- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
Viszlát #70010 üzenetére
Referenciának, ha esetleg valaki hozzám hasonlóan járna, ez megoldotta: How to reset the System Management Controller (SMC) on your Mac.
-
vasi89
őstag
válasz
Viszlát #29990 üzenetére
De pont frissítés után kezde, a legutolsó security update. Van egy asus routerem, az szervízben van de azzal jó volt. Habár néha azzal is dobálta, de az nem volt zavaró. Most mikor meg van h 20 mp-enként elmegy a net azért már idegesítő. Tegnap átraktam a routert, közvetlenül a gép mellé, úgy nem volt gond este de akkor is nevetséges. Egyébként én is már régóta gondolkodom az adapteren, csak húzom a számat h 10e ft egy nyamvadt adapter. USB-s sajna nem játszik mert a 2 port ami rajta van így is kevés.
-
-
válasz
Viszlát #29009 üzenetére
Gondolkoztam rajta, hogy beírjam-e. Aztán arra gondoltam, hogy ha valakinek apple noti esetén fontos az akkukapacitás, akkor elviszi szervizbe és cserélteti benne. Kb nekem is benne van annyi idő, míg megrendelem, és megérkezik. Na kb ugyanez, megrendeli az ember egy szerviztől, szólnak neki hogy megérkezett, beviszi, kicserélik.
Én szívesen lemondanék a cserélhető akkuról ha MBP vagy akár MBA szintű akkuidőm lenne! Az ha még kb az eredeti kapacitás (MBA 10-12 óra) felére esik, akkor is kb ott vagyok mint a sajátommal, feketéhez közeli fényerőn, energiatakarékos beállításokkal, legjobb esetben. -
TBMC
addikt
-
válasz
Viszlát #28751 üzenetére
Érdekes, egy barátom is erre panaszkodott. Pár hét után belassult az iMac-je, ezért visszaállította Mavericks-re. Én egyelőre örülök, mint majom a farkának, hogy a vezetékes egérrel megszűnt minden problémám. Semmi lag, semmi hiba. Megy a nagy kijelzőm is, végre normálisan tudok dolgozni. Már csak a MS Office hiányzik, mert a jelenlegi elég sz...r, a Libre Office pedig nem tökéletes arra amire nekem kell. De ez már nem vészes...
-
buvartacsko
addikt
válasz
Viszlát #28751 üzenetére
Pont most akartam újratelepíteni. Köszi, így inkább nem fogom.
Pont ettől féltem, hogy kb örülök hogy csak ennyi gondom van, nehogy előjöjjön egy csomó más is.
Gondolkodtam már én is a 10.9-en, de annyira kényelmes hogy a hívások és az SMS-ek átjönnek a Mac-re is. Most is hívás közben jött egy SMS, amiben segítséget kértek. iPhoneon simán ment a telefonálás tovább, Mac-en meg megírtam a választ, ENTER és kész is vagyunk. Ez nagyon kényelmes.
-
megema
őstag
válasz
Viszlát #28116 üzenetére
Azt azért nézd meg, hogy ha élességet állítasz a monitoron, annak mennyire van hatása OS X alatt. Ha alig, akkor nem RGB-t használ és kell egy patch. A Rendszerbeállításokban is látszik, ha NTSC-t használ.
Nekem LG 29EA93-mal piros háttérnél elmosódott a sötét betűk kontúrja és fordítva. Megcsináltam ezt, azóta RGB lett és minden oké (volt, amíg meg nem döglött a monitor, bár annak ehhez semmi köze). Windows-os géppel amúgy rendesen működött, csak OS X alatt csinálta ezt.
-
doc
nagyúr
válasz
Viszlát #27293 üzenetére
akkor sosem fogsz update-elni (sot, mar a Maverickset sem kellett volna felraknod)
mindig lesznek akiknel valami nem jo...(nem akarom elbagatellizalni a problemakat, de tokeletes szoftver nincs, es ha arra varsz akkor az a vilag vegeig fog tartani. az Apple utobbi evekben nyujtott teljesitmenyet figyelembe veve meg foleg)
en azert csinalnek egy teljesen tiszta Yose telepitest...
-
-
válasz
Viszlát #27256 üzenetére
Nekem csak a wifit csűrte szét és azt is a pre-patch, amit a fejlesztői verzióra adtak ki, de ugyanarra jutottam, mint te. Gyak nekem a Mavericks tökéletesen megfelelt, Yoséval várok fél évet, hátha addigra ki tudják kapálni a gyerekbetegségeket /no offense, de kicsit windóz feelingem van
/
-
csabi94
őstag
válasz
Viszlát #27256 üzenetére
Én is így voltam vele, csak kevés volt az időm. Gyorsan visszament a Mavericks, aztán rájöttem, hogy azért a Yosemite után elég nagy visszalépés design terén, nem tetszett, meg nem is volt annyi időm, hogy belakjam, így visszaraktam TM-ből az előző napi mentésemet. Azóta flottul megy minden, semmi bajom a Yosemite-tel. Sokat használom 1920*1200-as monitorral, elgato Thunderbolt dockkal, semmi baj nincs vele, Parallels jól fut, rammal megfelelően bánik, és a wifire is rendesen kapcsolódik (igaz, ez köszönhető annak is, hogy új router van azóta).
-
Syl
nagyúr
válasz
Viszlát #26828 üzenetére
Kezelésben? Szerintem nincs.
(#26829) Vasinger!
Én szoptam vele egy bő hetet.
Minden egyes sleep-ből ébredés után azonnal wifi ki-bekapcs. (Néha még ez sem volt elég!) Nélküle nem volt net. Nem tudott rákapcsolódni a routerre.
Sleepből ébredve soha nem tudott kapcsolódni a NAS-ra, csak reboot után.
Szóval, igen. Nálam qrva sz@r volt.
Windows 3.1-et kezdtem visszasírni, ezért inkább bevállaltam a belakott rendszer teljes formázását és a Mavericks clean telepítését. -
Syl
nagyúr
válasz
Viszlát #26806 üzenetére
Mennyiben különbözik? Nos, lássuk csak.
A Mavericks:
- Nem iOS stílusú, lapított, kétdimenziós UI. Pl. a dock térbeli objektum, árnyékkal, tükröződéssel stb. Ha sz@r lapos interface-t akarnék látni a gépen, maradtam volna vindózon... (sz@racsempe)
- Hiba nélkül viszi a wifit. Nem kell minden nap 5-6x ki-bekapcsolnom a wifit hogy használni tudjam a gépet.
- Nem kell naponta 5-6x újraindítanom a gépet hogy a NAS-t elérje SMB-n vagy AFP-n keresztül.
- A Safari nem kakkant saját maga alá.
A Yosemite szerintem egyetlen dolgot sem tud amiért érdemes lenne upgrade-elni.A windows vs. osx vitába nem folynék bele. Aki visszaolvas a blogomban ('11. okt. és 13. aug.) az megérti...
-
megema
őstag
válasz
Viszlát #26803 üzenetére
Nemrég keltem fel egy Windows 8.1-es gép elől. Megváltás utána az rMBP. Igaz, előbbi majdnem csak fele annyiba került.
Engem is rengeteg dolog idegesít, de akkor sem akarok Windows-t használni.
---
FileVaultot használtok? Nálam eddig be volt kapcsolva, most kipróbálom nélküle.
(#26799) buvartacsko: Köszi! Mindjárt kipróbálom, csak FileVault mellett nem akart Safe Mode-ba menni. Igaz, hogy próbáltam már ezeket a lépéseket össze-vissza (csak nem Safe Mode-ban), de azt írják, hogy ez a sorrend vált be...
(#26804) buvartacsko: Sajnos én se tudnék másik gépet választani...
-
buvartacsko
addikt
válasz
Viszlát #26803 üzenetére
tudok olyan gépet rakni a windows 7 alá ahol nem fog minden csak úgy működni.
de javaslom vegyél valami új notebookot, menjen rá egy sima legaális windows 8.1, aztán várhatod ameddig pár óráig elszöszmötöl majd a frissítésekkel stb.
azt vettem észre, hogy amikor gond van, sokan elfelejtitek miért is álltatok át. volt valami oka gondolom. át kéne gondolni hogy azért vannak windowson is gondok. plusz annyi kis apró jóság van itt, hogy elég fájdalmas lenne most visszatérni.
a másik meg hogy ilyen jó hardver után, nekem nem lenne kedvem valami műanyag vackot nyomogatni. nem nagyon van most a macbook air/pro-nal jobb laptop a piacon sztem.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Viszlát #26798 üzenetére
szerencsére nekem nem szokott ilyet csinálni.
más: yosemite gondok
nekem kb az összes nagyobb gondomat megoldotta ez: link
bocs a sok kiemelésért, szeretném ha mindenki látná.
3 hónapos a gépem, macbook air, soha nem volt reinstall, ahogy a dobozból kivettem úgy használom. yosmitere is „ota" updateltem.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Viszlát #26308 üzenetére
Az iTunes nem mp4 szinkronizálására való, de amúgy az pont ugyanúgy oldható meg vele, mint az általatok favorizált programmal, mivel csak az adott lejátszó appba kell belehúzni iTunesban.
Erről beszéltem, hogy user error, mivel ugyanúgy megoldható iTunesszal is a dolog... -
Ragnar95
félisten
válasz
Viszlát #26305 üzenetére
Pont ez az, hogy sokkal egyszerűbb és használhatóbb az iTunes, mint az ilyen másolgatós módszerek...
Azon kívül, amikor letöltöm a zenéket nem akarok kapcsolatba kerülni velük a Finderben semmilyen formában, mivel az iTunesban van úgyis az összes, az meg automatikusan szinkronizálja őket a telefonra, ennél egyszerűbb és használhatóbb megoldás nehezen elképzelhető, hiszen egyszer megmondod neki, hogy mit szinkronizáljon és onnantól automatikusan csinálja, nem kell kézzel szórakozni vele. -
madle
őstag
válasz
Viszlát #26305 üzenetére
+1
Nekem egyszer volt komolyabb összetűzésem az iTunes-al, valamiért nem akart rendesen működni a szinkron, az iPad meg a gép között, de igazából azóta belerázódtam a dologba és mostmár könnyen kezelem, meg szeretem az albumokat rendszerezni. De alapvetően én is az egyszerűséget szeretem és tényleg gyorsabb droppolni a fájlokat és kész, ez jogos.
-
madle
őstag
válasz
Viszlát #26183 üzenetére
Ja világos, szóval le is törölte a telóról. Úgy viszont még nem jártam, az végülis logikus elég bosszantó, én is kikapcsolom ezt a hívás fogadás-indítás dolgot a gépen mert idegesítő hogy mindkettő elkezd csörögni és ráadásul ha felveszem az egyiket, akkor a másik még 1-2 mp-ig csörög
-
-
válasz
Viszlát #21514 üzenetére
Igen, ugyanaz.
A saját oldalamra kellett volna bannert készítenem, de csak a kifutóra. Hogy lássam milyen lesz, közé be kell tennem a jelenlegi oldalról készített képernyőmentést. De mivel az a 2880 képpont széles ablakot veszi alapul, nem tudom használni a screenshot-ot. Vagyis igen, ha külön átméretezem. De az megint nem tökéletes...
Szóval? -
válasz
Viszlát #21512 üzenetére
Így csinálom, de nem jó, mert az eredmény nem a valóság. Próbálj egy weboldalt lefotózni, majd készíts egy az oldalnak megfelelő méretű üres doksit és tedd bele. 2x akkora lesz. Most telefonon vagyok, de ha visszamentem csinálok képernyőmentést. Lényeg, hogy én a beállított, méretezett kijelzőről szeretnék képernyőmentést és nem a natív felbontásról.
-
MajaG
senior tag
válasz
Viszlát #21135 üzenetére
Sziasztok!
Most, hogy lett AC-s macem, illetve idén tervbe van új ipad is, gondolkodom egy 2GB-osTime Capsule-ön.
Milyen erős ennek a wifije, mekkora a hatótávja? Vagy érdemesebb venni egy jó AC-s routert? Pl.: Asus rt-ac66u, s azt használni erre?
Nyilván a Time Capsule egyszerűsége is csábító, plusz a mostani NAS-on néha bedöglik a Time Capsule mentés, és akkor csinálja az egészet újra...:/ -
biker
nagyúr
válasz
Viszlát #20661 üzenetére
Annyira ketertelmu az irasod, 3x olvastam el
Leirom mashogy: a win7 parallelsben fut. Hibatlanul, es orulok mint majom a farkanak, mert gepvaltaskor atmasolom a vdisket masik gepre, es fut tovabb. Ezt ugye 2014-ben a win8.1 mar tudja normal installnal is, de elotte egy osx szeru ujratelepites ghost vagy egyeb 3rd party program nelkul ertelmezhetetlen volt
Ugyanazon a gepen hasznalom a ket rendszert, es igen, a win hasznalhato, ellatja a feladatat, az osx meg elmeny. Gesztusvezerles hol van a w7-bol? Hogy illesztek be egy moviemaker videoba egy fotót egy fotótárbol? Mint imovieba iphoto képet? Sorolhatnam estig
Erre ertem azt, hogy a felhasznaloi elmeny az nem definialhato olyan rendszeren, amin semmilyen elmeny nem er, azon kivul, hogy elmeny, hogy a w7 vegre stabil es nem fagy le, csak neha kenyszeritett ujraindulassal vesztem a munkamat, mert frissitest telepitett, es jott a 10prc mulva ujraindul ablak mikozben kajaltam
Ja, hogy rendszer szintu autosave es verzio visszakovetes sincs? Shit happened, miert nem nyomtam ctrl+s-et igaz?
Ezek az aprosagok jelentik a kulonbseget a munkara hasznalhato rendszer es a felhasznaloi elmeny kozt -
Ragnar95
félisten
válasz
Viszlát #20661 üzenetére
Nálam a Mac vásárlást elég hosszú kipróbálási időszak előzte meg, mivel először pár hétig virtuális géppel teszteltem az OSX-et,h bejön-e, majd ment fel élesbe a PC-re az OSX, így kb 1 évig hacklit használtam és utána is azért váltottam Macre, mert kaptam egy nagyon jó csereajánlatot a gépemre.
Ezek után pedig 2 évnyi OSX használat után nem volt kérdés, hogy amikor notira váltok, akkor az MacBook lesz....
Persze ez tény, hogy a felhasználók nagy része valóban az általad leírt folyamaton megy keresztül, de én nem tartom magam átlagfelhasználónak és ez egy elég tudatos döntés volt nálam, hogy váltok -
biker
nagyúr
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Viszlát #20583 üzenetére
Persze, mellbevágó lenne a különbség, de sajnos nem lehet a szőnyeg alá söpörni, hogy közben az MS is iterálgatott tovább, és eggyel pokolian be is talált.
(#20584) biker: Ezért is írtam, hogy számos más elv mellett, egy alap SRTF algoritmus simán ki is éheztetné a nagy löketű feladatot. Elég masszív heurisztika dolgozik ott a háttérben.
Igazság szerint én már-már nosztalgiával gondolok azokra az időkre.
Mekkora durranás volt a batch OS után a kooperatív, aztán a preemtív multitasking. -
-
M@trixfan
addikt
válasz
Viszlát #17904 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem olcsó az biztos, nem is szeretném az mondani. Viszont ha megnézzük mennyibe kerülnek simán PC-be a PCI-E SSD-k, akkor mindjárt más perspektívába helyeződik a dolog. Ez tipikusan olyan dolog, hogy az Apple tudja, hogy neked a legjobb SSD kell, csak az drága
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest