Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Janos250 #8754 üzenetére

Lehet az a parancs nem bonyolultabb, mint egy Serial.print().
    De a wifi konfigurálása igen. Az adhoc hálózat telefonon meg körülményes ha közben nem akarsz lecsatlakozni a router-ről sem - nem is hiszem, h ez megoldható Android-on. Illetve a mobilnethez is konfigurálni kell a telefont, mert amúgy az ESP-n keresi a netet. Nem az ESP-n kényelmetlen, hanem a telefonon. :)
    Amíg BT-t megkeresem csatlakozok és örülök (és párosítás után mindez az alkalmazásból történik pár pillanat alatt), addig a wifi nem ilyen felhasználóbarát. Wifi az csak úgy jó, ha router-re csatlakozik az eszköz. Peer-to-peer csatlakozásra szerintem nem való.
    Ez majd a Wifi Direct-el változhat - az nem dob le a csatlakozott hálózatról sem a telefonon -, de addig is a BT az egyetlen kényelmes megoldás csatlakoztatott eszközökre*.

*Wiki szerint az IOT is ebbe a kategóriába esik, de amit ezalatt én értek, az inkább a hordozható eszközök amik közvetlenül kapcsolódnak a vezérlő eszközhöz, nem hálózaton keresztül. Pl egy okosóra, az a legjobb példa a csatlakoztatott eszközre az én értelmezésemben.

A Classic BT Serial teljes mértékben implementálva lett tavaly óta, így már én sem a BLE könyvtárat erőszakolom meg erre a feladatra. Classic BT Serial-ra meg van egy rakás alkalmazás is Play-en, de én pl MIT App Inventor-ban kalapálok hozzá sajátot.

Van hozzá beépített példa is, tutorial se kell.
    Ennyi az egész zanzásítva:
    #include "BluetoothSerial.h"
    BluetoothSerial SerialBT;
    SerialBT.begin("ESP32test"); //Bluetooth device name
    SerialBT.write();
    SerialBT.read();

De valóban olyan egyszerű az egész, hogy be is másolom ide:
    #include "BluetoothSerial.h"

//#if !defined(CONFIG_BT_ENABLED) || !defined(CONFIG_BLUEDROID_ENABLED)
    //#error Bluetooth is not enabled! Please run `make menuconfig` to and enable it
    //#endif

BluetoothSerial SerialBT;

void setup() {
    Serial.begin(115200);
    SerialBT.begin("ESP32test"); //Bluetooth device name
    Serial.println("The device started, now you can pair it with bluetooth!");
    }

void loop() {
    if (Serial.available()) {
    SerialBT.write(Serial.read());
    }
    if (SerialBT.available()) {