- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Volna egy-két érdekes dolog még amit megosztanék veletek. Ma reggel telepítettem VBox-ba egy ArchLabs-ot, mert kiakarok néhány dolgot próbálni.
1: Yay telepítése.
Szóval ez alapján, ez jön szembe leghamarabb a találatok közt és itt is ez volt ajánlva.
[link]$ sudo pacman -S git$ git clone https://aur.archlinux.org/yay.git$ cd yay$ makepkg -si
A folyamat rendben lefutott, majd terminálban próbálva:yay -Syuvagyyay -S pamac-aur
A válasz az, hogy a yay parancs nem található.
Ezután gondolva Frawly javaslatára, amikor a pacman frissülékor is gond volt a yay-el. Megpróbáltam ezt a telepítést:git clone https://github.com/Jguer/yay.gitcd yaymakesudo make install
Ez előtt töröltem a yay könyvtárat, mert a meglévőbe nem klónozta ennek a tárolónak a tartalmát. Továbbá a múltkor agohiánya miatt elhasalt ez a telepítés, így most azt is feletettem előtte.sudo pacman -S go
Így már működött rendesen a yay.2: VBox-ban full screen-ben ArchLabs.
Mindent telepítettem a guest-en, ami kell a kernelnek a VBox-hoz + interakciós szolgáltatások CD-ről is a"VBoxLinuxAdditions.run"-t.
Viszont a tálca és az ablakok villództak nagyon zavaróan.
A legfrissebb VBox már a "Képernyő" beállítások menüben a "Grafikus vezérlő"-nek VMSVGA eszközt állítja defaultnak.
Ha a VBoxVGA-t (ez volt régebben a default) választom, akkor megszűnik minden villódzás, rendesen-normálisan lehet használni a rendszert.
Ez azért érdekes, mert más Debian alapú disztrók indításakor kimondottan nyavajog a VBox, az elavultnak számító VBoxVGA miatt.3: ArchLabs telepítése VBox-ba.
Aki kedvet érez hozzá, az ne lepődjön meg. Akkor, amikor automata partícionálást választva a telepítő szkript hibával kilép. A default beállítás ebben az esetben, UEFI-GPT szerinti rendszer. A virtuális gépünk meg BIOS/MSDOS-os default.(ha uefis gépet kreáltunk, akkor nem lessz probléma).
A lemezt manuálisan kell partícionálni a telepítő által kínált programokkal(msdos-partícióstábla, 512MB ext4-boot és a maradék ext4-root partíció). Vagy ha idegen a parancssoros partícionálás, akkor bebootolni a virtuális gépet olyan live ISO-val, amin van GParted. Majd újra indítani az ArchLabs ISO-val és követni a telepítőt, a mount menütől.
Jobban nem részletezném, mert maga a telepítő nagyon egyszerű. Ezt is jobbára a kezdő próbálkozóknak gondoltam elmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- sziku69: Szólánc.
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Apple Watch
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
BoB