Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ha már elektronika, akkor beszéljük kicsit a biztonságos betáplálásról!

A kérdésem az volna, hogy miként lehetne megvédeni túlfesz és túláram ellen az AVR-t?
A leendő környezetben 5V-os táp lesz, vagyis közvetlenül lesz betáplálva az 5V-os porton.
Viszont most is úgy jártam, hogy rövidzár, szikra és az AVR megdöglött.
Na az ilyen esetekre mivel lehet felkészülni?
Biztosíték?
Na meg ugyanarról a tápról fog menni majd, amiről 300 db RGB led is, ami elvileg úgy tudom nem lehetne probléma, de azért mégiscsak 5-15 amperről lesz szó és szerencsétlen Nano-nak csak pár mA kell.
Ha megszalad, akkor füstöl gondolom.
Mennyire életszerű, h megszalad?
Onnan sejtem, h ebből gond lehet, hogy az rgb szalag betáplálásánál is előfordul, hogy az első led megdöglik és azzal magyarázzák, hogy túláramot kap. Nem értem miért párhuzamos kötésnél, de nálam is sérült már az egyik szalag első ledje, kondi ide vagy oda.Na meg kínai tápom van, szóval szeretnék utána még gondoskodni túlfesz, túláram, rövidzár és egyéb védelmekről mielőtt beépítésre kerül.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold