Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Urna

tag

Sziasztok!

Kis segítséget szerertnék kérni mert elakadtam egy régebbi projekt debugolásával.
    Röviden: Van egy esp32-es iBook G4 billentyűzet scannerem/ adapterem, ami már igazából majdnem készen is van, a mostani hsz-t is erről gépelem. Egy "apróbb" bajom van csak.. valahogy van egy rövidre zárt GPIO pinem amit nem találok sehol se (mármint a rövidzárat, a pint pontosan tudom hogy melyik)..és nem nagyon tudom hogy a hardweres debugging hogy megy .. lehet ez a jel hogy kéne egy rendes multimétert vennem, mert egy elég fapadosom van ami a mostani projekthez már túl ormótlan.

Az fájó gpio láb az F1-F9-es sorhoz tartozik, és biztosan hardveres a hiba, mert írtam rá egy shortcut scannert is és az is megerősítette hogy még a billentyű rádugása előtt grounded a pin. A kérdés .. hogy hogy kéne kiderítenem hogy hol van a shortcut?
    Amit eddig próbáltam:
    A szallagkábel-csati lábait nézni hogy nincs-e a kérdéses lábnál rövidzárlat.. erről külök képet is de én nem láttam ( de nekiestem egy adag fluxxal és kicsit karcsúsítottam a forrassztásokat)

A pcb rajz alapján megnéztem hogy esetleg a párhuzamosan futó szálak közt nem keletkezett-e sérülés.. de nem láttam semmit.
    Becsomagolni a teljes cuccot maszkolószallagba, hogy nehogy amikor becsukom a fedelét akkor a billentyűzet alja shortoljon.. de ugye a bill előtt is shorted. Kifutottam az ötletekből most ..

Mivel még a touchpad hátra van, a végleges pcb nem ez lesz.. szóval nem hatalmas hiba, de jó lenne ezzel is fejlődni picit.
    Ha segít akkor a pcb-ről is küldök linket.

Köszönöm előre is az ötleteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák