- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
korobi
aktív tag
kérdésem volna azokhoz akik használják arch linuxon az opera böngészőt, miért nem találom az opera vpn funkciót? win alatt okés.
-
korobi
aktív tag
válasz
spammer #4443 üzenetére
nálam ki volt kommentelve a MAKEFLAGS rész a makepkg.confban. nem vagyok enyire hardkor, akkor mi is a helyes beállítás itt? ugyan már most fürgébb volt, de szeretném megérteni.
most épp így szerepel:MAKEFLAGS="-j2"
a szám jelzi hogy hány szálat/magot használjon?
másik kérdés, hogy az octopi honnan szedi a témát? mert nem igazán akarja a rendszer témát használni már egy ideje.
-
korobi
aktív tag
sziasztok. frissítenék aurból octopit, de folyton ebbe a hibába futok:
hiba: feloldhatatlan csomagütközéseket találtam
hiba: nem sikerült előkészíteni a tranzakciót (ütköző függőségek)
:: A(z) octopi-notifier-frameworks és a(z) octopi-notifier-qt4 ütközik egymással
==> WARNING: Your packages are saved in /tmp/yaourt-tmp-korobiértem én hogy ütköznek, de töröltem minden octopi-s dolgot elvileg. és még mindig ugyan ezt kapom. mit néztem be?
-
korobi
aktív tag
szép napot mindenkinek.
jelenleg arch-cinnamon combót használok. viszont érdekellne a véleményetek, hogy mitól fut gyorsabban az új linux mint ugyanazon a gépen. értem ezalatt az alkalmazások megnyílási idejét. ami különbség hogy a mintet btrfs fájlrendszerrel telepítettem míg az arch az ext4. ez jelentene ennyi különbséget?(lenovo g500/i3/4gb/intel-ssd)
-
korobi
aktív tag
sziasztok. felmerült benne pár kérdés.
bonyolult lecserélni a slimet valami egyébre? akadt néhány bosszantó tulajdonsága amivel nem tudok mit kezdeni...
keresgéltem de nem találtam egyértelmű leírást, hogy a régi kerneleket hogyan kell eltávolítani? csak simán mint egy csomagot?
aztán egy észrevétel, ha notit saját kijelzőjével használom és mondjuk letekerem a fényerejét, és elfelejtem vissza állítni maximumra, akkor amint rádugok egy tv/monitort és átváltok rá, akkor szétfagy az egész és a kép i samolyan poszterszerüen jelenik meg és csak a hardveres reset segít.
leovo g500 i3 ati kártya lekapcsolva, cinnamon felülettelszerk.: iieltve ha nem baj belinkelném ide egy másik kérdésem mert nem olyan olvasott a virtualboxos topic...
[link] -
korobi
aktív tag
sziasztok. nem tudjátok mi történt a tárolokkal? egyedül az aur érhető el. nálam lenne a hiba?
http://pastebin.com/Kup2gbPB
-
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4277 üzenetére
egy seagate lemez smart
nem black, azzal szemezgettem, de felesleges volna nem használom annyit a hddt. ez volt a notiban gyárilag.és egy hdparm kimenet
most egy 254 értéket kapott, perr pill nem kattog. meg kell hagyni jó macerás ezt beállítgatni...
szerk:
(#4278) spammer : igen ezt ismertem, csak ha már benne volt a tlpben, gondoltam egy conf fájllal megoldom. -
korobi
aktív tag
válasz
vinibali #4275 üzenetére
nem áll le csak szabájos időközönként katan egyet. olyan mint mikor nem kap elég áramot és meg meg állna egy pillanatra
# Hard disk advanced power management level: 1..254, 255 (max saving, min, off)
# Levels 1..127 may spin down the disk; 255 allowable on most drives.
# Separate values for multiple devices with spaces.
DISK_APM_LEVEL_ON_AC="255 255"
DISK_APM_LEVEL_ON_BAT="255 120"# Hard disk spin down timeout:
# 0: spin down disabled
# 1..240: timeouts from 5s to 20min (in units of 5s)
# 241..251: timeouts from 30min to 5.5 hours (in units of 30min)
# See 'man hdparm' for details.
DISK_SPINDOWN_TIMEOUT_ON_AC="0 120"
DISK_SPINDOWN_TIMEOUT_ON_BAT="0 120"mosz ezekkel csendben van, bár írás sem történi rá most épp
-
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4272 üzenetére
köszönöm, már tesztelem a megoldást.
nem is igazából a fogyasztás miatt állíttatom le a merevlemezt hanem hogy csendbe legyen.
ezért próbálom az órajelet is úgy állítani, hogy amig nem dolgozik a rendszer addi nekem ne tekergesse 10-20% proci használatnál fel az órajelet ( tudom ez már amolyan szórszál hasogatás, de na...)
ha már itt tartunk, melyik ket javaslod, melyik a hatékonyabb? TLP vagy Laptop mode tools?
szerk:
ez mit csinál pontosan?# Seconds laptop mode has to wait after the disk goes idle before doing a sync.
# Non-zero value enables, zero disables laptop mode.
DISK_IDLE_SECS_ON_AC=0
DISK_IDLE_SECS_ON_BAT=2mert ha aksiról megy azonnal abbamarad a kattogás. így most éppen az AC módnál is egy 2-es értéket adtam és nem kattog.
viszont nem értem pontosan ezt a sort. -
korobi
aktív tag
köszönöm teszek is vele majd egy próbát.
újabb kérdésem. használom, és eddigi tudásom alapján beállítottam a tlp-t. viszont most hogy elkezdtem torrentezni, feltünt hogy 15másodpercenként kattan egyet a merevlemez a notebookban.
linkelem a tlp config fájlját: tlp
sda = ssd
sdb = hdd -
korobi
aktív tag
köszönöm a részletes válasz. így gondoltam ezt én is, csak a parancsokat nem ismerem amivel ujra lehet indítani az adott szolgáltatást. cinnamont használok slimmel.
másik kérdésem, ha esetleg balul sül el valami frissítéskor, hogyan tudok vissza "görgetni", visszaállítani az előző állapotra?
-
korobi
aktív tag
válasz
vinibali #4264 üzenetére
rendben. most 23 óra van a rendszerben de ugye tegnap este óta alutt, most jól ébredt, nem volt gond.
más kérdés. intel driver, meg xorg server frissül, gondolom ilyenkor a linuxot is újra kellene indítanom, vagy hogyan is fogja újraindítás nélkül használatba venni az új csomagokat?
-
korobi
aktív tag
válasz
PandaMonium #4260 üzenetére
na akkor leírom mégegyszer.
ki tudom választani a hangkártyát, megjelenik a listában a rendszer ébresztése után, de hiába az van kiválasztva, nem az szólal meg.
használom a pavucontrolt egyébként, a skype-nál csak azzal tudtam rábírni még korábban egy másik rendszeren hogy melyik hangkártyán szólaljon meg#4257 spammer: fenn van mind a pulse audio és az alsa is
"és ébresztéskor nem érzékeli rendesen (nem tölt be valamit)."
igen én is valami ilyesmire jutottam, valamit összekutyul ébredés után, megpróbálom majd úgy hogy előbb bekapcsolom a hangkártyát aztán ébresztem a rendszert.
bár busszantó hogy ez a szituáció megmarad akkor is ha kihúzom majd visszadugom a hangkártyát. lehet nem csipázza... -
korobi
aktív tag
négy nap után muszáj vagyok újraindítani a rendszert, mert az usb-s hangkártya amit a gép alvó állapotba kapcsolásakor lekapcsolok, visszakapcsolva ugyan érzékeli, de amint elindítok akármit, youtube vagy deadbeef, nem az szól hanem a notebook beépítetje, és a csúszkája is azt állítja....
szívesen fogadok ötleteket...
-
korobi
aktív tag
szia.
igen tudom hogy megszünt, de találtam egy iso-t még eldugva torrenten.
sajna erre az architect-re nem bukkantam rá.miben különbözik az evoinstallertől?
le is töltöm.a leállás problémát áthidaltam, egyszerüen nem kikapcsolom a notit, hanem csak alvó állapotba helyezem. problem solved!
-
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4230 üzenetére
köszönöm.
előszedem a jegyzeteim, meg majd jövök ide kérdezni.csak legyen időm rá. mennyivel könnyebb lenne ha nem csak windows szerverekkel kellene foglalkozni melóban.
rég volt már mikor suliban servert telepítettünk meg konfiguráltuk be.itthon már jó ideje fő rendszer a linux, arch, meg debian felváltva. de most marad az arch elsődlegesnek. volt már hogy beugrottamide kérdezni párszor. bár bevallom csaltam kicsit telapítéskor, nem parancssorosan raktam fel...
-
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4226 üzenetére
igen erre, bár nem tudom értelmezni nálad ezt a részt "400M 25M 376M 7%". az mi célt szolgál. én így csináltam:
tmpfs /home/korobi/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0erre gondolsz? kép
szeretnék majd virtualboxot használni kicsit képezni magam linux irányban.
még mikor kikerültem suliból, sok dolgot tudtam, de sajna nem volt alaklamam gyakorolni, s felejt az ember. a mostani melóhelyen is 99%-ban windowsos rendszerekkel vagyok körülvéve. -
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4224 üzenetére
mivel az egész .cache mappát raktam ramdiskre, így a foxi cache is oda kerül. amire én gondoltam az ez Profile-sync-daemon
mert ez az ssdről a rendszer induláskor betölti a ramba a profilet, aztán leállításkor és időközönként kimenti azt vissza. talán hdd-nél van értelme de ssdnél nemhiszem, mert éppen mindegy hogy első induláskor tölti be ssdről, vagy rendszerinduláskor.
jól elmélkedem?egyenlőre 4gb ramom van. de így már megéri beruházni 8-16gb-ba
-
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4222 üzenetére
nagyszerű
lehet értelmetlen a kérdés, de ilyen esetben a régi .cache mappát törölte a rendszer? mert épp nem néztem meg hogy mennyi foglalt hely volt a /-en de a cache mappa az közel 500 mb voltakkor ezt is beállítottam. látom lehetne még a profilet is a ramba rakni, de akkor meg lassabban indulna a rendszer, na meg értelme nem is volna.
-
korobi
aktív tag
válasz
spammer #4220 üzenetére
és tényleg a tmp ott van.
ki is próbáltam. movel opera chrome származék igy ez működik:
opera --disk-cache-dir=/tmp/cache/opera
de azthiszem kényelmesebb ha fstab-ban így oldom meg
tmpfs /home/cache/opera tmpfs nodev,nosuid,size=2G 0 0
vagy nem lehet valahogy átirányítani, hogy ne 2 ramdiskem legyen?
mennyire fontos a .cache tartalam a böngészőkön kívül? nyugodtan küldhetem az egész cachet egy ramdiskbe? -
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4218 üzenetére
köszi. pedig az egy jó írás volt kár érte.
beállítottam az általad mondottakat, de a sebesség az változatlan bármelyik értékkel mérek is.
ha nem baj kérdezek még.
szóval van az hogy a /tmp-t a ramba helyezzük, ez tiszta sor, de ennek mérete elenyésző (néhány kb) így nem sok értelmét látom, talán ha épp aurból fordít valami progit. viszont a /home/cache helyre dolgozik a böngésző nem volna több értelme azt átheyezni? -
korobi
aktív tag
válasz
spammer #4214 üzenetére
köszi.
nem vagyok még otthon a script írás/használatban, de sort kellene kerítenem ráegyébként a viber egy ilyen bugos szemét program, de hát ezt használják a cégnél a kollégák, főnökség is és szinte mindenki.
megoldották a korábbi baját, régebben mind arch mind debian alatt random kilépett!más:
melyik io sheduler-t érdemes használni ssd és hdd esetében
most végig próbáltam mind a 3mat, de szomoruan látom hogy az ssdre a hdparm csak 391MB/sec et hoz nem mintha érezném még azt a +100 megát amit írnak hozzá...mellesleg, ez a cikk hová tünt? linux_es_ssd_gyorstalpalo.
-
korobi
aktív tag
úgy néz ki hogy a viber lesz a ludas ami megakasztja a leállítási folyamatot.
nem lehet valahová beírni a kill parancsot hogy leállítás előtt lője le ha fut? -
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4206 üzenetére
a swappiness értéket már beállítottam korábban, de nem ott kell már ahol te írod. hanem /etc/sysctl.d/99-sysctl.conf fájlba kellet beírnom.
na szóval akkor a discard kell e swapon vagy sem. a józan ész azt mondja kell, mert ugye az is ssd. nem jól gondolom? az sw kapcsoló meg gondolom azt jelzi a rendszernek hogy swap, de akkor telepítéskor miért nem szerepel ott autómatikusan? csak default volt.
olvastam többször a cikket. a sheduler opcióval még nem foglalkoztam. de az lesz a soronkövetkező
na közben látom válaszoltatok. a swappos témára
-
korobi
aktív tag
lejárt a szerkesztési időm.
cinnamon felületet használok.
volna még egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani azt hogy ha az egérrel az asztalon, vagy a tálcán az egér görgővel tudjam a munkaterületeket váltani. ne csak úgy hogy a minialkalmazására viszem az egeret. mint openboxban? -
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #4198 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek, hogy ránéztetek.
lehet hogy program lesz a beakadás oka, a viberrel márt volt gondom, hogy kiléptettem ugyan, de aztán mégis futott a processek között. csak nem tudom hogyan tudnám lemonitorozni ezt.intel 520 az ssd, nem néztem hogy tudja e az általad említett dolgot. egyenlőre kivettem a nobarrier-t s megnézem érzek e különbséget.
kérdésem, hogy swapnál nincs jelentősége a discard opciónak? az is az ssdn van.
-
korobi
aktív tag
hol találom arch alatt azokat a logokat ahol meg tudom nézni hogy a rendszer leállításakor/újraindításakor miért áll sok-sok másodpercig ennél a résznél?
nam állandó, de nem tudok rájönni mi akadályozza meg a folyamatot...illetve ha megtennétek hogy ránéztek jó e így az fstab fájlom? notebook ssdvel:
fstab -
korobi
aktív tag
sziasztok!
segítsetek már ki egy ötlettel. párnapja telepítettem egy arch-ot cinnamon felülettel. szépen belaktam, aztán beállítottam hogy aksiról űzemelve 15, töltőről 30 perc után menjen aludni. eddig minden okés, de jött a qbittorrent, amiben ugye bepipáltam hogy ha van aktív torrent akkkor ne engedje aludni a rendszert. na ez a dolog nem működik, a rendszer simán elment aludni...
és igen volt aktív torrent, több is...kérdésem hogy miért?
-
korobi
aktív tag
sziasztok
frissült ma a conky és azóta nem indul el. ezt a hibát kapom:
[korobi@arch ~]$ conky
conky: Syntax error (/home/korobi/.conkyrc:3: unexpected symbol near '#') while reading config file.
conky: Assuming it's in old syntax and attempting conversion.
conky: desktop window (106) is root window
conky: window type - normal
conky: drawing to created window (0x2200002)
conky: drawing to double buffer
X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes)
Major opcode of failed request: 62 (X_CopyArea)
Serial number of failed request: 303
Current serial number in output stream: 306
[korobi@arch ~]$mi baja a #-tel? eddig ment probléma nélkül
-
korobi
aktív tag
(#3498) spammer: gksu-val megy....
nem nem rakta fel azt a csomagot alapból. de miért nem megy a sima sudo, mint openbox alatt?
miért jobb ha a ctrl+alt+fx -en frissítek meg telepítek, mintha az x-en nyitnék egy konzolt (guake)? Mi a különbség? az nem baj hogy nincs sallang amúgy is rühellem a kde-t de ezen legalább nincsenek csíkok a film lejátszása közben
-
korobi
aktív tag
feltettem tesztelésre az elutionlinux-al az arch-kde (minimal) párost. de mikor szeretnék szerkeszteni fájlokat, ezt az üzenetet kapom:
[korobi@arch_kde ~]$ sudo leafpad /etc/pacman.conf
[sudo] password for korobi:
No protocol specified
leafpad: Nem nyitható meg a megjelenítő:
[korobi@arch_kde ~]$mi lehet a gond?
-
korobi
aktív tag
vagy ha beleteszik majd az evolutionlinux-ba a kde5, lehet felmegy az és barátságot/kompromisszumot kötök vele. abban megy a vsync...
-
korobi
aktív tag
válasz
attilav2 #3458 üzenetére
váltásra nincs lehetőség, nem megy olyan jól a szekér. illetve ha váltanék akkor már csak egy szimpla intelesre.... bár azt sem írtem ha lekapcsolom az ati kártyát akkor is ugyanúgy csíkozza a filmeket, ez egy agybaj...
igen azt a hybrid megoldást néztem, nekem nem sikerült működésre bírnom.
-
korobi
aktív tag
válasz
attilav2 #3454 üzenetére
köszi a segítséget, de nálam ez már ott elbukik mikor felteszem az ato csomagokat nincs többé x felületem. feltételezem a a hibrid megoldás miatt (intel + ati)
egyenlőre C vágányra raktam a dolgot, már így is sok időt elpocsékoltam vele s semmi előrelépés nem volt ...remélem egyszer azért sikerül megoldaniuk ezt kicsit egyszerűbben...
-
-
korobi
aktív tag
fog menni, csak azt a tárolót a többi elé tedd!
nekem sikerült a xorgot lecserélni, felment a catalyst-total is, de grafikus felületem nincs...
gondolom még valamit kellenem valahol állítanom, de nem tudom mit és hol....
ahogy látom a xorg.conf nál vérzik el a dolog -
korobi
aktív tag
válasz
spammer #3442 üzenetére
nem sikerült a yaournak, volt egy fura függőségi probléma, ütközött egy csomaggal mondom szedle, erre a végén bedobja hogy az a csomag függősége neki... mondom ez hogy?
na végül visszatettem egy 1.16 felment a catalyst-total, beírtam a modulhoz amit kellet, stbstb, és többé nincs grafikus felületem
kezd a p..... tele lenni a 2 kártyás notebookokkal, meg a vsync-el...
kénytelen leszek valami DE visszatérni openbox helyett, bár az ati kártyát még semmi alatt nem sikerült berugnom... -
korobi
aktív tag
na most van ismét időm foglalkozni a catalyst driverrel...
látom és szól is hogy az AUR-ban ott a régebbi xorg, de hogyan magyarázom el a rendszernek hogy azt tegye fel és az újabbat szedje le?
találtam a downgrade progit is, de a régi csomagok között az 1.17.0 nincs fenn
vagy hogyan töltöm le csak a csomagot az AUR-ból, azt aztán majd megadom a downgrade paracsnak
-
korobi
aktív tag
válasz
zsambek #3414 üzenetére
próbáld a win32diskimagert...
á csak futva olvastam, nem ez volt a kérdés... -
korobi
aktív tag
eddig nem volt az betöltve, csak ez volt az openbox autóstartjában
compton -b --backend glx --vsync opengl
most betöltöttem és abba írtam bele amit kell de még mindig vannak csíkok. korábban volt antergos-cinnamonom azalatt nem volt gondom.
már kicsit idegesítő ennyiért visszamászni winre...
(#3411) spammer: szintúgy inteles noti + ati vga, de azok a driverek nincsenek fenn, mert ugyse megy fel rendesen a catalyst sajnos, vagyis eddig nem sikerült működésre bírnom.
ez a dolog hogy a rendszer majd eldönti mikor melyik kártyát használja, linux alatt nem megy sajnos. -
korobi
aktív tag
sziasztok.
segítsetek nekem, arch+openbox. (vga: intel+ati) fenn van a compton is de nem megy a v-sync. melyik kapcsoló kell hozzá?
-
korobi
aktív tag
ez itt nekem nem sok mindent mond, de szerintem ennek nincs köze hozzá.
nem lehet valahogy a merevlemez és a pendrive között a cache-t kikapcsolni? úgy túnik ez nekem hogy ott van a gond. addig elsem kezdi írni, míg fel nem tölti a cache-t, és ha szüneteltetem, vagy véget ér a másolás a program szerint, még akkor írja a pendrive-ot egy jó darabig. ez eléggé bosszantó... -
korobi
aktív tag
Sziasztok.
szükségem lenne egy ki segítségre.
miért van az hogy ha másolok usb3-as pendrivera kis idő után baromira lelassul (6-10mb/s)
és utána a az egész rendszer belaggol.... -
korobi
aktív tag
a teszt rendszeremen a tlp-t állítgatom. kérdésem hogy az ssd-t érdemes valahogyan kizárni az energia gazdálkodásból?
illetve hogyan tudom úgy beállítani hogy a merevlemezt állítsa le x idő után ha nem használom, de az ssd-t ne korlátozza még akkor sem ha aksiról ketyeg a noti?
-
korobi
aktív tag
szóval a linkem alapján össze ollóztam ezt
a kimenetele ez lett:[korobi@arch_test ~]$ monitor2
Setting up watches.
Watches established.de nem változik a monitor beállítás.
valamint beírtam ezt:
KERNEL=="card0", ACTION=="change" , RUN+="/usr/local/bin/monitor2t"
a "/etc/udev/rules.d/" -be egy "95-monitor-hotplug.rules" fájlba. de semmi változás.
mit hagytam ki vagy rontok el? -
korobi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #2903 üzenetére
igen ezt én is megtaláltam. és még egy ilyet is.
looking for an elegant dual monitor auto-configure solution -
korobi
aktív tag
-
korobi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #2897 üzenetére
nem jól írtam le. külön fájlban van a /usr/local/bin ben. és az autóstartban van írva a fájl.
ez így oké is, de pont a kézzel indítást szeretném elkerülni.
nomeg ha kíhúzom, akkor sehol nincs kép, így nehéz bármit is indítani.biztosan lehet ezt valahol rendszer szinten állítani. csak nem tudom hol.
(#2898) colomb2: udev. na mindjárt utána olvasok. nem akarok hogy feleslegesen fusson állandóan a srcipt...
-
korobi
aktív tag
össze ollóztam egy ilyet: link
openbox autostart fájlba beírtam, működik is.
de szeretném tovább fejleszteni, hogy ha menetközben kihúzom a hdmi kábelt, akkor ugye nem vált vissza a notebook monitorjáravagy van valami program amiben mindezt beállítom?
-
korobi
aktív tag
sziasztok.
kérnék egy kis segítséget. live rendszer alatt leklónoztam gparteddel a rendszerpartíciómat egy másik vinyóra, hogy legyen egy belakott teszt rendszerem. átírtam az fstabban az UUID ket. grub-costumizerrel frissítettem a mostani grubomat, fel is ismerte, de nem indul el.
SSD-ről copyztam HDD-re. fstabban "rw,default,noatime"-ra írtam át a "/"-ot.mit kellene még javítanom?
-
korobi
aktív tag
itt mivel ütközik?
hiba: nem sikerült végrehajtani a tranzakciót (ütköző fájlok)
doublecmd-gtk2: /usr/lib64 létezik a fájlrendszerben
Hibák léptek fel, nem frissült csomag. -
korobi
aktív tag
válasz
Blum1866_2 #2832 üzenetére
ez így működne?
if [ `xrandr | grep -c ' connected '` -eq 2 ]; then # dual-monitor
if [ `xrandr | grep HDMI | grep ' connected ' ]; then
xrandr --output HDMI --auto --primary --output VGA-1 --off
fi
else
xrandr --output LVDS-1 --auto --primary --output HDMI --off
fiaz volna a cél hogy ha van csatlakoztatva HDMI akkor csak azon legyen kép, ha nincs akkor a noti kijelzőn.
hova szoktatok ilyen dolgokat feltenni hogy ne ide keljen ezeket be illesztgetnem?
-
korobi
aktív tag
válasz
Blum1866_2 #2832 üzenetére
feltettem ezt az asoundconf-ot, de sajna nem múködik. a youtube videók is ugyanott szólnak ahol korábban, és az usbxfi-met nem is látja.
csak HD és PCHaz xrandr es dolgot nemsokára megpróbálom.
-
korobi
aktív tag
sziasztok
arch+openbox+slim+lenovo g500 notebook. (evolution+arch)
milyen program segítségével választom ki az alapértelmezett hangkártyát.
a lejátszókban oké, de a böngészők meg youtube mikor melyiket használja...a rosz nyavaja kerülget.
egy másik dolgog. mi mód van rá hogy a rendszer már a jelszó bekérése előtt figyelje hogy van e hdmi-n monitor és akkor csak azt használja, vagy nincs és akkor marad a noti?
illetve, nem szeretem az error-okat. ez mi lehet. (kicsit rosz a kép minősége...
)
[link] -
korobi
aktív tag
-
korobi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #2395 üzenetére
volt fenn, de sok alap dolog nem működött, nem tudtam beállítani, mint például most az ő és ű betü gondját, ( bár szerintem ez betűtípis gond lesz ) automatikus eszközfelcsatolás, yaourt feltelepítését.
no meg mire felszenvedtem itteni segítséggel az openboxot sajna ennyi szabadidőm nem igazán van. igyekszem összeszedni a tudást hozzá...hogyan változtatom meg a rendszer alapértelmezett betűtípust, és melyik az ami kezeli az ékezeteket rendesen?
-
korobi
aktív tag
mindjárt megnézem. én sem, csak még most tettem fel, és azért ez kicsit macerásabb mint egy manjaro volt sok számomra alapnak hitt dolog nem működik.
antergos cinnamon, meg ugye megint minden beállítva, csak hát szerettem az openboxot manjaro alatt...jobban kézreált, nem volt felesleges sallang
-
korobi
aktív tag
archbang linux, openbox.
közben faltünt hogy csak bongészőben nem jelenik meg jól az a 2 betű. allapban opera van benne.
most meg még küldök a yaourttal, mert jó lenne egy octopi vagy pacmanxg...localectl status kiment:
korobi@arch ~]$ localectl status
System Locale: LANG=hu_HU.UTF-8
VC Keymap: hu
X11 Layout: n/a -
korobi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #2386 üzenetére
a "loadkeys hu" ismerem.
mire olvastam a válaszod, már találtam egy megoldást.
itt: "sudo leafpad /etc/X11/xorg.conf.d/01-keyboard-layout.conf" módosítottam az "Option "XkbLayout" " rész utáni felsorolást. a "hu"-t előre vette az "us" maradt a többit töröltem.
most jó a billenytűzet kiosztás, de ő és ű betüm nincs csak terminálban.
erre tudál valamit mondani?másik kérdésem, oké hogy ezzel indítom a beállított wifi profile-t, de hogyan végeztetem el autómatikusan?
"sudo netctl start wlp2s0-poison"
vagy milyen csomagot tegyek fel ami szépen beül a tint2 panelra és ott kattingatok, ami lehetőleg nem szed le magával egy fél másik DE-t? -
korobi
aktív tag
ismet neki futottam egy kulon vinyora feltenni az archbanget, miket kellene beallitanom a configuration menuben hogy ay ekezetekkel ne legyen gond?
ez alapjan jo lenne? [link]
illetve mekir legutobb fenn volt, nem tudtam hogyan allitsam be a wifit, mig ugye a live alatt van a menuben ra egy lehetoseg, ay a telepitett redszerben mar nincs.
(live alol irok azert nincs ekeyet...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BestBuy ruhás topik
- Xbox Series X|S
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest