- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
1. A mágneszárak tudtommal 15 V-al működnek, de ebben nem vagyok biztos, lehet valóban 12. Igen, szerintem is a relé a legjobb megoldás. Ha ESP, vagy ARM, akkor 3.3 V! Pl.:
[link]
[link]
2. Mivel én ESP mániás vagyok, először ahhoz írom az én elképzeléseimet.
a.) ESP, szerrvernek programozva az ajtóra, relével nyit. Indítás mobiltelefonról, WEB lapról. Előnye, nem kell semmi más, hátránya, hogy mire csatlakoztatod a WiFit a telefonodon, és behívod a lapot, hazamegy, aki be akart jönni.
b.) Szerver ugyanígy, de nem telefonról, hanem másik ESP-ről indítva, egy gomb megnyomásával. Előnye, hogy azonnal reagál, hátránya, hogy minden nyomógomb mellé kell egy ESP12E (célszerűen) darabonként 700 Ft, +doboz, + valami táp megoldás.
RFID:
Hova akarod az RFID érzékelőjét? Az ajtóra, vagy az asztalodra?
Szerintem egy lehetséges megoldás:
Ajtónál: ESP12E , kezeli az ajtónyitó relét, és az ajtónál kívül elhelyezett olvasót, hogy akinek van hozzá tag (70-80 Ft/db) az be tud jönni.
Astalodon:
a.) ESP+nyomógomb ugyanúgy.
b.) szintén ESP-olvasó, ami WiFin keresztül utasíítja az ajtónál lévőt nyitásra, ha odateszed a taget.
RFID megoldás:
Ehhez
[link]
vannak kész könyvtárak, nem panaszkodnak rá, elvileg egy bejáratott technika, nem próbáltam.
Másik:
[link]
ez kényelmesebb, ha működik, mert benne van egy proci, és folyamatosan küldi a közelébe helyezett tag kódját UART-on.
Nekem egy verzió egy darabig működött, aztán nem. Próbáltam másikkal, az meg egyáltalán nem működött. Tovább nem próbálkoztam, eltettem akkora, amikor majd jobban ráérek. Nem egy kiforrott típus, mert pl egy smd led közvetlenül 5V-ra van kötve, ami kiég.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Path of Exile (ARPG)
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Házimozi haladó szinten
- Google Pixel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó Intel NUC8i5BEK mini PC
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Tökéletes , Garanciával, üzletből
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest