Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
1. A mágneszárak tudtommal 15 V-al működnek, de ebben nem vagyok biztos, lehet valóban 12. Igen, szerintem is a relé a legjobb megoldás. Ha ESP, vagy ARM, akkor 3.3 V! Pl.:
[link]
[link]
2. Mivel én ESP mániás vagyok, először ahhoz írom az én elképzeléseimet.
a.) ESP, szerrvernek programozva az ajtóra, relével nyit. Indítás mobiltelefonról, WEB lapról. Előnye, nem kell semmi más, hátránya, hogy mire csatlakoztatod a WiFit a telefonodon, és behívod a lapot, hazamegy, aki be akart jönni.
b.) Szerver ugyanígy, de nem telefonról, hanem másik ESP-ről indítva, egy gomb megnyomásával. Előnye, hogy azonnal reagál, hátránya, hogy minden nyomógomb mellé kell egy ESP12E (célszerűen) darabonként 700 Ft, +doboz, + valami táp megoldás.
RFID:
Hova akarod az RFID érzékelőjét? Az ajtóra, vagy az asztalodra?
Szerintem egy lehetséges megoldás:
Ajtónál: ESP12E , kezeli az ajtónyitó relét, és az ajtónál kívül elhelyezett olvasót, hogy akinek van hozzá tag (70-80 Ft/db) az be tud jönni.
Astalodon:
a.) ESP+nyomógomb ugyanúgy.
b.) szintén ESP-olvasó, ami WiFin keresztül utasíítja az ajtónál lévőt nyitásra, ha odateszed a taget.
RFID megoldás:
Ehhez
[link]
vannak kész könyvtárak, nem panaszkodnak rá, elvileg egy bejáratott technika, nem próbáltam.
Másik:
[link]
ez kényelmesebb, ha működik, mert benne van egy proci, és folyamatosan küldi a közelébe helyezett tag kódját UART-on.
Nekem egy verzió egy darabig működött, aztán nem. Próbáltam másikkal, az meg egyáltalán nem működött. Tovább nem próbálkoztam, eltettem akkora, amikor majd jobban ráérek. Nem egy kiforrott típus, mert pl egy smd led közvetlenül 5V-ra van kötve, ami kiég.
Új hozzászólás Aktív témák
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Samsung Galaxy S23 128Gb fekete, megkímélt
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U Refurbished
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- Hibátlan, megkímélt! II Lenovo ThinkPad T540p II i7-4800MQ I GT 730M I 8GB I 240 GB I 15,6" FHD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold