- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Apple Watch
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Íme az új Android Auto!
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ha már elektronika, akkor beszéljük kicsit a biztonságos betáplálásról!
A kérdésem az volna, hogy miként lehetne megvédeni túlfesz és túláram ellen az AVR-t?
A leendő környezetben 5V-os táp lesz, vagyis közvetlenül lesz betáplálva az 5V-os porton.
Viszont most is úgy jártam, hogy rövidzár, szikra és az AVR megdöglött.
Na az ilyen esetekre mivel lehet felkészülni?
Biztosíték?
Na meg ugyanarról a tápról fog menni majd, amiről 300 db RGB led is, ami elvileg úgy tudom nem lehetne probléma, de azért mégiscsak 5-15 amperről lesz szó és szerencsétlen Nano-nak csak pár mA kell.
Ha megszalad, akkor füstöl gondolom.
Mennyire életszerű, h megszalad?
Onnan sejtem, h ebből gond lehet, hogy az rgb szalag betáplálásánál is előfordul, hogy az első led megdöglik és azzal magyarázzák, hogy túláramot kap. Nem értem miért párhuzamos kötésnél, de nálam is sérült már az egyik szalag első ledje, kondi ide vagy oda.Na meg kínai tápom van, szóval szeretnék utána még gondoskodni túlfesz, túláram, rövidzár és egyéb védelmekről mielőtt beépítésre kerül.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple Watch
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.26. Apple jótállás
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (3db érhető még el)
- FÉLÁRON! Fujifilm Instax Mini 12 instant fényképezőgép + 2x10 mini film - Új, bontatlan!
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest