Hirdetés
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hét évig frissül az új iQOO
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Fotók, videók mobillal
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
Szia!
A kiinduló program ez lenne:
/***********************************************************File name: 09_rgbLed.inoDescription:Control the RGB LED emitting red, green, blue, yellow,white and purple light, then the RGB LED will be off,each state continues 1s, after repeating the aboveprocedure.Website: www.adeept.comE-mail: support@adeept.comAuthor: TomDate: 2015/05/02*************************************************************/int redPin = 11; // R petal on RGB LED module connected to digital pin 11int greenPin = 10; // G petal on RGB LED module connected to digital pin 9int bluePin = 9; // B petal on RGB LED module connected to digital pin 10void setup(){pinMode(redPin, OUTPUT); // sets the redPin to be an outputpinMode(greenPin, OUTPUT); // sets the greenPin to be an outputpinMode(bluePin, OUTPUT); // sets the bluePin to be an output}void loop() // run over and over again{// Basic colors:color(255, 0, 0); // turn the RGB LED reddelay(1000); // delay for 1 secondcolor(0,255, 0); // turn the RGB LED greendelay(1000); // delay for 1 secondcolor(0, 0, 255); // turn the RGB LED bluedelay(1000); // delay for 1 second// Example blended colors:color(255,255,0); // turn the RGB LED yellowdelay(1000); // delay for 1 secondcolor(255,255,255); // turn the RGB LED whitedelay(1000); // delay for 1 secondcolor(128,0,255); // turn the RGB LED purpledelay(1000); // delay for 1 secondcolor(0,0,0); // turn the RGB LED offdelay(1000); // delay for 1 second}void color (unsigned char red, unsigned char green, unsigned char blue)// the color generating function{analogWrite(redPin, 255-red); // PWM signal outputanalogWrite(greenPin, 255-green); // PWM signal outputanalogWrite(bluePin, 255-blue); // PWM signal output}A mostani program annyiban különbözik, hogy a Lila szín lekapcsolása és késleltetése után hozzáadtam újabb és újabb variációkat a color és a delay parancsok ismételt használatával!
A megírt kód megközelítőleg 2 perc után ismétli önmagát. A teljes működési idő 12 óra lenne.
********************************************************************************
ekkoldA fenti programban hatalmas segítség volt a dupla perjel utáni magyarázat, mert abból tudtam meg, hogy az adott sor milyen feladatot hajt végre!? Az összes színnél nem a mikrovezérlőt hagytam számolgatni, hanem fix számokkal dolgoztam/variáltam. Tudom, hogy úgy csak pocsékoltam a rendelkezésre álló tárhelyet, mert sokkal egyszerűbben is meg lehetett volna oldani...

Utólag belegondolva felesleges lesz az A és B átkapcsolás! Ezt majd egy másik példánál fogom célbavenni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen program, ami...?
- Linux kezdőknek
- Küszöbön az androidos PC-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Ps5 2 év garanciával teljesen új 1 kontrollerel számlával dobozzal
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535H/16GB RAM/512GB SSD/RTX3050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- iPhone 15 128GB Kék Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 83%/p4563
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB fekete 3 év garanciával
- Iphone 13 128gb Midnight 81% + töltő + füles + tok
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320, 100% Akksi
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold