- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ugyanabba futottam bele, mint a Wemosnál is, hogy az udp példáknál a router adatai kellettek volna, nem AP-ként üzemel a lap. Végül azt megoldottam, megy a korábbi kóddal. Sokkal jobb a wifije a DoIt-nak, mint a Wemosnak.
Utána újabb problémába ütköztem, ESP32-nél nincs analogWrite, de végül találtam pwm-es példát. A led fade ok, a motor vezérlése még folyamatban, nem teljesen értem a kódot. A resolution miért 8? Amit tippeltem azért?
L293d motorvezérlővel menne a 2 dc motor. Nekem kell az en1 meg en2, vagy menni fog a jumperrel? Tulajdonképpen a jumper ebben az esetben alapból engedélyezi a motorokat? Van másik fajta leírás, ott engedélyezést ír az ábra, ezen meg pwm-et. De a Wemos-szal mikor az analogWrite-tal teszteltem akkor simán az in1,in2-re adtam a pwm értéket.
Akkor ebben az esetben pl.: ledcWrite(0, 100); Nyilván a 100 helyett majd kap egy változót udp-n keresztül.
Éjjel valamit írtam még, de nem ment a motor, csak a ledek villogtak a vezérlőn. Nincs még összeforrasztva a motor a kábelekkel, lehet simán nem érintkezett. Nem a builtin leddel teszteltem, hanem a gpio 13,12-vel.// the number of the LED pin
const int ledPin = 2;
// setting PWM properties
const int freq = 5000;
const int ledChannel = 0;
const int resolution = 8; //Ez itt miért 8? Arra tippelek, hogy 2^8=256, és ennyi lesz a fordulatszám tartomány
void setup(){
// configure LED PWM functionalitites
ledcSetup(ledChannel, freq, resolution);
// attach the channel to the GPIO to be controlled
ledcAttachPin(ledPin, ledChannel);
}
void loop(){
// increase the LED brightness
for(int dutyCycle = 0; dutyCycle <= 255; dutyCycle++){
// changing the LED brightness with PWM
ledcWrite(ledChannel, dutyCycle);
delay(15);
}
// decrease the LED brightness
for(int dutyCycle = 255; dutyCycle >= 0; dutyCycle--){
// changing the LED brightness with PWM
ledcWrite(ledChannel, dutyCycle);
delay(15);
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged