Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
Szia!
Ha jól értem akkor jelenleg semmilyen hardvered sincs és most akarod beszerezni?
Akkor:
Ugye kell egy stepper motor (nem tudom mit akarsz vele csinálni, de gondolom nem több kW-os jószágot akarsz noszogatni.). Nagyjából itt is érdeme belőni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezzen a kiválasztott példány. Persze ezt is lehet venni, mint sok minden mást, de azért otthon is körbelehet nézni hogy akard-e. Elég j lelőhely pl. selejtes nyomtatók, én is már nem egyet szedtem ki belőlük.
Kéne egy (vagy több) motorvezérló: L298, L293D, TB6612 stb.. tökéletesen megfelel de mondanom sem kell van ezekből is kismilió fajta amik közül mindenki megtalálja az egyedi igényének megfelelőt. Ezekből ebayen találsz ilyen dugdozós, board kivitelű cuccokat (személy szerint én nem szoktam ilyeneket venni, csak az IC-t szoktam). De igen jó móka (szerintem) ha te építed meg a teljesítmény fokozatot FET-ekből. Baromi sokat lehet tanulni belőle. Persze a késztermék nem biztos, hogy csúcs szuper lesz, de azt az érzést, hogy te csináltad és működik, gondolom nem kell magyaráznom milyen jó.
Aztán kéne mellé valami MCU. Igazából a feladat bonyolultsága alapján érdemes választani. Szóval itt akár lehet ATTINY45 vagy akár egy MEG 2560.
Nem árt ha van valami tápod. Igazából az is tökéletes, ha egy régi PC- tápot használsz erre, vagy akár más már nem használt készülékek dugdozós tápjai. Pl mostanában én egy ilyet szoktam használni: [link]
szerk: meg ugye nem árt ha van egykét ellenállás, kondi, próbapanel, kábelek stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB 512 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold