Hirdetés
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
emmm
őstag
válasz
B-L-A-C-K #13050 üzenetére
A lányom 30-ig már hiba nélkül elszámol, az megvan (20-ig van a követelmény). A betűket még nem ismeri, de igazából a számokat sem ismerné fel rajzolva.
Viszont a csillagászat érdekli, esténként szoktam neki mutogatni, mi hol vagyunk a világban, milyen bolygón, milyen országban; mi az a nap (egy csillag), mik a csillagok, mekkora a világ...csak úgy tátja a száját. Még nekünk, felnőtteknek is nyilván nehéz felfogni az univerzum méretét.
De ilyen játékos módon szoktam neki megmutatni, mi is az a "ma" meg a "holnap": lekapcsolom a lámpákat este, és egy elemlámpával írom le a körívet, ahogy a nap jár. Így már érti, mikor van kvázi reggel, délben, este - az órát is most kezdtem vele párhuzamosan tanulni. Azt már érti és mondja is, hogy 8 óra: akkor fürdés van, 7 órától van lehetőség mesét nézni (1 órát szoktunk neki hagyni valamire, opcionális). Mikor indulunk reggel, és ezeket tényleg használja is.A számok simán előjönnek a zsebpénznél, de a játék során is, legyen az dobókocka, vagy épp memóriakártyás játék (kinek van több párja a végén). Vettünk neki egy állványos rajztáblát, azon szoktam rajzolni neki számokat, betűt (de ezek még uncsik neki
) - inkább a "Apa, rajzold le a bolygót! Most a Napot!" - megy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Tesla topik
- Formula-1 humoros
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Trollok komolyan
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok