Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Buds FE - rajongok és jajongok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kíváncsiságból kipróbáltam a dhcpcd-t, előtte systemd-networkd és systemd-resolved volt(a régi telepítésemen pedig networkmanager, de bloatnak találtam így az újrahúzáskor már mellőztem), gondoltam kiváltom egy szolgáltatással, kikapcsoltam mindkét szolgáltatást(systemd-networkd systemd-resolved), rebootoltam majd systemctl enable dhcpcd@enp5s0 az már gyanús volt hogy az indulása eltartott kb 5mp-ig, de utána működött a net bármiféle külön resolver indítása nélkül, ez elsőre tetszett, de rebootkor jött a fekete leves a systemd rendszerindításkor vár a dhcpcd szolgáltatás elindítására kb 5-10mp-et
Próbáltam konfigurálni a systemd-t már amennyire értek hozzá, egyszerűbb beállításokat változtattam az /etc/systemd/system.conf-ban:
DefaultTimeoutStartSec=3 -al próbálkoztam, de így a dhcpcd nem tudott elindulni, felemeltem 5-re, úgy sem, majd 10-re és így már indul bootkor a dhcpcd. A systemd-networkd systemd-resolved párossal semmilyen problémám nem volt.
Lehet valahogy diagonosztizálni mi akasztja meg ennyi időre a dhcpcd indulását?
Vagy váltsak valami systemd mentes Arch klónra?Na az arch wikiben meglett a megoldás:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Dhcpcd#dhcpcd@.service_causes_slow_startup
Működik, nem gondoltam volna hogy egy ilyen szögegyszerű szolgáltatással mint a dhcpcd gond lehet, egyszer kipróbálok egy systemd mentes arch klónt
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest