Hirdetés
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Honor is megcsinálja saját kamerakészletét
- Android szakmai topik
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
Na, visszatértem a linuxerek táborába, Arch-alapokon, és végleg levakartam az NTFS-ses és windowsos szutykot a gépről. Végül az Arch stable használata mellett döntöttem, a testinggel nem akartam szívni. Szopás pedig így is volt, de akkora, hogy szerintem oda hallottátok az óriási, öblös cuppogásokat, méghozzá röpke 3 órás időtartamban. Egy élmény volt influenzával fetrengés közben, pont így együtt jó a kettő.
Ezúttal nem csak LVM és LUKS volt, hanem Btrfs-sel tettem most fel, és ez, meg az mkinitcpio keymap hooks beszivatott nagyon durván, utóbbi azért kell, mert a LUKS jelszóban van magyar karakter is. Először is sehol nem írják, hogy kell a btrfs hook. Aztán a keymap hookról azt írják, hogy az /etc/vconsole.conf-ból veszi, hogy melyik kiosztást állítsa be, közben meg a nagy büdös lószerszámot, mert az /etc/locale.conf-ból veszi kilya Zokszigént. Itt ezen a ponton először kétségbe is estem, mert amerikaiul használom a rendszert (LANG=en_US.UTF-8), de így meg nem tudtam bevinni bootkor az LVM LUKS jelszó ékezetes karakterét. Végül rájöttem, hogy LANG=hu_HU.UTF-8-ra állítom, lefuttatom a mkinitcpio -p linux parancsot, legenerálódik a kernel ram image magyar kiosztással, majd szépen mindjárt utána visszaállítottam amerikaira.
IceWM-et tettem fel, nem PekWM-et, utóbbira kicsit nagyobb memóriafogyasztást írnak. Mellé lightdm-et, bár lehet a xdm-mel jobban jártam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Autóhifi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB