Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Ezt most nem egészen értem. Minek kellett pontosan futtatási jog? vifm-nek, vagy sxhkd-nek, vagy az sxhkd scriptnek vagy minek?

A chmod 744 az oké, ha célzott fájlra van kiadva, de akkor már jobb a chmod +x parancs. Valószínű ebben az esetben ugyanezt eredményezte volna.

Egész partícióra viszont nem szabad kiadni a 744-et. valószínű nem tudta a Vifm megnyitni a /home/Data mappát, és egy chown -R felhasználód /home/Data parancs megoldotta volna, a jogok összekutyulása nélkül. Vagy mountoláskor az umask opció.

A Data mappán a shyciii:users jogokat mutatja, tehát jónak kell lennie. Ennek ellenére ha nem adom ki a Data mappára (teljesre) a 744-et, akkor billentyűkombóval nem indul el a vifm. Ha csak a könyvtárakra teszem a 744-et (ami ugye kell a listázás miatt), és a fileokra 644-et, akkor sem indul el a vifm billentyűkombóval (sxhkd-t használva). Azaz érdekes, hogy ha terminálból indítom, akkor viszont elindul, így nem tudom, hogy mi a retkes baja van, így ezt anno így hagytam.

Új hozzászólás Aktív témák