van. Jobban bízom a láthatatlanságban.
Jártam már úgy, hogy torrentezős gép egyik napról a másikra 250+ vírust szedett össze, mert csak a router és a windows tűzfala védte.De nem akarok offolni tovább.
-
-
-
válasz
Janos250 #11155 üzenetére
Nézegettem ezt az esp32-cam összeállítást, és azt látom, hogy 3 féle cam modult is lehet hozzá kapni. Na most a kérdés: szerinted mi a szűk keresztmetszet, a modul, vagy az esp32 teljesítménye, esetleg a wifi sebessége? Érdemes lehet másik modult próbálni az ov2640 helyett magasabb fps érdekében? Egy 15-30 fps / 640x480 mellett én már elégedett lennék.
A másik, jól látom, hogy ezen nincs usb, hanem külön programozó kell hozzá? -
Használta már itt valaki a SPIFFS fájlrendszert esp32-n? Sqlite adatbázist próbálok használni rajta, az olvasás hibátlanul működik, de az írás nem. Ha írok az adatbázisba, hiba nélkül lefut a kód, de 3ból 2x a kiírt adat egyszerűen elveszik. Néha viszont sikerül írni az adatbázisba és az adat is megmarad.
Néhány írási próbálkozás után pedig néha lefagy az egész esp! Hiába túrom a netet, semmit sem találok a témában. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy hardverhiba, bug valamelyik lib-ben, vagy én rontok el valamit a programban. Talán vmi flush parancs kellene, hogy kírja a változásokat, de egyik példakódban sincs nyoma, hogy létezne, vagy hogy használni kellene... -
válasz
Victoryus #11142 üzenetére
Milyen library-vel próbálod ezt a shield-et használni a Wemos d1-el? Az uno-hoz való adafruit-ossal?
Az alsó sor jobb szélső két pin az SDA SCL, ugyanez duplázva a felső sor bal szélső két pin-en.
A lolin32-vel vigyázz, mert ezen a shield-en ha jól tudom rajta vannak az i2c felhúzó ellenállások, amik 5V-ra húzzák a pineket, de amíg az esp8266 gpio-i 5V toleránsak, az esp32 kimenetei állítólag nem azok. -
-
válasz
Breaker #11118 üzenetére
Vettél egy 800mAh lítium akksit, amit egy belső step‐up converter 9V‐ra konvertál, így már csak 300mAh körül képes leadni, ha jóindulatú 90%‐os hatásfokkal számolok (ha 70%‐al számolok, akkor már csak 230mAh!). Ezt visszakonvertálod 5V‐ra (majdnem a felét elfűti), amit a D1 még lekonvertál az onboard konverterével 3,3V‐ra (még elfűt belőle egy kicsit). Jól értem?
-
Vettem nemrég egy wire wrap tool-t, nem is gondoltam, hogy én is ilyen menő kötéseket tudok majd vele csinálni.
-
Kedves esp32 szakértők! Egy játékot készítek most lolin32-vel (végre találtam neki egy jó kis feladatot
), néhány gpio-t bemenetként akarok használni rajta internal pullup-al, okozhat-e gondot, ha ezek a boot alatt közvetlenül GND-ra vannak kötve?
Ennek az oldalnak a leírása alapján olyan lábakat néztem ki, amik állapota nem zavarja a boot-ot, nincs se fel, se lehúzva és nem ad ki rajta PWM jelet se boot közben (16,17,18,19,23). A kérdés inkább arra irányul, hogy boot közben ezek a lábak hi-z állapotban vannak-e, vagy nem, utóbbi esetben tegyek-e áramkorlátozó ellenállást a GND és a bemenetek közé. -
válasz
gyapo11 #11080 üzenetére
Sajnos azt nem tudom, de vannak régebbi, laptop akksiból bontott celláim, amik a névleges kapacitás felét, 2/3-át tudják még, de normális minőségű (Xtar vc-4) li-ion töltőben töltve soha nem áll le a töltés, viszont elkezd melegedni a cella. Ezekből a cellákból használok 8db-ot egy power bank-ban (több mint 2 éve), de abban töltve sem áll le soha a töltés, az elektronika nem érzékeli, hogy 100%-on vannak a cellák, csak elkezd melegedni az egész, úgyhogy nekem kell lehúzni a töltőről, mielőtt kigyulladna.
Ebből én arra következtetek, hogy ezen a feszültségen létezés az akku természetes tulajdonsága, lehet hogy árt neki
Nem, a teljes töltöttségen tartózkodás hosszú távon károsítja, nem véletlen, hogy a li akksikat 40% körüli töltöttséggel tárolják és szállítják.
-
válasz
Attix70 #11075 üzenetére
Ha mindenki csak arra válaszolna, amihez ért, akkor most kit oktatnátok ki habzó szájjal?
Semmi megalapozatlant nem írtam, csak felhívtam a figyelmet valamire, ami a nagytudásúak figyelmét elkerülte, tudniillik ha teszem azt egy 500mA töltőáramú egységre köt 4cellát, és az a töltőáram 1/10-énél kapcsol le, az 12,5mA cellánként, egy gyengébb minőségű vagy elhasználódott cella ennyit feltöltve is képes folyamatosan felvenni, nem áll le a töltés, véletlenül éjszakára rajta hagyja, reggelig ki is gyulladhat. Melyikőtök vállalja érte a felelősséget?
"Ez persze hosszú távon valamelyest csökkenti az akku élettartamát"
Mert ez aztán egy szakmailag megalapozott, szakszerű tanács. Gratulálok. -
"Az okosabb töltők lekapcsolnak a
kezdeti töltőáram x (általában 10) %-ánál"Hát nem pont erről beszélek? Két cella -> fele töltőáram -> hosszabb töltési idő kisebb árammal, mert a töltőnek senki se szólt, hogy most a 20% a 10%.
"de ez nem jelenti azt, hogy ennél
kisebb árammal tovább töltve (továbbra is max. 4,2V-on) tönkremenne az akku."Pedig pont ez történik, a lítium alapú cellák nem bírják a csepptöltést (szemben a Ni-MH-del, aminek még jót is tesz). Kristályosodás indul meg bennük gázfejlődés kíséretében, és előbb-utóbb zárlatosak lesznek. Eleve az sem tesz már jót egy lítium alapú akksinak, ha túl sokáig van 90%-os töltöttség felett.
(És még én ragadtam le a Ni-Cd/Ni-MH akkuk töltési mechanizmusánál...)
-
válasz
Teasüti #11069 üzenetére
Sejtettem.
De megnéztem mégegyszer a kódot, és megvan a hiba.
Logikai hiba, a gomb megnyomásáig folyamatosan lebeg a
pinMode(button, INPUT_PULLUP);
}
void loop ( )
{
bool buttonState = digitalRead(button);
if (buttonState == HIGH)
{State
állapota, mivel adigitalRead(button);
mindig magas értéket ad, de a gomb azINPUT_PULLUP
miatt eleve magasan van.
if (buttonState == LOW)
esetén a kód működni fog, persze ha a gomb jól van bekötve. -
válasz
vargalex #11059 üzenetére
A másik pedig, hogy a töltő az áramfelvétel csökkenése alapján figyeli a töltöttséget, és több akkunál, még ha történetesen egyformán is veszik fel a töltést, annyifelé oszlik ez az áram, ahány akksi össze van kötve. Így könnyen túl lehet tölteni a cellákat, mert nem áll le a töltés időben.
-
válasz
---gabika--- #11057 üzenetére
Első körben cseréld ezt a sort:
if (buttonState == HIGH)
erre:
if (buttonState == true)
mert a bool változónak nincs olyan állapota, hogyHIGH
, de ha mégis lenne, akkor viszont a pergésmentesítés hiánya lehet még a probléma. -
-
válasz
zsolti_20 #11002 üzenetére
Én ezt a Tescoban vettem, úgy 4 évvel ezelőtt...
De például ez itt tudja. De vigyázz, mert ez csak egy ház, az akksit neked kell bele előteremteni!
"charging and discharging at the same time" <- ezt keresd a leírásban.
Ez a linkelt olyan jól néz ki, lehet én is veszek egyet. :) Van már egy hasonló, 8db cella fér bele, de az például nem tud egyszerre tölteni és töltődni. Bontott laptop akksi cellákat tettem bele. -
válasz
lac14548 #10984 üzenetére
Puff neki...
Elvileg az adat vonalnak nem kellett volna károsodni, ha tudsz szerezni külső tápos usb hub-ot, esetleg tegyél egy próbát vele, hátha csak a táp része égett meg. Laptop vagy asztali gép? Szerencse, hogy az alaplapot nem vitte magával.
Hogy lehet, hogy polyfuse nélkül is kiadnak arduino-t? Úgy emlékszem, ami nekem van nano, azon is van. De lehet rosszul emlékszem. Annak idején kezdő koromban ezek szerint sokszor megmentette a gépet az uno-n lévő polyfuse, amikor rajta felejtettem egy motort. Akkor csak bosszankodtam rajta, hogy lekapcsolta magát a lap, pedig rosszabb is lehetett volna ezek szerint... -
válasz
lac14548 #10982 üzenetére
"A windows-os Arduino nem látja."
A gép usb portját már tesztelted?
A linkelt képen nem látszik a polyfuse, ami a portot védi a túlterhelés ellen, ha a másik oldalán sincs, akkor könnyen lehet, hogy nem a nano, hanem az usb port f.ngott ki... A szervo akár túl is terhelhette. -
válasz
ecaddsell #10937 üzenetére
Én smd-re nem használnám, de pl. chip lábakat beforrasztani kevesebb tököléssel járna, talán szebb lenne az eredmény még egy egyszerű pillanatpákával is. Most külön bekenem a nyákot tisztítás után a zsírral, ha ügyes vagyok, mindenhová egyformán jut, de általában nem. Utána takarítani kéne, de nem igazán megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest