Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
1. A mágneszárak tudtommal 15 V-al működnek, de ebben nem vagyok biztos, lehet valóban 12. Igen, szerintem is a relé a legjobb megoldás. Ha ESP, vagy ARM, akkor 3.3 V! Pl.:
[link]
[link]
2. Mivel én ESP mániás vagyok, először ahhoz írom az én elképzeléseimet.
a.) ESP, szerrvernek programozva az ajtóra, relével nyit. Indítás mobiltelefonról, WEB lapról. Előnye, nem kell semmi más, hátránya, hogy mire csatlakoztatod a WiFit a telefonodon, és behívod a lapot, hazamegy, aki be akart jönni.
b.) Szerver ugyanígy, de nem telefonról, hanem másik ESP-ről indítva, egy gomb megnyomásával. Előnye, hogy azonnal reagál, hátránya, hogy minden nyomógomb mellé kell egy ESP12E (célszerűen) darabonként 700 Ft, +doboz, + valami táp megoldás.
RFID:
Hova akarod az RFID érzékelőjét? Az ajtóra, vagy az asztalodra?
Szerintem egy lehetséges megoldás:
Ajtónál: ESP12E , kezeli az ajtónyitó relét, és az ajtónál kívül elhelyezett olvasót, hogy akinek van hozzá tag (70-80 Ft/db) az be tud jönni.
Astalodon:
a.) ESP+nyomógomb ugyanúgy.
b.) szintén ESP-olvasó, ami WiFin keresztül utasíítja az ajtónál lévőt nyitásra, ha odateszed a taget.
RFID megoldás:
Ehhez
[link]
vannak kész könyvtárak, nem panaszkodnak rá, elvileg egy bejáratott technika, nem próbáltam.
Másik:
[link]
ez kényelmesebb, ha működik, mert benne van egy proci, és folyamatosan küldi a közelébe helyezett tag kódját UART-on.
Nekem egy verzió egy darabig működött, aztán nem. Próbáltam másikkal, az meg egyáltalán nem működött. Tovább nem próbálkoztam, eltettem akkora, amikor majd jobban ráérek. Nem egy kiforrott típus, mert pl egy smd led közvetlenül 5V-ra van kötve, ami kiég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új csak kipróbált Ulefone Armor 28 ultra 16/1TB amoled kijelző, 120w töltés ütésálló
- DELL Latitude 5310 13.3" FHD 2in1 Touchscreen laptop I5-10310U 16G/512G Win11 Pro, Üzletből, 27%ÁFÁs
- XIAOMI Redmi Note 14 Pro 5G 8/256
- POINT S WINTER S 185/65R15 88T téligumi acélfelnivel
- ThinkPad 15,6",core i3 6100u(4x2,3Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,240SSD,Jó akku,nagyon szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold